Şimdi Ara

Gündeme dair (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kilicdaroglunu elestirdigim baska ve en önemli noktalardan digeri ise eski AKP li DEVA ve Gelecek Partisinden Meclise soktugu vekiller. O Partideki insanlar bir dönem AKP de Basbakanlik ve Bakanlik yapmislar. Ülkenin bugün bu durumda olmasinda onlarinda payi var ve ben onlarin yine bircok yerde AKP ile birlikte hareket edecegine inaniyorum. AKP nin truva atlarini Kilicdaroglu Meclise soktu. Böylelikle Anayasanin degistirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddeleri bu partilerin verecekleri destekle degistirebilecekler. Ilerde yapilan I sonuclarini cok daha yakindan görecegiz. BOP planlari agir adimlarla isledigi icin kimse farkinda degil ama ülkeye doldurulan mülteciler bile ülkenin milli yapisini degistirmek icin bir kasittir. Öyle bir algi yapacaklarki sanki ülkede hic Türk yokmusta birtakim karisik milletlerin ortak cabasiyla kurulmus gibi. Atatürkün kurdugu ve Milli kimlik verdigi Cumhuriyeti ortadan kaldirmaya calisacaklar. Bunu yaparkende BOP planinin bir parcasi olarak ülkemizi Ortadogunun Imparatorluk merkezi olarak algilatip sonrada kucuk parcalara bölecekler. Millette sahlaniyoruz eski Imparatorluk yeniden kuruluyor naralari atarken aslinda ülkenin bölünmesi ve kücülmesine hizmet edecek bilincsiz sekilde.





  • Dualist sistem denen olgu adi gibidir, bir seyin ziddinida kendi kontrolunde üretir. 25 Yili bulacak AKP iktidarini orda tutan el onun muhalefetinide kendi belirleyerek bunu yapmistir. Kisaca üretilmis muhalefet. Suan Türkiyedeki kadar cikmaz girmis baska bir ülke siyaseti yoktur. Iktidar hata üstüne hata yaptigi halde muhalefet halka kendini sectirmeyecek sekilde hata yapmak icin tüm tuslara basiyor. Bugune dek Türkiyedeki iktidarlar hep yipranmistir, en uzun soluklu AKP iktidarinin yipranmamasinin sebebi üretilmis muhalefettir. Insanlarin göremedigi ve tum dunyadaki ulkeler uzerinde olan bir el Türkiyede Erdogani iktidarda tutmaya calisiyor, cunku onun disinda hicbir siyasetci önümüzdeki birkac yil icinde yasanacak absürt ve halk aleyhine olacak düzenlemeleri bunlari kolayca kabul ettiremez. 2030 Yilina dek hayatimizi etkileyecek önemli gelismeler olacak, cünkü yeni bir Endüstri devriminin tam ortasindayiz. Bundan önceki Endüstri devrimleri cok kanli olmustur. Fransiz ihtilalide bunun önemli bir parcasidir ve tum dunyada etkisini gösterip koca Imparatorluklarin yikilmasina sebep olup Milli devletlerin kurulmasini saglamistir. En son milli devlet kurulanlar ise o buyuk Imparatorluklsrin mirascilaridir.


    Yerel secimler yaklasiyor, secimden yenilgiyle cikan Kilicdaroglu yine Partisinin basinda ve Partisindeki genclerin degisim sesine kulak tikamakta, cunku kazandigi Istanbul ve Ankarayida kaybetmek istiyor. Nerde bir secim görse kaybetmeden duramiyor. Önce CHP nin kendi icinde bir ameliyat yapip üstüne yapisan angrenden kurtulup kendi icindeki yeniligi ülkeye yansitip hem Mecliste cogunlugunu artirmali hemde C.Baskani adayinin kazanmasi gerekir. Bunun icinse kararli ve net bir C.Baskani adayi olmasi gerekir. Baska türlü iktidar halka her istedigini yapar. Acimasiz ve satilmis bir Medya, parali kalemsörler ile zayif bir muhalefet sayesinde, bastaki iktidar Partisi o ülkede istedigi düzeni koyar kanunlari hatta anayasayi degistirir. Cok gec olmadan ve ülkenin icine girdigi bu girdaptan kurtulmasi icin muhalefetin bir an önce kendine gelmesi gerekir.





  • Salginla yavaslatilan sistem artik böyle bir bahane kalmadigi icin, iklim aktivistlerinin küresel isinma algisina dikkat cekmek ve otobanlarda azami hizin 100km ile sinirlanmasi icin yaptiklari kendilerini kavsaklarda yola yapistirma eylemleriyle legal bir zemin hazirlanmaya calisiliyor. Suni algilarla yükseltilen enflasyon, suni savasla cikarilmaya calisilan gida krizi vs. cabasi. Tüm hepsinin ortak noktasi tipki salgin dönemindeki gibi dünyayi yavaslatmak. Bu isin aci faturasi 10 yil önce kendini bugünlere hazirlamamis ve yolsuzlugun arttigi bizimki gibi ülkelere cikiyor.


