Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
166
Favori
603.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, hyilmaz99 tommatech 3kva inverter siparişi vereceğinizi yazmışsınız. Acaba bu inverteri aldınızmı? Aldıysanız kombiyi çalıştırmayı denediniz mi? Bende bu inverterden aldım ama kombiyi bir türlü çalıştıramıyorum. Kombi hata kodu veriyor. Kombi bu inverter ile çalışınca 4 ve 5 nolu hata kodlarını veriyor. Neden inverter kombiyi çalıştırmamış olabilir? Yük olarak sadece invertere kombi bağlı olmasına rağmen, kombi hata kodu veriyor. Kombi ateşleme yapamıyor.
    Bu konuda tecrübe yaşamış değerli forum sakinlerinden cevaplar bekliyorum.

    Çalıştırdığım Sistem :
    Tommatech 3kva 2400w 2017 Model
    2 Adet Nova 12V 40ah jel akü
    ECA Confeo Premix (Yoğuşmalı Kombi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 20 Kasım 2017; 15:15:42 >
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba Kartanesi37..

    Tommatech 3kva inverter aldım. Ben de 2 adet 40ah kuru akü ile evdeki birçok cihazı sorunsuz çalıştırabiliyorum. Ben de Demirdöküm kombi var. aynı anda tv buzdolabı ve kombi çalıştırdım.
    öncelikle kombiden aldığınız hata kodunu kontrol etmelisiniz bence. belki de topraklama veya akü gücü ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz.Hata kodunu da paylaşırsanız biz de araştırıp fikir verebiliriz belki.
  • Kombi 4 ve 5 noldu hata kodu veriyor. Daha çok kombi ekranında 4 numaralı hata kodu çıkıyor. Kombi şebeke ile sorunsuz çalışıyor. Ama inverter ile çalışmıyor. İnverter ile bağladığım da topraklama hattı bağlı değildi. Bundan olabilir mi?



     GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 20 Kasım 2017; 19:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım topraklama bağlantısı önemli. şöyle ki ECA elektrik şemasını inceledim. Ateşleme kısmında topraklama uçları var.
    4 ve 5 hata kodu ateşleme olmadığını gösteriyor. Şebekeden çalışıp inverterden çalışmaması için tek bir eksik nokta kalıyor.
    Ben kombiye bağlantı yaparken kombi fişini doğrudan invertere bağlamadım.
    Ev şebekesine elektriği doğrudan şehir şebekesini ayırdıktan sonra bağladım.
    Topraklama hattını ayırmadığım için sanırım bende sorun olmadı.

    Topraklama bağlantısını kontrol ederek yeniden bağlantı yapmalısınız. Topraklama inverter üzerinden mi yoksa ev şebekenizden mi yapılmalı bu konuda kesin bilgi veremeyeceğim. Güvenli bir bağlantı için biraz daha araştırma yapmanız gerekecektir.
     GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyilmaz99 -- 20 Kasım 2017; 22:18:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan081

    ısı pompası nibe COP değeri 3-5 rası değişiyor hava sıcaklığına göre, doğrudur panel alanı yaklaşık 40m2, elektriği normal aboneler gibi alıyorum yaklaşık 0,45 gibi, satışım dolar kuru üzerinden kwh=13,3cent bu güne kadar ne satımda nede ödemede herhangi bir sorunla karşılaşmadım. her zaman almak zorunda şirket

    Çok ilginç. Sizden 0.51 tlye alıyor ama size satarken 0.45 tlden satıyor peki aradaki farkı devlet mi karşılıyor?



    Sistemi ,işyerimin üstüne kurdurursam vergiden düşmeyle yaklaşık%27lik bir maliyet azalmam olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün inverteri tekrar denemek için kombiye bağladım. Kombiyi faz ve nötr direkt kombiye bağladım. Kombinin toprak hattını ise prizin toprak hattına bağladım. Kaçak akım rölesi sigorta panelinden kapattım. Yani prizde şebeke gerilimi yok. Kombi gerilimi inverterden, toprak hattını ise prizde bulunan toprak ucundan alacak şekilde bağladım. Kombi yine 4 nolu hatayı verdi. Kafayı yiyecem neden bu kombi çalışmıyor. Kombi arızalı değil, şebeke hattı ile sorunsuz çalışıyor. İnverter ile çalışmıyor. Reset tuşuna basıyorum, tekrar tekrar deniyorum bir türlü ateşleme yapmıyor.
  • Arkadaşlar bu kombi toprak hatsız da çalışıyor. Şöyle ki kombiyi şehir şebekesi ile toprak hattı olmadan çalıştırdım. Bu şekilde sorunsuz çalışıyor. Yani inverterin çalıştıramamasının sebebi toprak hattı olmayışı değil. Başka bir sebep var. Ben inverterin ürettiği sinüs dalgasından şüpheleniyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartanesi37

    Arkadaşlar bu kombi toprak hatsız da çalışıyor. Şöyle ki kombiyi şehir şebekesi ile toprak hattı olmadan çalıştırdım. Bu şekilde sorunsuz çalışıyor. Yani inverterin çalıştıramamasının sebebi toprak hattı olmayışı değil. Başka bir sebep var. Ben inverterin ürettiği sinüs dalgasından şüpheleniyorum.

