Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.033
Cevap
137
Favori
570.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hocam kayınpederimin ev yan caddede. Cephe aynı. Fark kayınpederin ev en üst kat, mantosuz, 30 yıllık eski bir apartman. Bir de oda termostatı kullanmıyor, Allah ne verdiyse yanıyor. Birde kombiyi yeniledi bu sene. Yoğuşmalı son sistem kombisi var. Benimki yoğuşmasız kombi, mantolu ara kat. Termostatlı

    Sonuç; harlı yanan kombi, el vurulmayacak kadar sıcak petekler,. Fatura 1300 gibiydi. Evde kazakla oturuluyor, salon 18 dereceye kadar ısınıyor.

    Benim evi biliyorsunuz düşük fatura ödüyoruz, kombi uyuyor, ev 22 derecelerde.

    Kayınpederin bu sene ısınmama nedenlerinden biri alt komşusu taşınmış, altta ısınmıyor artık, üstten de çatıdan soğuk yiyor, manto yok zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 12 Şubat 2023; 11:3:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osman_goksel kullanıcısına yanıt

    Evin güneş alması da çok önemli, bir cam balkonum var binadan 1 m kadar çıkıntılı, bu nedenle güneş alabiliyor, bu gün hava güneşli ve şu an dışarısı -6 derece ama o balkona çıktığında sıcacık, muhtemelen en az 18-20 derecedir, belki de daha fazla.

  • hazin44 H kullanıcısına yanıt
    pardon hocam, birincisi yanlis mesaji alintilamisim, ikincisi diger mesajda da gunluk 26m3 sanmistim, 26 gunluk tuketimmis :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    26 m3 günlük tüketim olsa evin yolunu bulamayız hocam. Hani hep kombi kapasiteleri havalarda uçuşuyor ya, benim günlük tüketim bu şartlarda yaklaşık 12 m3, yani ayrıntıya girmeden doğalgaz m3 ü 10 KW alsan (daha düşük), hiç bir kayıp olmasa 12 m3 gazın üreteceği ısı 120 KW , sonuçta saatlik 5 KW bişey çıkıyor. Isınamayan her kes kombiye bahane buluyor ama kombiler tüm kapasitelerini kullanmaya kalksa ve hiç durmasa 24 KW bir kombi saatte 2,4 m3 falan gaz yakıyor çarp 24 ile 57 m3 günlük gaz yakma kapasitesi var, Allah muhafaza.

  • Isıtılan alan yaklaşık 100 m² 1 salon kapalı... Termostat koridorda 20.7 ye ayarlı. Günlük kullanılan oturma odası 22 derecede, yatak odası 19.5 .. çocuk odası 20.5 civarında.. kombi çalışma 55 derece.. 30 günlük tüketim 80 m³. Şehir Eskişehir,.. Gece -3 -7 gündüz 5 civarındaydı... 19.5 derecede olan odada alt kat yakmıyor. Diğer odalarda yakıyor... **Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp**



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 12 Şubat 2023; 12:24:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Blc26 B kullanıcısına yanıt

    Bu her odanın derecesini nasıl ayarladınız benimde bosch kombi ve oda termostatı var en arka çocuk odadına koydum 22 dereceye ayarlı oda istenilen dereceye çıkınca kombi duruyor düşünce çalışıyor 8 petekten 5 i açık gündüz saat 9 buçuk gibi dereceyi 19 a düşürüyorum oda 20.5 dan aşağı düşmüyor akşam 7 buçuk gibi dereceyi 22 ye yükseltiyorum 2.5 m3 civarı yakıyor. Normalmi sizce


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt
    Reglaj ( petek) ayarları yaptım. Evde peteklerin çok küçük olduğunu farkettim.. yaklaşık (%30) her odada 1 metre olması gereken peteklerin 70 cm oldugunu gördüm. Peteklerin arkasına köpük ve alüminyum folyo koydum perdeleri folyo üzerine gelecek şekilde kapatıyor... Mesela oturma odasında peteklerin tam açıkken 25 tık ( dilim ) geldiğini farkettim. 12 13 tık ( yari açık) çocuk odası 2/3 açık. Koridorda tam açık, banyoda 1/4 mutfakta 1/4 (bu AYARLARI forumda yazılan yorumlardan ozellıkle @HASANEMMİ tecrubelerınden notlarla yaptım... kombiyi çabuk kapatsın diye.. Henüz hala deniyorum daha konforlu nASIL ısıtabılırım dıye.. ancak sız de farkındasınızdır termostat olarak netatmo santek ve honeywell in konforunu yakalayamadım..
    😁
    Not: 1. termostat 0.1 hassasiyetli.. dolayısıyla kombi çalışınca 20. 7 de kapanıp çoğu zaman 20.8 20.9 a kadar çıkıyor... Pid modu var ancak henüz tam kullanamadığı için verim alamadım...
    2. Kombıyı 2-3 gun 65 dereceye yukselttım ancak cabuk ısınıp soguma suresı uzadıgı ıcın evde uüşüme hissi oluşturdu.. bu tamamen hissiyatlı ilgili bol deneme yapmak lazım...
    3. 2 adet xiaomi termometre almıstım gectıgımız yıl.. Her odaya koyup kac derece oldgunu takıp edıp not etmıstım.. Yeni termostatla karşılaştırıp sonucunu gorunce bu şekilde reglaj duzenlemesı yaptım.
    günlük 2.5 m3 bence gayte guzel.. ama onemlı olan üşeme hissiyatı. eski evımde 25 derecedeydi ( merkezi sistem) dolayısıyla forumda yazılı konuları 2 yıldır takıp edıyorum tecrubelerını kendı evımde uygulamaya calısıyorum ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 13 Şubat 2023; 4:37:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

