Şimdi Ara

HARARET SORUNU ve stop etmeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.bu gün arabayla biraz gezdim turbosunuda yeni yaptırmıştım hem bir test edeyim dedim. biraz yüklendim toplamda 6 km yol yapmamıştım bileki bağajdan sigaramı alayım dedim.birde baktım araba su kaynatıyo haşır haşır hemen kaputu açtım baktım su haznesindeki su sıcak ama radyötörü kontrol ettim soguktu acaba devirdaimmi yapmıyor dedim oda sorunsuz gibi görünüyordu.tabi bu arada araba fanda hiç açmadı termostatı yeni değiştirmiş olmama rağmen.biraz rölantide çalıştırdım neyse bi miktar su ilave ettim suyunda az bi eksiklik varmış.hararet göstergesi 80 dereceyi gösterirken nasıl böyle bi durum oldu bi anlam veremedim[ tabi oda bozuk olabilir].birde aksilikya bu olmadan bir iki dakika önce gaz takılı kaldı araba dip gaz kendi kendine çalışmaya başladı kontağı kapattıgımda hala çalışıyodu son devirde hemde 1 dakiika sonra falan kendisi stop etti.benim motorcu ustaya sordum onun demesine göre turbo emme manifolduna yağ basmıştır ve yağla bi süre çalışmış olabilir dedi ama bana pek tatminkar gelmedi.buradaki ilgili bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkürler.bu arada araç 96 model turbo dizel tempra







  • sorunlar hakkında bilgim yok ama gerçekten zor bir araç almışsınız. atmosferik dizel olsa bu kadar sorun yaşamazdınız. eski tip turbolar zamanla sorun çıkarıyor diyorlar.
  • turbodan yağ basıp bir süre çalışması olası görünüyor ama bence motorda fazla yağ var.
    araç kendi kendine çalışırken ekzosttan mavi duman çıkıyor muydu?
    motora kaç lt yağ kondu?
  • kontağı kapattığınız halde çalışmaya devam etme durumu ters çalışmadır.benzinli motorlarda buji ateşlemediği halde ateşleme devam eder.bir de enjektörler benzin vermeye devam eder. dizelde ise kontak kapatılınca enjektörlerin mazot pompalamayı kesmesi gerekir.bu sorunun en büyük sebebi hararettir.önce bu sorun çözülmeli daha sonra da enjektörler kontrol edilmelidir.
  • alaka duyan arkdaşlara teşekkür ediyorum. du hastın dediği yakın ihtimal geliyor bana.ayrıca motor yağıda fazlaydı tahminim üzere.sanırım 4 litreydi yağ ayrıca mavi dumanda atıyodu.evet araba hararette yapmıştı velhasıl.bu gün aldım yavaş yavaş ustaya götürdüm arabayı kaynıya kaynıya olay aslında tamamen devirdaimden olmuş yani araba suyu dolaştırmıyo motor alev gibi yanıyo ama radyötör soguk bunu daha olay oldugu zamanda anlamıştım zaten.sonuçta araba conta yakmış dediler masrafı 500 filan tutar dediler ama pek bi fazla geldi bana ne dersiniz.
  • sanırım araç common rail dizel değil bu demek oluyorki vw yıllardır kullandığı sistemi başka markalar kullanmadığına göre araç anam babam usulu pompalı sistem turbo dizel bir araç kırr kırrr sesi cok gelen sistem :) bu mazot pompası olarakda bilinen pompa motorun tahrik gücü ile çalıştığından bir nevi devir daim pompası gibi krank çalıştığı sürece mazot püskürtme işlemine devam eder etrafınızda gördüğseniz eski traktörlerde (türk fiat 4.80,...gibi)stop cubuğu vardır buda mazot pompasının tahrik gücünü keser bu araçlarda kontak sadece elektrik tesisatını kapatır yani araç sarj durumunu keser yeni pompalı dizellerde ise bu stop çubuğu görevini kontağa bağlı bir düzenek çözüyo kanaatimce sanırım o düzenekte bir arıza olabilir pompanın tahrik gücü kesilmedikçe pompalı dizellerde mazot basınc ile yanar yani ateşleme ıhtiyacı duymaz o yüzden araç çalışmaya devam edecektir


    bu bilgiler benim kendi kaanatimdir bilimsel bir yönü yoktur yinede bilgili bir tamirciye başmurmanızı tavsiye ederim

    saygılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.