Şimdi Ara

Hak din İslam hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar bu arada yaşımı da baştan vereyim de kimseden gizlim saklım olmasın "Senin yaşın kaçta İslamı eleştiriyorsun?" demeden söyleyeyim yaşım 19. Felsefeye hep bir ilgim oldu kitaplar okudum, sayısal öğrencisiyim bu arada sınıfta felsefe dersinde bütün sınıf uyurken, soru çözerken ben pür dikkat hocamı dinlerdim. Din dersine de aynı ilgiyi gösterdim tabi ki ders ayırt edecek biri değilim. Sadece merak ettiğim hak din İslam tamam eyvallah diğer dinlerin tamamı değişikliğe uğramış olsun İslam için kesinlikle saftır cümlesini neye dayanarak kurabiliyoruz? Gerçekten birkaç gündür merak etmeye başladım yani neden ilk din düzenlenip tekrar insanlığa yayılmadı? 4 dine göre de inanmayanlar ebedi cehennem azabı yaşayacak. Yüzyıllardır var olan bir kitabın bir virgül bile değişikliğe uğramadığı kanısından nasıl bu kadar emin olabiliyoruz. Kişisel fikrimi söyleyeyim tanrıya inanıyorum müslüman bir insanım. Bugüne kadar başımdan çok şey geçti, çok problemli bir ailede büyüdüm ve başıma cidden çok şey geldi ve hepsini de en ufak hasarla atlattım. Birçok sağlık problemim oldu yaklaşık 3-4 yıldır her gece yatarken dua ederim. Yani tanrıya inancım var ama tek gerçek dinin İslam olduğu kanısına varabilmem için bana mutlak bir örnek sunun. Kuran'ı okumadım bu arada bunu da ekleyeyim. Okumaya niyetim var aslında bilgi sahibi olmadan bu konu hakkında konuşmam doğru değil fakat İslamiyet öncesi mitlerle İslam dinini biraz birbirine yakın buluyorum. İslamın da insanlar tarafından ortaya çıkmadığı hakkında ne biliyoruz? Bana bunu dini bilgisi yüksek arkadaşlar kısa bir yolla anlatabilirse sevinirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.







  • 35_izmirli_35 3 kullanıcısına yanıt
    Orada mitlerin dini etkiledigini merak ettigimi soylemek istemistim yani cok derin dini veya felsefi bilgiye sahip biri degilim sadece bugunku anlatilan dini mucizeler ile mitler arasinda bir yakinlik ya da etkilesim olabilir mi diye dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında cevabı yüzlerce kez verilmiş olsa da, yeni yeni sorgulamaya başladığını tahmin ettiğimden bu mitoloji olayını kendimce anlatayım. İslama göre insanlar Hz. Muhammede kadar başıboş bırakılmadı. Farklı coğrafyalara farklı dinler devamlı verildi. Hatta Tevhid dini insanlığın başından beri mevcut. Bu yüzden bazı İslami ögelerin İslam öncesi kaynaklarda bulunması aslında gayet normal karşılanması gereken bir durum. Buradan hareketle İslamın doğruluğu ya da yanlışlığı hakkında herhangi bir şey söylenemez. Böyle bir argüman olmaz yani. Ateist olmaya bir şekilde karar vermiş insanın kararında kesinliğe vardıktan sonra neden-sonuç ilişkisi kurması olabilir ancak.
    İslamın doğruluğu, hakkında binlerce sayfa yazı yazılabilecek bir konu tahmin ettiğin üzere. Kısa bir kanıt sunmam gerekirse, bence gelen son din olması bile İslamı tercih etmek için bir sebep olabilir. ''O nasıl oluyor, son gelen din olunca direk doğru mu oluyor?'' dersen şöyle ki, bir Musevi bir Hristiyan Hz. Muhammedin peygamberliğini reddetmek durumundalar. Yani Kuran insan sözüdür ve Hz. Muhammed yalancıdır demeleri lazım eğer değişik teorileri falan yoksa. Ancak İslamda böyle bir şey yok, İslam zaten kendinden önceki dinleri kapsıyor. Aslında bu tam bir kanıt sayılmayabilir ama diğer dinlere oranla çok daha tutarlı bir bakış açısı bu bence. Taşlar yerine oturuyor İslamda. bir de video vereyim boş zamanında izlersin belgesel gibi. Ses olmadığı için belki sıkılabilirsin ama cidden çok sağlam bir video. Özellikle palindrom olayından baya etkilenmiştim ben. Bu arada reklam gibi anlaşılmasın ama, kanalın diğer videolarına da kesinlikle göz atmalısın bence. Eğer bu konularda meraklıysan tabii.
    https://www.youtube.com/watch?v=r2AMeAM-cmI




