Şimdi Ara

İLK ARABA ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben ilk defa araba alacağım bütçe 750k otomatik b segmenti ikinci el bir araç araştırıyorum aklımda

    clio 5 1.0 tce 2020 2021 model

    skoda fabia 1.0 tsı 2017 model

    polo 2017 model

    hyundai i20 2018 ve üstü

    toyota yaris 2016

    honda jazz 2016

    gibi modeller var bir bayan için ilk araba olarak en iyisi hangisidir ne önerirsiniz?




  • Cevap veriyorum yeni yenidir. Clio 5 candır. Eski araba ile uğraşılmaz.

  • Bu araçlardan temiz olmak kaydıyla hepsi alınır clio ilk sıraya koyabilirsiniz
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Clio kötüleyen de bir kesim var, nedendir hocam?
  • mre09 kullanıcısına yanıt

    Onlara sormak lazım hocam sınıfına göre gayette iyi bir araç

  • Kesinlikle clio lpg yi de çaktırırsın miss
  • Kullanım rahatlığı açısından nedense skoda daha kolay kullanabilirmişim gibi geliyor ama 2017 olması çok sorun çıkarır mı?
  • dt.melly D kullanıcısına yanıt

    Buraya yazdığınız tüm modeller gayet iyi araçlar. Bana sorarsanız sağda solda milletin söylediğine bakmayıp, gidin araçları inceleyin. İmkanınız varsa sürün. Hangisi içinize daha çok siniyorsa onu alın. Ağzı olan konuşuyor çünkü. Çok fazla alternatif senaryo var. Gidip bakacağınız araç modeli ne olursa olsun, özenli kullanılmış ve bakımları düzgün yapılmış ise başınızı ağrıtmaz. Araç hor kullanılmışsa, bakımı yapılmamışsa 2022 bile alsanız başınızı ağrıtabilir. O yüzden böyle bol keseden sallayıp şu araba iyi bu araba kötü diyenlere bakmayın. İçinize sineni alın. Tabii düzgün bir ekspertiz yaptırdıktan sonra.

  • Hyundai i20'nin 1.4 motorlu otomatik versiyonu arıza çıkartmaz, taş gibidir ama çok yakar az kaçar. Ben tercih etmezdim.

    VW grubunda (Fabia ve Polo) 5+ yaş araba almayı sağlıklı bulmuyorum. DSG şanzımandan çekiniyorum çünkü. Düzgün kullanılan DSG şanzıman 10+ yıl da gider ama önceki sahibi nasıl kullandı bilemem yani. Manüel vitesse alınır ama.

    Toyota Yaris iç hacim olarak kucük gelebilir.

    Honda Jazz çok guzel çok pratik bir araba. Aman aman performansli değildir ama cok yakmaz da. Bakım harici sanayiye gitmezsiniz. Çok aşırı pratik ve ferahtir. Arka koltuklarin oturak kisimlari kalkar mesela. Kullanırken görüş açıları çok iyidir, çevreye daha hakim olursunuz. Annemde 2003 Jazz vardı, 5 yıl kullanıp 2012 Jazz'a gectik. Bunh eskitelim yeni kasa Jazz ile değiştiririz. Jazz alan Jazz'dan devam eder yani anlayacağın. Bu arabanin tek sorunu, daha çok kadınların kullandığı bir araba olması. Genç bir erkegin altına yakismayacaktir. Genellikle yeni mezun kadın öğretmenler, orta yaş kadınlar (ev hanimlari vs) tercih eder.

    Geriye Cliopatra kalıyor. Ben olsam ben de ilk araba için Clio 5 alır geçerdim bu seçenekler arasindan.

