Şimdi Ara

Günde 3 saat boks yapmak Zayıflatırmı Fikir verebilirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bendede öyle oluyordu dil postürümü düzeltip doğru nefes alma tekniği ile düzelttim.

  • Arkadaşlar bana günde 3 saat sporu yaptıktan sonra yüzden kilo kaybetmemek için tavsiye ve hangi besinlere odaklanmamı ve kaç kalori almamı söylemeniz gerekiyor bilgililer söylesin lütfen ? Sağlıklı şekilde vermek istiyorum.

  • yulafla hindistanı çıkar, ip atla

  • baba o yarım ekmekler ne iş ?? zayıflamazsın ki öyle. akşam ekmeği çıkart diğerini de çeyreğe düşür. protein yağ ağırlıklı olsun yaşatcak miktardarda karbonhidrat al. şeker tuzu azalt. haşlanmış yiyeceklere yönel.

  • Normal git salona yap boks zayıflatır ama beslenmeni normal tutman lazım böyle saçma sapan diyetlere gerek yok normal ye günlük alman gereken kaloriden biraz daha az alsan yeter zaten boks yaptığın için zayıflarken fazla kötüleşmez vücudun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal derecede beslensen yeter saçma sapan diyetlere gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl çalıştığına bağlı. Kum torbasının karşısında dikilip 5-10 sn aralıklarla çalışıyorsan daha uzun zaman, ama farklı yollar izliyorsan belki daha kısa zaman yeterli olur.


    Şöyle ki ben amatörüm, sadece evde kum torbam var (malesef en ucuza ve en dar alanda yapılabilecek spor), günde 30-40dk yumrukluyorum, ama sürekli döne döne, mesela kendime 30 sn veriyorum kaç tane vurabileceğim diye hız testi yapıyorum.


    Belki saçmalık ve bir b.ka yaramıyor, ama amacım zaten kilo vermek. Ciddi anlamda 5 dk sonra göğsümden terler akmaya başlıyor. Yani amaç teknik öğrenmek, kendini geliştirmek değilse, benim gibi kilo vermek istiyorsan öneririm.


    Bende başladığımda 95 kiloydum, şuan 88 kiloyum ve kendimi dinç hissediyorum. Son 3 aydır da her gece 45dk-1sa yürüyorum. Yürüyüşleri biraz aksattım son 1 ay içinde, haftada 2 kez falan çıkmaya başladım, ama çok yoruluyorum şu dönemde o yüzden.


    Tabi bunları yaparken; kahvaltıda sadece kahve/sigara.

    Gün içerisinde sınırsız meyve.

    Akşam canım ne isterse, doyana kadar, ölene kadar yiyebiliyorum.


    +Midemin küçüldüğünü hissediyorum.

    +Daha enerjik bir yaşamım oldu, kolay yorulmuyorum.


    -Uyguladığım beslenme şekli her ne kadar bana kolay, rahat gelse de sağlıklı olmadığı aşikar. (Yine de bol protein aldığımı düşünüyorum, yani normal bir insan 2 tabak pilav yemez ama ben canım istiyorsa yiyorum)


    Başka ne yapıyorum; Ekmeği, ve her türlü tatlıyı kestim. Direk 0'a indirdim. Haftada 1 gün kaçamak öğün dedikleri gibi yine onlarıda istediğim kadar yiyebiliyorum, kendime böyle izin verdim.


    Ne kadar doğru bilmiyorum ama, alkol almanın (vodka-viski türevleri) zayıflamaya yardımcı olduğunu düşünüyorum. Yani bana sanki uyumadan 1-2 saat önce 1 kadeh içince ben uyurken yağlarımı yakıyormuş hissi veriyor, ayrıca seviyorum da.


    Sınırsız çay, kahve, soda içiyorum. Bol su içmem lazım ama genelde çay kahve istiyor canım. 1 ayda yaklaşık 200 gr kahve tüketiyorum. (neskafe) Tabii bunlar şekersiz.


    Kendimi biraz daha sıksam çok hızlı zayıflarım, kendimi hiç sıkamayan, boğazına hakim olamayan biriyken, artık bu kolay geliyor. Yani istesem kendimi rahat bir şekilde sıkabilirim, hatta 24 saat yemek yemeden bile durabilirim.

    Ama şu halde bile kollarımın eridiğini hissediyorum, bu yüzden 2-3 kilo daha verip, biraz daha uğraşlı ve pahalı bir beslenme tipine geçmeyi düşünüyorum.


    Hedefim; günde en az 2 öğün yemek. Sabah peynir-yumurta-tost makinesi arasında hızlıca yapabileceğim ufak bir parça tavuk göğsü.

    Akşamları da bol domates, salatalıklı balık(ton balıkta olur)/et/tavuk ve çoban salata gibi şeyler yemeyi hedefliyorum.


    Bu beslenme şekline geçtiğimde de haftada en az 2-3 gün fitness yapmayı, yürüyüşleri belki de tamamen bırakmayı düşünüyorum. (fitness evde, şınav, mekik, dumbell) hatta eski barfiks çubuğumu bulursam onuda tekrar kapıya asabilirim.


     Forumda benim gibiler çoktur diye ne yaptım, ne yapıyorum, ne yapacağım paylaşayım dedim.

    Genel olarak diyet yapmak benim için çok zordur, yani önüme 1 kazan sütlaç ver büyük ihtimalle yerim onu.