  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum videoya da yarin mutlaka bakacagim sadece merak ettigim bugune kadar din dersime giren her hocaya sordugumda benzer yanitlar aldim yani o zamanin kosullarinda vahiyler iniyor bunlar uzun bir sure yaziya dokulmuyor ve daha sonradan butun haline getiriliyor. O zamanin savaslarinda cok fazla hafiz kaybi yasandi ve vahiyi yaziya gecirme karari alindi. Su andaki din hocam bana 2 sahit ile birlikte iletilen tum vahiylerin yaziya gecirilip bugunku Kuran a eklendigini soyledi. Bugun Kuran ile ilgili celiskili ayetleri internette goruyorum ve cidden o zamandan bu zamana kadar gelen ve o zamanin kosullarini da goz onune aldigimda kitabin hicbir degisiklige ugramaksizin tamamen saf bilgi ile gunumuze ulasmis olmasini kafamda bagdastiramiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son gelen din diyenlere çok örnek veririm en son dinler hakkında

    ama onlar en son din kelimesinin isim hakkını aldıkları için yerine kullanabileceğim kelime

    bulamıyorum
  • Bir sürü din var ve hepsi hak dinin kendi dinleri olduğunu söylüyor ama kanıt ? Yok.
    Kanıt olarak alacağın cevap her zaman bunlara benzeyecek "islamın son din olması" "Orada öyle demiyor aslında böyle diyor" "allahın tek olması"
  • En son düzenleyen akıllılık etmiş bunu koymuş. Sıkıysa yanlış de. Welcome to cehennem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihi test etme imkanı yok elbette. Birbirinden tamamen bağımsız 100lerce kişinin kuranı aynı şekilde ezberlemiş olması, tamamen aynı cümleleri söylemesi bozulmadığını gösterir. Aynı şey hadisi şerifler içinde geçerli elbette ancak kuran kadar kuvvetli değil. Zaten islamin 2 temel kaynağı bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kur an ı anlamadığını söyleyenlerin yüzde doksandokuz u zaten okumamıştır


    onu anlamayanların hepsi okumuş ancak anlayamamıştır


    zeka olgun kalp temiz degilse anlayamazsınız

    burası önemli


    eğer kalp temizse en küçük çocuk bile kolaylıkla anlayabilir

    degilse ömür bitse anlayamazsınız

    anlayamazsanız insanların anlattıklarıyla boşluğa düşer kandırılırsınız


    ve anlayamıyorsanız daha dün geldiğinizdendir veya kalbinizi temizlemeniz gerektiği içindir


    en büyük hata bilmeden öğrenmeden ön yargıyla eleştirmektir

    şeytan ın yolundan gidenlerin ısrarla sizi çekiştirmelerine bakın bu ne ısrarlı çekiştirme böyle bu neyin çabası neyden alı koyma ısrarı bu

    bilmeden eleştiriyorsanız ben zekiyim demeyin

    kur an kalbi kötü olanlara yazılmamıştır kalbi temizlemek şarttır.


    kendinizi boşlukta hissediyorsanız eksiğiniz o kitabın içindedir


    anlamaya beyin lazım uygulamaya kalp.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Kasım 2021; 3:51:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Hak din İslam hakkında...


