Şimdi Ara

Harddiskim Bozuk Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Sorunum dünden beri bilgisayarda acayip bir yavaşlık olması. Önceleri pc 5 saniyede açılırdı masaüstü simgelerine tıkladığım an tepki verirdi. şimdi ilk 15 saniye donuyor masaüstü, chrome da sekmeler yavaş açılıyor. Ve örneğin masaüstünde chrome'a tıkladım harddiskten tıkır tıkır sesler geliyor. (önceden olmayan bir ses). 2013'te almıştım seagate barracuda 1 tb. Sizce bu disk bozuk mu? Bozuksa direk yenisini almayı planlıyorum.



  • Healt'e bakın Hdtune programı ile ve bad sector taramsı yapın yavaş bir şekilde...
  • Health'te interface crc error count çıkıyor sadece. O da senelerdir her taramamda çıkıyor. Galiba kablo kaynaklıymış ama ben çok önemsememiştim.


    GB olarak error scan yaptım dün hepsi yeşil çıkmıştı. Şimdi de sector tarama yapayım. quick scan tiki olmadan. sonuçları paylaşırım.
  • Hocam bitmiş tarama. Sector de de hepsi yeşil. GB taramada da hepsi yeşil. Bir tek health'te interface crc error count hatası var. Napmam gerek

     Harddiskim Bozuk Mu?
  • Tuncsonmez T kullanıcısına yanıt
    Dostum "CRC hataları genelde kontrolcü ile sürücü arasında veri aktarımı yapılırken paketlerin bozulması sonucu oluşur." Yani kabloda da sıkıntı olabilir. İlk olarak sata kablonu ve port'unu değiştir öyle dene, eğer sorun hala devam ediyorsa mekanik bir sorun var demektir...

    Edit: Zaten kabloda sorun olabileceğinden bahsetmişsin. Değiştirip dene istersen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 11 Şubat 2017; 17:53:56 >
  • Hocam kabloyu daha önce yine aynı hatayı veriyor diye dvd rw'nin kablosuyla değiştirmiştim. Yine aynı hata çıkıyordu şimdi yine çıkıyor. Ben yenisini de alacağım ama sorunun bundan olduğunu hiç sanmıyorum. Az önce pc mavi ekran verdi. Critical_process_died kodu da bu. Araştırmama göre hdd'de arıza olduğunda oluyormuş bu. Ama HDTune sonucundan dolayı emin de olamıyorum. Bilgisayar aşırı yavaş şu anda. Mesela imleci DH'deki yazı paneline götürüp tıkladığımda pc donuyor 15-20 saniye sonra geliyor, 2 dakikada bir görev çubuğundaki kısayolların simgeleri yok oluyor, birkaç saniye pc donuyor, sonra geliyor gibi birçok sorun var. Yine de kablo değiştirip deneyeceğim.
  • Dostum umarım kablodandır yani, diğer türlü donanımsal bir sorun olması senin için kötü olur. Ürünün garantiside yoktur sanırım ? Yani çöp olacak :/
  • Maalesef garantisi yok. Bende kablodan umuyorum ama yeni alacağım hard diski bile belirledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç programlarını kapat, arkaplanda çalışan uygulamaları kontrol et.Virüs tarat, kayıt defteri ve disk birleştiricisi kullan.Aklıma gelenler bunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.