Şimdi Ara

HABERTÜRK'TEN AHMET KAYA SANSÜRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 20 Şubat 2010 18:06

    "Sansürsüz" programı yapan Yiğit Bulut, Rasim Kütahyalı'nın katıldığı Hülya Avşar'ın programını sansür etti. Ahmet Kaya'yı ölüm götüren süreci anlatan Kütahyalı, Fatih Altaylı'ya "özür"ü hatırlatınca makas yedi. Yazar Rasim Ozan Kütahyalı, dilinin sivriliği ile tanındı. Sözünü esirgemeyen bir yapısı ile dikkat çeken Kütahyalı, geçtiğimiz günlerde Habertürk'te Hülya Avşar'ın programına konuk oldu. Sanatçı Ahmet Kaya'yı ölüme götüren süreci konuştular.

    Hülya Avşar sordu Kütahyalı, yanında getirdiği belgeleri ortaya koyarak Hürriyet gazetesinin o dönemde Genel Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök ve aynı gazetenin yazarı olan Fatih Altaylı'nın özür dilemesi gerektiğini söyledi.

    Kütahyalı'nın o dönemde Hürriyet'te çıkan haberleri göstererek iki ismi eleştirmesi ve özür dilemeye davet etmesi, programın yayından kalkmasına neden oldu.

    Rasim Ozan Kütahyalı, Taraf gazetesindeki köşe yazısında, sansür olayını şöyle anlattı:

    "Geçenlerde beni Hülya Avşar Habertürk’teki programına davet etti, tam bu olayların yıldönümü dönemiydi. Ben de o dönemin gazete kupürlerini ve yazılan yazıları bir dosya yapıp programa gittim, bant çektik. Yalan ve uydurulmuş haritadan kaynaklanan manşetleri gösterdim. O yalan harita üzerinden DGM savcısının soruşturma başlattığı yazısını gösterdim. O savcının talebine Hürriyet gazetesi hukuk bürosu tarafından verilen “Elimizde böyle bir fotoğraf, bilgi, belge yoktur” yazısını gösterdim. Neredeyse iki ayda bir, aralıklarla çıkmış manşetler ve köşe yazılarını deşifre ettim... Sevilay Yükselir de kısa bir süre önce bunları yazıp, yayımlamıştı.

    Ertuğrul Özkök’ün ve Fatih Altaylı’nın özür dilemesi gerektiğini söyledim. Kin ve intikam niyetiyle konuşsam konuşabilirdim. Tam aksine ben bir vicdan ve adalet çağrısı yaptım. Bu konuda bizzat Özkök’le konuşmuştum, karşılıklı mesajlaşmıştık. Bana, “Bugün olsaydı o manşetleri atmazdım. Ama Ahmet de çok provakatördü, onu bil” demişti. Onu söyledim. Bunu aleni biçimde yazması ve özür dilemesi gerektiğini belirttim. Dahası Habertürk’te olduğumdan –keseceklerini düşünerek- Fatih Altaylı’ya da çok yüklenmedim, özür dilemesi gerektiğini hatırlattım yalınca. Oysa Altaylı Özkök’e göre çok daha ağır ve çok daha ayıp şeyler yazmıştı...

    Hülya Avşar da dinledi, bana sorular sordu, o günleri hatırladık sonra bu linç operasyonunun niçin yapıldığına değindik. “Ergenekon denen şey budur işte” dedim ben. Ergenekon zihniyeti budur... Farklı olanı, muhalif olanı boğmak için “sahte delil yaratarak” linç operasyonları düzenleyen zihniyettir derin yapılanma zihniyeti...

    İki gün önce, perşembe gecesi yayınlanacağını söylediler programın, anonslar da yapılmıştı... Ben aynı saatlerde Kanaltürk’teki programımdaydım. Programdan çıkar çıkmaz mesaj kutumun dopdolu olduğunu gördüm, program yayınlanmamıştı, külliyen sansürlenmişti. Sabahleyin beni Yiğit Bulut’un arayacağı söylendi, sonra Yiğit hariç hemen her gazeteci aradı... Hülya Avşar’la da uzun uzun konuştuk. Sonra ben Yiğit’i aradım, aramızda bir hukuk da vardır Yiğit’le, beraber az TV programı yapmadık... “Sana döneceğim Rasim” dedi, orda kaldı... Şimdilik daha fazla da detaya girmiyorum... Yine de iyi niyetli düşünüyorum ve bekliyorum... “Sansürsüz” diye program yapan Yiğit’in alenen “sansürcülük” yapabileceğine inanmak istemiyorum...

