Şimdi Ara

..::Hard Disk Düştü, Veriler Uçtu, Napayım Şimdi?::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar, 40 gb maxtor ata 133 hardiskim bugun elimden kaydı 1 metreden yeri öptü. Hdd yi tekrar pc ye bağladım, pc yi açtım hdd den hafiften metalik bir ses geliyor. tık tık tık diye saniye başı tekrarlanan bir ses. bios tan baktım hdd yi görüyor pc fakat okuyamıyor. bios ta hdd kapasitesi olarak sıfır (0) gb görünüyor. ,Kulağımla dinlediğimde duyuyorum içindeki disk dönüyor. hdd yi bios tanıyor. bence sorun okuyucu kolada, yerinden oynadı sıkıştı, düştü felan oyle bişey heralde.

    Zaten windows falan açılmıyor. Başka bilgisayara taktım yine olmadı. Hard diski normal yollardan okutturabilecek her yolu denedim sanırım yinede olmadı.

    bana önerebileceğiniz anormal yollar nelerdir. içini açıp tamir etmeyi düşünüyordum fakat birisi içine hava girerse bidaha hiç çalışmaz dedi ve banada mantıklı geldi. yokmu bir yol?

    en önemlisi içindeki verileri kurtarmak istiyorum ondan sonrada tabiki hdd nin yeniden eskisi gibi çalışmasını istiyorum. çokmu şey istiyorum ne :)

    yanıtlarını bekliyorum arkadaşlar.







  • icine hava girerse bi daha calısır.arkadasım yanlıslıkla benim eski hdd nin guvenlik bandını yırtmıs gene calısıyordu yani icine hava girsede calısır.ama konumuz bu degil :))

    harddiski aldıgın yere gotur bilgilerin geri gelme ihtimali warsa(ki düşük bi ihtimal) geri getirebilirsin.ama dedigim gibi genelde bole saglam yere dusmelerde bilgiler ucuyor.sen sansını dene yinede.belli olmaz belkide dedigin gibi kafa gitmiştir.
  • veri kurtarma programı denedin mi ?
  • hdd yi gormuyorkı bılgısayar verı kurtarma programı denıyım, zaten hdd yı gormemesı benım sorunum.

    hdd nın garantısı bıttı arkadasım, şimdi onlar cok para istemezmi? servis falan? ayrıca içini açınca calısacagından eminmisin? ona gore acacam
  • hızlı sistemin teknik servisini aradım sordum, onlarda içine hava girerse bir daha çalışmaz hiç dediler anlamadım ne havaymış bu yav
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.