    Yahu biz 8-10 yakınca iyi diyoruz 2.5mt3 bedava hiç banyo tüp sıcak su falan kullanmıyorsunuz yada sizler soğukta oturuyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blc26 B kullanıcısına yanıt

    Sende bedavaya geçiriyorsun kışı hocam -7 yi gören bir yerde günlük 2.5mt3 bedava yahu eğer öyle evim olsa 25 de yakarım short ile oturarak geçiririm kışı varsın yakasın 5mt3 .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazin44 H kullanıcısına yanıt

    Evim ara kat alt kat boş üst kat yakıyor ocağıda sıcak suyuda banyoyuda kombiden karşılıyorum üşümüyoruz evde yalıtım sadece ön cephede var 12 yıllık bina dediğim gibi sabah 9 buçuk gibi dereceyi düşürüyorum akşam 7 buçuk gibi dereceyi yükseltiyorum yani günlük 14 saat yakıyorum bu arada evin içinde üzerime polar üst giyiyorum sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazin44 H kullanıcısına yanıt
    Soğuklar da günlük 4,3 m³ yaktı mesela geçtiğimiz günlerde. ( BEN DE cok şaşirmıştım cok yaktı vb gibi sonradan o gün en soğuk gunlerden bırı oldugunu söylediler) Ocak ayında hatırlarsanız gündüz dışarıda sıcaklık 5 derece civarındaydı... Ben ortalama yakılan m³ u söyledim. Ara katta ev sabah ve öğleden sonra güneş görüyor. Bu çok büyük etken aslında.. işin büyük kısmı güneş girmesinde.. kendiliğinden ısınıyor. Camlardan neredeyse hiç soğuk gelmiyor.. yalıtım da iyi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 12 Şubat 2023; 17:59:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hazin44 H kullanıcısına yanıt
    Buralarda forumda bir yazı vardı. Hangi bölüme yazıldı hatırlamıyorum. Bir arkadaş yıllar önce denemeler yapmıştı. Evde ilk gün hicbirsey yapmadan kombiyi yakmış saatlik 1.1 m³ ikinci gün reglaj ayarı yapmış. 0.8 m3 odanın birini kapatmış 0.5 m3 arkalarına izocamli folyolardan koymuş 0.4 e kadar düşürmüştü tüketimi. Hiç kullanılmayan oda olmadıkça örneğin banyo vb gibi yerlerde çeyrek tur açık kalması tavsiye ediliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modulasyonu yüksek kombiler de termostatik vana reglaj ayarindan daha mantikli bende modulasyon 1:8 kullaniyorum termostatik vana kullaniyorum mutfak kapali koridor 21 ayarli yatak odasinda 2 petek var 1 tanesine vana taktim 22 ayarli digeri tm acik,yani evin güneş aliyorsa ki aliyor avantaj sahibisin örnegin 40 yakiyoken ot varsa rahat isitir tüketimin düşer.Herkesin oldugu bölge evi vs %100 fark göstericektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev yalıtımı vb üzerine kombı sıcaklıgını da düzgün ayarlamak önemli .. kombıyı 65 yaptıgım gun termostat sıcaklıgı 21 görmüştüm ancak uzun süre yanmadıgı ıcın ev ne kadar sıcak olsa da üşüme hissi veriyor petekler uzun süre soguk kaldıgı ıcın... Olay tamamen hıssiyatla ilgılı... HAKLISINIZ BEN MINIMUM rahatlıkla oturabılecegım değerlerde kullanıyorum kombıyı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 12 Şubat 2023; 18:41:2 >
  • Binam yeni ve 10 daireden 3 oturan var . Günde 12-14 m³ yakıyorum. Var mı arttıran . Gerçekten çok harcıyoruz. Bina çok soğuk . Aylık 2500 TL doğalgaza imza atıyorum. Evi satacağım .
    Yer Elazığ'ın en soğuk yer Doğukent .
    Kuzey cephe bir de . En kötünün kötüsü bende .
    Eğer binaya taşınan olmasa satacağım veya onları dava edeceğim . Adamların evi var ya oturmuyor , ya da kiraya vermiyor . Depremden kaçan çok oldu .insafsız bunlar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 12 Şubat 2023; 19:1:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

    Ev yeni ise iyi kötü bir yalıtım vardır diye düşünüyorum. Sizin kaybınız özellikle pencelere ve kapılardan olabilir. Doğrama kalitesi ve camın özellikleri çok fark ettiriyor.

  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Pencerelerde sıkıntı yok. Ben de anlamadım niye öyle .

    Fakat karşı bloklarda dairelerde herkes oturuyor . İyi ısındıklarını söylüyorlar . Bina yeni ve daireler boş olduğu için ilk yıl soğuk oluyor. Lakin gelmeyen olursa seneye de satmayı düşünüyorum artık .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 12 Şubat 2023; 19:55:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 m3 civarı. Onu da soğuklar başlayalı son iki haftadır yakıyorum falan. 20 derece civarı ev.

  • Blc26 B kullanıcısına yanıt

    merhaba, bu verileri hangi termometre sağlıyor?

  • Neriatha kullanıcısına yanıt
    Xiaomi termometre ile odaların sıcaklığı kontrol ediliyor... **Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp**



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 14 Şubat 2023; 0:8:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.