    Ahmet Kaya olayı gibi tarihe mal olmuş bir olayın deşifre edilmesinden ötürü bir yayının tamamen kesilmesi skandal olur. İşin bana ve Hülya Avşar’a karşı yapılan ayıp tarafını bir yana bırakıyorum. Bu her şeyden önce Ahmet Kaya’ya karşı yapılmış bir ayıptır. Ahmet Kaya’nın haksız biçimde suçlandığı bugün her vicdan sahibi tarafından kabul ediliyor. Hürriyet’in 14 Şubat 1999’da manşetine konu olan fotoğrafın sahte ve yalan bir harita olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu süreç sonunda Ahmet Kaya ülkesini terk etmek zorunda bırakıldı, bunu da herkes biliyor... Bu gerçeklerin anlatılmasını “Özgür ve bağımsız “olduğunu iddia eden bir yayın organı sansürlüyorsa, kesiyorsa ve yayınlamıyorsa bu büyük bir skandaldır...

    Ciner Medya’nın Grup Başkanı Kenan Tekdağ’ın da böyle bir sansüre imza atacağını sanmıyorum. Dediğim gibi hâlâ iyi niyetimi koruyorum. Yeniden bu köşeden de tekrarlıyorum..."

    Kaynak:Cafesiyaset.com







  • Ahmet Kaya'yı elbette ki, sever ve dinlerim. Ama bölücülükle uzaktan yakından alakası olmayıp da Ahmet Kaya'yı seven çok vatandaşımız var.

    Linç kültürünü toplumumuzdan silmemiz lazım. Sevmeyebilirsin, tamam kimse sevmek zorundasın demiyor. Nefret edebilirsin, tamam kimse nefret etmek yasak demiyor. Tiksinebilirsin, kimse tiksinemezsin demiyor. Ama adaleti kendi eline alıp insanlara karşı şiddete başvurmak kabul edilemez. Medeniyetsizliktir, çağdışılıktır. Maalesef şiddeti tamamen reddetmeyen bir kültürde büyüdüğümüz için, "delikanlı" imajı bize sık sık özenilecek bir imajmış gibi gösterildiği için, bu tür linç olaylarından sonra "aslanım, vatanın sahipsiz olmadığını göstermiş" gibi tepkiler verebiliyor insanımız. Şiddetin yok edilmesine öncelikle okullardan başlanmalı.
    Kutuplaştırdınız; siz-biz,onlar-şunlar,o taraf-bu taraf diye böldünüz yahu ülkeyi.Azıcık insaf,Allahtan azıcık korkunuz varsa elinizi vicdanınıza koyun.




  • ahmet kaya'nın linç edilmesini ergenekona baglayan bir insanın konuk oldugu programı ben olsam bende sansürlerdim.
    yine bi insan üzerinden siyasi propaganda.helal olsun ne diyim ahmet kayayı bile kullanıyolar ergenekon icin....
    şaşıyorum bu insanlara arkadaş!
  • ahmet kaya medya tarafından linç edildi. şimdi bu liinçi medya yöneticileri gizleyemeye çalışıyor. boş işler artık devir değişti
  • Demek Rasim Ozan Kütahyalı denilen ergin kardeşimiz o zamanlar yaşananlar için özür istiyormuş, peki epk çok defa Avrupa konserlerinde Pkk bayrağı altında konser veren o saygı değer! şarkıçı şerefsiz dediği bu milletten özür diledi mi? yada Pkk'nın dağlıca baskınında TSK'nın ihmali varmış gibi göstermek için sahte uydu görüntüleri tertipleyip başka bölgede ve başka tarihteki uydu görüntülerini sanki baskın öncesi görüntüsüymüş gibi gösterip işte açıklıyoruz diye manşetten vererek TSK yı yıprattıktan sonra ya kusura bakmayın özürdileriz birilerinin yönlendirmesi ile gaza gelip içimzdeki ordu düşmanlığı ile yanlış haber yaptık dedi mi?.

    Eeeeeee.....Birilerini yargılamak istiyorsan senin ondan temiz olman gerek peki siz Rasim Ozan Kütahyalı eleştirdiklerinizden ne farkınız var?. Senden öncekileri kıyasıya eleştirip onların yaptığı hataların daha fazlasını yaparak mı bu ülkenin basını özgür ve tarafsız olucak.

