Şimdi Ara

GÜRCİSTAN ARABA ALIMI YETER BI ACIKLIK GELSIN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GURCISTAN PLAKALI BI ARAC ALMAK UZERE YOLA KOYULDUM FAKAT HER TELDEN AYRI SES CIKIYOR KIMI DIYOR 6 AY ORDA 6 AY BURDA KALMASI LAZIM KIMI DIYOR 6 AYDA BIR 2 KISI GIDIP GIRIS YAPTIKTAN SONRA BIR DIGERINE DEVIR EDIP BI 6 AY DAHA KULLANABILIRSIN KIMI DIYOR BOYLE SEYLER MUMKUN DEGIL 180 GUN ORDA KALMAN GEREKLI ARABA DEGIL SENINDE YASAMAN GEREKLI ARTIK BILGILI BI ARKADAS SU KONUYA ACIKLIK GETIREBILIRSE MEMNUN OLURUM TESEKKURLER



  • Olay vergi kaçırma mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anarşo

    Olay vergi kaçırma mı?

    Evet bende düşünüyorum eğer biz vergi kacirmazsak vergi bizi kaçıracak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anarşo

    Olay vergi kaçırma mı?

    Aman nickine surekli uy tamam mi. Adami forumdan sogutmak dışında hicbir işe yaramazsiniz siz. Bos adamlarin bos lafları. Bi gazozvar bide ertug bide sen. Adam bi konuda fikir istiyor. Bisey biliyorsan konuş. Yoksa sus sadece oku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 tl cezasini odersen bu süre 1 yila cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YANİ SIKINTISIZ BI SEKILDE ARABA ALINIP BI YIL KULLANIP 1000 LIRA CEZASINI ODEDIKTEN SONRA GIRIS CIKIS YAPIP KULLANILIYOR MU BILGI SAHIBI BI KISI BILE YOK HERKES KAFASINA GORE SALLIYOR BAZILARIDA BU YUKARDAKI GIBI BOS LAF YAPIYOR BI YARDIM ISTEDIM SADECE )
  • İlk önce üslubunu düzeltsen keşke bu tavırla hiç yardım bekleme konu hakkında bilgisi olanda cevaplamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niirvana kullanıcısına yanıt
    YA GUZEL KARDESIM BENIM USLUBUMDAN SUANDA SANANE YA BURDA YARDIMCI OLABILEN VARMI DIYORUM GELIP BANA BOS BOS KONUSUYOSUN BILMIYOSAN YAZMASSIN BISEY KONUDAN DA CIKARSIN BU KADAR BASIT :)
  • http://www.hukuki.net/showthread.php?103214-Yurtdisindan-arac-getirip-Turkiye-de-kullanmak

    Burada mevzuat'dan alınmış bir alıntı var.. okuyun isterseniz.
  • Bu Forumda gürcistandan araç getirmek hakkında en net cevapları verecek kişilerden biriyim üslubun güzel olsunki.karşındaki kişide sana insan gibi cevap versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    Turistik kolaylıklar kapsamı taşıtların süreleri

    MADDE 6 – (1) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri taşıtlarına, 365 (üçyüzaltmışbeş) günlük dönem içerisinde 180 (yüzseksen) gün süre verilir.

    (2) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerden, malulen emekli olanlar ile ön emeklilik hakkı kazananlar dâhil yurtdışından emekli olanların, emeklilik belgesini ibraz etmeleri hâlinde, taşıtlarına 360 (üçyüzaltmış) gün süre verilir.

    (3) Bu maddenin (1) ve (2) nci fıkralarında belirtilen sürelerin tamamının kullanılmasından sonra, yeniden Türkiye’ye taşıt getirilebilmesi için kişi ve taşıtın, çıkış tarihinden itibaren en az 185 (yüzseksenbeş) gün süreyle fiilen yurtdışında bulunmaları gerekir.

    (4) Taşıt getirmek istedikleri tarih itibariyle son 185 (yüzseksenbeş) gününü kesintisiz olarak Türkiye Gümrük Bölgesi dışında geçirmediği anlaşılan kişilere, bu maddenin (1) ve (2) nci fıkraları kapsamında durumlarına uyan sürelerden taşıtın ve kişinin Türkiye’de kaldıkları süre düşüldükten sonra arta kalan süre verilir.

    (5) Taşıta verilecek süre hesaplanırken, taşıt ve kişi için süreler ayrı ayrı hesaplanır ve kısa olan süre verilir. 1 No.lu Taşıt Takip Programı kişilerin Türkiye’de taşıtsız olarak bulundukları sürelere ilişkin bir bilgi vermediğinden, kişinin Türkiye’de taşıtsız olarak bulunduğu süreler göz önünde bulundurulur.

    (6) Geçici ithal edilmek istenilen taşıta ilişkin mülkiyet değişikliği yapılmış olması halinde, taşıtın daha önce Türkiye’de bulunduğu süreler göz önünde bulundurulmaz.

