Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2456. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: HK-416 , AMC , 0110engin , 0110engin Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (2 Mobil) - 14 Masaüstü3 Mobil
5 sn
236.543
Cevap
1.164
Favori
11.836.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 24542455245624572458
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler o değilde şu haber cidden doğru ise TL zaten çar çur olmuş demektir artık. Karşılıksız para basmak felakettir. Basılan 28 milyar, kasada kalmayan anılan miktardaki paranın bayram ikramiyesi ve maaşlara olan denkliğinin ta kendisi gibi duruyor.

    Allah sonumuzu hayretsin.

    http://www.tr724.com/merkez-bankasi-rekor-kirdi-kurban-bayramindan-once-287-milyar-tl-karsiliksiz-para-basti/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Ağustos 2018; 22:38:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    basit bir örnek vermek istiyorum tatile çıkacağımı yazmıştım

    an itibari ile döndüm

    birde ne göreyim her zaman 5 tl ye aldığım 10 litrelik su 6,5 tl olmuş yani ne alakaysa dolarla hemde yerli malı çok şaşırdım en basit suya gelen zammı
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    La casa de Erdoğan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bankamatik ler gıcır gıcır paralar veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazanır hocam kazanir. Yeni Ahlat Köşküyle cok guzel itibar kazanacak saka bir yana TL nin deger kazanacağını sanmiyorum. Ufak tefek oynakliklar olmasi normaldir ama yuksek bir dusus beklemek zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doların TL karşısında inişe geçeceği değersizleşeceği gibi bütün görüşleri savunanlar birinci sınıf cahildir su katılmamış. ABD doları dünyanın tek hakim para birimidir. Böyle üretimsizliğe mahkum olmuş bir ekonomide işlerin iyiye gideceğine 10 yaşında çocuk bile inanmaz.

    Milli ve yerli denilen ekonomi tamamen dışarıya bağımlı hale getirilmiş para biriminiz gün ve gün değersizleştirilmiştir. İşe yaramayan değersiz TL'niz ile kimse ticaret de yapmaz elinde de tutmaz.

    Yeni bir ülke yeni bir Atatürk yaratma sevdasına düşenlerin yapacağı iş bu kadar işte. Büyük şehirlerde yaşam mücadelesi veren beyaz yakalı ortak direk insanlara üzülüyorum ama şu çomarlara zerre kadar acımıyorum inşallah kuru ekmeğe mahkum kalırsınız.
  • Rusya en azılı düşman, Esad kardeş idi, terse döndü, ileride bir bakarsın rahip gider, işler sakinler. Garip bir dönemden geçiyoruz, abd yanlız kalmaya başladı gibi, f35 için 50 şart varken s400 e tav oldular. Şöyle taviz yok, böyle yaparız derken ekip gönderip duruyorlar. Yumurtaları ayrı sepette taşımak lazım derim. Tabiki yatırım tavsiyesi değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dolar sabitlediğinde şu dalgalanma dönemi bitince kaça sabitler sizce?
  • TeknoBus kullanıcısına yanıt
    Bir saray bitmeden digeri yapiliyor dunyanin lideri olmak kolay degil market brosurlu uzun bir yorum yazdim gecende 2 parali calisan etin Turkiyede 100₺ olmasina (zaten alamadiklari icin) kizmadi brosurde alkol olmasina kizdi. Biri mesajini silip kacti ona blok atamadim para konusuna gelirsek bu hafta ₺ bozdurarak kisisel ekonomime katki saglayayim ben.Yorumun icin sag ol.

    Duzenleme: Mesajimin bir hayli ilgi cektigine dair bildirim aldim, tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-54CA7772D -- 28 Ağustos 2018; 12:16:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Arkadaşlar dolar sabitlediğinde şu dalgalanma dönemi bitince kaça sabitler sizce?
    Fed in yapacağı toplantıya kadar kaça yükselirse yükselsin.Tepe noktalar aşırı uçta.Sabitleme görmek için ekonominin toplanması,kesintinplanlarının arttırılarak devam etmesi gerekli.Mb faiz düşürmeye devam ederse,bu yapılanlar ateşe su dökmeye benzer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Louis Van Gaal

    Bana Ecevit'i neden sevmediğimi sürekli sordunuz hatta hakarete varan kelimeler sarfettiniz

    Ecevit'i sevmeme nedenlerimden birisi bu sağcı kişileri terörist olarak nitelemesi ülkenin eski basbakanlarindan(aynı zamanda 2001 krizini ortaya çıkartan bosbakan) birisi...





    Yıl 1979 - Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit şiddet olaylarını yorumluyor: 'Sağcı teröristler yıllarca korundu'.