    Ama pardon unuttum sizin zaten tuttuğunuz bir taraf vardı uzak olsada her zaman iç işlerimize burnunu sokan, müritlerine memleketin her kurumuna sızmak birinci göreviniz diyip soluğu uzaklarda alan o pek önemli şahsiteyi bağrında saklayan bir memleket şöyle atlantik ötesinde.......




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow006

    Demek Rasim Ozan Kütahyalı denilen ergin kardeşimiz o zamanlar yaşananlar için özür istiyormuş, peki epk çok defa Avrupa konserlerinde Pkk bayrağı altında konser veren o saygı değer! şarkıçı şerefsiz dediği bu milletten özür diledi mi? yada Pkk'nın dağlıca baskınında TSK'nın ihmali varmış gibi göstermek için sahte uydu görüntüleri tertipleyip başka bölgede ve başka tarihteki uydu görüntülerini sanki baskın öncesi görüntüsüymüş gibi gösterip işte açıklıyoruz diye manşetten vererek TSK yı yıprattıktan sonra ya kusura bakmayın özürdileriz birilerinin yönlendirmesi ile gaza gelip içimzdeki ordu düşmanlığı ile yanlış haber yaptık dedi mi?.

    Eeeeeee.....Birilerini yargılamak istiyorsan senin ondan temiz olman gerek peki siz Rasim Ozan Kütahyalı eleştirdiklerinizden ne farkınız var?. Senden öncekileri kıyasıya eleştirip onların yaptığı hataların daha fazlasını yaparak mı bu ülkenin basını özgür ve tarafsız olucak.

    Ama pardon unuttum sizin zaten tuttuğunuz bir taraf vardı uzak olsada her zaman iç işlerimize burnunu sokan, müritlerine memleketin her kurumuna sızmak birinci göreviniz diyip soluğu uzaklarda alan o pek önemli şahsiteyi bağrında saklayan bir memleket şöyle atlantik ötesinde.......


    +1
    Bu Rasim denen herife sadece birileri tarafından ona ezberletilen şeyleri söylüyor..Kv ergenekonun dizisidir diyor..Herşeyi bildiğini sanıyor.Adam 60-70 yaşındaki siyasetçilere kafa tutuyor..Daha yaşın kaç senin..Yok ben soldan geldim ama siyasette başka şeyler görünce sağa geçtim falan filan diyor adam..Neyse.Ağzı olan konuşuyor bay bilmiş..




  • bu adamın onlarca kaseti vardı bende zamanında.Pkk olayları patlak verince hepsini kırdım.Geçen de youtube'da Apo'yu özledik falan böyle birtşeyler demiş Almanya'da.Bu adamı dinleyen görürsem bundan sonra direk lafı sokacağım.Gerekirse kavga da ederim.Yok öyle sanat adı altında PKK yandaşlığı yapmak.Sanat herşeyi örtmez.
  • Serdar Ortaç da ergenekon çetesinin sanatçılar kanadındanmış, o gece o gaza getiren şarkıları ondan söylemiş. Ahmet Kaya'ya ondan çatal bıçak atmışlar tehdit etmişler. Hatta yargı da direk ergenekon kanadından olduğu için Ahet Kaya hakkkında dava açmış ama sonrasında Allah yoluna giren bazı insaflı hakimlerin görüşüyle beraat etmiş. Ahmet Kaya'nın evine de kene koymuşlar, ondan ölmüş.