    (7) Herhangi bir nedenle iç gümrük idarelerince teslim alınan ve yurtta kalma süresi bulunmayan taşıtların yurtdışı edilmek üzere sınır gümrük idarelerine sevk işlemleri, 1 No.lu Taşıt Takip Programına kayden en çok 7 (yedi) gün süre verilerek gerçekleştirilir.

    (8) Taşıtlar için gümrüklerden geçiş karnesi ibraz edilmiş ise yukarıda belirtilen süreler de dikkate alınarak, karnede belirtilen süreler dâhilinde işlem yapılır.


    Yasa bu fakat yasa şunu demiyor. 180 günü bir fiil orada yaşamayanlar araç getiremez demiyor.

    4) Taşıt getirmek istedikleri tarih itibariyle son 185 (yüzseksenbeş) gününü kesintisiz olarak Türkiye Gümrük Bölgesi dışında geçirmediği anlaşılan kişilere, bu maddenin (1) ve (2) nci fıkraları kapsamında durumlarına uyan sürelerden taşıtın ve kişinin
    Türkiye’de kaldıkları süre düşüldükten sonra arta kalan süre verilir.



    TASIT BENIM UZERIME 6 AY BINDIKTEN SONRA 6 AY ORDA YASAMAM GEREKTIGI SOYLENIYOR PEKI YA TASITI BENIM UZERIMDEN BI YAKINIMA ORDA DVIR ETSEM YAKINIM GIRIS CIKIS YAPTIGI TAKTIRDE BI 6 AY DAHA MI BINILEBILIYOR BU NU ANLAYAMADIM ? ONUCTA ARTIK 6 AYDAN SONRA BENE BI ILGISI YOK ?




  • Böyle bir yazı buldum..Sanırım siz de bunu soruyorsunuz.

    12- Türkiye’de yaşıyorum, yurtdışında yaşayan akrabam/arkadaşım/eşim vs. burada benim kullanmam için taşıt getirip bana bırakabilir mi?

    Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik birisinin kullanımına bırakılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde ilgili hakkında 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem yapılır.
  • YOK ORDA YASAYAN BIRI DEGIL BURDA BI YAKINIMLA ORAYA GIDIP BURDAKI YAKINIMA SATIS YAPIP YINE BENIM ALDIGIM GIBI BU SEFER DE BI 6 AY O KULLANABILIYORMU DEMEK ISTEMISTIM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerberk

    YOK ORDA YASAYAN BIRI DEGIL BURDA BI YAKINIMLA ORAYA GIDIP BURDAKI YAKINIMA SATIS YAPIP YINE BENIM ALDIGIM GIBI BU SEFER DE BI 6 AY O KULLANABILIYORMU DEMEK ISTEMISTIM

    39- Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim otomobilimi Türkiye’de birine satabilir miyim/sattığım kişi kullanabilir mi?

    Turistik kolaylıklardan istifade edilerek programa kaydedilmek suretiyle geçici ithali yapılan taşıtların bir başkasına mülkiyet devri yapılamaz.
  • S .A arkadaşlar ben romanya dan getiren birini tanıyorum şu şekilde oluyor.
    araç sizin adınıza olursa 6 ay + üç ay cezalı toplam 9 ay dolmadan alındığı ülkeye gidip başka birinin adına yeni plakayla satış yapılması ( yani en geç dokuz ay sonra araç başkasına geçmeli)
    fakat aracılı olma durumunda 6 ay +3 ay cezalı (aylık cezası 140 tl civarı) 9 ay sonunda araç sahibi çıkış yapıp aracının ruhsat sahibini ve plakayı değiştirip tekrar noter satışını size yapıp giriş yapmanızı sağlıyorlar ( her giriş çıkış masrafları 700 dolar minimum) arabayı satmadığınız sürece bu böyle sürekli devam ediyor..


    benim hesabıma göre 9 ayda bir 1000 dolar
    orada konaklanacak + yakıt + giderler 200 dolar
    9 ay için ekstra masraf 1200 DOLAR
    MARMARADA YAŞAN İÇİN OLABİLİR VEYA KARS TRABZON CİVARLARI


    BU ARABAYA 3 YIL BİNERİM DERSENİZ X4 4800 DOLAR
    ALIRKEN 6 AYDA BİR 1200 DOLARI KULAKARDI ETMEYİN
    BENCE SONRA PARÇALAR SATARSINIZ..
    NOT HERKEZE GÜVENMEYİN BU ALIŞVERİŞTE HELE GÜRCÜLERE DİKKAT.




  • Şunları ilave etmeyi unuttum tr de trafik sigortası istiyor 3 aylık 75 tl idi sanırım. vergi yok pul yok muayene yok. hepsi alınan ülkede yapılacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.