Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aslanaslan10 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 37 Misafir (1 Mobil) - 36 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
236.693
Cevap
1.164
Favori
11.844.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
28. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 51735174517551765177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018de %24e çıkmıştı yanlışım yoksa bi şekilde kurları algı uğruna düşürmek istiyorlar böyle geçici çözümler ile nereye kadar götürürler ne amaçlıyorlar bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TakTAkk

    nerden baksaniz onların 3-4 katı fark var hadi eşit olsun sizin hatırınıza az mı yani bunu savunmanız o kadar saçma ki

    türkiyede camiler halka bırakılsa içini bakımı mok götürür halk zor geçiniyor zaten.

    vatikan dünyadaki kiliselere para akıtmıyor vatikan popo kadar yer zaten türkiyeyle kıyaslamak bile über saçma.

    batıda bağış yoluyla ayaktalar ama halk zengin refah olunca sorun olmuyor bağış para gani,bizde gariban zor geçiniyor halk cebinden camiye özel para ayıramaz batıdaki gibi, camileri mok götürür olay o bizde mecburi devlet bakıyor yani 90+ yıldır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Ocak 2021; 15:49:33 >
  • %300-500 getiriden bahsedilen yatırım fonlarının reklamı dönmeye başladı internette. Bu işi bilmeyen arkadaşlara tavsiyem iyice araştırmadan paralarını teslim etmesinler!


    Ben kendi hesabıma güvendiğim iş bankasının yatırım fonlarını inceledim. Yok öyle %300-500, üç aylık en fazla %24, 6 aylık %12 gibi fonlar var. Ha diyeceksiniz hepsi bir mi, bir değil tabii. Güvenilir liman olarak görülen altın yatırımına alternatif olarak düşünmüştüm.


    Çok değişik ve çeşitli fonlar var, ana para korumalı, iştiraklere yatırım, BİST 30 ve 100 hisselerine veya farklı hisselere yatırım, gümüş borsası vs.

    https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari


    Bu fonların bir çoğu şu an günlük ekside, düşüş trendi başlamış diyebiliriz.


    Sırf örnek olsun, incelemek amacına yönelik link atıyorum.

    https://www.isportfoy.com.tr/tr/anasayfa


    Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir.





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    + ek olarak.

    geçen senelerde amsterdamda kilise dini değerler konusu vardı belegesel tarzı izlemiştim trt de, bağış kutusunda 100 eurolar dolanıyordu ağzına kadar doluydu kutu, la bizde vatandaş 5 tl yi ıkınarak zor atıyor kutuya umarım anlaşılmıştır nedeni. mecbur devlet bakmaya .


    ABD Başkanı Trump seçimleri kazanması için kilisede kutsandı! Cebinden çıkardığı paraları sayıp bağış kutusuna attı (haberglobal.com.tr)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Ocak 2021; 16:7:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    + ek olarak.

    geçen senelerde amsterdamda kilise dini değerler konusu vardı belegesel tarzı izlemiştim trt de, bağış kutusunda 100 eurolar dolanıyordu ağzına kadar doluydu kutu, la bizde vatandaş 5 tl yi ıkınarak zor atıyor kutuya umarım anlaşılmıştır nedeni. mecbur devlet bakmaya .


    ABD Başkanı Trump seçimleri kazanması için kilisede kutsandı! Cebinden çıkardığı paraları sayıp bağış kutusuna attı (haberglobal.com.tr)

    5 lirayı kutuya kim atacak, 5 ekmekte 5 lira tasarruf yapmak için kilometrelece yürüyüp kuyrukta bekliyo millet sen şimdi varlık kuyruğunda spor yapıyolar dersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    lafı nasıl anladın bilemiycem zaten refahın düşük olduğundan dolayı 90+ yıldır devletin bakıyor, meraketme bu hükümette gitse devlet bakıcak uzun süre daha orası kesin.  akp den once sanki halk camilere bağışta rekor kırıyordu gibi ütopik dünyalar  camilerin bakımsız pis kötü durumda kalması demek o hükümetin bir daha o koltuğu rüyasında görmesi demek bu ülke %70+ oranında muhafazakar gerçekler bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Ocak 2021; 16:26:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TakTAkk

