Şimdi Ara

Hangisi daha mantıklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    50 bin civarı bütçem var. Sedan ve az yakan bir araç ihtiyacı ile yola çıktım. Gönül isterdi ki otomatik olsun ancak maalesef olmuyor.
    Hemen hemen aynı fiyatlar (aşağı yukarı 55 bin) iki tane temiz araç buldum.
    Biri 2012 astra 1.3 cdti sport sedan diğeri 2012 insignia 1.4 T edition elegance. İkisi de 50 bin km'de ve ikisi de kazasız. Astra'da kaputta çizik boyası varmış.
    Pazarlıkla çok az aşağıya düşer diye düşünüyorum. Ancak kararsız kaldığım nokta insignia olursa lpg taktırmam gerekir. Hem maliyet artıyor hem de lpg'de sorun ihtimali kafamı kurcalıyor. Yüzlerce sayfa forumlardan okudum, kimisi taktırdım en ufak sorun yok kimisi girme bu işlere diyor. Astra içinse 1.3 motor dışında bir cekincem yok. Bu yazdıklarım dışında ikinci el piyasasını da düşününce sizce hangisine yönelmeliyim, ne dersiniz, ya da üçünçü bir seçeneğim var mıdır?
    Saygılar.
    Teşekkürler







  • astranin ikinci el piyasasi daha canlidir. astra yaklasik 6.5 litre insignia 10.5 yakar. insignia ile iki gazliyim derseniz kmde 60 kurus gozden cikarmak gerekir. sedan sart degilse focus 2012 1.6 dizel hb titanium x paket bakabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aurorax kullanıcısına yanıt
    Bagaj önemli olduğu için hb düşünmüyorum hocam. İnsignia'da lpgli olabilir diye düşündüm, diğer türlü günde 100 km'ye yakın yol yaptığım için üzecektir.
    Saygılar.
  • Günde 100km yapıyorsanız bence dizel alınmalı. Ancak bakımları vs sağlam olması lazım. Durum biraz karışık. Ancak ben olsam hangisinin bakımı düzgün ise onu alırdım. İkisi de düzgün ise tercihim dizel olurdu.



    İnsignia LPG konusuna gelince sorunsuz kullanan kadar sorun ile kullanan da çok. O motor fabrikasyon LPG li olarak ta satıkmakta diye biliyorum. Yani düzgün bir montaj ile sorun olmayacaktır. Belli bir süre sonra da çelik subap ihtiyacı baş gösterebilir bilginiz olsun.



    Konfor bazında bakılınca günde 100km az değil. İnsignia ile daha az yorulursunuz buda bir gerçek.



    İçinize sinmedi satayım derseniz ise Astra çok daha hızlı satılır.



    Şahsi tercihim yazımın başında olduğu gibi Astra olurdu. Tabi bakımları düzgün ve düzenli ise..
  • Olay sadece gerçekten az yakması ve bagaj hacmi ise 40 bin civarı peugeot 301 allure alın. Şehir içi ne kadar sert kullanırsam kullanayım 5.5lt ortalamayı geçemedim.
  • Verticall V kullanıcısına yanıt
    Her ikisi de garantisi bitmesine rağmen yetkili servis bakımlı. Astra'nın çekindiğim yanı çizik boyası olmasına rağmen kaputun boyalı olması. Daha sonra satarken problem olur mu bilemedim. Bir de 1.3 motoru ile ilgili yorumları okuyorum, 1.6 öneriliyor. Başka aklımı kurcalayan bir durum yok. İnsignia'da durum daha karışık. LPG'den dolayı her hafta servise gider miyim diye korkuyorum. Yoksa çoktan almıştım :)
    Cevaplarınız için teşekkür ederim, saygılar.
  • e30 m3 kullanıcısına yanıt
    Sadece işe git gel için kullanacak olsam dediğiniz çok mantıklı hocam. Ancak çoluk çocuk bir arada, sık sık uzun yol yaptığımız için biraz daha güvenli bir araç olsun istedim. Saygılar
  • astra 1.3 cdti performans harici iyidir.az yakar,konforludur,bikaç kronik arızası dışında pek bi sorunu yoktur.insignia için ise,günlük o kadar kullanım için yakıt dert olur.turbo motorlara günümüzde lpg için uyum sorunu olmayan kitler mevcut olsa da ben temkinli davranır,turbo motorda lpg uygulamasına gitmezdim.az yaksın,performansı iyi olsun,sedan olmasa da olur derseniz peugeot 308 i öneririm.her türlü işinizi görür.o fiyatlara dizel otomatik rahat bi şekilde bulursunuz.manuel de kullanırım illa sedan olsun derseniz de dizel focus öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.