Şimdi Ara

Gündeme dair

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Malumumuz bugünlerde siyasi gündem öyle yogun ki, artik kimse salgina bile aldiris etmiyor. Toplumca Reis Sedat Peker olarak taninan ve kendi anlatimina göre 17 yasindan beri derin devletin tetikcisi ve organize suc örgütü lideri olarak bilinen sahsin icisleri bakani Süleyman Soylu ve diger bazi vekiller siyasilerle eski bakanlara dair youtube uzerinden yayinladigi videolar. Özellikle 7. Videosu izlenme rekorlari kirmakta.

    Icisleri Bakani Soylu dün aksam hakkinda cikan iddialara karsilik Habertürk TV de muhalif gazetecilerin sorularini yanitlamak uzere ekranlardaydi. Srulan sorulara verdigi cevaplar celiskiliydi yada bircok soru alakasiz seylerle gecistirildi. Daha cok kendi istediklerini anlatma, birilerine mesaj verme ve muhalif bir Haber programina cikarak güc gösterisi yapmak gibi bir hedefi oldugu izlenimi verdi.

    Kayda deger bazi notlara yuzeysel bakacak olursak; bir yerde Peker icin suc örgütü liderinin sözlerine itibar etmeyin derken, diger yandan Karayilanin sözünü ciddiye alin dedi. Kendinden önce bakan cocuklarinin evinde para sayma makinasi oldugunu söyleyerek bir itirafta bulundu. Aslinda bu itiraftan cok, istedigi br mesaji iletmekti. O mesajdada bana oglum uzerinden geliyorlar zamaninda sizede aynisi yapildi beni bu konuda yalniz birakmayin olarak algiladim.

    O söyleside cikarilan baska bir sonucta kendisinin istifa etmeyecegi oldu. Bugun MHP Lideri Bahcelininde Soyluya destek mesaji vermesi sonucu Soylunun gitmesinin AKP MHP ittifakinin catirdamasi anlamina geldigini anliyoruz. Sayin C.Baskaninin simdiye dek bu konuda hic kousmamasi ise aslinda onun bu konuda ortaya koydugu bir tavirdir. Yani C.Baskani Soyluyu gözden cikarmistir.

    Düne dönecek olursak sorulan bir soruya karsilik alakasiz olarak cocuk pornolarida izleniyor diyerek cok absurd bir cevap vermistir. Acaba o soruya verdigi o cevapla kasten birine aba altindan sopa göstermekmi yoksa kendini kurtarmak havliyle kendine alan acmak icinmi verildi orasini Allah bilir.

    Özetle tatmin edici br görüntü cizmedi dahasi Sedat Pekerin kardesi Atilla Pekerin Kutlu Adali cinayeti konusunda takip sözü vermesine ragmen ifadesinin kayda alinmadigi ortaya cikti. Atilla Peker ise bugun kendisi Savciya giderek ifade verdi. Yani öyle bir görüntüki organize suc örgütü lideri denen adam gecmiste yasanan hukuksuzluklari ve cinayetleri anlatip savcilari göreve cagirirken, sanki syasi el tüm bunlarin üstünü örtmeye calisiyor.

    Dün aksam Mehmet Agarin üzeri cizilmis oldu.

    Nacizane tahminimce C.Baskani elinde olsa Soyluyu görevinden alir ne varki Cumhur ittifaki ortagi Bahceli Soylunun arkasinda duruyor. Diger taraftan Pekerin durmadan yeni yeni belgeler sunmasi ise isteselerde Soyluyu uzun süre bakanlikta tutamayacaklarini ortaya koyuyor. Bu catismanin birkac sonucu olacak. Peker skandalida yandas medya tarafindan fetöcü sulandirmasiyla veya asil hedef Türkiye gibi ezber ve artik halkta bir etki yapmayan sulanmis propagandalarla kurtarmaya calisiyor. Yalniz Sedat Pekerin halk icinde bircok sempatizani var ve en ücra köselerdeki köy kahvelerindeki adamlar dahi onu dinliyorlardir. Kurtlar Vadisi dizinin izkenme oranlarina bakip bunu gormek mumkundur.

    Devleti cebi kadar dusunmeyenler yuzunden yasanan yasadisi olaylar cinayetler sonrasinda, bir tugla cekersek devlet cöker diyenler, vatan millet edebiyatiyla makamlarini kötüye kullanmayi örtbas etmeye calistiklari görülmüstür. Onlari kenetleyen icine battiklari camur oldugu gibi ayni sebeple kaybettikkeri anda birbirlerini satmaya devam edeceklerdir.

