Şimdi Ara

Hakemle kazandılar - Erman Toroğlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Hakemle kazandılar
    Erman TOROĞLU

    G.SARAY da Beşiktaş da kötü oynadıkları maçları kazanıyorlardı. Ama Fenerbahçe kötü oynadığında kaybediyordu. O da ilk defa dün kazandı. Kendisi mi kazandı?

    Net bir şekilde söyleyeyim; hayır. Hakemle beraber kazandılar. Diyeceksiniz ki: "Bu kadar iddialı bir cümle olur mu?" Evet, olur. Çünkü 20 dakika sonra Fenerli bütün futbolcular hakemin ne yapacağını, ne yapamayacağını anladılar, avuçlarının içine aldılar. Top gibi oynadılar. Hedeflerine ulaştılar.

    Hani var ya, son moda kırılma noktaları... F.Bahçe maçındaki noktalar kırılma mırılma değil, maçın çatırdayıp bir taraftan diğer tarafa verildiği dakikalar var. Mesela penaltı. Uzaktan yakından ilgisi yok. Şöyle söylemek lazım. Aynı penaltıyı Kayserispor’un lehine verseydi, F.Bahçeli oyuncular ne yapardı, merak ediyorum. Semih’in attığı gol ofsayt. Maçın bitiş süresine bir daha bakmak lazım. Devam doğru mu, yoksa kesmek mi doğru? Ama doğru olmayan tek şey, hakem. Bobo’yu attı ya, şimdi kahraman oldu, üst üste maç veriyorlar!

    Sarıyla kurtardı

    Aslında Kayserisporlu futbolcuları tebrik etmek lazım. Onlar sinirlenmediler. Ama Vederson sinirlendi. Belki de yaptığı hareket kırmızılıktı. İnce bir sarıyla kurtardı. İki takımı, tekniği taktiği konuşacağız ama maalesef hakemle başlıyoruz.

    Sarı lacivertliler Marco-Maldonado oynayınca ileride çoğalamıyorlar. Tamam, Kezman koşuyor, çabalıyor ama bir yere kadar. İstediği topları da alamıyor. O da tamam. Ama sen Kayseri’ye mağlupsun veya beraberesin, o zaman Kezman’la Semih’i çift santrfor yap, Maldonado’yu kenara al. Tek Marco o alanı kaldırır. Hatta daha da iyi olur. Maldonado öyle bir oyuncu ki, sağdan alıyor, sola veriyor, soldan alıyor sağa veriyor. Ne kokuyor, ne bulaşıyor. Ne suya, ne sabuna. Diklemesine çok nadir oynuyor. Cennetlik canını cehenneme sokup, şöyle bir rakip defansa batma girişiminde bulunmuyor. Ama diyoruz ki, hala yeni. Olabilir. Hazır değil. Olabilir. Bakalım hazır olunca ne olacak?

    Eliyle verse miydi!

    Carlos’un maç eksiği 20 dakika sonra sırıtmaya başladı. Kayserispor, az adamla hücum etmesine rağmen Fenerbahçe oyun sisteminden dolayı sarı lacivertli defans geride onlardan hep iki veya üç fazla kaldılar. Bu görüntü haliyle F.Bahçe’nin hücum gücünü zayıflattı, etkisizleştirdi. Dün şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Ortadan çalan, cesaretle hareket eden, pansuman yapmayan bir hakem olsa, Fenerbahçe kesinlikle bu oyunuyla galip gelemezdi.

    Sarı lacivertlilerde Chelsea maçı yorgunluğu var mı? Var. Ama ikide bir Avrupa maçı oynamadan lig maçı tehir edilsin lüksünü artık bırakalım. Nitekim federasyon da doğru bir kararla maçı ertelemedi.

    Kayserispor daha önceki maçlara göre daha bir derli toplu futbol oynadı. Fenerbahçe maçı ne de olsa vitrin. İyi bir Gökhan Ünal’ı Kayserispor arıyor. Ama onun da sakatlığının bu kadar uzun sürmesini anlamak mümkün değil. Yoksa sakatlık başka yerlerde mi?

    76. dakikada bütün stat "Satılmış Kayseri" diye bağırmaya başladı. Anlamak mümkün değil. Bir takımın sahaya çıkıp çatır çatır mücadele etmesi kötü bir şey mi? Kasımpaşa da Ankara’da OFTAŞ’ı yendi. Onlar da aslanlar gibi mücadele ediyor. Ne var yani, Kayseri çıksın elleriyle maçı verse miydi?