    Bilindigi üzere tüm dünyada enflasyon var para deger kaybediyor algisi yapiliyor. Oysa Türk Lirasi ve kriz icindeki benzer durumda olan ülkeler haric hicbriyerde para birimi deger kaybetmiyor. Salgin döneminde ve sonrasinda Ukrayna savasiyla yukselen akaryakit fiyatlarida suan asagi inmis durumda. Buda eski bahaneleri Türkiyedeki kötü ekonomi yönetimine sebep olarak göstermeye calisiliyor. Secimlerin ardindan zamlar pespese gelmeye basladi, hergecn gun daha insanlar zamli maaslarini almadan zamli urun fiyatlarina maruz kaliyorlar. Alimgücü buyuk oranda duserken, istatistiksel verilerde ise bu durum gözardi ediliyor. Bu sebeple bircok kurumun kalem oyunlari onlarin güvenirliligini bitirmis durumda.


    Kisisel gözlemlerim, bu yaz herkesin doyasiya tatil yapmasi gerektigi. Sonbaharla birlikte tüm dünyayi etkisi aötina alacak yeni bir suni krizle karsi karsiya kalacagiz gibi. Tek yapmaniz gereken hicbir algiya kapilmadan hayatiniza devam etmek, cunku onlar sizin onlara verdiginiz negatif veya pozitif tepkilerden besleniyorlar.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Kılıçdaoğlu gitti bro. Şimdi anlatacak konun kalmadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Enflasyon dünyanın her yerinde az/çok hep vardı son 2021-23 arasında da o oranda var. AKPlilere göre dünyada cok yüksek oranda enflasyon var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Aslinda Turkiye siyaseti bos konu, siyaset yok ortada. Muhalefet gercek anlamda yok, muhalefetcilik var. Erdoganin arkasinda cok baska bir guc var sanirim. Siyaset dunyasinda herkesin isi tikirinda, bir halkin degil.

    Kilcdaroglu gitti yerine golgesini birakti, CHP de degisen
    oek birsey yok. Ben umudu kestim artik, sadece izliyorum. Bize gore dost dusman ulkelerin liderlerinin hepsi iklim zirvesine gidiyorlar demekki bunlarinda emir aldiklari bir ustleri varmis, bu gibi zirvelerden bunlari gormek mumkun oluyor. Sag ve Sol diye insanlari kutuplastirip kolayca yonetiyorlar birbirine dusurup. Insanlarin uyanma vakti geldi, saga sola degil o kollarin sahibini gormenin vakti geldi. Cok acili bir surecten gececegiz ilerki zamanlarda.

    Demek dondun epe zaman yoktun. Burda tek basina yazmakta pek sarmiyordu. Birazda bundan bosladim burayi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Israil Hamas savasinin siradan insanlar icin geleceklerine dair verdigi birtakim isaretler var. Yeni kurulacak duzende her birey devlet ve otorite icin tehdit olusturabilecek kisi olarak gorulecek. Otorite boylelikle insanlari ilk kaynak gida tuketim bakimindan bireysellestirip kendine baglayacak. Bunu acmam gerekirse karbon ayak izi uzerinden herkesin belirli bir tuketim hakki olacak. Eskisi gibi arkadaslarla toplanip mangal yapalim veya bende toplanalim yer iceriz diyemeyecekler. Cunku ne alip ne yediginize kadar otorite kontrol edip kisitli tutacak. Böylelikle insanlari cok daha kati sekilde kontrol altinda tutacak ve yonetecek. Daha ilerki kademesinde ise insanlari istedigi zaman yok edecek yada insanlarin yok olmayi kendilerinin istemesini saglayacak.

    Gazze aslinda tum bunlarin bir ozetidir, yani gelecekte bizi nasil bir dunya beklediginin. Israil Gazzeyi dort bir yandan kusatti. Oraya giren gida suyu ve elektrigi bile kontrol ediyor. Isyan ciktiginda once gidasini suyunu ve elektrigini kesiyor. Hastalari tedavi eden hastaneleri yerle bir ediyor. Milyonlarca insani evsiz birakiyor ustlerinde birtakim silahlar ve gazlar deniyor.