    #BBCArşivlerindeTürkiye

    https://t.co/Rf9b97Vzyshttps://t.co/ezZQVbVtV0







    Şimdi muhalif kardeşlerinmr size soruyorum 2002 yılından bu yana şahsınıza herhangi bir terörist yakistirilmasi veya en ufak bir hakaret edildi mi? 1900+li yıllardan daha özgür yaşamıyor musunuz? Yasağa rağmen 22.00 sonrası alkol almıyor musunuz lütfen yazın konuşalım tartışalım.

    sizin yatacak yeriniz yok şahsen ben sizin dine inandığınızı sanmıyorum, dindar bir insan 2001 krizini Ecevit çıkardı, şuanki kriz dış mihrakların işi diyemez, dindar bir insan akepe yalakası olmayan herkese yapıştırılan vandal, çapulcu, hain, terörist yakıştırmalarını görmezden gelip alay eder gibi kime denmiş diye cümle kurmaz.. Allah adamı çarpar diye korkar.
    Siz olayı aşmışsınız lowrens ın yaptıklarının aynısını yapıyorsunuz. Yezid’in kelle keserek yaptığını hapse atarak yapıyorsunuz. Allah bizleri sizlerin zulmünden korusun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ekonomiyi takip ediyorum ama kafama takılan bir şey var. Mesela döviz borcu olanlara Allah sabır versin diyorlar. Ancak örnek veriyorum 300 liralık 6 taksitli alışveriş yaptık ödediğimiz miktar aylık 50 lira ama tl değer kaybettikçe bir nevi borç artmıyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Renoweld

    Arkadaşlar ekonomiyi takip ediyorum ama kafama takılan bir şey var. Mesela döviz borcu olanlara Allah sabır versin diyorlar. Ancak örnek veriyorum 300 liralık 6 taksitli alışveriş yaptık ödediğimiz miktar aylık 50 lira ama tl değer kaybettikçe bir nevi borç artmıyor mu?
    tl ile borç aldıisen tl ile ödersin

    mesela 300 dolar aldın diyelim anlaşmalı bişey beyan ettin tl karşılığı kaç alı isem tl karşlı ne ise onu öderim ve esas aldığım tarih o aldığım gündersen o güne karşılık gelen kurdan ödersin ama yok direk dolar aldı isen yüklü miktar ve dolar şeklinde ödeyeceksen ödemen tamamalanana kadar kazancın tl ise yandı gülüm keten helva.O borcun tl karşılığında devamlı artar.
  • Çok teşekkür ederim hocam. O zaman tl cinsinden taksitli ödeme yaparsak aynı miktarı ödüyoruz. Ama tl sürekli değer kaybettiği için enflasyona bağlı olarak alım gücümüz azalıyor. Örneğin aylık 1000 tl maaş alan birisinin 100 tl taksitli ödemesi var ve aylık cebine 900 tl kalıyor. Ama aylar ilerledikçe taksiti 100 tl ödese de elindeki 900 tl sürekli değer kaybedildiği için 800 gibi davranıyor. Doğru mudur ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Renoweld

    Çok teşekkür ederim hocam. O zaman tl cinsinden taksitli ödeme yaparsak aynı miktarı ödüyoruz. Ama tl sürekli değer kaybettiği için enflasyona bağlı olarak alım gücümüz azalıyor. Örneğin aylık 1000 tl maaş alan birisinin 100 tl taksitli ödemesi var ve aylık cebine 900 tl kalıyor. Ama aylar ilerledikçe taksiti 100 tl ödese de elindeki 900 tl sürekli değer kaybedildiği için 800 gibi davranıyor. Doğru mudur ?
    evet alım gücün azalır gün geçtikçe.
  • Tekrardan teşekkür ederim iyi geceler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erol Mütercimler'in her dediği bir bir çıktı çıkıyor ona şaşarım. Dolar 4,5 olacak dediği programda biraz boş felaket tellallığı gibi dinlemeye gerek yok o seviyeyi hayatta görmez demiştim. 6-7 şaka ötesi inanılmaz bir şey. Adamın umarım 2019-2020 için son öngörüsü çıkmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açlık sınırı ile ilgili başlık açmıştım ilgi görmedi maalesef.
    Ecevit hükümeti 2 tane deprem gördü. 99 depremi ülke tarihinin en büyük felaketlerinden.
    Doların artması ile TL alım gücü karşılaştırma şöyle yapabilirsiniz;
    Yurtdışından ne alıyoruz en basitinden et ithalatı şimdi etin kilosunu 5 dolardan alıyoruz ( 4 iken 20 TL ) şimdi dolar 6 oldugu için 30 TL den almaya devam ediyoruz. Sende TL ile kazandığın için 20 TL iken evine 10 kilo aliyordun 30 TL olunca 7 kilo alacaksın.

    Eti patatesi ithal eden tarım ve hayvancılık politikası olmayan Çiftçiden 1 liraya alınan ürün eve girene kadar 5 TL olmasına müsaade eden politikalar oldukça daha çok aglarız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Yeni Atatürke gerek yok, yolundan sapmasak yeterli aslında. Dün, yabancı basında bile yer alan ama bizim malum medyada yer almayan bir değerlendirme olayı özetliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı kendisine bağlı tüm devlet kurumlarına bir genelge göndererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin, birimlerin girişlerine asılmasını istedi.

    kaynak:http://tr.euronews.com/2018/08/27/icisleri-bakanligindan-erdoganin-portresinin-asilmasi-icin-genelge

    once macronun açıklaması hemen ardından bu durum
  • 
Sayfa: önceki 24542455245624572458
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.