    Bu da Ahmet Çakardan
    quote:


    Hakeme dua etsin
    İki hafta önce aynı hakem İstanbul BŞBBeşiktaş maçını yönetmişti. Neredeyse verdiği her karar doğruydu. Bobo'yu atmış, hemen hemen tüm basın kendisini desteklemişti. "İşte benim Türk hakemim" diyordum. "Büyükküçük takım ayrımı yapmadan, gerekirse en yıldız futbolcuyu bile oyundan atabilen hakem istiyoruz" diyordum.
    Ama dün geceki Hakan Sivriservi, Türk hakemliğine belki de uzun yıllar konuşulabilecek kötü bir gece armağan etti. Belki de bu sezonun ilk dörtteki sıralamasını değiştirdi. Belki şampiyonu değiştirdi. Ama bugünlere kadar iyi kötü gelen Türk hakemliğine büyük zarar verdi. Daha da ağır söylüyorum: Fenerbahçe dün gece kazandıysa, yatsın kalksın hakeme dua etsin.
    Verdiği penaltı inanılır gibi değil. Eğer Deivid ile Kayserisporlu defans oyuncusunun teması penaltı ise, bir maçta en az 300 tane penaltı olur. İki hafta önce Bobo'ya gösterdiği kırmızı kart yüzde yüz doğru idi. Ama dün gece Vederson'un yaptığı harekete bir baksın. Baksın ki, Vederson rakibinin kaval kemiğine nasıl basıyor. Ama aynı Vederson'a kırmızı kart gösteremiyor.

    YA FENER'E AYNISINI YAPSALAR!
    Verdiği ve vermediği sarı kartların bir kısmı yanlış. Faullerde önemli tespit hataları var. 5 dakika uzatmanın sonunda top orta sahada ve maçı bitirebilecek durumunda iken, yine akını yaptırdı. Bundan dolayı fazla bir eleştirim yok. Ama Semih'in attığı son saniye golünde de halen bir ofsayt şüphem var. Kabul edilebilir ki, Fenerbahçe son 15 dakika dışında uyurgezer gibiydi. Beyinler sanki hâlâ geçmiş ve gelecek Chelsea maçlarında gibiydi. Kötü oynadılar, konsantre olamadılar, kötü gol yediler. Ama sonuçta maçı kazandılar.
    Bu maç belki de Fenerbahçe'ye şampiyonluğu getirecek. Ama siz değerli okuyucular bu satırları okurken, başta Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor camiaları ayakta olacaklar. Çünkü bir hakemin ligde 4 takımı ilgilendiren bir kaderi nasıl değiştirebilecekse öyle değiştirebildiğini gördük dün gece. Sonuçta Fenerbahçe kazana kazana devam ediyor. İki Chelsea maçı arasında Kayseri gibi bir takımı yenmek inanılmaz büyük avantaj.
    Son sözümüz Fenerbahçe taraftarına:
    Ya birkaç gün sonra Londra'da bir Avrupalı hakem çıkar da, Fenerbahçe'ye Hakan Sivriservi'nin dün gece Kayserispor'a yaptığı muameleyi yaparsa neler hissedersiniz?


    Hehe







  • bu geceki maç sen ve senin gibi gs li arkadaşları çok etkilemiş olmalı.
    sanirim okuduğum 6. fb-kayseri maç topiği.
  • Oysa ki ilk maçlarda "gık"ınız bile çıkmıyordu, ne oldu aldığımız haksız puan bu kadar mı zorunuza gitti ? 2 sıra aşağıda olmanız lazımdı şimdiye, bir de büyük büyük yazmışsın
    Oysa ki ilk Kayser- Fb maçı ne kadar barışcıldı di mi, top Edu'nun vücuduna çarpar, hakem göremez kararsız kalır, 3-4 kayserili el el diye itiraz edince atmaya karar verir. 1-0 öndeyken daha ilk yarının ortalarında 10 kişi kalır takım, penaltımız verilmez ve maç kaybedilir. Ne güzeldi di mi, ilahi adalet. Şu ilahi adalet bi Gs'ı vursa da, o hakemle kazandıkları puanları hakemlerle kaybetseler ah ah...
  • Aleyhinize konustugu zaman bu adamlari yerden yere vuruyorsunuz ama bi işinize gelen bi yazısı oldugundada maşşalah buyuk buyuk ozene bezene buraya koymasini biliyorsunuz. Tamam dedikleri dogru hakem hatasi ile kazandik ama menfaat icin tukurdugunuzu de yalamayin...
  • hani erman toroğlu satılmış medyanın adamıydı... size göre bu adamın sözlerine inanılmaz dı hani....