    Dahasi AKP HDP ile yakinlasinca PKK derin mafyasinin kucagina giderken, MHP ile ittifak edince Gladyo derin devletinin kucagina kayiyor. Yeni baskanlik sistemi koalisyon ittfaki olarak kurulduguna göre bu sistemde sanirim ülkenin huzuru büyük ittifaktan gececektir, oda iki buyuk partinin kuracagi ittifaktir. Check Balance olmayan bir sistemin en dogal check balancei ancak böyle saglanir ve mafyatik derin yapilardan uzak durmak ancak böyle mumkun olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Mayıs 2021; 1:53:16 >







  • Okyanusun ortasinda kendi halinde bir Ada varmis. Bu Adada büyük bir kabile yasiyormus ve o kabilenin basindada Büyük Sef varmis. Bu Büyükk Sefin iki oglu varmis. Ogullarindan biri Babasina yani Büyük Sefe kabile yonetiminde yardimci olurken, diger oglu serseri ve haylazmis. Kücük oglu babasinin kabile sefi olmasinin ona verdigi güvenle, Adada caninin istedigi kadina sahip olup, halkin elinden hosuna giden mala el koyar sevmedigi adamlari gözünü kirpmadan vurup öldürürmüs.

    Gel zaman git zaman, adaya günlerden birgün büyük bir Gemi gelmis. Uzak diyarlardan gelen Gemidekiler ticaretle ugrasirlarmis ve Büyük Seften dunyanin en tatli muzlarinin yetistigi adadaki Muzlara karsilik, adada hic bulunmayan sandiklar dolusu Peynir teklif etmisler. Büyük Sef daha önce tadina hic bakmadigi Peynirden tatmis ve bu Takasi olumlu karsilamis. Ada halki koyulmuslar ise, tonlarca muz toplayip gemiye yuklemeye baslamislar.

    Büyük sefin büyük oglunun aklina bir kurnazlik gelmis ve söyle düsünmüs; Biz neden bu adamlara bunca muzu verelimki, sonucta koca gemi var burda ve biz onlarin hem gemisine hemde peynirlerine el koyacak gücteyiz. Ben kücük kardesime gemiyi basmasi icin ikna edip sonrada bir oyunla onu burdan kacmak zorunda birakip, daha sonrada kendim bu Gemiye el koyarim diye düsünmüs. Böylelikle yakin zamanda hem gemiye el koymayi hemde babasinin tahtina gecmek icin kücük kardesini adayi terketmek zorunda birakip, tahta gecmeyi garantilemek istemis. Babasina kabile yonetiminde yardimci olan büyük Oglan, bu plandan kücük haylaz kardesine söz edip, gemiye el koyma islemini yanina verecegim askerlerle sen yapacaksin demis. Bense babam senle böyle bir ise klakistigimi anlamasin diye, bu olayda senin karsinda gibi görünecegim demis.

    Iki kardes bu is icin aralarinda anlasmislar ve büyük abi kücük haylaz kardesinin gemiye el koymasina ve onu gemi mürettebatina karsi korumasi icin yanina askerler vermis. Haylaz kücükk oglan, abisinin yanina verdigi askerlerle gemiyi tam basacakken, abisi kardesine haber gönderip cabuk kac burdan babam planimizi duymus demis ve haylaz kücük kardesini adadan ayrilmak zorunda birakmis. Kücük kardes adadan kacarken abisinden birkac askerin yanina vermesini istemis.

    Gel zaman git zaman aylar gecmis, haylaz kücük oglan artik kücük adada sürgündeymis gibin beklemekten bunalmis ve abisine sürekli adaya donmek istiyorum diye haber gönderirimis. Abisiyse simdi olmaz babam sana cok kizgin sakin ha sakin simdi dönme, ben onu ikna edince sana dönmen icin haber verecegim dermis.

    Haylaz oglan artik beklemekten iyice bunalmis ve abisinin kendini kandirdigini düsünmeye baslamis. Kücük Haylaz oglan abisine adaya dönüs biletimdin sen bana ihanet ettin diye sitem etmis ve ona cok kizmis. Sürgündeki kücük haylaz oglan babasina tüm olan biteni anlatan mektuplar yazip denizde buldugu bos siselere koyup suya birakirmis. Mektuplar ve icinde yazanlar birzaman sonra ada halkinin eline ordanda babasinin kulagina ulasmis. Ada halki bu olayi konusur dururmus. Babasinin koltuguna göz koyan büyük oglanla, haylaz kücük oglanin arasindaki bu kavga adada konusulan tek konuymus.

