Şimdi Ara

GTX 1080 SLI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9590 pismanliktir. ryzen 1700 oneririm. anakart + cpu + ram degisimi kacinilmaz hocam. Tamamiyle cpu tikiyor sisteminizi.
  • Cozunurlugu 4k yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Root Karısı

    İ7 7700 k da R7 1700 de 1080 Tİ SLİ BİLE BESLER

    o yüzden i9 veya r9 a boşuna para dökmeyin

    Ha illah pahalı bişi yapmak istiyorsanız 1080 i satıp 1080 ti sli alın ve sonra bu yukarıdaki işlemcilerden biri ile kulanın

    gigabyte gtx 1080 water cooling karta slı yapmak istememin sebebi kart tamamiyle sıvı soğutma olduğu için inanılmaz sessiz ve serin. SLI ile en az 5 yıl bana gideceğine inanıyorum. işlemciye gelince sanırım yine amd ile devam edeceğim. DH videolarını izledim ve 1800 in i7 6900k yı performens olarak geçtiğini gördüm. fiyat konusuna gelince yarı yarıya fark ediyor bu da çok ciddi bir rakam.




  • 4 k da henüz 144 hz ve üzeri yok onun için 4 k ya geçmek için henüz erken. 144 hz e alıştıktan sonra 60 hz inanılmaz berbat geliyor insana
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    ama ciddi bir fiyat farkı var. kullanılan çekirdek önbellek filan aynı mı acaba ? sadece çalışma frekansı farklı sanırım değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonnn07

    4 k da henüz 144 hz ve üzeri yok onun için 4 k ya geçmek için henüz erken. 144 hz e alıştıktan sonra 60 hz inanılmaz berbat geliyor insana

    Dsr ile yapacaksin.monitorun kac hz ise o etkilenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    hiçbir fark yok sadece çalışma frekansları farklı gördüğüm kadarıyla. birde birşey dikkatimi çekti 1 * pci e 16 or 2x pci e 8 yazmış. bu şu anlamamı gelir 2 adet pci e slot desteği vermiyor mu ? SLI yaptığımda 8x 8x olarak mı çalışacak kartlar ?
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=HchSu5peIoc

    https://www.youtube.com/watch?v=8KOTiee5RqA

    bazı oyunlarda ciddi farklar var intel 2x pcie 16 destekliyor sanırım. 3 d oynamak istediğim için 1 fps yi bile arar oldum. AMD çok güzel hamleler yapıyor ama rekabet ederken her anlamda kafa tutmak lazım.
  • youtube da gtx 1080 testlerine bakıyorum da ryzen hemen hemen bütün oyunlarda ryzen işlemciler az da olsa darboğaz yapıyor gibi. intel de gpu kullanımı hep % 99 da sabitken amd de ise % 99 % 50 arasında geziyor sürekli bu da fps düşüşlerine neden oluyor. bir videoda GTA V de ryzen sistem ve 980 SLI kullanmışlar GPU lar sürekli % 50 lerde geziyor. aynı oyunda intel işlemci ile tek 980 kullanmışlar % 99 performansla RYZEN li SLI sistemden daha yüksek FPS alıyor bu nasıl iş anlamadım.
  • https://www.youtube.com/watch?v=GUbaElbEZPA&t=135s

    Mesela bu videoda bahsettiğim şey var GPU kullanılmıyor ki sürekli % 50 lerde geziyor
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    kafama takıldı söylediğiniz şey bende daha önce amd işlemci ile ati kart kullanıyordum. üzerine sıvı döküldü bahane oldu nvidiayı deneyeyim dedim :) biraz da AMD ile ATİ kartlarının crossfire performansına bakayım söylediğiniz gibi olabilir.
  • https://www.youtube.com/watch?v=BUMGbkcb4js

    bu videoda i7 6700k ile 1070 SLI yapmışlar ve kartlar % 90 larda çalışıyor hep. AMD de GPU kullanımı nedense hep düşük 50 - 100 arasında geziyor. Yani bu amd yeni nesil ekran kartlarını tam olarak besleyemiyor anlamına mı geliyor ?
  • sanırım iyi bir SLI için 6850 almam lazım bütün izlediğim videolarda %99 GPU kullanan bir tek o işlemci var
  • GTX 1080ti ile GTX 1080 SLI in güzel bir karşılaştırma videosunu bulamadım asıl ona bakmak lazım
  • Hocam bu sorun tamamen amd işlemcilerin tek çekirdek perfomansının kötü olmasından kaynaklanıyor.
    Zamaninda bendede fx 8350 vardi titanX ile kullanıyordum ayni sorun yüzünden bende işlemci satip intele geçince düzelmişti..
    Yeni ryzen işlemcilerde böyle bir sorun mevcut değil fakat eski nesil amd işlemciler böyle malesef bazi oyunlar işlemci seçiyor sanki tek çekirdek performansi kötüyse işlemcinin bazi oyunlarda fps yerlerde sürünüyor
    Dukkandan bakabilirsiniz sattim bende sırf bu yüzden sistemi dağitmiştim!
  • Yeni nesil ryzen islemciler de boyle hocam. Ben yillardir AMD kullandim hic intel kullanmadım. Ama simdi youtube da oyun videolarina bakiyorum 1800x de dahil olmak uzere ryzen islemciler GPU yu besleyemiyor. Hangi videoyu izlersem izleyeyim GPU % 60, %90 arasinda geziyor. Ayni oyunları Intel islemci ile oynuyorlar GPU % 99 da sabit. E tabi dolayisiyla ona gore de FPS veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 9 un da pc oyunlarinda gpu yu tam besleyemiyecegini dusunuyorum. Zaten AMD ryzen 7 1800 X ( 2200 tl ) ile intelin i7 6900k ( 5000 tl ) islemcisine kafa tutuyor hatta bazi benchlerde geciyor bile. Ama konu oyun ve gpu yu %100 kullandirmaya gelince yapamiyor. Ben sadece oyun oynuyorum. Bilgisayarda baska bir is yapmiyorum. Intel de i 9 u 5000 tl gibi fiyatlardan satacagini tahmin ediyorum ki buyuk para onun icin sanirim 6850 ye veya 6800 e gidecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayamadığım şey İ9 ve R9 da nereden çıktı? Amaç 1080'ne darboğaz yapmayacak bir işlemci ise Ryzen 1700, Ryzen 1600 ve i7 7700k alabilirsiniz ama R9 ile İ9'ların ne ifade ettiğini bilmiyor olabilir misiniz? He yok ben evde Burj Khalifa'yı 3D modelleyeceğim diyorsanız bakın tabi. Oyuncular için işlemciler çıktı daha 1 yıl başka bir şey gelmez belki X299'un giriş seviyesi mutlu eder ama oda anakart yatırımı demek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuk islemciler ama oyunlarda afalliyorlar nedense. Cok garip bir durum var ortada. Ryzen cinebench de bir onceki seri islemcisini 2 ye katlamis resmen ama is oyuna gelince de gpu ya yetisemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/yFfcv6H5yxY

    Bunda mesela ryzen sistemde gpu 60 70 geziyor digerinde 90 larda. Birde sli degil tek gtx 1080

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.