Şimdi Ara

Hala aynalı makine alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bugün eos 650d almayi düşünüyordum, son kez göreyim elimle tutayim diye teknosa ya gittim, adam hala aynali makine mi alacaksin aynasizlar cikmisken, benim de kafam allak bullak oldu simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    evet adam doğru demiş gelecek aynasız teknolojidir. ama iddalı aynasızlardan almalı. mesele sony nex-7,sony a6000,sony a7, olypus om-d ,fujifilm t1 gibi. canon 650d 3 sene sonra 5 para etmeyecek
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    peki maksimum 1500 tl ye iyi bir aynasiz alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nezcafe

    peki maksimum 1500 tl ye iyi bir aynasiz alabilir miyim

    evet,ama sadece body olarak alabilirsin. lensiyle beraber 2000tl yi buluyor iyi bir aynasız makine
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    peki şu an hakkaten onları almak mı mantıklı, eos 650d alınmaz mı?
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    mantıklı seçim yapmak dersen. canon 650d +18-55 lensi kaç para? 1350tl -1500tl civarı. aynı fiyata 2.el orta seviye makineler satılıyor. mesela 1100tl ye pentax k-5, 1200tl ye nikon d7000, 1300tl ye canon 60d. orta seviye değil ama performansı yüksek nikon d5200 1000tl ye varken giriş seviyesi makineye o para verilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 24 Ocak 2015; 19:39:47 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    ikinci el almak istemiyorum, mutlaka bir risk var. Hiçbir zaman emin olamazsınız ne kadar güvenilir bir satıcı olursa olsun. 650D başlangıç olarak d5200'den daha kullanışlı olmaz mı?
  • Alınır. Aynasız denen makineler sanırsın atomu parçalıyor, teknolojileri o derece yüksek.:)
    Bu aslında sizin tam olarak ne istediginizle alakalı bir olay.
    Bol ve ucuz ve kaliteli lens seçenekleri ile herşeyi çekmek isterim dersen dslr, tasinabilirlik isterim, daha kolay kullanımı olsun dersen aynasız.
    1000 liraya Tamron sigma 17-50 gibi muhteşem bir lensi Dslr gövdede kullanabilmek varken, aynasizlarda aynı ayarda lensi 2000 liraya alamamak adama koyuyor biraz. Tecrübe ile sabit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 24 Ocak 2015; 20:00:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    açıkçası taşınabilirliği beni hiç cezbetmiyor, neticede aynasız da alsanız bir telefon gibi cebinizde taşıyamacaksınız, o kadar para vermişsiniz mutlaka bir çanta alacaksınız. Bu arada teknojileri yüksek derken, alaycı bir ifade ile dediniz ama sanırım bir doğruluk payı var o noktada :) wi-fi ile kontrol falan sağlıyormuş, ama en nihayetinde bana yıllarca piyasayı alt üst etmiş dijital fotoğraf makinelerinin devamı gibi geliyor. Hakkaten anı fotoğrafçılığı seziyorum o makinelerde, yani o şık makine ile eğilip bir yaprağa zoom yaptığımı düşünemiyorum nedense :) ikinci el de aklımı kurcalıyor şimdi, mesela şöyle bir şey buldum ikinci el 60D. Ama aklımı kurcalayan nokta, bunun bana biraz fazla kaçacağı, daha dslr ile bir tane fotoğraf çekmemiş adam 60D ile başlarsa biraz ağır başlamış olur gibi düşünüyorum. Ama fiyatı şu an benim 650D 'ye vereceğim fiyat ile aynı, üstelik IS lens var, 650D de olan DC. farklarını tam bilmiyorum ama neticede IS çok daha iyi sanırım. Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum :)

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-eos-60-d-plus-18-55-is-lens-temiz-sorunsuz-195265396/detay




  • şuan için hala DSLR,ama gelecek aynasız fotoğraf makinelerine ait olacak. aynasızların çıkış amacı boyutu küçültüp fiyatları aşağı çekmekti. ha şimdi dersinizki aynasızlar DSLR lardan pahalı, ama unutulmamalıdır ki canon 650d de ilk çıktığında 2000tl lerden satılıyordu. aynasız kullanıcı sayısı artınca 2.el piyasası oluşacak ve onlarda ucuzlayacak. ben flickr dan takip ediyorum uzakdoğuyu çoğu fotoğrafçı sONY A7 ye geçmiş, dslr çılgınlığı bizim gibi gelişmekte olan ve koca gövdeyle hava atma meraklısı olan ülkelerde popülerliğini koruyor.

    benim pentax k-5 im var altına batry grip takınca boynum kopuyor boyun fıtığı olacam nerdeyse. o yüzden benim elime para geçince ilk iş sony a7 almak olacak.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yalnız ciddi pahalı aynasızlar. Benim şu an zaten bütçem 1500 max. O fiyata iyi bir aynasızı geçtim orta halli bir bişi bile zor alınır tahminim. Zaten aklımda olmayan bir türdü, sadece bugün teknosadaki görevli aklımı kurcaladı, muhtemelen satış amacıyla da yapmış olabilir. Çünkü o kadar da yerinde dibine sokulmaz aynalılar. En iyisi hocam ben şu 650D'yi alayım bir üzerinde iyice ter atayım. Ardından üst lenslere geçerim aynı makinede, baktım beni sınırlıyorlar, yarı-profesyonel canon 10'lu serilere (60D vb.) makinelere geçerim. Şu an 1400'e çanta hediyeli var hepsiburada da. 50 tl de hediye çek var, zaten sıfır iki yıl garantili 650D 1300'den aşağı mümkün değil bulunmaz, o yüzden ben bunu sardırayım en iyisi he? :)
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    taşınabilirliği sadece çantada taşımak olarak algılamayın. boynunuzda da taşıyacaksınız ve ağır gövde bir süre sonra rahatsız edecek.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Tasinabilirlik ten kastım aynen arkadaşın da dediği gibi cebe sığması değil, özellikle boyunda ağırlık yapmaması. Ben boynuma aynasız, omzuma tele takılı dslr kullanıyorum çoğu yerde mesela. Yani 2. Body olarak aynasız benim için vazgeçilmez hale geldi.
    Ama şu lens olayını bir çözemediler benim nazarımda, iyi lensler aşırı pahalı, o fiyatlara ff lens alınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun fiyatlı en iyi aynasız şu anda Sony A5000, 16-50 ile beraber oldukça iyi fiyata geliyor:

    http://www.fotopazar.com/sony-a5000-16-50mm-kit-aynasiz-fotograf-makinesi
  • Exotique kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, 650d aldım :)
  • Eren Al E kullanıcısına yanıt
    tavsiyene geçmişte uymuş oldum :D 650d aldım ya zaten, takmadım adamı :)
  • Eren Al E kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de öyle düşündüm, dslr olduktan sonra bi başka oluyor :) yalnız şimdi lens bakıyorum ya, makro çekimler için.
  • Ne fena cahiller var yahu !.. Eyvah eyvah...
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    inşallah o ben değilimdir hocam :(
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    he valla :) fotoğraf makinesinden en öncelikli beklentimiz nedir? kaliteli ve net fotoğraflar çekebilmesi. ama bakıyorum da bazılarının birinci önceliği gösteriş.
    ha aynasızla ha cep telefonuyla çekmişsin aynı diyor. şimdi sony rx1 aynasız FF kompak makine sizin en iyi aps-c sensörlü DSLR u fotoğraf kalitesi açısından evire çevire döver . Yani görünüm değil işlev önemli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.