Şimdi Ara

Hard disk geç okuma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 aylık bir süredir tuhaf bir sorun yaşamaktayım.Şöyle açıklayayım:

    Bir klasöre çift tıkladığım zaman o an değilde bir 5 saniye sonra girebiliyorum.O 5 saniyelik süre içinde harddisk'ten okuma sesi geliyor ve öyle girebiliyorum.Yani bu tam olarak neyden kaynaklı bir hadise anlamış değilim.4 tane harddisk'im var ve bu hepsi için geçerli.Bahsettiğim klasör alalade bir klasör.Hani özellikle şu klasöre girmeyi deneyince yapıyor diyemem.Tıklıyorum ve 5 saniye gecikmeli giriyorum.Bu arada bu hadise hep olmuyor.O gecikme ve harddisk'te ki sesten sonra gayet normal ve rahat bir biçimde dolaşabiliyorum klasörler arasında.Ama atıyorum 10 dk sonra tekrar herhangi bir klasöre girmek istediğimde yine aynı şey.Bana akıl veya çözüm yöntemi verebilecek arkadaşların yardımlarına fena muhtacım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • erişim süresininden dolayı öle.Bu yüzden windows ssdde olmalı
  • Güç ayarlarında hard diskler belirli bir süre kullanılmayınca kapanmaya ayarlanmışsa kapalı bir hard diskin açılıp kullanır hale gelmesi 5 sn alıyor olabilir.
    Kontrol Paneli, Güç Ayarları'ndan güç planı gibi birşey vardı orada plan ayalarını değiştire basıp gelişmiş ayarlara girmeniz gerekiyor eğer sorun bu ise. İngilizce Windows kullandığımdan direkt Türkçe karşılıklarını yazamıyorum Türkçe kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.
  • dostum şöyle bişi önereyim sana aynısı benim başıma geldi diskimde oyunlar klasörüne tılarken 3-5 saniye donup sesler gelip geç giriyordu ama diğer klasöylere giriyordu bütün bilgilerini önce sağlam bi virüs programıyla tarat sonra bilgilerini sana gönderdiğim diske kaydet sisem için kullandığın diski xp ile yavaş biçimlendir büyük bi ihtimalle sorunun bad sektör değilse çözülecektir
  • Bende de aynı problem var neden yaprığını anlamış değilim.
  • "misery1903" arkadaşımızın dediği gibi güç ayarlarından olabilir. "yüksek performas"a getirip dene. Sorun çözülürse eski haline getirip sadece hdd için ayarları değiştirirsin.
  • sanırım bence hiçbir sorunun yok hdd ne gerektiğinde güç veriyorsun ilk kullanımda oda, bu sayede fazla güç harçamıyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.