    Ve yemekten doymadan kalkınca sinirli olurum genelde. Bu yüzden kendimi doyurabileceğim, minimum kalori ile karnımı şişirebileceğim (yulaf ı yiyemiyorum arkadaş, öküze atsam yemez gibi geliyor, alışamadım yani) şeyler yedim.


    İlk ay kahvaltı yapıyordum, yarım yağlı süt + 1-2 kase cornflex (A101 deki ucuzlardan, şekersiz ve balsız, tadı en kötü olan ama kalori değerleri de en düşük olan) doyana kadar yiyorum, hatta ilk başladığımda 3 kase yemiştim.

    Soda ve kahvenin, özellikle akşamları kendimi sakladığım viskinin yardımı çok oldu. Bu benim uyguladığım yöntem ve memnunum, malesef diyetisyene para vermeden, pahalı yiyecekler yemeden, biraz da tembel olduğum için fazla uğraşmadan kendi geliştirdiğim yöntemler bunlar. İşe yarıyor; ama sağlık açısından tartışılır...


    NOT: Az daha unutuyordum, en çok dondurulmuş patates/sosis alıyorum. 1 KG soyulmuş patates temmuz 2020 de 7 lira, bunu 3 geceye bölüyorum, pişirme kağıdının üzerine döküp yaklaşık 40 dk fırınlıyorum. (20dk-10dk-10dk aralıklar ile çıkarıp biraz karıştırıyorum ki heryeri kızarsın) Eh ne oluyor ? Bildiğiniz mcdonalds patatesi çıtırlığında, 0 yağlı diyetlik patates kızartması. Son 10dk lık fırınlamada üzerine 4-5 sosis te atıyorum, çok ta seviyorum yani böyle yemeyi. Fiyatıda çok uygun, herkese tavsiye ediyorum bu menüyü !!


    Diyet yapmak isteyen, kilo vermek isteyen herkese bol şans. Vay arkadaş ne yazdım be, keşke ayrı konu açaymışım. Nereden nereye işte  





  • boksla çavuş tokatlamayı karıştırdın herhalde.

  • çerkes89 Ç kullanıcısına yanıt

    Hocam çoğu kişi turnuva zamanı 3 saat hazırlanıyor çok zor idmanlay yapıyor amatör şampiyonluklar için.Üstelik bizim idmanımız çok keyifli geçicek müzikler,arkadaş ortamamız,Dinlenme süremiz vs.Çoğu amatör şampiyonun günlük 2-3 saat idman yaptığı belkide daha fazla bunun örneği 100lerce var.

  • Krav maga Falan yalan geliyor bana bizim antrenör hava harp okulunda kickboks hocası orda öyle şeyler yapılmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanimcraft D kullanıcısına yanıt
    Zaten turnuvası olanlar daha fazla antrenman yapar turnuvan maçın varsa katıl yoksa gerek yok zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AltunBey A kullanıcısına yanıt

    Evet kendimi kanıtlayıp girmem lazım.Ama benim en çok korktuğum antreman yapa yapa yüz ve vucudün çöküp dirençsiz kalmak.

  • Donanimcraft D kullanıcısına yanıt
    Dinleneceksinde kendimi kanıtlamam lazım derken ne alaka lisansın varsa hocaya söyleyeceksin hoca sokacak seni ama 2 3 aydır yapıyorsan turnuvada büyük turnuvaysa sokmaz tabikide

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AltunBey A kullanıcısına yanıt

    Turnuvaya Girdiğimde 5-6 Ayım olacak.Kendimi kanıtlamam derken çok gelişmem lazım bazen kilo engel olabiliyor.Kol öne doğru çekiliyor vs vs.Gideceğim yerdeki çoğu kişi arkadaşım ve orada kendi aralarında tecrübe katmak için deneme maçları vs yapıyorlarmış turnuvalara katılıyormuş sürekli hocamız milli boksörler yetiştiren biri olacak.

  • Donanimcraft D kullanıcısına yanıt
    Gir dene işte olmazsa çıkarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günde 3 saat box yapabilen var mı ? Rekorlar kitabına başvur öncelikle . 3 saat yapabilirsen 1 haftada 10 kilo vermeyi ben garanti ederim sana :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AltunBey A kullanıcısına yanıt

    Krav maga özel bir eğitim. Bildiğim kadariyla çok üst düzey askeri birliklerin alması zorunlu. Bunu isteyen de belirli hocalarla görüşerek alabiliyor.


    İstanbulda bülent çetin bey var. Kendisi yıllardır bu işi yapıyor.. İsrail de ortaya çıkmış bir savunma/korunma savaş sanatı. Silahı hemen alma, bıçağı elinden alma gibi en küçük ayrıntıya kadar giriyorlar. Tehlikeli hayatı olanların veya tam korunmak isteyenlerin başvurduğu bir yöntem. Onun dışında en ideali wing chun, oda tamamen hıza dayalı..


    Konuyu açan arkadaşa gelince, 3 saat boks yapamaz. Maximum 30 ila 45 dk süresi günlük yeterli, güçlendikçe 1 saate çıkartır sabitler. 3 saat boks yapamaz arkadaş hayal kuruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 2 Ağustos 2020; 7:53:47 >
  • Krav maga filmlerde olur özel birlikler güreş boks kickboks gibi şeyler yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AltunBey A kullanıcısına yanıt

    Filmlerde olur diye bir şey yok, okulu var. Fiyatlarıda yüksek bildiğim kadarıyla.

  • Jandarmalar Harbiyeliler (Hava Kara Deniz) bunlar çoğu sporu yapıyor boks kickboks zaten kesin oluyor güreş judo gibi şeylerde yapıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.