    PrinceOfPersia
    Adam sadece ve sadece Kürtçe şarkı söyleyeceğim dediği için (ki kürtçeyi doğru düzgün bilmiyormuş) basın tarafından haberlerde linç edildi kaşıklar , çatallar atıldı tehditler edildi. Bugünün Ercan Saatçi gibi üç kağıtçı köşe yazarları o zamanın sanatçıları söylemediğini bırakmadı. Hakkında dava açıldı. Zorunlu bir sürgüne girişti. Bir insan kendi ülkesinde kendinden gördüğü insanlar arasında kendi anadiline ait şarkıları söylemek istediğinde tepki görürse hay böyle devletin de milletin de demesi gayet doğaldır. Apo yakalandıktan sonraki bir konserde o dediğin sahneler yaşanmış. Ve dikkat edilirse o ödül gecesinin akabinde, hor görülmüşlükten çatallardan kaşıklardan tabaklardan ve gay kılıklı sanatçının milliyetçilik havalarından sonra bu konser olmuş. Ben Ahmet Kaya'nın kötü bir insan olduğuna zerre kadar inanmıyorum. Kirli pop müziğin kulaklarımızda çınlatıldığı dönemlerde yazdığı albümüne koyduğu parçalarda kurtuluş savaşını konu alan bir adamdan söz ediyoruz. Zaten hakkında açılan bütün davalardan beraat etmiş. Öyle sınırda gündelik kurulan mahkemelerde yargılanarak değil üstelik, çatır çatır hesabını vererek. Adamın Türklere de Kürtlere de küs ama yurdunu severek öldüğünü düşünüyorum. Nitekim son şarkılarında bu dargınlığın izlerini görürüz. Aman aman dinlemem ben 40 yılda bir dinlerim, bizde de çok kasedi vardı. Dinlerken bölücü olabileceğini düşünmedik ama birileri (basın, milliyetçi cephe) gelip aklımıza bu fikri sokunca adamı astık kestik. Konser cila oldu tabi bu söylemlere. Konser yanlıştı o zamanın koşullarında çok yanlıştı. Fakat bugünün Türkiyesinde bu gayet doğal gelir. Var mı Abdullah Öcalan posteri açılmayan bir gün. Mecliste onu temsil edenler bile var. Sınırda mahkemeler, eli kanlıları karşılamalar. 5dk'lık yargılanmalar. Allahu Teala Hökümetimize zeval vermesin ama Ahmet Kaya'ya lanet olsun dinleyeni de dövelim.


    http://video.google.com/videoplay?docid=2644327330387363657#



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 22 Şubat 2010; 12:12:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: öSCi

    Serdar Ortaç da ergenekon çetesinin sanatçılar kanadındanmış, o gece o gaza getiren şarkıları ondan söylemiş. Ahmet Kaya'ya ondan çatal bıçak atmışlar tehdit etmişler. Hatta yargı da direk ergenekon kanadından olduğu için Ahet Kaya hakkkında dava açmış ama sonrasında Allah yoluna giren bazı insaflı hakimlerin görüşüyle beraat etmiş. Ahmet Kaya'nın evine de kene koymuşlar, ondan ölmüş.

    PrinceOfPersia
    Adam sadece ve sadece Kürtçe şarkı söyleyeceğim dediği için (ki kürtçeyi doğru düzgün bilmiyormuş) basın tarafından haberlerde linç edildi kaşıklar , çatallar atıldı tehditler edildi. Bugünün Ercan Saatçi gibi üç kağıtçı köşe yazarları o zamanın sanatçıları söylemediğini bırakmadı. Hakkında dava açıldı. Zorunlu bir sürgüne girişti. Bir insan kendi ülkesinde kendinden gördüğü insanlar arasında kendi anadiline ait şarkıları söylemek istediğinde tepki görürse hay böyle devletin de milletin de demesi gayet doğaldır. Apo yakalandıktan sonraki bir konserde o dediğin sahneler yaşanmış. Ve dikkat edilirse o ödül gecesinin akabinde, hor görülmüşlükten çatallardan kaşıklardan tabaklardan ve gay kılıklı sanatçının milliyetçilik havalarından sonra bu konser olmuş. Ben Ahmet Kaya'nın kötü bir insan olduğuna zerre kadar inanmıyorum. Kirli pop müziğin kulaklarımızda çınlatıldığı dönemlerde yazdığı albümüne koyduğu parçalarda kurtuluş savaşını konu alan bir adamdan söz ediyoruz. Zaten hakkında açılan bütün davalardan beraat etmiş. Öyle sınırda gündelik kurulan mahkemelerde yargılanarak değil üstelik, çatır çatır hesabını vererek. Adamın Türklere de Kürtlere de küs ama yurdunu severek öldüğünü düşünüyorum. Nitekim son şarkılarında bu dargınlığın izlerini görürüz. Aman aman dinlemem ben 40 yılda bir dinlerim, bizde de çok kasedi vardı. Dinlerken bölücü olabileceğini düşünmedik ama birileri (basın, milliyetçi cephe) gelip aklımıza bu fikri sokunca adamı astık kestik. Konser cila oldu tabi bu söylemlere. Konser yanlıştı o zamanın koşullarında çok yanlıştı. Fakat bugünün Türkiyesinde bu gayet doğal gelir. Var mı Abdullah Öcalan posteri açılmayan bir gün. Mecliste onu temsil edenler bile var. Sınırda mahkemeler, eli kanlıları karşılamalar. 5dk'lık yargılanmalar. Allahu Teala Hökümetimize zeval vermesin ama Ahmet Kaya'ya lanet olsun dinleyeni de dövelim.