    işinize geldiği gibi konuşmaya devam edin...
  • Selamlar ;

    Ben açık seçik yazayım buraya.Bizim lehimize hatalar olduğu zaman ben çıktım kendimce hata gördüklerimi söyledim.Ama siz Fenerbahçe'li arkadaşların bir iddası vardı ; biz temiz ve adaletli bir lig istiyoruz, hakemler herkese eşit olsun. Ama ne oldu ? İşin rengi size dönünce vay efendim sizede çalıyorlardı bilmem ne.Hani herkes için adalet istiyordunuz ? Kimse maval okumasın, Fenerbahçe'nin adalet kavramını oluşturan sistem rabbena hep bana sistemidir.Gerisi umurlarında bile olmaz.

    Saygılarımla.
  • ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı
  • yapma bunu yapma bunu...
    daha önce de söyledim penaltı kesinlikle uydurma... keşke olmasaydı biz gene yenerdik...

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar

    ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı

  • Cidden haksız penaltı almayalı 3 sene falan oldu sanırım. Sağolsun Ulusoy haklı penaltılarımızı bile çalmıyordu :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar

    ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı



    Aynen hocam. Gol ofsayt penaltı da penaltı değil.


    Kendilerine olurken herkes susuyordu biz konuşuyorduk, şimdi de tam tersi.


    Siz nasıl içinize sindiriyorsanız o golleri bizde sindiyoruz merak etmeyin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeFeD

    yapma bunu yapma bunu...
    daha önce de söyledim penaltı kesinlikle uydurma... keşke olmasaydı biz gene yenerdik...

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar

    ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı




    121458 dakika da attınız golü yenerlermiş siz gidin gariban chelsea yi yenin anca :D


    bence kesinlikle kasıt yoktur hakem hatasıdır ... ama bize oluyorken ağlamaktan beri gelmeyenler şimdi zil takıp oynuyor komik .....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: senfield25


    quote:

    Orjinalden alıntı: BeFeD

    yapma bunu yapma bunu...
    daha önce de söyledim penaltı kesinlikle uydurma... keşke olmasaydı biz gene yenerdik...

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar

    ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı




    121458 dakika da attınız golü yenerlermiş siz gidin gariban chelsea yi yenin anca :D


    bence kesinlikle kasıt yoktur hakem hatasıdır ... ama bize oluyorken ağlamaktan beri gelmeyenler şimdi zil takıp oynuyor komik .....

    e hocam tam tersi de sizin için geçerli değil mi? lehinize oluyorken çıt yok, aleyhinize ise ıngaaa da ıngaaa :)
    niye tartışıyoruz ki o zaman?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: reef1905

    Selamlar ;

    Ben açık seçik yazayım buraya.Bizim lehimize hatalar olduğu zaman ben çıktım kendimce hata gördüklerimi söyledim.Ama siz Fenerbahçe'li arkadaşların bir iddası vardı ; biz temiz ve adaletli bir lig istiyoruz, hakemler herkese eşit olsun. Ama ne oldu ? İşin rengi size dönünce vay efendim sizede çalıyorlardı bilmem ne.Hani herkes için adalet istiyordunuz ? Kimse maval okumasın, Fenerbahçe'nin adalet kavramını oluşturan sistem rabbena hep bana sistemidir.Gerisi umurlarında bile olmaz.

    Saygılarımla.

    Evet temiz lig istiyoruz..Ne Fb,ne Gs,ne Bjk haksız bi maç kazanmasın...Hakem hataLarı en aza indirgensin..Çok da iyi oLur ve daha güzeL bir lig izLeriz..
    Dünkü maç için konuşmak gerekirse..PenaLtıyLa aLakası yoktu kabuL,ofsayt tartışıLır çok net değiL ki o sırada hakem sakatLanmış suç buLamayız..
    Ama bi de Ligin iLk yarısına dönüp bakıyoruz Gs a veriLen uydurma penaLtıLar ofsayttan goLLer..O zaman kimsenin gıkı çıkmadı rakip taraftarLardan...
    Yok neymiş ligin başı ve sonu farkLıymış..Ligin başında gaLibiyete 1 puan veriyoLardı da şimdi 6-7 puan mı veriyoLar ??




  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar


    quote:

    Orjinalden alıntı: senfield25


    quote:

    Orjinalden alıntı: BeFeD

    yapma bunu yapma bunu...
    daha önce de söyledim penaltı kesinlikle uydurma... keşke olmasaydı biz gene yenerdik...