    Sizin durum inverterden olsa hiçbir cihazı çalıştırmaz akülerin gücü düşük olsa alarm verir büyük bir ihtimal kombi ile bir sorun var
  • Kombi de ne gibi sıkıntı var ki? Kombide sıkıntı olsa, neden şebeke gerilimiyle sorunsuz çalışıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 22 Kasım 2017; 8:52:49 >
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    faz ve nötr uçlarını yer değiştirerek bağlnatı yapmayı denediniz mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor.
  • Xpower İnverter Corp. X kullanıcısına yanıt
    Akü grubuna başka akü ekleme şansınız varsa akü kapasitesini (Ah)artırın sizin akü,inverter ve kombi bağlantınızın resmini yayınlayabilirseniz daha sağlıklı olur
  • Maalesef elimde başka akü yok, olsa ilk deneyeceğim şey olurdu. Bugün inverterin yetkili servisini aradım. Teknik servisteki arkadaş, televizyonu, bilgisayarı çalıştırıyorsa inverter de sorun olamayacağını, akü kapasitelerinin yetersiz olduğunu söyledi. Bende elimde akü ve panel olmadığı için güç kaynağı kullandım. 24v ta 10 amper çıkış verebilen güç kaynağının çıkışını, inverterin panel girişine bağladım. Ama maalesef kombi yine çalışmadı. Ne yapsam çalıştıramadım. Servisteki arkadaş inverterin ac çıkışının değişken olduğunu (220 ile 230 volt arasında değişiyormuş voltaj). O yüzden kombinin ateşleme yapamadığını söyledi. Burası bana pek mantıklı gelmedi. Bugünkü denememe ait bütün resimleri google drive üzerinden paylaşıyorum.
    İnşallah resimlerden bir şeylerin yanlış gittiği anlaşılır da bende bu sorundan kurtulmuş olayım.

    https://drive.google.com/open?id=1IkuPSxyVT_a8uaIUbdJ3tTeRLFrQXqeY




  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    Bağlantılarınız doğru güzel yapmışsınız inverterlerin çıkış voltu değişkendir doğru ama cihazların çalışmaması için de bununla herhangibir ilişkisi yoktur birde bunu deneyinhttps://www.youtube.com/watch?v=cLXukotkYRQ
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    bağlantılar normal görünüyo
    inverter akıllı. akü yetersiz demiyorsa aküden kaygılanmak yersiz
    inverter ekranında, pv den şarj oluyo bilgisini görene kadar. güç kaynağının çıkış voltajını artırma şansın var mı
  • yüta Y kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağını 30 volta kadar çıkartabiliyorum. Pv şarj moduna geçti inverter ama buna rağmen kombi ateşleme yapamadı. Inverter yetkili servilerde veya eca yetkili servislerde çalışan hiç mi bir arkadaş yok, buraya fikir beyan edebilecek. Problemin çözümü için her türlü fikre açığım. Geçende tommatech 'in yetkili servisiyle yaptığım görüşmemde böyle bir şeyle ilk defa karşılaştıklarını söylemişlerdi. Gerçi yetkili servisteki personelin yeterli teknik bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum. Telefon görüşmesinde bu kanı oluştu bende. Elektrikler kesildiğinde evin elektrik ihtiyacını bir kaç saatliğine karşılasın diye almıştım inverteri. Ama kombiyi çalıştıramaması bütün şevkimi kırdı.
  • Arkadaşlar kombiyi en sonunda çalıştırabildim. Nasıl çalıştırdım diyecekseniz, inanamayacaksınız ama televizyon sayesinde. Nasıl oldu, kombiyle birlikte televizyonu da çalıştırdığım zaman kombi sorunsuz çalışıyor. Televizyonun illa çalışmasına da gerek yok. Fişi takılı olsun yeter, stand by 'da beklemesi yeterli. Televizyon herhalde çıkıştaki parazitleri, dalgalanmaları absorbe ettiğinden kombi çalışıyor. Siz ne dersiniz. Başka mantıklı açıklaması var mı? Şimdiye kadar mesajlarıma gerek burdan, gerek özelden cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 25 Kasım 2017; 15:4:0 >
  • sorunu çözdüğünüze sevindim. Bizimle çözümü paylaştığınız için teşekkürler.

    İnverter çıkış frekansını da kontrol etmelisiniz. Ayarlar kısmında görebilirsiniz.
    Benim de dikkatimi çeken bir komu tüm eve inverteri bağladığımda tek bir cihaz bağladığımda daha yüksek bir güç çekerken, birden fazla cihaz çalıştığında ise daha düşük bir güç çekmişti.

    Alternarif akımın bilmediğimiz daha birçok özelliği var. Sanırım Tesla öldükten sonra bilgiler sır olarak kaldı veya çalındı. Bilinmeyenleri keşfedecek bir deha daha gelmesi gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartanesi37

    Arkadaşlar kombiyi en sonunda çalıştırabildim. Nasıl çalıştırdım diyecekseniz, inanamayacaksınız ama televizyon sayesinde. Nasıl oldu, kombiyle birlikte televizyonu da çalıştırdığım zaman kombi sorunsuz çalışıyor. Televizyonun illa çalışmasına da gerek yok. Fişi takılı olsun yeter, stand by 'da beklemesi yeterli. Televizyon herhalde çıkıştaki parazitleri, dalgalanmaları absorbe ettiğinden kombi çalışıyor. Siz ne dersiniz. Başka mantıklı açıklaması var mı? Şimdiye kadar mesajlarıma gerek burdan, gerek özelden cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Güle güle kullanın.

    Çözümü burada paylaşmanız gerçekten iyi olmuş.
    Benzer problemler yaşayacak olan kişilere ışık tutar, fikir verir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hyilmaz99 kullanıcısına yanıt
    Inverterin çıkışı hem ölçü aletiyle hemde osiloskop ile yaptığım ölçümlerde hep 50Hz çıktı, yük altında bile 50Hz.
  • kartanesi37 K kullanıcısına yanıt
    inverterin çıkışı sinüs dalga filtre endüktansı vardır parazit olmaz ama ilginç bir durum başka cihaz ile birlikte çalışıyormu
  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.