    Valla bu mb faiz konusunda ciddi algı yaptılar terste bırakıp 300 baz artarsa şaşırmam

    300 puan şuanki rezerv ve kurla çok mümkün değil o kadar fazla bir arttırıma gideceklerinin imkanı pek yok. Hatta asıl ters köşeyi sabit tutarak bile yapabilirler daha yıl başı biraz ipleri salıp

  • yine bir akp klasiği yaşayacak gibiyiz. malum reform diye diye hakikaten ülkede reform yapacaklarmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. halbuki kendilerini direk bağlayan avrupa insan hakları mahkemesi kararlarını takmıyorlar, hatta ülkenin anayasa mahkemesi kararlarını yok sayıyorlar. ondan sonra "reform yapiciğik" he canım, kim inanacak size? dedim ya, algı ile çalışan ülke icat etmeye çalışan akp, faiz-döviz sarmalını çözemez. bir lafı 40 kere söyleyince, kendileri de doğru sanmaya başladılar. bu yarattıkları algıya kapılıp, faizleri sabit tutar veya indirirlerse neler olur kimbilir. ve son olarak tüik. bu sefer de güven endekslerine kafayı takmışlar. nasıl bir hesaplama modeli bulacaklarsa, bundan sonra o veriye de ben şahsen güvenmem.

    ytd

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mb faiz kararı yarın artabılır-dusebılır-sabıt bırakılabılır ustelık 400 puan artabılır 500 puan dusebılır. bu ıhtımallerı oylayalım hepsıne de yakın oranda evet dıyen cıkar. zaten sorunda tam burada faız kararının ekonmık gerekcelerle alınmadıgını herkes bılıyor. normal bı ulkede yuzde 80 25-100 artabılır yuzde 15 sabıt yuzde 5 0,25 -100 puan duser demelıydı. ekonomık ıstıkrar denılen sey budur. 500 tane rakam acıklıyorlar eger bu rakamlara bakıpta 50 puan artmalı azalmalı dıyemıyorsak bu rakamların hepsı boştur yanlıstır. jp morgana bakıp karar vermek durumunda mı bu halk. her seyde belırsızlık, seffaflık olsa ekonomı daha ıyı olur. carı acık kac olursa sabıt bırakılacak fazı kac olursa ne kadar artırılacak ıssızlık oranı bunun neresınde hıcbırımızın bı sey bıldıgı yok. ıcerden bılgı alanlar su an dolar satıyor ya da alıyor. gerı kalanlar sansa yasıyor. ısıne gelırse bıldım dıyor gelmezse kendını avutıuyor bu boye surmez dıyor. bırı dıyor 6 ya dusecek bırı dıyor 8 ın ustune atacak. uzun yazdım sonucta kımse bı sey bılmıyor.





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Halen camilerin işleyişi hakkında en ufak bilginiz yok o diyanet bütçesinin cami bakımına gittiğini söylüyorsun 12 milyar ile ne tür bir bakım düşündünüz acaba,o camilere verilen yardımlardan haberiniz var mı ve o 12 milyarın çar çur edildiğini gözünüzle bile görseniz sırf reisinizin itibarı zedelenmesin diye kendi gözünüze suç atarsınız çok konuşmak istemiyorum çünkü yıllardır anlatıyoruz boş
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Ya mantıken evet ama algı ile yönetildigimiz için ne olacağını bilemiyoruz aynı zihniyet 2018de %24e çıkardı faizi kimlere ne sözler veriliyor Allah bilir,
  • Üretim yok diye dolar yükseliyor diyorlar üretimin önündeki en büyük engel yüksek faiz oranları
    Yatırımcı kolay para bulmuş neden işçi,vergi gibi binbir türlü dertle uğraşsın ki yatırır parayı faize oturur yerine,
    bu da yine dönüp dolaşıp yüksek gıda fiyatları olarak geri dönüyor bize ve faizciler belli zaman sonra çıkınca kur yine yükseliyor bizde yükselen fiyatlar ile kala kalıyoruz tamamen bir ekonomi girdabı yanan halk oluyor hertürlü
    Inşallah bu günü kurtarma adına yapılan şeylerden vazgeçerler ki 20 yıldır ders almadılar halen aynı kafadalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakTAkk -- 20 Ocak 2021; 17:1:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    700-800k evler düştü 490k'ya