    Sen bu şekildeki ne anlatılmak istendiğini bu şeklin manasını anlayabilir misin?

  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Ortada bir ok var yukari dogru, dairenin yarisi da yer aliyor. Solunda mesaj baloncugu var, dikine bir dikdortgen oku icine almis. Soldan saga bir simsek hepsinin icinden gecmis, manali bi durum. Tersine bir S simsegi cizmis hepsinden buyuk cift uchem var alayina en buyuk benim demis. Ulan yine Ucgen yine piramit kazandi iyimi…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım aradan geçen 5 sene zarfında fikirlerin değişti mi ? İslam'ın son din olması İslam'ın değiştirilmediği kanıtıdır bir de peygamberimizden sonra bir çok İslam alimi ve evliya gelmiş küçük ayrıntılar haricinde hepsi aynı şeyleri insanlara anlatmış bu da başka bir güçlü kanıttır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    Bu nick olmamış hocam,gavur özentisi gibi

  • Bence güzel


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Konu sahibi arkadaşa tek tavsiyem Kur'an'ı okumasıdır. Yıllarca uzak tuttular, bu zamanda uzak tutamıyorlar ama insanlar hâlâ okumuyorlar ve böyle devam ettikçe uydurulan bilgiler herkese ulaşıyor ve bunlara inanılmaya başlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fortuna1998 F kullanıcısına yanıt

    Aynen kardeşim Kur'an'ı Kerim bizim başvuru kaynağımız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakara 219 da içki ve kumar harammı değilmi? Ayetlerin geliş zamanına bakarak duruma göre gelmiş gibi görünüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İçinden ne geçiyorsa ona inan.
    Zaten Tanrıya inanıyorum demişsin, kafadan ateizmi Hıristiyanlığı elemişsin zaten, geriye fazla birşey kalmıyor.
    İçinden ne geçiyorsa ona inan, kimseye sorma elinin altında Google var n tane bilgi kaynak var, onlardan faydalan zaten doğruyu bulacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum özet geçersem islamda kalmak istiyorsan kur'an okuma.

    ama o ilk soruyu sorduğun andan itibaren dinden çıkma sürecin başlamış oluyor.

    öncesinde ne kadar koyu bir müslüman yada hristiyan olduğuna göre bu süreç uzuyor. benim 20 yaşında sorgulamaya başladığımı düşünürsek bu bende 15 yıl aldı gerisini sen düşün.

    İslamın gerçek din olduğuna dair elimizdeki tek kanıt Muhammedin doğumundan yaklaşık 2 asır sonra yazılmaya başlanan hadisler vs yani şöyle düşün ben peygamberim diyorum kanıt diyorsun kanıt benim diyorum. din evet inanç iman işi ama araştırdıkça boğulursun.

    cemel olayı hz osmanın öldürülüşü cüveyriye zeynep vs okudukça dağılırsın benden söylemesi. şu an gördüğün yaşadığın islam türk islam sentezi. Arapların yaşadığı islamda çocuk yaşta vs evlilikler normal karşılanıyor bilgin olsun.





  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    arkadaşım islamın son din olduğunu nerden çıkardın :D

    örnek:  Hak din İslam hakkında... 

     Hak din İslam hakkında...tr.wikipedia.org
    UFO dinleri - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/UFO_dinleri

    islamın son din olduğunu sadece islam söyler

    yukarıdaki dinlere din değil diyemessin sadece hak din değildir diyebilirsin

    islamın değiştirilmedği diyon ama islam hergün değiştiriliyor.

    bir ayetin 50 çeşit mealinin olması buna bir kanıttır.

    oysa kuran derki bu apaçık bir kurandır.

    peki nasıl 50 farklı çeviri olabilir. her bir yanlış çeviri tahriftir.

    kaldıki orjinal kuran elimizde yoksa nasıl değiştirilmediğini iddia edebilirsin?





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.