Şimdi Ara

Haksız linç yiyorum yardım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
4
Favori
15.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
326 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle tamamen kurmaca yalan olduğunu düşünmüyorum bu konunun ama yinede aklımı kurcalayan yerler var; Misal twitter nasıl IP verebiliyor? Türk polisine vermesi gibi birşey zaten söz konusu değil ama savcılığa ancak büyük suçlarda, uluslararası suçlarda verir. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinin savcılıklarından gelenleri ciddiye almıyorlar. Bu yüzdendir ki hükümet temsilci bulundurma zorunluluğu istiyor. Burası kafa karıştırıcı yani. Acaba polis sen eski kız arkadaşından bahsettiğin diye iletişime geçmiş ve kızda kabul etmiş olabilir mi suçu? Bunun üzerine poliste öyle demiş olabilir :)


    Bu arada bu kızla hayatında bir kez dahi yüzyüze görüşmemiş buluşmamışsın. Demekki birkaç sene ateşli bir birliktelik yaşasan, aynı evi yatağı paylaşsan ve ayrılsanız şimdi forumca helvanı yiyorduk. :) Toplumda çok çok nadir olan "kadın şiddeti" "erkek cinayeti" haberlerinden biri olurdun. Kadın düşmanlarıda sevinir başlık açardı, "bıkıın kıdınlırdı ildiriyorr irkeklerii" diye :)





  • Eski sevgilinin iq su çok yüksek aşırı zeki sosyopata yakın


    Bence tekrar sevgili ol o zeka ile zengin bile olabilirsiniz. Ama gönlünü hep hoş tutman gerek 👍


    En ufak hatada ya hapis yada mevta olabilirsin. Ama aşırı zeki o zeka ile multi milyoner olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 8 Ağustos 2020; 10:43:33 >
  • Oooo internet ortamina ayar getirmeye calisan kanuna istemezuk yasukcuu zihneyet diye karsi cikan ultra zeki Z kusagi magdur arkadasin yaninda simdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun okurken kanım dondu. kızın psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum kendine dikkat et nasıl yaparsın bilmiyorum ama iletişimi tamamen koparabilirsen senin için daha hayırlı olur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidip şikayetçi olmalısın. Ol ki bunların çocuk oyuncağı olmadığını, işin ne kadar ciddi olduğunu anlasın. İnsanlar seni tanıyıp sana saldırsa ne olacak? Basit bir olay değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bu kızı şikayet etmezsen, bırak erkeklerin, insanlığın yüz karasısındır, haberin olsun. Ola ki kız itiraf etmeseydi, başına neler gelecekti bir düşün. İlla hapishaneye girmen vs de gerekmez. Bu işle psikolojik olarak uğraşman ve isminin lekelenmesi bile bir rezilliktir. Kendine saygın varsa, o kızı adliyede süründür.


    Ne rezil kızlar var ya. Bir de kadın hakları, özgürlük diye zırlıyorlar Allah'ın cezaları. Bunların düşünüp, yaptığını şeytan yapmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 8 Ağustos 2020; 13:27:52 >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt

    Üçüncü dünya ülkesi vs bunlar hikaye. Twitter, hukuksal bir dayanağı olan her kolluk kuvvetiyle bilgi paylaşıyor.


    Oku: https://help.twitter.com/tr/rules-and-policies/twitter-law-enforcement-support

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zero Degrees

    Bu yaptığı ilk şey değil. 10 yıldır neler yaptı. Gece 12 de babamı aradı. Ablalarıma ulaştı. Kız arkadaşıma ulaştı. Bu forumda bile buldu beni. Benimle alakalı konular açtı. Bir şekilde 2-3 yıl önce kullandığım telefonu ve tableti modeline kadar öğrendi. Nerede çalıştığımı buldu. Daha sayayım mı?

    Hacı SS'i sansürlesene biraz lşnk çalışıyor kızın fotosunu ifşalamışsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır paylaşmıyor. Örnek Türkiye :) Hukuksal dayanağı olması için birincisi hukuk devleti olmak lazım, ikincisi 1. dünya ülkelerinde de suç olan birşey olması lazım. Yani sen gidip "devlet büyüklerine hakaret" diye twitter'dan IP istersen vermezler çünkü bu çoğu modern ülkede suç değildir. Zaten sosyal medya internet düzenlemesi istemelerinin en büyük nedeni bu. Bu şekilde istedikleri her şekilde twitterdan IP alabileceklerini düşündüler :)

  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt

    Paylaşıyor. Her gün uğraştığım işi bana mı anlatıyorsun? Ben devlet büyüğü hakkında vs. diye bir yorum yazmış mıyım? Niye element uyduruyorsun? Bu olay üzerinden konuşuyorum ve bir şahısa doğrudan iftira ve hayatını karartma amacı güdülüyor. Bu durum hukuksal temellerde ispatlanırsa, Twitter, Türkiye ile tüm bilgileri paylaşıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 8 Ağustos 2020; 13:57:14 >
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt

    Ekran görüntüsündeki linki sansürle ya da kaldır. Kızın fotoğrafı gözüküyor. Bu arada kız epey küçüğe benziyor. 10 yıl önce bu kız kaç yaşındaydı ki? Ayrıca üst dudağı ince ve küçük olanlar, hep sinsi ve entrikacı oluyor. Hiç mi şaşmaz :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 8 Ağustos 2020; 14:7:50 >
  • Ben ise genel konuşuyorum.