    Bunlar aslinda bizler icin mecazi bir anlam tasiyor. Israili Otorite olarak Gazzeyide siradan halk olarak gorelim. Yeni dunya duzenine karsi gelen bir kisi desek Gazze icin. Sisteme karsi geldiginde once dinital hesaplarindaki parasi dondurulacak. Hicbir gida, suya erisemeyecek, baskalarinin ona gida ve su vermesi yasaklanacak hatta onunla insanlarin gorusmesi konusmasi yasaklanacak. Elektrigi interneti kesilecek, boylece ihtiyacini karsilamasi icin gerekli araclari kullanamayacak. Otorite bu kisiyi gozaltina aldiginda ise onu öldürse dahi kimse sorgulayamayacak. Yeni duzende halk Gazzedir Otorite ise Israildir. Bize bu sahneler bunlar icin gosterilmektedir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Politika (siyaset Arapça deyimdir) halkları yönetenlerin sahne* oyunudur. Almanya, ABD, Fransa, Kanada'daki politikacılar da olmak üzere tüm ülkelerde bu geçerli Gelişmişlik düzeyinden bağımsız bu iş Politikacılar, önceden belirlenmiş planlara göre seçilir, yetiştirilir sonra sahneye sürülür. Örneğin 1940'larda Almanya'da üretim üsleri kurulması çoktan planlanmıştı. Ekonomik gelirden işçilere güzel pay verilmesi de. Politikacılar sadece bu planları işlerlige koyacaktı. Alman yakın geçmişini inceledim biraz geçen yaz Göçmen konusu da önceden planlı. Yeşiller partisi de 10 yıllar önce bellrli (Karbon Ayakizi, Karbon Düzenlemesi, en sonunda da Karbon Vergisi gibi) amaçlar için kuruldu. Bunları öz Almanların kendileri bile çakozlamaz, ısınan suyun içinde onlar da Tesla Gigafactory'yi Alman politikacılar mı planladı ? Türkiye'de özellikle Tayyipçi fraksiyondan birine sorsan onu Alman iktidar partisi yaptı sanır

    ABD'deki politika ise artık yüzüne bağırırcasına saçma bir tiyatro. Belki 100 yıldır, elections adı altında önüne 2 seçenek sunarlar. Cumhurcu Demokratçı diye Birinden birini seçince buna halkın düşüncesi (Arap deyimiyle millet iradesi) oluyor osura osura gülüyorum

    DH Forum bitik ondan dolayı pek girmiyorum. ERsasında bu söylemim son 2-3 yıldır hep vardı, bir tek uygulamıyordum. Artık uygulamaya da başladım . Geçenlerde önce şu konuya yorum yazdım nitekim:

    https://mini.donanimhaber.com/engellenen-kisilerin-konudaki-mesajlarinda-profili-dahi-gorunmuyor--157322545-2#157514693

    Gelen yanıta bak. Mod'lardan biri " İşlevsel bir öneriniz varsa çekinmeyin söyleyin." demiş. Eheh 2-3 yıldır söylüyorum, GSM onayını kaldırın diye bi işe yaramayacagı için söylemedim yine Ben artık GSM onay saçmalığı bulunmayan başka forumlardayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    İsrail Filistin tiyatrosuna kendini iyi kaptırmışsın. Geçenlerde Tayyipçi bi arkadaşla görüştüm, o da senin gibi medyada gördüğü İsrail Gazze öykülerni anlattı olgunlukla dinledim. Kronolojik yaş 40 ancak öykü dinleme yaşı olan 10 yaşında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Gelecekte siradan insanlar icin tüm Dünya Gazze olacak, Otorite ise Israil. Yani hicbirseye sahip olamayacaksin, her taraftan kusatilmis ve izleniyor takip ediliyor olacaksin. Özgürlügün kalmayacak, uslu durmazsan tüm elektrik, su ve beslenme kaynaklarin kesilecek hatta ileri gidersen sessizce ortadan kaybedileceksin.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Tayyipçiler için iyi bir haber bu. Bırak birşeye sahip olmayı, doğru dürüst yiyecek bulamasalar bile hamdolsun, yeterki Tayyip iktidarda kalsın diyorlar muhaha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Tayyip Turk halki icin cok kullanisli bir Afyon gibi. Bak simdi Din eger yanllis kullanilirsa ve ona mensup olan dinini iyi anlamazsa oda diniyle uyusturulur mesela. Turkiye buna tam bir ornektir. Ama artik Turkiyede is din yonunu asti cok yonlu Tayyip ile uyusturuluyor millet.

    Turkiyede bir muhalefet neden guclu degil? Bunca hataya ve yanlisa ragmen iktidar neden gucten dusmuyor? Diger partiler gibi AKP siyaset tarihinin copune gitmiyor? Istanbulu kaybettigi halde secim kazanabiliyor? Cunku Turkiyede bir siyaset yok, Iktidar ve Muhalefet eleke kendilerine dusen gorev ve rolleri oynuyor. Her yol Tayyibe yapiliyor, baska cikis yok gibi gosteriliyor.

