Şimdi Ara

Güneş panellerini temizlemek için tamamen otonom özellikli robot tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş panellerini temizlemek için tamamen otonom özellikli robot tanıtıldı
    Hintli Greenleap Robotics, tamamen otonom ve susuz panel temizleme robotu Lotus A4000'i tanıttı. Yeni robot hem çatı üstü hem de yere monte edilen güneş enerji panelleri ve çiftlik kurulumlarıyla uyumlu bir yapıya sahip. Öte yandan güneş panellerinin temizliği enerji verimliliği açısından son derece önemli. Kirli paneller güneş ışınlarını yeteri miktarda alamıyor ve verimliliklerinde kayda değer düşüşler yaşanıyor.



    Ayrıca Bkz.Güneş panellerinin verimlilik tablosu geldiğimiz noktayı gösteriyor



    Geliştirilen yeni Lotus A4000, panellerin temizlenmesi için herhangi bir su veya su bazlı bir bileşene ihtiyaç duymuyor. Robot kirli panelleri güçlü hava akışı ve ultra yumuşak mikrofiber benzeri temizleme yüzgeçlerini kullanarak temizliyor. Temizlik esnasında ise panellerin üstünde bulunan yansıma önleyici kaplamalara da herhangi bir zarar verilmiyor. Şirket kendi çözümlerinin ıslak temizlemeye gören yüzde 10 daha verimli olduğu aktarıyor.



    Tamamıyla otonom şekilde çalışıyor



    Güneş panellerini temizlemek için tamamen otonom özellikli robot tanıtıldı
    Şirkete göre robot, yerleşik bir lityum pille çalışıyor ve 1 MWp'lik bir güneş santralinin tek bir temizleme döngüsünü 2,5 saatten daha kısa sürede tamamlayabiliyor. Robotun pilinin tam şarj olması ise iki saatten az bir sürede gerçekleşiyor. Robotun şarj istasyonu da güneş enerjisiyle çalışıyor ve robot kendi kendini şarj cihazında şarj edebiliyor.



    Robotlar, otomotiv sınıfı bileşenler ve 4G tabanlı bir iletişim sistemi ile donatılmış vaziyette. Greenleap Robotics tarafından sunulan özel bir web uygulaması aracılığıyla araçlar maksimum performansı sağlamak için ayrıca kontrol edilebiliyor.



    Greenleap Robotics, Lotus A4000’ün tek bir şarj süresinde yaklaşık olarak üç saatlik bir temizleme süresi yakalayabileceğini belirtiyor. Robot standart olarak 12 Ah/25,6 V pil ile geliyor ancak temizleme süresini 4,5 saate kadar artıran 18 Ah/25,6 V'luk pil seçeneğine de sahip.






    Kaynak:
    https://www.pv-magazine.com/2022/11/25/greenleap-robotics-unveils-fully-autonomous-robot-to-clean-solar-panels/







  • 1 lira ile mi calisiyor, yoksa kasadan fis mi alacagiz?

  • işte bu yüzden bireysel elektrik üretimi verimsiz. kim çatıya çıkıp panelleri temizleyecek.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Tamam da bu isin dogasinda olan bir durum. Bu tarz ufak onlemlerle ustesinden gelinebilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herhalde prototip olduğu için sistemin üstü açık yoksa bezler güneşin bağrında bir hafta bile dayanmaz kurur yumuşaklığı gider.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sistemi alacak firma olmasından çok buna sahip olup kiralama hizmeti veren firma olur çünkü genelde 6 ayda yada yılda 1 temizlenmesi yetiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pek de temizlediği söylenemez. Ayrıca dönüş yönü temizlediği yöne doğru. Yani bir yandan temizliyor bir yandan temizlediği yeri batırıyor. Dahice...

    Güneş panellerini temizlemek için tamamen otonom özellikli robot tanıtıldı
  • Ac1DBuRN kullanıcısına yanıt

    bağımsız olarak hareket edebilen, daha farklı robotlar da var.


    Güneş panellerini temizlemek için tamamen otonom özellikli robot tanıtıldıNeimonyoutube
    Solavio was started by engineers who wanted to develop innovative technologies and build AI solutions for improving the performance of solar photovoltaic power plants. We design and manufacture retrofittable Modular Autonomous Solar Panel Cleaning Robots for both rooftop and ground mount installations to suit all types of panels, tilt, environment and mounting structure. For Contact Neimon General Trading LLC 103, Zainal Mohebi Plaza, Al Karama PO Box 116820, Dubai - UAE Ph- +971-43374390, Email id : sales@neimongt.com
    https://www.youtube.com/watch?v=i4_07KFcaN0

    böyle araçların çeşitlenmesi, yaygınlaşması, ucuzlaması ve gelişmesini dilerim

  • Tamamen otonom ne ya, gidip geliyor işte. Bizim apartmanın garaj kapısıda bu kadar otonom yani. İki sensör koydu diye otonom yazıp pr yapıyorlar.

  • Elektrik üretmek için bu düzeneklere gerek yok. Elektrik atmosferdeki statik elektrik çekilerek üretiliyor. Şehir dışında bolca gördüğümüz pilonlara asılı aluminyum alaşım kablolar atmosferle temas içinde olmasının sebebi bu, atmosferik elektriği çekmek için. Temizlik derdi yok. Bakım giderleri sıfıra yakın. Mekanik aksam (jeneratör, türbin vs) yok. Bu haberler elektrigin gerçekte nerede nasıl üretildiğini iyice arka plana atmak için hazırlanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.