    Baba ise olan tüm bitene susarmis. Aslinda büyük oglunun kardesine karsi yaptiklarina icten ice kizarmis ve Büyük oglunun tahtina göz diktiginin farkindaymis.

    Olanlarin ortaya cikmasiyla zor durumda kalan Büyük Oglan, hakkinda anlatilanlara cevap vermek icin, adadaki kölelerden sectigi bir gruba halkin karsisinda ada meydaninda kendinin sectigi sorularin ona sorulmasi ve onu temize cikarmasi icin herkesi ada meydanina toplamis.

    Kardesinin abisi hakkinda, beni gemiyi basmam icin tesvik edip yanima bu is icin askerlerini verdi iddiasina cevaben: Kardesim kücükken tuvalete tek basina yalniz gidemezdi, bana kücük adaya tatile gidecegini söyledi demis. Bende hem yalniz kalmasin hemde tuvalete giderken korkmasin diye ayni zamanda onun istegi üzere yanina askerler verdim demis. Gemi basmak gibi bir plani oldugundan haberim yoktu diyerek kendini savunmus.

    Cevabina inanmayan veya gülenleri ise cezalandirmakla tehdit etmis.

    Kardesinin diger iddiasi; gemidekileri öldürüp gemiye el koymami istedi demis. Inanmazsaniz baskin icin yanima verdigi Askerlere sorun demis.

    Abisi ise bu iddiaya karsilik; ben saygin bir Kabile sefi yardimcisiyken, kücük kardesim adam öldüren, zorla gaspta bulunan haylaz bir serseri demis ve eklemis, banami inanirsiniz yoksa haylaz kardesimemi diyerek cevaplamis. Askerler ise biz bu adanin serefli askerleriyiz bizim hakkimizda nasil öoyle düsünebilirsiniz diye halka sitem etmisler.

    Gemi sahipleri ise tüm bu olan bitene hem saskin, hemde ucuz kurtulduklarina sevinmekteymisler.

    Sonunda tüm bu olan bitene sessiz kalan baba, artik bir karara varmis.

    Gemidekilere Büyük oglunu ceza olarak kücük kardesinin oldugu ismi Adam adasi olan (Ada halkinin dilindeki adiyla Men adasi) kücük adaya birakmasini ve gelirkende, kücük oglunu büyük adaya geri getirmelerini onlardan istemis. Tüm bunlarin karsiliginda ise onlara verecegi muza karsilik onlardan Peynir almayacagini vaad etmis. Gemi mürettebati büyük bir sevincle bu karli ticaret icin Büyük Sefin büyük oglunu yanlarina alip kardesinin bulundugu ismi Adam adasi olan (Onlarin dilinde Men Adasi) kücük adaya birakip, Büyük Sefin kücükhaylaz oglunu babasina götürmek icin yola cikmislar.

    Kücük kardes olanlara cok sevinmis. Kardesinin hakettigi cezayi bulmasi onu dahada simartmis. Kücük haylaz oglan gemiyle Adasina geri dönerken yolculugun ortasinda yaninda olann askerlerle daha önce gemiyi basmak icin muz kolilerine sakladiklari bicaklarla gemi mürettebatini etkisiz hale getirip, gemiyi ele gecirip gemiye el koymuslar. Adaya inince kücük haylaz oglan babasina sarilarak, gemi artik bizim babacigim demis.
    Babasi haylaz oglunun geri donmesine ve gemiyi peynirlerle ele gecirmesine cok sevinmis ve oglunu kucaklayip ona sarilarak artik kabile yönetiminde bundan böyle bana sen yardim edeceksin ve benden sonrada yerime tahta sen gececeksin demis.

    Gemileri ellerinden alinanlar ise adada kuyu diye adlandirilan cukura atilmislar. Haklarini her ne kadar aramak istedilersede onlarin gemisini elinden alan askerler ayni zamanda Ada Mahkemesinin Hakimi ve üyeleriymisler. Mahkeme sonunda gemi sahipleri gemiyi zor kullanmadan kücük haylaz oglana vermedikleri ve onu ugrastirdiklari icin ayni zamandada askerlerden sikayetci olduklari icin,ömür boyu kuyuda kalma cezasina carptirilmislar.

    Sürgüne gonderilen büyük abi ise, kücük Adam adasinda (halk dilinde Men adasi) ömrünün sonuna dek tek basina kalmis, hem taht hayalinden hemde yurdundan olmus.