    Hocam yanlışınız var galiba 2 ay önce 700-800k olan evler şu an 1 milyon civarı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde işçi çıkarmak yasak bugün yanımdaki iş arkadaşımı işten çıkardılar.... İşsizliğin boyutu bizim sandığımızdan daha fazla... Allah işsizlerin yardımcısı olsun... Buradaki trollere bakarsanız işsiz yok iş beğenmeyen var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev fiyatları nerede düştü bilmiyorum ama aynı semtte geçen sene 700 civarına satılan evler şuan en aşağısı 1.1 milyondan başlıyor. Nereden bılıyorsun dersen gecen sene ev alacaktık paramız yetmıyordu, yazın ailem yazlık sattı ev almak ıcın. Suan nakıt paramız var ama evler neredeyse 2 kat zamlandı. Bir de satılan evler çok kötüler, eski ve odaları küçük manzarasız ve otoparksız.



    Not: İstanbul osmanbey de ev bakıyoruz ama eli yüzü düzgün daire çok az olanlarda çok pahalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Ocak 2021; 17:38:46 >
  • o bütçe koca bir yıllıkmış sizin bahsettiğiniz gibi aylık değil okadar imamın din görevlilerin maaşı,camilerin temizlik bakım masrafları bedavaya olcak değil.

    medyadaki sözcü vb kanalisazyon medyası sanki aylık veriliyormuş haber yapmış vatikan aylık rakamı verince algı yapmış yüksek zekasıyla(kanalisazyon medyasına ahbaberde dahildir)

    2024 de 14 milyara çıkıcak..(yıllık)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Ocak 2021; 18:5:36 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tabi vasıfsız lise mezunu imamlara milleti uyutsun diye doktor ile denk maaş verince değil 12,120 milyar bile az
  • Işten çıkarmak bir kaç madde dışında yasak. Bu maddeleri neden gösterip çıkartabilirsiniz.

    İşçinin ise iade davası açma hakkı vardır.. Ha ne kadar sürer sonucu ne olur orasına karışmıyoruz malesef :)


    Neyseki reformlar geliyor yakında herşey mükemmel olacak...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 20 Ocak 2021; 18:14:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işten cıkarma yasağını 2 madde ile delebiliyolar. Bunlardan biri yüz kızartıcı suçlar, diğerini hatırlamıyorum

    @acquiles




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emclord00 -- 20 Ocak 2021; 18:24:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Işten çıkarmak bir kaç madde dışında yasak. Bu maddeleri neden gösterip çıkartabilirsiniz.

    İşçinin ise iade davası açma hakkı vardır.. Ha ne kadar sürer sonucu ne olur orasına karışmıyoruz malesef :)


    Neyseki reformlar geliyor yakında herşey mükemmel olacak...

    İşten çıkarılma nedeni personel azaltmaya gitmek... Hangi reformlar hocam AKP nin alavare dalavare reformları mı? Ülkeyi 19 yıldır bizim mahallenin muhtarı mı yönetiyor? Sanki yeni iktidara gelmişler gibi reformlar vs diyerek insanları kandıracakları sanıyorlar...işsizlik had safhada insanlar evlerine ekmek götüremiyorlar... Başkanlık sistemi ile reform olmaz ülkenin eski sisteme dönmesi gerek....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 51735174517551765177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.