    Turkiyede insanlar uyuyor. Siradan hayat kavgasindan veya aslinda hicbir ozelligi olmayan seylerin luks gorulmesi ve asiri pahali olmasi ulasilamaz gordugu zabazingo elektronik aletlere ulasmayla kiyasliyor herseyi. Neye hizmet ettiklerinin bile farkinda degiller. Cok garip iki zit nesil ayni uyusuklukta bir arada yasiyor. Onlarda zit gorunup elelel olanlardan.

    Bastin bam telime dokturdum yine…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Turkiyede insanlar uyuyor. => CHPde Kemal Kılıçdaroğlu gitti Özgür Özel geldi. Geçenlerde İstanbul yada Bursa'da bir sokak röportajında vatandaşa "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni bulvara Şeyh Sait adını verdi ne düşünüyorsunuz" diye sordu vatandaş CHP'de başkan değişti Özgür Özel geldi bu olaya o tepki göstermedi. CHP muhalefet falan değil diyerek tepki gösterdi.

    Uzun sözün kısası, Vatandaş aç ta olsa, TV'de medyada palyaçolar günboyu ilgi / algı yönetimi yapmaya da çalışsa, insanlar uyumuyor, sen öyle sanıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Uyumanin sekilleri vardir. Birinde derin uykudasindir digerinde gozlerini dinlendirirken uyku ile uyaniklik arasindasindir. Sonuc olarak her ikiside uyumaya cikar. Uyumuyor olsalar, Meclisten gecen ozel mulkun gerektigi takdirde kamulastirilmasi yasasina tepki koyarlardi. Mikrofon uzatinca herkes dusuncelerini anlatir. Muhalefet diye birsey yok Turkiyede, olsa idi onlarda bu yasaya tepki gosterirlerdi. Milletce uykudayiz…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Meclisten gecen ozel mulkun gerektigi takdirde kamulastirilmasi yasasina tepki koyarlardi. => TR'de coğunluğun kendi mülkü yok. Kendisinin olmadığı bir varlık için çıkan yasaya ne denli tepki koyabilirler? Örneğin senin Boeing 767 uçağın yok. Tüm yeryüzündeki 767'ler artık ıskartaya ayrılıacak diye bi yasa çıksa, sen tepki koyar mıydın, onun gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    TR deki kadar ozel mulku olan insan yok belkide.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Çok sıkı Tayyipçi bi arkadaş bi de yakınım (Arabik deyimiyle akrabam) var ikisinin de hiçbi mülkü (ev, araba, yatırım) yok

    Özel mülkiyete karşı mısın? Öyle bi izlenim edindim de Mülk Allah'ındr lakırdısını mı destekliyorsun yoksa ?

    Seni gibi müslüman seniiii

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Benim tanidigim cevrede durumu iyi yada kötü olsun herkesin kendi evi var.

    Ozel mulkiyete karsi degilim aksine herkesin basini sokacak bir evin sahibi olmasi gerektigini dusunmekteyim. Izlenimlerin yanlis cikiyorsa taktigin gozlugu degistirmen gerek demektir.

    Turkiyede biraz egitim alan insanlarda garip bir kompleks var. Sanki yasadiklari ulkeden utaniyorlar veya kendi ailelerinden. Bunuda ailelerinin sahip oldugu degerlere ters duserej soven bir sekilde gostermeyi seviyorlar. Insanlarin dini inancina saldirarak bu sovu yapmakarida bunun ayrilmaz parcalarindan. Bende boyle bir izlenim birakiyorsun.

    Ben dini inancini kendinicinde yasayan bir insanim. Bunu ne baskalarina baski konusu yaparim nede baska bir sekilde hersekilde herseyi bu pencereden degerlendiririm. Benim kendime ozgu bir inanc felsefem var, insanin mabedinin kendi bedeni olduguna ve Allahinda insanin disinda degil icinde olduguna inanirim.

    Konuyu neden garip sekilde herzaman dine cekmek istiyorsun anlam veremiyorum. Din hakkinda yazismak istiyorsan aciktan belirt. Yada senin inanc meselesiyle ilgili bir takintin oldugunu sezinlemekteyim.

    Inanc konusunda tartismaya girmem bana gore gereksiz bir tartismadir. Isteyen istedigine inanir. Oruclu iken yemek yiyen insanlarin arasinda oturan bir insanim, baskasinin yediginden rahatsiz olacagim oruc, oruc degildir bana gore.

    Siyaset icine girdigi herseyi mahveder. Saglik konusunda Korona rejimiyle tum dunyada bunun neye sebep okdugunu gorduk. Ayni sekilde dini inanci Siyasete alet edende o dine buyuk zarar verir. Siyasetin icine bulastigi hicbirseyden bir yarar gelmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.