Şimdi Ara

Hangi laptop?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dizüstü bilgisayara usb harici ses kartı bağlayarak aktif hoperlör ile internetten stream müzik dinlemek istiyorum. Bu durumda bilgisayarın netbook, notebook veya laptop olması yada daha pahalı olması ses kalitesini etkiler mi? 1000 ye kadar önereceğiniz cihaz ne olabilir?



  • Cihazın pahalı olması sesi etkilemez. Etkileyecek unsurlar kullanılan ses kartı, yazılımlar ve sürücüler, işletim sistemidir.
    Cihaz önerisi derken ses kartımı? yoksa taşınabilir cihazmı?
  • Bence bütçeni artır beats audio donanımlı hp al.
  • Cihazdan kastım laptop türü taşınabilir bilgisayar. Ses kalitesini yükseltmek için elimde zaten harici bir ses kartı var. Bu sebeple kaliteli ses kartına sahip pahalı bir laptop almayı düşünmüyorum. (Zaten diğer bileşenler de çok iyi değil) Gerçekleştirmek istediğim şöyle bir şey: Odamda internet bağlantılı masaüstü bilgisayar ile salona koyacağım laptop arasında ağ bağlantısı kurarak internetten stream olarak daha yüksek seste salonda müzik dinlemek. Bunun için gerekli anfi ve hoparlörlerim şu anda var (ileride daha kaliteli ve aktif bir hoparlör satın alırım belki)

    Şu konularda görüşleriniz bildirmenizi rica ederim;

    1- Odamdaki bilgisayarda Windows 7 kurulu. Ağ bağlantısı için laptopa da aynı işletim sistemi kurulması gerekir mi? (Eğer illaki windows gerekiyorsa free dos bir laptop alıp Windows u kendim kursam da olur herhalde)

    2- Daha garantili ve veri akışının kesintisiz olması için iki bilgisayarı Ethernet kablosu ile bağlamak daha sağlıklı olur mu? Zira bazen seste kesilmeler olabiliyor..

    3- Ses kalitesini belirleyecek unsurlar; ses kartı, yazılımlar ve sürücüler, işletim sistemidir demişsiniz… Elimde ses kartı olarak usb bağlantılı audiotrack prodigy cube; NAD 316 BEE anfi ve 1970 li yıllardan kalma National Panasonic kolonlar var.(Şu an daha pahalı ve kalitelilerini almam mümkün değil). Bu elemanlarla makul düzeyde bir ses kalitesi elde etmek mümkün olur diye düşünüyorum. Daha iyi bir ses kalitesi için önerdiğiniz işletim sistemi, media player veya diğer yazılımlar nelerdir?

    4- Ses kalitesine bir etkisi yok ise, fazla ses yapmayan, orta seviyede bir hıza sahip herhangi free dos ve hesaplı bir laptop bu iş için kafi görünüyor.. Bu özelliklerde önerebileceğiniz bir model var mıdır?




  • Arkadaşım ilk olarak şu var. Kablosuz modemin yok heralde, bence ilk olarak kablosuz modem edinki, alacağın diz üstü vb. cihazı direk internette bağla. Bu senin için daha kolay olur. Senin dediklerine göre konuşuyorum.

    1. Windows 7 şuan en rabet gören işletim sistemi. Tabiki xp-vista-win8 kullananlarda var. Xp ve üzeri her sisteme ağ kurulabilir, birbirleri arasında. (Bu kısım fark etmez. .... larciverti olur)

    2. Tabiki kablolu bağlantı kablosuzdan daha iyidir. Normal şartlarda tabiki. Kullandığın bağlantı ekipmanlarına göre değişir.

    3.Ses sistemin ve kartın için bilmediğimden bişi diyemem. Fakat kaliteli oldukları varsayıyorum ( Markalarından dolayı). İşletim sistemi istersen iyi bir ses için tabiki xp, ama orası beni ırgalamaz. Diğer yazılımdan kastım sürücü arayüzü, ayarları, kullanılan harici kodekler vb. Ben şahsen wasabi+foobar2000 kullanıyorum gayette güzel ses alınıyor.

    4. Bu soruyu seyircilere sorma hakkımı kullanmak istiyorum.. şaka şaka bunu bencehttp://forum.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm# buradan yardım al.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.