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar

    ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı




    121458 dakika da attınız golü yenerlermiş siz gidin gariban chelsea yi yenin anca :D


    bence kesinlikle kasıt yoktur hakem hatasıdır ... ama bize oluyorken ağlamaktan beri gelmeyenler şimdi zil takıp oynuyor komik .....

    e hocam tam tersi de sizin için geçerli değil mi? lehinize oluyorken çıt yok, aleyhinize ise ıngaaa da ıngaaa :)
    niye tartışıyoruz ki o zaman?




    Tartışmanın sebebi Fenerli arkadaşların hakem hatalarındna sonraki açtıkları konular...Kaldı ki bazı arkadaşlar çizginin yamuk olduğunu bile savunur olmuş.


    Bana göre hakemin hatalarıyla kazanılan bir galibiyet fakat hakemin art niyetli olduğunu bende düşünmüyorum.İnşallah bundan sonrası için daha dikkatli olurlar ki böyle sorunlar çıkmaz bir daha




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 4EveRaP


    quote:

    Orjinalden alıntı: reef1905

    Selamlar ;

    Ben açık seçik yazayım buraya.Bizim lehimize hatalar olduğu zaman ben çıktım kendimce hata gördüklerimi söyledim.Ama siz Fenerbahçe'li arkadaşların bir iddası vardı ; biz temiz ve adaletli bir lig istiyoruz, hakemler herkese eşit olsun. Ama ne oldu ? İşin rengi size dönünce vay efendim sizede çalıyorlardı bilmem ne.Hani herkes için adalet istiyordunuz ? Kimse maval okumasın, Fenerbahçe'nin adalet kavramını oluşturan sistem rabbena hep bana sistemidir.Gerisi umurlarında bile olmaz.

    Saygılarımla.

    Evet temiz lig istiyoruz..Ne Fb,ne Gs,ne Bjk haksız bi maç kazanmasın...Hakem hataLarı en aza indirgensin..Çok da iyi oLur ve daha güzeL bir lig izLeriz..
    Dünkü maç için konuşmak gerekirse..PenaLtıyLa aLakası yoktu kabuL,ofsayt tartışıLır çok net değiL ki o sırada hakem sakatLanmış suç buLamayız..
    Ama bi de Ligin iLk yarısına dönüp bakıyoruz Gs a veriLen uydurma penaLtıLar ofsayttan goLLer..O zaman kimsenin gıkı çıkmadı rakip taraftarLardan...
    Yok neymiş ligin başı ve sonu farkLıymış..Ligin başında gaLibiyete 1 puan veriyoLardı da şimdi 6-7 puan mı veriyoLar ??



    Hakemin nesi sakat

     Hakemle kazandılar - Erman Toroğlu


    Orada kabak gibi duruyor adam durması gerektiği yerde.Ha hatalı karar vermiş olabilir ona diyecek birşeyimiz yok.




  • o adamlar çirkef o kadar
    kendilerinin hayatı hakemlerle kazanarak geçti,
    o zaman rakip takımlar konuşruğunda GS ne nerdi,
    " gülümser, biz büyük takımız, hakemler hakkında konuşmayız, sahaya çıkar oynar kazanırız, küçük takımlar hakemler hakkında konuşuruz, bırakın konuşsunlar"

    bugün daha sadece 1 maç
    yanlış 1 karar
    GS ortalığı yıkıyor

    bunlar çirkef, çirkef çirkef


    quote:

    Orjinalden alıntı: 4EveRaP


    quote:

    Orjinalden alıntı: reef1905

    Selamlar ;

    Ben açık seçik yazayım buraya.Bizim lehimize hatalar olduğu zaman ben çıktım kendimce hata gördüklerimi söyledim.Ama siz Fenerbahçe'li arkadaşların bir iddası vardı ; biz temiz ve adaletli bir lig istiyoruz, hakemler herkese eşit olsun. Ama ne oldu ? İşin rengi size dönünce vay efendim sizede çalıyorlardı bilmem ne.Hani herkes için adalet istiyordunuz ? Kimse maval okumasın, Fenerbahçe'nin adalet kavramını oluşturan sistem rabbena hep bana sistemidir.Gerisi umurlarında bile olmaz.

    Saygılarımla.

    Evet temiz lig istiyoruz..Ne Fb,ne Gs,ne Bjk haksız bi maç kazanmasın...Hakem hataLarı en aza indirgensin..Çok da iyi oLur ve daha güzeL bir lig izLeriz..
    Dünkü maç için konuşmak gerekirse..PenaLtıyLa aLakası yoktu kabuL,ofsayt tartışıLır çok net değiL ki o sırada hakem sakatLanmış suç buLamayız..
    Ama bi de Ligin iLk yarısına dönüp bakıyoruz Gs a veriLen uydurma penaLtıLar ofsayttan goLLer..O zaman kimsenin gıkı çıkmadı rakip taraftarLardan...
    Yok neymiş ligin başı ve sonu farkLıymış..Ligin başında gaLibiyete 1 puan veriyoLardı da şimdi 6-7 puan mı veriyoLar ??