    Edit: Bir kadın için öneri istemişsiniz, yeni fark ettim. Jazz alın o zaman. Görüş açıları sebebiyle kullanımı çok kolay, ilk araba için tercih sebebi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 29 Temmuz 2023; 0:48:22 >




  • Açıkcası clio pek içime sinmiyor görünüş ve marka açısından i20 görsel olarak ve daha önce manuelini kullandığım için tecrübeliyim kullanımı rahat gelen bir araç aslında ama boyutlar açısından polo ve fabia en gönlümden geçenler ama dediğiniz gibi yılından dolayı güvenemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dt.melly

    Açıkcası clio pek içime sinmiyor görünüş ve marka açısından i20 görsel olarak ve daha önce manuelini kullandığım için tecrübeliyim kullanımı rahat gelen bir araç aslında ama boyutlar açısından polo ve fabia en gönlümden geçenler ama dediğiniz gibi yılından dolayı güvenemiyorum
    1.33 tce ve 7 ileri ıslak kavramalı alman getrag şanzımana sahip bir 2020 model Clio 5'e bindikten sonra yorumunuzu alsak çok daha iyi olurdu. 1.33 tce motor dönemim tüm teknolojisini üzerinde barındıran harika bir makine. Getrag şanzımanı anlatmıyorum bunu kendiniz deneyimleyin diye.
  • dt.melly D kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz araçların hepsi B segment. Dolayısıyla ölçüleri üç aşağı beş yukarı aynı. Yine de i20 ve Jazz diğerlerine göre bir tık daha geniş ve ferahtır. Polo ve Fabia'nın bir boyut artısı yok yani anlayacağınız.


    Hyundai i20, Getz'in devamı olan bir otomobil. Getz ise Jazz'ı örnek alan bir araç. Hatta "Getz" isminin sonundaki z harfi Jazz'a bir gönderme. Bu nedenle i20'nin kullanımı sizlere rahat geldiyse eğer Jazz'ınki de rahat gelecektir, çünkü birbirlerinine yakın araçlar.


    Clio'nun marka açısından içinize sinmemesi, markanın algısıyla mı yoksa güvenilirliğiyle mi ilgili? Eğer imajı nedeniyle Renault'yu tercih etmiyorsanız, fikrinizi değiştirmeye kalkmayacağım. İçinize sinmeyen bir araçtansa, içinize sinen bir araç almanızı tavsiye ederim. Mesela ben 26 yaşındayım ve aile babası arabası imajı olan araçlar yerine daha sportif olan markaları tercih ediyorum.


    Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği 130 beygirlik EDC şanzımanlı bir Clio 5'i bulursanız kesin alın. Onun haricinde benim tavsiyem, bir hafta sonunuzu ayırıp galericilerin yoğun olduğu bir bölgede arabaların içine oturup değerlendirmeniz olur. İçinize sineni alın geçin.


    Ben bu liste içinde Jazz veya Clio 5 tavsiye ederim. Kendim için alacak olsaydım Clio 5, annem için alacak olsaydım Jazz alırdım :)


    Youtube'da eski model araçları da inceleyen "Otomobil Günlüklerim" diye bir youtube kanalı var, oradan da araç hakkında kabaca bilgi edinebilirsiniz.





  • Clio bana uyan bir araç değil. Aile olduğum için bagajlı araba lazım. Amma velakin bir bayan için otomatik önerisinde bulunsam Clio al derdim.
  • Peki yeni i10 hakkında ne düşünüyorsunuz? Biraz küçük geldi yarı otomatik olması da bence bir eksi ama bütçeye göre 0 alabilme ihtimali olduğu için ılımlı yaklaşıyoruz
  • Polo ve i20 diyorum
  • 2000 model civarı honda mis gibi olur, ilk arabaysa esas yeni ile uğraşılmaz, kasko, trafik sigortası bakım maliyetleri, bir yere vurdun sürttün değer kaybı, tekrar onarım işlemi vs.


    Ben şu anda 2. araç olarak bakıyorum muhtemelen de kısa süre içinde alacağım. Gayet keyifli bir araç.

  • tofaş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.