Şimdi Ara

Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
30
Favori
43.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dts formatlarını desteklemediği için gsb 950 yi iade ettim.samsung q800A ya geçtim.tüm formatları destekliyor.ses , baslar gsb 950 den daha iyi.üst segment bir cihaz.benim gibi dts ihtiyacı oalnlara öneririm.dts gerekli değil diyenler başka cihaz düşünmesinler gsb 950 çok iyi

  • cce kullanıcısına yanıt
    İkisini kıyaslarsaniz çok fark var mı aralarında Dts dışında?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt

    samsungta standart sourround ve adaptif diye 3 mode var.




    sourround modu gsb nin virtualine denk geliyor , kesinlikle gsb daha iyi , 800a da suorround çevreleyen iyi bir ses veriyor ama diyolagları çok bozuyor, ses keskinleşiyor, parlıyor.


    adaptif modun tonu ve çevreleyen sesi çok ama çok iyi ama aslına , film de verilmek istenene sağdık değil


    standart modta ,girişe ne giriyorsa çıkışta o var.ses gsb ye benzer, burada ; gsb ses tonunda diyolog netliğinde , tokluğunda ön hoparlörlerde çok daha iyi.ama çevreleyen sesin hacminde ,her iki tarafa ve üstlere genişlemesinde , uzamasında 800a daha başarılı.özellikle ben yanlarda sol tarafta yansıyan sesleri duyamıyordum , şimdi duyuyorum, keşke 800a da da gsb nin önlerdeki sesi olsa.


    baslarda her iki cihazda çok iyi.800a daha derin baslara iniyor bunu hissedebiliyorum.bu bas geliştirme ayarı ile sağlanıyor.ayar kapatıldığında sanki gsb daha iyi.birde bas iyileştirme gibi ses iyileştirme diye bir ayar var bu açıldığında kelimenin tam anlamıyla 800a çöp oluyor.kapalı kalmalı


    adaptif mode filmin aslına sadık kalmak istemeyenler için mükemmel bir seçim.sadece bu seçim için cihaz alınır.


    sonuç tüm ses formatlarını desteklediği için , ikide bir tv den, mediaplayerdan , kodiden ayar değiştirmem gerekmediği için ve filmin aslına sağdık kalan ses modunda daha iyi çevreleyen ses aldığım için samsung 800a ya geçtiğim için çok mutluyum.


    fiyat olarak iki cihaz arasında ciddi fark var





  • cce kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı değerlendirmeniz için teşekkür ederiz. Fiyatı da düşünürsek Gsb daha makul oluyor bu durumda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün mediamarkt mağazasında Samsung HW-B650 cihazı test ettim ve apartman hayatı nedeniyle yüksek ses açamayacağımdan düşük seslerde tvden hallice olduğunu görünce almaktan vazgeçtim. Sesi yükseltince güzel bir cihaz ama o ses seviyelerinde komşuyla sıkıntı yaşamamak imkansız. Benim isteğimse düşük ses seviyesinde kaliteli, berrak bir ses elde etmekti. Bu konuyu görünce forumdaşların yorumlarına güvenerek biraz önce trendyol üzerinden 6000 tlye muhtemelen ithalatçı garantili GSB 950 siparişini verdim. 90 liraya aldığım 2.0 hoparlör bile 5 senedir bozulmadı. Birazda buna güvenerek aldım umarım pişman etmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihazı bugün teslim aldım. Öncelikle hem arc hem optik bağlantı ile kurulum sağladım. Diyalog sesleri efektler vs. Optik bağlantıda çok daha iyiydi. Cihazı max 15 seviyeye kadar test edebildim üstüne çıkamadım ve dolby atmos film olmadığı için elimde test yapamadım. Dolby audio filmlerde ise normal sesli filmlerden öyle burda yazıldığı gibi aman aman bir performans farkı vermedi gibi geldi bana. Sonra bunun birde demosu varmış onu deneyeyim dedim. Aman Allahım o neydi öyle resmen içimi titretti içimi. Dolby atmos devreye girince 24ten başlattı testi ve 10 seviyeye çekene kadar içim titredi resmen. 10 seviyede bile aşırı güçlü vuruşlar vardı. Gece vakti atmos bir filmi maksimum 5 seviyede izleyebilirim gibi görünüyor apartmanda. İyiki almışım arkadaşların tavsiyeleri için çok teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SpartaliKratos kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın. ürün bendeki 3.yılını doldurmak üzere. 2021 ocak ayında almıştım. 3 yıldır her sene nisan-kasım arası çok yoğun kullanıyorum. diğer aylarda hiç kullanmıyorum oda değiştirdiğim için. cihazdan ilk günkü memnuniyetim hala devam ediyor.


    tv'deki netflix uygulaması malesef çok az ses veriyor hdmi ile bağlayınca. netflix izleyeceksem optik bağlantı yapıyorum.


    televizyonum 9 yıllık bir tv. görüntüsü güzel ama atmos desteklemiyor.


    atmos ses alabilmek için laptop-soundbar-tv bağlantısı yapıyorum yani hdmi passthrough.


    bu yöntemle laptoptan açtığım filmin görüntüsünü tv ekranından , sesini soundbardan alıyorum. bu şekilde çok memnunum. tv'si atmos desteklemeyip atmos'lu film izlemek isteyenlere bu yöntemi tavsiye ederim.




    soundbarda kimisi hdmi bağlantısında kimisi optikte farklı ses yükseliği ve kalitesi alabiliyor. bunun sebebi soundbardan ziyade ses kaynağınız ile ilgili. kaynağınız iyiyse soundbarın ses kalitesi çok iyi. bu konuda endişeniz olmasın. bu fiyata daha iyisi yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 20 Aralık 2023; 17:9:13 >




