Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
166
Favori
604.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İhtiyacınıza ve bütcenize uygun kapasitede panel ve on grid inverter alıp konut yada iş yerinizdeki sisteme dahil edebilirsiniz.
  • İhtiyaç fazlası üretimin şebekeye basılması nasıl engellenecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye engelliyorsun ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisaliahmet

    Niye engelliyorsun ki?


    selamlar ,

    elektronik sayaçların , bu durumda yani panelden gelen akımın şebekeye verilmesinde , nasıl davrandığı hakkında bilgi verebilirmisiniz
  • Şebekeye elektrik vermek veya satmak için öncelikle elektrik sağlayan firma ile görüşmeniz gerekmiyor mu? Lisans alınmasa dahi bir sözleşme yapmanız gerekir.
  • Şebekeye elektrik verildiğinde elektronik sayaçların bazılarının negatif okuma yaptığını iddia eden arkadaşlar olmuştu, hiç denemedim ama negatif okuma yapacaklarını sanmıyorum.

    Şebekeye elektrik vermek için dağıtım şirketiyle şözleşme yapmak şart. Ancak elektrik satmak gibi bir derdiniz yoksa (yakalanmamak şartıyla) önemli değil.
  • Arladaşlar kurulu 24v luk bir güneş paneli ve akü sistemim var buna 12 v bir rüzgar türbini eklemem mümkün mü? Uygun fiyatlı olduğu için değerlendirip görmek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inverteri bu gün 90 dk çalıştırdım. Bu çalışma süresi içinde buzdolabı, derin dondurucu, kombi, led tv ve aydınlatmada kullanılan led ampüller sürekli çalıştı. Ancak şöyle bir tuhaflık gözlemledim. Akü yukarıda ismi geçen elektrikli cihazları bir buçuk saat enerji vermesine rağmen, inverter ile şarj etmeye çalıştığımda akü iki dakikada şarj olduğunu gördüm. Yani akü 2 dakikada full şarjlı oluyor. Neden böyle bir şey oldu. Sizce de bu bir tuhaflık değil mi?
    Bir buçuk saat enerji alıyoruz aküden, ancak şarj etmeye gelince 2 dakikada şarj oluyor. Nedeni nedir böyle yapmasının? Inverterin şarj sistemimi iyi değil?
    Çıkan enerji kadar, aküye enerji girmesi gerekmiyor mu? Akülerin toplam kapasitesi 960W, aküden çektiğim enerji 300w civarında. Ama inverter şarj esnasında harcanan enerjiyi akülere aktarmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 25 Aralık 2017; 12:56:35 >
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    Akülerin şarj işlemi türüne ve mevsime göre farklılık gösterir.
    Örneğin; kurşun asit aküler kışın 13,9, bahar aylarında 13,7, yaz aylarında 13,5 volta kadar şarj edilmeli. jel aküler ise türüne göre 14,1 ile 14,5 volt arasında şarj edilmelidir.
    Şarj işlemi sırasında kapasitenin 1/10 sınırı aşılmamalıdır.

    Şarj cihazınızın kullandığınız akü türüne uygun olması gerekir. şarj bitimi akünüzün voltajını ölçerek yeterli şarj alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.

    Muhtemelen şarj cihazınız akünüze uygun değil.
  • Bu gün sabah 8.30 dan 17'ye kadar elektrik kesintisi vardı. Aküler tam şarjlı olmamasına rağmen, kombi, 40 inch led tv, modem ve lavobolarda kullanılan led ampülleri akşama kadar çalıştırdı. Elektrik kesintileri 4 gün daha sürecek. Bu kış günlerinde uzun süreli elektrik kesintileri olduğunda iyi ki bu sistemi kurmuşum diyorum.
    Aküleri inverter ile şarj ediyorum, nasıl bir uyumsuzluk olabilir ki? Acaba diyorum inverterin parametre ayarlarında mı bir sıkıntı var. Inverterin 5.parametre değeri agn olarak ayarlı, bu ayar doğru değil mi? 5.Parametre agn olarak ayarlı iken low dc cut-off voltaj değeri kaç oluyor? 12.program 23 volt iken akü 22.8 voltayken bile deşarj olmaya devam ediyordu. Galiba 12.program bir önceki cümlemde bahsettiğim low dc cut-off değeri ile bir ilgilisi yok. 29.Parametrede bununla ilgili bir ayar var ama burda ki ayarlar da 5.parametrede use değeri seçili iken geçerli oluyor.
    Birde Jel aküleri kaç voltaj a kadar deşarj etsem daha uygun olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 25 Aralık 2017; 18:27:26 >