  • Dün geceden beri de siz hakemle kazanırken çıtınız çıkmadı muhabbeti de sıktı yani. Ben ne zaman hakem hatasıyla kazandıysak çıkıp söyledim, söylerim. Tabii sizin dediğiniz gibi çıtı çıkmayanlar da vardı ama ben ve benim gibi düşünen arkadaşların burada konuşmaya hakkı var.

    Adalet adelet diyen, sonra bariz hakemle maçı kazanan, ee biraz da bize olsun be diyenlerin, Galatasaray böyle skandal bir maç kazanınca gelip hakem hakem diye bağırmaya hakkı yok. Komik duruma düşer.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oLoRiN82

    Dün geceden beri de siz hakemle kazanırken çıtınız çıkmadı muhabbeti de sıktı yani. Ben ne zaman hakem hatasıyla kazandıysak çıkıp söyledim, söylerim. Tabii sizin dediğiniz gibi çıtı çıkmayanlar da vardı ama ben ve benim gibi düşünen arkadaşların burada konuşmaya hakkı var.

    Adalet adelet diyen, sonra bariz hakemle maçı kazanan, ee biraz da bize olsun be diyenlerin, Galatasaray böyle skandal bir maç kazanınca gelip hakem hakem diye bağırmaya hakkı yok. Komik duruma düşer.

    Tamam bu maçı hakem hatasıyLa kazandık da hakem hataLarı yüzünden kaç tane penaLtımız veriLmedi ??
    En yakın örnekLerden biri 2-3 hafta önce Önder'in 2 kere üstüste ceza aLanı içerisinde formasının yırtıLırcasına çekiLmesi..
    Ayrıca geçen hafta için konuşan BjkLi ark.Larım..Baki'yi hiç mi görmüyosunuz..Baki atıLmayacaktı da sizin penaLtınız veriLecekti di mi ??
    Oh ne aLa memLeket...

    Tarafsız yorumLarın için de teşekkürLer oLorin..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 4EveRaP


    quote:

    Orjinalden alıntı: oLoRiN82

    Dün geceden beri de siz hakemle kazanırken çıtınız çıkmadı muhabbeti de sıktı yani. Ben ne zaman hakem hatasıyla kazandıysak çıkıp söyledim, söylerim. Tabii sizin dediğiniz gibi çıtı çıkmayanlar da vardı ama ben ve benim gibi düşünen arkadaşların burada konuşmaya hakkı var.

    Adalet adelet diyen, sonra bariz hakemle maçı kazanan, ee biraz da bize olsun be diyenlerin, Galatasaray böyle skandal bir maç kazanınca gelip hakem hakem diye bağırmaya hakkı yok. Komik duruma düşer.

    Tamam bu maçı hakem hatasıyLa kazandık da hakem hataLarı yüzünden kaç tane penaLtımız veriLmedi ??
    En yakın örnekLerden biri 2-3 hafta önce Önder'in 2 kere üstüste ceza aLanı içerisinde formasının yırtıLırcasına çekiLmesi..
    Ayrıca geçen hafta için konuşan BjkLi ark.Larım..Baki'yi hiç mi görmüyosunuz..Baki atıLmayacaktı da sizin penaLtınız veriLecekti di mi ??
    Oh ne aLa memLeket...

    Tarafsız yorumLarın için de teşekkürLer oLorin..

    Hocam ben onlar hakkında birşey söylemiyorum zaten. Her takım için lehine-aleyhine hakem hataları olur. Galatasaray'a bu sene daha çok lehine hata oldu, Beşiktaş'da hakemlerden çok çekti, yine Beşiktaş kadar olmasa da Fenerbahçe'nin aleyhine hakem hataları oldu. Mesela Anelka'nın olaylı el golünü attığı sene de baya bir hata yapılmıştı Fenerbahçe lehine. Bugün bana yarın sana. Önemli olan bu hataları kendi takımına da rakip takıma da olunca çıkıp delikanlı gibi söylemek. Sadece bunu istiyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpyanar

    ofsayt gol + haksız bir penaltı ile kazandık.
    canımıza değsin, uzun zaman olmuştu böyle maç kazanmayalı


  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.