    http://video.google.com/videoplay?docid=2644327330387363657#


    1994 teki mhp kurultayında yaşanmış alışılagelmiş distopik ülkücü tavrıdır. sen onlarca yıl nazım hikmeti moskof uşalığıyla suçla,vatan haini de,sonrada kendi ulusal davanı tüm bunları reva görmüş olduğun o ''vatan haininin'' dizeleriyle dile getir.Ama kongrede kimseden ses yok.




  • Yakışmamış Habertürk'e.

    Benim de bugün dikkatimi çeken başka bir haber vardı.
    Malum başbakanımız sanatçılara demokratik açılıma destek konusunda bir çağrı yaptı ve toplantı organize etti. O toplantısa b.ersoy "ben havaalanında vip'den geçmek istiyorum" talebini iletmiş. Sanatçı diye tepeye çıkarılan kadına bakarmısınız, demokratik açılım filan hikaye, o vip hakkı peşinde, onun gündemi o.
  • Ben dinledim Ahmet Kaya'yı, zaten 12 Eylül başlarında Yeni Türkünün ( muhtemelen hala yasak olan bir kızın söylediği ) kasetini dinlerdim, başka yasaklıları da hep dinledim, sonraları arasıra Ahmet Kaya da dinledim! Darbeler ve bu ülke hukuku sağolsun sayelerinde dünyanın en güzel ve yasaklanmış müzikleriyle tanıştım, Victor Jara- Inti Illimani, Zülfü., vs. bando müziğini asla sevemedim ilkel buldum, hiç dinlemedim!
    Hala da dinlerim Ahmet Kayayı, özel bir düşkünlüğüm olmadan. Bazı şarkılarını da severim.
    İlk ülkesinden atılan değil, daha önceden de epeyce atılanlar oldu isimlerini teker teker yazmanın alemi yok! Birgün galiba ülkeden atılanlar ülkede kalanları geçecekler sayı olarak, nedense acaba atılanlar mı budala yoksa atanlar mı budala sorusu arasıra takılır kafama! Cevabını yazmıyorum!

    Bu ülke hakkında iki çift laf etmesinde hiçbir zarar görmem atıldıktan sonra! Ne yani ülkeden atıldıktan sonra aman canım ciğerim gül gibi ülkem var mı demesi bekleniyordu! Ay Türkiyeyi suçladı ne fena vay bölücü diye suçlamak Ahmet Kaya'yı saçmadır! Belki 70 milyondan 1-2 kişi birşey düşünür, mesela onu daha önce atılan başkalarıyla da birleştirip ülkeden niye Aydın okur-yazar aptal olmayan kişiler atılıyor, peki geride kimler kalıyor diye!

    Müzik müziktir, Ömer Şerif'in Barbara Streissand'ı öptüğündeki savunması gibi ( " öptüğüm kadının milliyetine bakmam" ), müzik dinlerken kimsenin yasağına bölücü-olup olmadığına bakmam.
    Hiç bir önemi yok benim için ama Ahmet Kaya'nın şarkılarında bir ülke bölücülüğü izine rastlamadım dinlediklerimde! Bunu kimseye açıklama yapmak içinde söylemiyorum, zaten dinleyeceğim!
    Bu yüzden onu bölücülükle suçlayanlarla Ergenekon tarafından linç edildi diyenlerin düşünce yapılarının al birini vur ötekine diye yorumladığımda hiç kimse şaşırmasın! Medyanın seviyesi zaten belli, eskidende böyleydi yalnızca işverenler değişti, kafa aynı kafa, millet aynı millet!




  • Tarafsız haber diyorlar birde.
  • Kimdir bu Kudret Köseoğlu?

    quote:

    Star gazetesinde dün Kudret Köseoğlu müstear ismiyle medya dedikoduları yazan yazarın kimliği deşifre oldu. Kudret Köseoğlu, sanlıdığı gibi 1 değil 2 kişi... Gazeteciler.com'un haberine göre; birinci kişi, "İkitelli-Nişantaşı" hattının "İkitelli" ucunda yer alan Kanal 24'ün Genel Yayın Yönetmeni ve Radikal yazarı Akif Beki. İkincisi ise, Star gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu. "Kudret" takma adıyla o köşede her ikisi birden yazacak.


