Şimdi Ara

Hangi switch daha sessiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iyi günler.Sessiz bir klavye arıyorum mekanik yardımcı olurmusunuz aklımda bir kaç model var ama kimisi gümüş anahtar kimisi kırmızı kimisi mavi hangisini seçebilirim sessiz olsun istiyorum.



  • Kırmızı en sessiz olanı mavi ise en sesli olanı diye biliyorum.
  • Steelseries kırmızı switch kullanmıştım oldukça sessizdi. Şuan Razer huntsman analog kullanıyorum daha sessiz.

  • Biraz detaylı yazmam lazım. Mekanik klavyede tuş basıldığında iki ses çıkar. İlki, switch "klikli" (ing. clicky) bir switch ise klik sesi. İkincisi de, tuş klavyenin dibine çarptığında çıkan ses, clack. Klik istenmiyorsa, kliksiz switchler yani mavi, yeşil veya beyaz dışındaki switchler tercih edilmeli.


    Clack'i engellemek için ise, tuş kafalarının (ing. keycap) altına silikon halka takılmalı. Bu sayede tuş dibe çarptığında gelen clack sesi gitmiş olur. Sadece tuş bırakıldığında gelen clack sesi kalır.


    Hem basıldığında hem çekildiğinde çıkan clacki engellemek için silent switchler de yapıldı, ama o klavyeler çok pahalıdır. Değmez yani. Clicky olmayan bir switch tercih edip halka takılarak gayet sessiz bir klavyeye ulaşılabiliyor. Bunu 2 mm o-ring takılmış kahverengi anahtarlı bir klavyeyle yazıyorum ve gayet sessiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.