    Bir Muz Adasi masalinin daha sonuna geldik. Onlar ermis muradina biz cikalim kerevetine…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Mayıs 2021; 10:11:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Gelelim bugün yasananlara. C.Baskani Erdogan Süleyman Soylunun yanindayiz diye aciklama yapti. Aciklamasinin dün Bahcelinin yaptigi aciklama sonrasi gelmesi ise, acaba bu aciklamayi yapmak zorundami kaldi diye düsündürüyor. Sonuc olarak Soylunun Bakan olarak makaminda kaldigi her saniye AKP nin aleyhine islemekte. Isin arkasinda C.Baskani Soylunun sirtini sivazlayip onu ortam soguyunca görevinden alip baska bir görev verme planida olabilir. Herkes simdiden Pazar sabahini merakla bekliyor, yeni Videolarda neler anlatilacak diye. Pekerin Youtunedaki bir saati asan videolari kisa zamanda 30 Milyon izlenme rakamlarina ulasarak Youtube tarihinde görülmemis rekorlar kirmaya devam ediyor.


    Iktidarin Soylu hakkinda söylenen iddialara karsilik muhalefetten gelen seslere karsilik deposunda hazi rbulundurdugu Fetöcü, PKK li, Dis Gücler, Amerikanci. Israilcilerle faiz lobisi propagandasina sarilmasi ise dikkatlerden kacmadi. Ne zaman bir yerde bir yolsuzluk ortaya ciksa, iddianin muhataplarini görevlerinden azletmek yerine suc iddiasini sorgulayanlari suclamaya calistilar. Buda sistemdeki carpikligi göz önüne sermektedir. Hicbirseyin hesabi sorulmasin istiyorlar, onlar devletin serefli makamini kirli islerine alet ederken yaptiklari hainlik olmuyor, kral ciplak diyenleri hainlikle sucluyorlar. Artik sorgulayan insanlarin acik sorularina cevap vermek yerine yuksek sesle onlari hainlikle suclayanlarin her dediginden ve her yaptigindan süphe etmek gerekir.


    Hakkinda önemli iddialarin bulundugu sorulara cevap vermek yerine, hersey Ademin ilk elmayi isirmasiyla basladi der gibi hakkindakilere cevap vermeye calismasi verecek cevabim yok ama beni birakirsaniz sizide yakarim demek olarak okundu.





  • Rizede muhalefet Partisi Baskaninin ugradigi saldirilara C.Baskaninin bu daha baslangic demesi pek hos karsilanmadi. Haliyle hos karsilanmayacak tabi ancak ülke Organize suc örgütü Liderinin yayinladigi video ve belgelerle calkalanirken, dikkatlerin baska noktaya kaymasi gerekmez. Muhalefet partilileride artik buna alisik ve bagisik olduklarindan olayi büyütmeyerek Pekerin Soyluyla olan kavgasini gündemde tutmak istiyorlar. Muhalefet akillica davraniyor.


    Herseye bagisik iktidar yanlilari haric AKP destekcileri ve Muhalefet destekcilerinin ortak paylastigi bir aci var oda ülkemizde yasananlar ve Suc örgütü liderinin israrla gecmiste yasanan bazi cinayetlere deginmesi ve aydinlatmak icin kardesinin Polis tarafindan yaklandiginda sadece ruhsatsiz silahtan sorusturlup, cinayetten ifade vermek istedigi halde Polisin ifadeyi almamasi uzerine savciliga kendisinin ihbar etmek zorunda kalmasi dolayisiyla her kesimden insanlarin herseye inancini kaybetmesidir. Olayin daha uluslararasi boyutlari var anlasildigina göre ve umarim ülke olarak uluslararasi boyutta zarar görmeyiz cünkü fatura halka cikacaktir.





  • Hahah medyada çıkan haberlere göre gaza gelen, gündemsiz tek gün geçiremiyorum bana hergün yeni bir gündem lazım diyen milyonlardan birisi haha :)

    Sedat Peker. hahah. Geçen hafta gündem Filistindi. Ülkede ekonomik ve sosyal yaşamın bitmesi sokakta maskeli dolaşmak h.sonu gezememek sizin dertleriniz değil, bakın derdiniz Filistin diyen medyayı ciddiye alıp takip eden milyonlardan birisi hahah :)

    Önümüzdeki hafta gündem menüsünde ne var acaba? Biden Erdoğan'a ne diyecek Erdogan ne diyecek yoksa oradan bir Trudeu cıkıp sürpriz bi atak mı yapacak, helikopter anlaşmaları iptal mı edilecek, türkiye kendi helikopterini mi üretecek, şimdiden merakla bekliyorum, hahah :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlisin var medya bu haberlere kulak tikadi ortaya sacilsin istemedi. Dikkat ettiysen bu konu sogutulmaya calisilmakta. Rizede Meral Aksenere yapilan saldiriyla degistirilmek isteniyor. Suan herseyden onemli bir konudur. Devlet hicbirzaman bu denli ayaga dusmedi. Organize suc orgutu Liderinden
    faili mechul cinayetlerin itiraflari geliyor. Savcilar sessiz kaliyor. Hicbir donem kimse ulkenin icisleri bakanina agza alinmayacak sozler soylemedi.