  • Jel akülerin , klasik kurşun-asit akülerden daha dayanıklı olduğu, daha çok enerji verdiği (%80-90oranında ) doğru mudur? Doğruysa 12 volt 60 Ah jel akü olarak hangi markayı tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    https://www.ertekinenerji.com/aku/jel-aku/prd-mexxsun-60-amper-jel-aku-deep-cycle-gel-solar-battery-2-yil-garantili-kargo-bedava

    Jel aküler asitli aküler göre çok daha dayanıklıdırlar.
    Şarj-deşarj durumu için akülerin teknik verilerine bakmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisaliahmet -- 26 Aralık 2017; 17:1:16 >
  • https://www.ertekinenerji.com/aku/jel-aku/prd-mexxsun-60-amper-jel-aku-deep-cycle-gel-solar-battery-2-yil-garantili-kargo-bedava

    Jel aküler asitli aküler göre çok daha dayanıklıdırlar.
    Şarj-deşarj durumu için akülerin teknik verilerine bakmak lazım
  • ağalar tek tek okuyorum .. muhabbetiniz güzel.. panel sistemi bende de var ve çok melunum..
    takipteyim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisaliahmet

    https://www.ertekinenerji.com/aku/jel-aku/prd-mexxsun-60-amper-jel-aku-deep-cycle-gel-solar-battery-2-yil-garantili-kargo-bedava

    Jel aküler asitli aküler göre çok daha dayanıklıdırlar.
    Şarj-deşarj durumu için akülerin teknik verilerine bakmak lazım

    teşekkürler ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bulunduğumuz yerde trafo merkezi taşındığından dolayı düzenli olarak elektrik kesintisi yapılıyor. Bu gün 3.gün, eşim dün elektrikler kesildiğinde inverter devredeyken fırını açmış. Uyarmıştım kendisini bilgilendirmede yaptım ama insanlık hali unuttu ve fırını çalıştırdı. Inverter hemen kendini korumaya alarak kendini kapatmış. Allah 'tan inverter cihazı ve akülere zarar gelmemiş. İnverteri kapatıp yeniden açtığında çalışmaya devam etmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 27 Aralık 2017; 13:39:56 >
  • Arkadaşlar merhaba hobi bahçemde kullanmak amaçli kendim bir sistem kurmak istiyorum uyumluluk konusunda fikirlerinizi alabilirmiyim.



    Tommatech 160 W 12V polikristal 1 adet

    100 ah Jel akü 1 adet (marka karar veremedim)

    2000 watt sinus inverter (yurtdisi)

    30a pwm akü şarj cihazi

    Kablolama sistemi olarak ;

    1 adet panel olduğu için mc4 konnektör 1 adet

    10mm uzunluğa bağli olarak solar kablo iki renk

    Akü bağlantisi için 16mm akü kablosu



    Dijitsu db50 mini buzdolabi 1 adet A+ (haftada 1 gun gun boyu acik kalir)

    24 inç led tv marka belli değil 1 adet(tv en fazla 3 saat açik kalir)

    4 led lamba (haftada 1 gun aksam sadece)



    Sistemi sadece cumartesiden pazara kullanmak icin kurmak istiyorum acaba bu yapacağim sistem ihtiyacimi karsilarmi yardiminiz icin tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 100w güneş panelim 12v 22 amper jel aküm ve 8 adet 12v 7 amper kuru aküm var

    aküleri paralel bağlayınca 12v 76amperlik bir akü değerim oluyor

    sormak istediğim kuru aküler ile jel akü paralel bağlayıp aynı anda şarj edebilirmiyim.
  • Bence böyle birşey yapmayın. Sadece aynı güçte ve voltaj değerinde aküleri paralel bağlayabilirsiniz. Bu konu ile ilgili birçok yorum okudum. Sadece en düşük değerdeki akü kapasitesi kadar şarj yapabilirisiniz. Yani 7 ah aküler ile 22 ah aküyü paralel bağlarsanız gücün fazla oladuğu yani 22 ah ten 7 ah e akım oluşacak dolayısı ile 22 ah aküyü şarj etme yerine boşaltmış olacaksınız. Dilerseniz test edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaslar. Ciftligime gunes enerjisi sistemi kurmak istiyorum. Elektrige ihtiyaci olan 15-20 adet ampul. 150 metrekarelik dikdortgen alani isitmak icin yeterli gucte ve buyuklukte kalorifer tesisati (zemin isitma sistemi yapilacak) televizyon, buzdolabi. Bunlarin harcayacagi elektrigi uretmek icin ne kadar masraf yaparim. Ne tur malzemeler onerirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.