    Kimdir bu Akif Beki?

    quote:

    1971 doğumlu Akif Beki, İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı mezunu. 1990’da gazeteciliğe muhabir olarak başlayan Beki, Zaman gazetesinde, Flash TV’de, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News gazeteleri ile çalıştı. 3 yıl Washington’da görev yaptı. 2000’de Kanal 7 Ankara Temsilcisi olarak geri çağrıldı. Daha sonra 4 yıl süreyle Başbakanlık sözcüsü olarak görev yapan Beki, bu görevinden ayrılarak Radikal Gazetesi’nde köşe yazıları ile basın hayatına döndü. Akif Beki’nin, İndus Vadisi’nin İncirleri, Erdoğan’ın Harfleri ve Kara Liste isimli yayımlanmış üç kitabı bulunuyor.


    quote:

    Geçtiğimiz günlerde Star Grubu'na ortak olan Fettah Tamince'nin ilk icraatı Akif Beki oldu. Beki, 'politika danışmanlığı'nı yaptığı 24 TV'nin yayın yönetmeni oldu.


    Kimdir bu Fettah Tamince?

    quote:

    Fethullah Gülen cemaatinin yıldızı en çok parlayan isimlerinden olan Fettah Tamince, açılışını yaptığı otelinde büyük patronları ağırladı.


    Kimdir bu Fethullah Gülen?

    .....


    Her olayı delilsiz ispatsız şekilde birbirine bağlayan bu arkadaşların nereye bağlı olduğunu kanıtlamak hiç de zor değilmiş.




  • neommy çok güzel yazmışsınız

    Ben aslında bu Rasim Kütahyalı'yı pek de beğenmem, halini , tavırlarını , konuşma stilini beğenemedim bir türlü, fakat sansasyon yaratacağı 1-2 yıl önceden belliydi.Şimdi görüyorum da çok fena yakalamış bazı durumları, nasıl yazacağını öğrenmiş . Doğruluğuna bakmıyorum ama amacı her neyse ulaşmış gördüm, iyi yazmış .

    quote:

    Bu gerçeklerin anlatılmasını Özgür ve bağımsız olduğunu iddia eden bir yayın organı sansürlüyorsa, kesiyorsa ve yayınlamıyorsa bu büyük bir skandaldır...


    İroniye baksanıza :

    quote:

    Sansürsüz diye program yapan Yiğit'in alenen sansürcülük yapabileceğine inanmak istemiyorum...




  • pkk bayrağı altında ben apoyu özledim diyerek konser verip sonra defolup gittiği öz vatanı fransada geberen bu vatan haini KANSIZ I sevenler SİZDE apoyu ÖZLEDİNİZ Mİ

    TEBRİKLER ERTUĞRUL ÖZKÖK TEBRİKLER FATİH ALTAYLI TEBRİKLER HABERTÜRK ORTALIĞIN pkk YANDAŞI VATANSIZ KAYNADIĞI BİR DÖNEMDE SİZİN GİBİLERİ GÖRMEK GÜZEL VE SON OLARAK BURADA O KANSIZI SAVUNAN BÜYÜK İHTİMALLE MALUM PARTİ YANDAŞLARI OLURDA BİR GÜN KARDEŞİNİZ OĞLUNUZ VEYA EN YAKININIZ FRANSADA GEBEREN SOYSUZUN ÇAKALLARI TARAFINDAN ŞEHİT EDİLİRSE BU YAZDIKLARINIZI HATIRLAYINIZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOMASİNO -- 23 Şubat 2010; 10:32:45 >
  • Türkiyede ahmet kayanın ilk kaset tam 4 milyon sattı.
    Bu o günün nufusuna göre toplumun herkesiminden insanın dinlendiginin göstergesi
    Ahmet kaya şarkı söylemeye başladıgı zaman Türkiyede "Özgün müzik" diye bir kavram türedi
    Cünkü ahmet kayanın yaptıgı hicbir müzik bir katagoriye girmiyordu
    Mesela "Yorgun demokrat"Mesela "Eylüle isyan gibi"
    Bu şarkıları dinlersen o dönemin sesi oldugunu anlayacaksın ahmet kayanın.
    Ahmet kayanın can dündar belgeseli var mutlaka seyretmelisin




    Ertugrul Günay i tanırmısın fetih yanılmıyorsam kültür ve turizim bakanı

    Ahmet kayadan özür diliyor


    Sanırım oda vatan haini olabilir









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 23 Şubat 2010; 13:42:56 >




  • Peki madem konu ahmet kayaya geldi

    Ahmet kaya solun sesi olmuştur.