    Sucu aydinlansin diye suc orgutu lideri ugrasiyor, savcilar susuyor. Harekete gectikleri tek nokta kendi aleyhlerinde olan seyler. Soyluyla Haberturke katilan gazetecilerin halini gormedinizmi? Adamlar her ne kadar muhalifte olsalar soru sormaya cekiniyorlardi.

    Denetleme mekanizmasi olmasa, gucler birbirini denetlemezse, orda isler cinci hocayla ayni odada tek
    Basina kalan genc kadinin durumuna benzer.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Meral Akşener, muhalefet mi sanıyorsun ? Herkes muhalefet sanıyor.

    Fakat değil. Kılıçdar da muhalefet değil muhalefet rolü yapan oyuncular onlar.

    Erdogan da iktidar rolünde. Hepsi, demokrasi tiyatrosunun oyuncu kadrosunda.

    Yakında seçim tiyatrosunu oynayacaklar. İnsanlar da gerçekten seçim yaptığını sanacak.

    Ömer Hayyam'ın ünlü dörtlügü var. Onun formatında bir dörtlükle anlatayım.


    Ey kör ! Bu ülke, bu medya, bu seçim yalandır, yalan !
    Bırak onu bunu da asıl gerçeği gör artık, gör !
    Şu hergün oynanan demokrasi tiyatrosunda
    Bir muhalefet vardır güvenebileceğin, o da yalandır, yalan !

    :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk resmi gordum yine ama ben gordum demekten baskada birsey gelmiyor elinden. Farkli oldugunu sansanda, ayni derede akan suyun bir damlasisin sadece.

    Ust duzey siyasetcilere Uyusturucu ticareti, silah kacakciligi ve makamlarini kotuye kullanip istedigini teror yada suclu ilan edip malina coktugune, zorla birilerinden santajla harac toplandigona dair suclamalar yapiliyor. Bu iddialari yapansa onlarin eski bir masasi. Durum cok vahim ulke olarak. En vahimi ise yapilan suclamalara temiz diye bilinenlerin cevaplari ya tatminkar degil yada hic bir cevaplarinin olmayisi. Suclu diye bilinen adaminsa bunlarin yaninda devede kulak kalmasi.

    90 lardaki ortam olusmus, ayni aktorler aglarini oruo tarihi tekerrur etmekteler. Birilerinin boslugunu baska bir yapilanma doldurmus. Buyuk suc ve suclular korunuyor. Adalet guvenlik demokrasi hep sozdeler, gercekte ise tam tersi. Artik kavram karmasasi var, siyasiler ne diyorsa tersini anlamak gerekir. Baris diyorlarsa savastir, demokrasi diyorlarsa diktatorluk, adalet diyorlarsa haksizlik demektir. Eger dediklerini zit anlamda algilarsak en azindan gerceklere yaklasmis oluruz. Hicbir kurak etik yasa gozetilmeden nasil bir hirslari varsa gozlerini para burumus. Onlarin bu zinciri birbirinden koptukca daha cok birbirlerine dusup kendi kendilerini yok edecekler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • @vonderplanitz


    bir yandan sende haklisin tabi. Kurulan Partilere bakiyoruz hepsi AKP de kullanilip atilmis olan yada kendi istekleriyle ayrilanlar. Babacan, Davutoglu vs. bunlar zamaninda önemli görevlerde bulundular. Davutoglunun basarisiz Suriye Politikasi vs. Dönüp dolasip ayni yerde sayiyorlar. Öncelikle kavram karmasasindan kurtulmak gerekli. Siyasiler halkin zararina olan seyleri pozitif kelimelerle telaffuz etmekteler. Zam yapmanin adi bile fiyat guncelleme oldu, sanki dersiniz bu adamlar uygulamaya yama yayinliyorlar.


    Mehmet Agar adinin gectigi Marinenin yönetim kurulundan ayrilacagini söylemis. Pekerin dedikleri nedense dogru cikiyor, biz hep dogrulari yanlis adamdanmi duyacagiz? 90 lardaki aktörler devletin icinde belli yerlere geldimi ayni seyler yasanmaya basliyor. Peki bu adamlar neden gecmiste verdikleri zararlardan ders alinmayip halen daha devletin icinde önemli yerlere geliyorlar? Demekki kirli isler icin bu adamlarin o yerlere gelmesi gerekiyor. Her ne olursa olsun herzaman ben iktidar olayim demenin bedelide bu olmali.