    O zaman ilk yazdığım mesajı bir daha oku bakalım ne demişim?


    "savcılığa ancak büyük suçlarda, uluslararası suçlarda verir."


    Hukuksal dayanağı olan her kolluk kuvveti ile IP falan paylaşmaz. Misal İranda dine hakaret büyük suç ve hukuksal dayanakları var adamların, şimdi iran hükümeti dine küfreden birinin IP'sini twitterdan istediğinde, twitter'ın vereceğini mi düşünüyorsun.


    Bu olay üzerinden konuşursak iftira olduğu için belki verebilir ama yinede büyük suçlar olmadıkça IP vermekten kaçınıyor sosyal medya platformları. Çünkü devlet tarafından kolayca suistimal edilebilir.

  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt

    Bilgi paylaşımından kaçınan tek büyük sosyal medya markası Twitter. Onlar da ciddi meselelerde ellerinden geleni yapıyorlar. Mesela Twitter, tehdit, terör faaliyetleri ve kişinin şahsını lekeleyecek ya da yaşamını/yaşam kalitesini tehlikeye atacak konular konusunda çok hassas ve bu durumu belgeleyen bir savcılık talebi geldiğinde, hiç çekinmeden veri paylaşıyor.


    Sahte hesapların arkasından mesaj atıp, kendisine bir şey olmayacağını sanan birçok kişi ile adliyede görüştüğümde, gözlerindeki korkuyu görmek paha biçilemez oluyor  

  • Tamam bende aynı şeyi söylüyorum zaten.

  • Öne çıkarıverdim, geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüüfektank kullanıcısına yanıt
    Klasik csb cumhurbaşkanı olsan anca 1 günde bulunur yazan kişi oda, Twitter o gün iyi gunundeyse

    Bu arkadaş yeni kanunu okumuş bence 12 saat içinde yanıt vermeli gibi birşeyler vardı ondan, böyle yazmış bence

    Hikaye csb forumdaki kız düşmanlığı ile birleşince konu almış gitmiş nereye açacağını iyi seçmiş konuyu açan arkadaş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadın terörü. erkeğe psikolojik şiddete hayır..!

  • Sana dair tüm bilgileri mahkeme aşamasında nasıl görüyor? Bunca kan davası, hırsızlık, cinayet davalarında da insanlar birbirinin tüm kişisel bilgilerini görüyor muydu yani?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruşturma aşamasında müşteki, süpheli (ve vekilleri ) dilekçe ile dosyayı inceleme hatta dosyadaki belgelerden fotokopi ile kopya alma hakkına sahiptir tabi savcılık aksi yönde karar almadığı sürece.


    Buraya kadar gelmişken arkadaşa bir tavsiyede bulunayım.


    Gerçekten o tweetler atıldıysa ve birileri şikayet ettiyse tweeter hesap bilgilerini ve ip numaralarını verir. Zira işin içinde cinsiyet ayrımcılığı ve bu bu ayrımcılığa bağlı olarak şiddeti özendirip meşrulaştırmaya çalışan söylemler var. Tweeter ve diğer bilimum sosyal medya platformlar bu konuda oldukça hassas ve kırmızı çizgileri var.


    Konuda ya bir karışıklık var ya da ben öyle anladım. Hesabının ele geçirilmesi bir suç ele geçirilip yapılan söylemler diğer suç. Şöyle düşün birisi arabanı çalıyor gidip başka birisine çarpıp öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Arabanı çaldı diye senin şikayetçi olmaman birisine çarpıp öldürme eylemini meşrulaştıramaz değil mi? Bırak siber suçları, polisi filan git adliyeye "şu tweeter hesabını kullanıyordum. Şu tarihte üçüncü kişi ya da kişilerce ele geçirilerek nefret ve şiddeti özendiren söylemlerde bulunulmuş. Bu söylemler bana ait değildir. Hesabımı ele geçiren kişi ya da kişilerden şikayetçiyim" de yarın öbür gün işin ucu sana dayanırsa ben suçu fark ettim, ettikten sonra ilgili makamlara bildirdim dersin. Yoksa aman eski kız arkadaşım, affedeyim noolacak dersen yarın öbür gün işin ucu sana dayanırsa bu sefer suçu gördün neden ihbar etmedin? suçu örtbas mı etmeye çalışıyordun? gibi sorularla karşılaşabilirsin.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.