    Bu yüzden meydanlarlarda ahmet kaya şarkısı calınıyor

    Dolayıslyla bir faşistin ahmet kayaya vatan haini demesi kadar dogal birşey olamaz.

    Hatta faşist icin ahmet kayanın kürt olarak dünyaya gelmesi vatana ihannettir

    Ahmet kaya hakkında söylenebilecek tek suclama vallahi apoyu özledik nakaratı

    Sadece bu kadar.

    Bu Hürriyet gazetesinin yazdıgı mektup.(En altta)

    Kendi attıgı camuru yalarcasına bir belge

    Buda kanal 24 ahmet kaya icin hazırladıgı belgesel

    Burada İstanbul asayiş emniyet müdürü dahi ahmet kayanın sucsuz ve masun oldugunu anlatmakta

    http://www.you---tube.com/watch?v=yuTmlCRfGi4





    Buda ahmet kayanın 2 tane kurtuluş savasına ithafen söyledigi şarkı


    ey sürüden arkaya kalmış yiğit
    arkadaşın gitti haydi sen de git
    bak ne diyor ceddi şehidin işit
    haydi git evladım uğurlar ola
    haydi git evladım açıktır yolun
    zalimlere karşı bükülmez kolun
    bayrağı çek ön safa geçmiş bulun
    uğurun açık olsun uğurlar ola.

    eşele bir yerleri örten karı
    ot değil onlar dedenin saçları
    dinle şehit sesleridir rüzgarı
    haydi git evladım uğurlar ola
    haydi git evladım açıktır yolun
    zalimlere karşı bükülmez kolun
    bayrağı çek on safa geçmiş bulun
    uğurun açık olsun uğurlar ola
    haydi levent asker uğurlar ola

    yerleri yırtan sel olup taşmalı
    dağ demeyip taş demeyip aşmalı
    sende ki coşkunluğa er şaşmalı
    kahraman askerim uğurlar ola
    haydi git evladım açıktır yolun
    zalimlere karşı bükülmez kolun
    bayrağı çek ön safa geçmiş bulun
    haydi levent asker uğurlar ola
    haydi git evladım uğurlar ola.





    Kurtulus savası destanı ahmet kaya






    kollumu salladım toplar oynadı
    karataş içinden çete kaynadı
    yaşasın urfalılar teslim olmadı

    de yürüyü yürü kumandalarım yürü
    kumandanlar gidiyor dönmüyor geri
    de yürüyü yürü kahramanlarım yürü
    kahramanlar gidiyor dönmüyor geri.

    tıfıldır hastahane karşı karşı
    gavur fransızın bomba atışı
    urfa çetelerinin şaha kalkışı

    de yürüyü yürü kumandalarım yürü
    kumandanlar gidiyor dönmüyor geri
    de yürüyü yürü kahramanlarım yürü
    kahramanlar gidiyor dönmüyor geri.


     HABERTÜRK'TEN AHMET KAYA SANSÜRÜ


     HABERTÜRK'TEN AHMET KAYA SANSÜRÜ



    Peki bu vallahi apoyu özledik nakarati nerden cıktı
    Yukarıdaki ahmet kaya belgeselinde bu acıklanmış
    İsterseniz bir kez daha ben anlatıyım.

    Ahmet kaya aslında bu konserin seyrettiginiz kısımında yayınlanmayan bölümünde apo ile ilgi konuşuyor.Apo yakalıp ilk ifadesinde "Bundan sonr kürt ve türk halkının barışı icin caba göstermek istiyorum" sözün ithafen bizde tam barışı özleyen bir abdullah öcalan istedigini belirtiyor.

    Tabi bu yukarıdaki videoda yok.Zaten o videoyu koyanlarından cogaltım tekrar tekrar yayınlayanlarında kim oldugunu biliyoruz.Dolayısıyla aranızdan birisi med tv ye mail atsın tam görüntüleri istesin.

    Orada ahmet kaya neden bahsetmek istiyor daha net anlayabilirsiniz




  • Güzel şanlı bir bayrak ve Türkiyem...

    http://img49.imageshack.us/img49/3298/index1hw3.swf
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.