  • Yani diyorsunki elitler herseyi planlamislar bizede seyretmek duser.

    Senin kadar kaderci dusunmuyorum. Pekerin Fetöcü ilan edilmesi basli basina fetöcülük yapmaktir. Boyle islerine gelmeyen herkesi fetöcü ilan edip isi
    sulandiriyorlar. Fetöde bunlarin kankisiydi birzamanlar Pekerde. Pekeri fetöcü ilan edince ellerinin kiri yikanmismi oluyor? Bence ellerini yagla yikamaktalar ve hepten bulastiriyorlar. Skandallari kapamak icin ellerindeki yetkilerini, coban gibi güttükkeri medyayi ve milletin iyi niyetlerini suistimal etmekteler.

    Ne yasama ne yargi nede kuvvetler ayriligi var. Yanlis adamlar dogrulari anlatiyor, dogru adamlarsa yalan ve yanlista israr ediyor.

    Az kaldi yakinda onlemler gevsetilip yasaklar kalkacak. Temmuzun 1 inde butunuyle normale donulecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 28 Mayıs 2021; 23:11:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Herşeyi planlamışlar fakat yaptığım sey sadece seyretmek te değil.

    Marketere girerken bazen maskesiz giriyorum örneğin bu, olayı sadece seyretmek olamaz. Bir keresinde girişten kasada ödemeye kadar kimse maskesiz olduğumu fark etmedi veya birşey söylemedi. Bir keresinde market çalışanı maskenizi takmamışsınız dedi, "ah sahi mi maskem yok mu" diyerek şaka yaptım; şakayı doğru şekilde anlayıp güldü. Marketten cıkınca maskeyi zaten cıkarıyorum. Bu anlattıklarım tabi ki sadece öylesine birer örnek. Bazen işyerinde maskeci arkadaşlar, maskesini tamamen aralayor. O zamanlar "eyvah şimdi virüs yayılacak bulaşacak" diye şaka yapıyorum. Gülüyorlar ancak bilinçsizce. Seyirci gülmesi o :) Herşeyi her bir detay tamamıyla anlatamam. Sonuçta seyirci değilim :)

    Fetö olayını pişirip pişirip servis ediyorlar. Herşey planlı. 15.Temmuz tarihine dikkat ettin mi hiç? Yılın tam ortasındaki ayın ortasındaki gün. Fazla düzgün bir tarih. Örneğin 15 Ocak ta düzgün bir tarih hem darbe yapmaya da daha uygun cunku herkes ülkesinde, sehrinde ve evinde. Ancak 15.temmuz. sokağa cıkıp gece 4'e kadar kutlama yapılabilecek birgün.

    En aptal kişi bile, medyadaki gündemin özel hazırlandığını, sırası gelen menünün servis edildiğini artık fark etmeye başladı. Covid adı altında yasaklardan insanların nefesi kesilmiş, psikolojisi bitmişken, TV'de fetöcüler devlete tuzak kuruyor, hükümet onları develtten ayıklamaya çalışıyor veya filistinde bina yıkıldı, müslümanlar eziliyor, falan artık kimse o kadar yemiyor bu ayakları.

    Temmuzun 1'inde zaten yılın yarısı, en güzel anları gitti bile. 1. Temmuzdan itibaren herkes görmemiş gibi sokaklarda sayfiye yerlerine hücum eder, daha kötü. sonrasında Eylül falan gibi TV'de 75bin vaka haberleri hahah. Part time freedom. Birşey değişmiyor. Çoban hayvanları ahıra kapattı sonra biraz kırlarda dolaştırdı. Onun gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 30 Mayıs 2021; 0:27:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen markette takmiyorum dedigin maskeyi ben hastane icinde takmiyorum bazen. Calistigimiz buroda hele hic takmiyorum. Buroda 15 kisiyiz. Ben ve iki arkadas haric diger tum arkadaslarin hepsi 2 doz asisini oldu. Olmayan ve olmayacagiz diyen 3 kisiyiz. Aslinda bu kadar cok asiya kosanlarida
    anlamis degilim. Antikor testi yaptirirsin kaninda bagisiklik varsa zaten 6 ay tekrar yaotirana kadar kisitlamalardan muafsin. Antikor testinde bagisik cikarsan o bagisiklik omur boyu kalicidir. Asi gibi bir surelik degil.

    Gecenlerde buyuk bir magazaya gittim iceri belli sayidan kimse alinmiyor hesapta tedbir var bu dedigim magaza en buyuk Avm nin icinde. Iceri girecegim kadin arka taraftan siraya girmemi istedi bir baktim kapida insankar sira halinde, icerden biri cikacakki iceri insan girsin. Ben naptim siz bilirsiniz deyip baska magazadan alisveris yaptim.

    Medya son donemde artik iyice hukumetin koyunu olmus. Gazetecilerin cogu ise kiralik kalem gibi calisiyorlar. Peker insanlari kimlerin istekleri dogrultusunda baski altina aldikkarini itiraf etti. Zabi Pekerinde o kiralik gazetecilerden pek bir farki yok, oda kiralik sadece baska isler icin. Suandada istenmeyen haberleri yazip yurdu terieden gazetecikerle ayni kaderi paylasiyor. Derin yapilarin vatan millet edebiyatiyla kirli paralari ceplerken askerin kanini, pis isleri ortaya ciktiginda ise devlet sirri diye ustunu nasil orttuklerini itiraf etti. Bunlar karsisinda nirmal bir hukumet dahi duserken bizde ise bir bakan istifasini bile etmiyorsa sebep millettir. Cunku alismislar her pisligin uzerini devlet sirri, bildigimiz var, biz gidersek teror geri gelir veya dis gucler yalanlariyla insanlari kandirmaya.

    Ben 90 li yillarda Çiller donemini iyi hatirlarim o donem iyi bir is imkanim olmadigi ve gelecek girmedigim icin yurtdisinda yasamaya karar vermistim. Bu feto denen cemaat var ya o donem dersaneleri sarmisti her yani, ben dersaneye bile gitmedim omrumde. Onlara ve cemaatlerine hep supheyle bakip ovenlerle tartisirdik. O yasta ben bunlari gorup dusunebilirken koca hukumeti kandirmislar.

    Ama 90 lardaki donem yine Medya bugune gire cok daha ozgurdu. Siyasiler TV ye cikip tartisirken, moderator ve gazeteciler onlarin onunde el etek hazirolda durmazdi. Bugunkune gore cok daha iyi bir ortam vardi. Simdi 90 lara geri donuldu ama aslinda durum daha kotu. Tek degisen hayat standardi simdi o doneme gore dunyancapinda biraz artmis olmasi. Iktidarda bunu bahane ediyor oysa onlar degil baskasi olsa o standart yinede yukselecekti. Suan potansiyelin bile altinda aslinda. Ciller ve Demirel yuzunden yurtdisinda yasamaya karar vermistim bana TR sartlarinda bir gelecek sunmuyorlar ve yurtdisinda daha iyi imkanlarim vardi, vize ve calisma hakkimda olunca bende durmadim ama ulkemde calisip yasamayi bende isterdim. Simdi ise o donemden cok daha kotu bir yonetim var. Ulkenin kaderi bir adamin iki dudagi arasinda. Verdiler yetkiyi goruyorlar etkiyi.

    Bir Türk olarak olanlardan hem utaniyor hemde aci duyuyorum. Binlerce yillik devlet gelenegi olan bir milletin devleti bu duruma dusmus olamaz. Devlet Ruhunu katletmisler. Ben utaniyorum, utanmasi gerekenler ifsa olsalarda birakin utanmayi kendi pislikkerine devam etmek ilerde ulkenin basina cokmek icin yanlista israra devam ediyorlar. Insanimiz ne zaman dayi agziyla konusan boylu poslu diye insanlara oy vermekten vazgececek? Nedir bizdeki bu asagilik kompleksi? Hukumet basi ve iktidardaki bakanlar ulkeye hizmet icin varlar o yetkiyi kotuye kullanip zengin olmak icin degil. Turkiyede yasamak gercekten zor zanaat.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Peker bugun 8. videosunu yayinladi. Bu videoda artik C. Baskaniyla hellalesecegiz dedi.

    Bakin size Pekerin gecmis ve gelecek videolarinin ozetini simdiden soyleyim. Devletin basina coreklenenler makamlarini kullanarak ne kadar ihale varsa kendileri toplayip aliyorlar. Yine ayni otorite ulkeyi uluslararasi arenada tehlikeye sokacak uyusturucu, silah kacakciligi, kara paralar gibi islerdende geri durmadiklari gibi, bu islerin organizasyonunda devlet kasasindan para harcarken, o illegal ticaretten kazandiklari paralar ise kendi ceplerine giriyor. Yine ayni otorite bu kirli islerini ortaya cikaranlari hainlikle suclayip, gorevini yapan savci ve hakimleri gorevlerinden alip, medyayada yayin yasagi koyup susturuyor.

    Ozetle organize mafya orgutu Liderinin hayallerini susleyen bir devlet yapisidir bu. Hersey ama hersey sadece para icin. Ne kimsenin irki ne kimsenin dini nede ne oldugu kimsenin umrunda degil. Dil din irk sadece kirli islerini yuruturken onlardan hesap bulmaya insanlar vakit bulamasin diye, insanlari oyalayan ayristiran bahaneleridir sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 31 Mayıs 2021; 7:54:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Devlet yapısı şu açıdan her ülkede aynı: tek dünya hükümetinden gelen emirleri uygulamak.

    Covid döneminde "otoriter demokrasi" adı altında insanları hem fiziksel mekansal hem de zihinsel esir eden bir rejim uygulandı, her ülkede kimisinde az kimisinde cok. Türkiye'de oldukça şiddetli uygulandı. Esaret altında kalan insanlar şimdi 1. Temmuz 'da mu neyse biraz "kontrollü" özgürlük verilince "özgürüm" diye pek bi sevinecek. özgürlük verilmez, alınır, bunun farkında olmadan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimki kadar yasalar cikina cikmis baska varmi bilmem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Soyle bir dusunuyorumda bu ulkeye hep Karadenizliler damgasini vurmus. C. Baskani Karadenizli eski Basbakan Mesut Yilmaz Karadenizliydi, muhalefetin umudu Imamoglu Karadenizli, dunyaca unlu Popstarimiz Tarkan Karadenizli hepsini gectim Sedat Peker bile Karadenizli. Siyasetcisinden popcusuna, popcusundan mafyasina kadar hepsi karadenizli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 31 Mayıs 2021; 22:3:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ülkede bircok şey dengesiz olduğu için siyaset ve pop müzik alanında da dengesizlik olması doğal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulkeye damga vuranlar hep Karadenizden cikiyor son donemde. Ilginc bir durum.

    Japonyada Asi olanlarin kan bagisi yapmalari yasaklanmis. Israilde tum karantina onlemleri ve kisitlamalar asili asisiz herkes icin kaldirilmis.
    ABD de bir mahkeme Pandemi olmadigina hukmetmis.

    Asi olmaya kosup bugun avantajli gorunenler yarin trombozit gibi yan etkiler sebebiyle ucaga binemeyebilir ve kan bagisi yapamayabilirler. Bunlarin yaninda baska bircok engellerle karsilasabilirler.

    Corona virus salgini gecse bile bu salginlar ve virusler artik bizi birakmayacaktir. Hatta soyle bir ongorum var; ilerde bugunleri ve Corona salgininda yasadiklarimizi aratacak gunler ve yeni tip virusler bizi bekliyor. Uygulamaya konan hicbirseyin geri cekildigini gormedim. Teror sebebiyle Havaalanlarinin her yerinde XRay kullanipmaya baslandi. Teror bitsede bu uygulama bitmedi. Simdi Hes veya bagisiklik sertifikasi gibi uygulamalarda artik hayatin bir parcasi olarak kalacak.

    Agarlar Pekerin sozunu ettigi Marinanin yonetim kurulundan cekilmisler. Peker Soylunun, Binali Yildirimin C.Baskanligi hayalini, Agarin Marina hayalini ve oglununda siyasi hayatini bitirmis oldu. Suc orgutu Lideri muhalefetin yillardir yapamadigi muhalifligi iki haftada yapiverdi. Ustelik faili mechul birkac cinayete isik tuttu. 20 Yil once bu cinayetleri Peker aydinlatacak deseler kimse inanmazdi.

    Insanlar Partiler ve siyasetlerinin ideolojileri pesinde kosarlarken insanligi unutup sagduyularini kaybettiler. Ideolojileri degil sagduyumuzu dinlemeliyiz. Sagduyunun rengi irki dili dini yoktur ve ona herhangi bir etiketleme yapilamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Haziran 2021; 16:41:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    İlk 3 paragraf okey fakat "Corona virus salgini gecse bile bu salginlar ve virusler artik bizi birakmayacaktir." kısmı okey değil.

    "salginlar ve virusler artik bizi birakmayacaktir." kısmındaki salgınlar => medya ve bilim camiası ve hükümetler ajandasındaki bir "salgın modası" olacak,
    virüsler de bilim camiasının "önerdiği", medyanın "duyurduğu", hükümetlerin de bilimin sözünü "dinleyerek" çıkardığı "tedbirler" olacak şekilde değişmeli :)

    Devamındaki kısımlar da okey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.