  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi için teşekkürler. Atmos destekli tv kullanıyorum. Netflix ile denedim atmos filmler atmos modunda açıldı. Ancak nette atmos içerikli film bulmak çok zor gibi. Remux filmlerde bile dolby digital mevcut. Atmos modlu filmleri bulabileceğim ücretli ücretsiz bir kaynak var mı netflix dışında?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SpartaliKratos kullanıcısına yanıt

    hocam atmoslu film indirilebilen malum kaynaklar var :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 20 yıl z5500 kullandıktan sonra fazla yer kapladığı için soundbara geçemeye karar verdim. Gsb 950 almayı düşünüyorum. Z5500 den sonra netflix için yeterli olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • famse80 F kullanıcısına yanıt

    mükemmel olur

  • cce kullanıcısına yanıt

    Dts çözüyormu acaba bu cihaz optikten tv ye bağlayınca netflix dts oynatacakmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • famse80 F kullanıcısına yanıt
    Dts çözmüyor, netflix prime ve diğer streamlerde dts zaten yok.atmos var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihazı alalı 3 ay kadar oldu. 3 aylık uzun kullanım deneyimlerimden bahsedeyim sizlere.

    Cihazı atmos filmlerde denedim. Özellikle bassları baya hissedilir derecede titretiyor. Apartmanda oturduğumuz için sesi 10un üstüne çıkaramadık. Bir kez dolby atmos test modunu açtık 24teydi sanırım evi titretti zor kapattık. Efektler harikaydı. Ancak atmos dışındaki seslerde atmosla kıyasladığımda hissedilir fark var. Tabi cihazın bu hali bile tv hoparlöründen fersah fersah iyi. Ayrıca atmos dışındaki kaynaklarda optik kablo kullandığımda daha iyi bir ses aldığımı söyleyebilirim. Onun dışında Death Stranding Directors Cut oyununu deneyimledim. Oyun dolby atmos destekli. Zaten açınca direk dolby atmos yazısı çıktı. Böyle birşey yok. Oyun deneyimini yukarılara taşıdı. Kv bölgesindeki efektler vs. korkmanıza sebep oluyor resmen. Öncesinde oyun çok daha toy geliyordu bana.

    Gelelim cihazda sevmediğim tek özelliğe. Enerji tasarrufu kapsamında cihaz 15 dk ses vermezse kendini kapatıyor ve açmak yaklaşık 10 sn sürüyor. Bu bir süre sonra sizi delirtecek düzeye geliyor ve kapatmanın mümkünatı yok yada ben bilmiyorum.
    Fiyatına göre bence gayet iyi bir cihaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • İyi akşamlar hocalarım; PC-TV-GSB 950 üçlüsü kullanıyorum. Şu anda kasa HDMI ile TV'ye bağlı. TV de HDMI earc ile 950'ye bağlı. Amazonda falan Atmos sıkıntısız. PC den oyunları HDMI ile TV den oynuyorum TV sesi soundbardan veriyor ama atmos destekli oyunlarda atmos kullanılmıyor. Galiba PassThroug yapmak gerekiyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum.

  • KucukprensTR K kullanıcısına yanıt
    PC den video oynatirken Atmos passthrough yapabiliyorsunuz ancak oyunlarda nasıl olur bilmiyorum. Windows üzerinde Dolby satin almanız gerekebilir. Soundbar başlığına bir yazın oradaki arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KucukprensTR K kullanıcısına yanıt
    Hocam aktif kullanan biri olarak yöntemi söylüyorum;

    Öncelikle Windows Store üzerinden dolby atmos satın alacaksınız.
    Daha sonra Pcden gelen kabloyu 2 adet girişi bulunan GSB 950 ye takacaksınız. Bir adette çıkışı mevcut cihazın. Oradan barı arc girişine takacaksınız Tvnin. Soundbarı hdmi1 veya 2 hangi slota taktı iseniz o seçeneğe getireceksiniz. Pcden çıkışı soundbar olarak seçip dolby atmos threateri seçeceksiniz.

    Bunları yaptıktan sonra atmos destekli oyuna girdiğiniz anda barda atmos yazısı gözükecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm GSB 950 kullanıcıları için bir bilgi aktarmak istiyorum.

    Atıyorum bir Remux Bluray film indirdiniz ve filmde Dolby Atmos ses desteği yok. Ses efektleri vasat üstü.

    Öncelikle arc girişine bağlı olduğunu varsayıyorum soundbarınızın. Akabinde soundbarın hdmi 1 girişine bilgisayarınızı hdmi ile bağlıyorsunuz. Sonrasında microsoft store üzerinden dolby atmos satın alıyorsunuz. Pc ses çıkışını soundbar olarak seçerek alttaki uzamsal sesi dolby atmos theater seçiyorsunuz. Sonra filmi pc üzerinden açtığınızda pcm audio bile olsa muhteşem efektli atmos film izliyorsunuz. Bunu nasıl yapıyor bilmiyorum ama harika oluyor. Tek dezavantajı var. Hdr10 ve Dolby Vision gibi durumları soundbar desteklemediğinden bu modlara aldığınızda tvden görüntü gidiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SpartaliKratos kullanıcısına yanıt
    Atmos olmayan sesleri bu şekilde Atmos olarak alamazsınız bence. Kaynak desteklemezse mümkün olur mu böyle birşey. Ancak Dolby Audio olarak alabilirsiniz. Pcm olarak çıkan sesi Dolby Audio ya çeviriyor sanıyorum ancak o da ne kadar doğru oluyor emin değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle söyleyeyim. Dolby Atmos yazısı beliriyor. Dolby Audio böyle bas efektler vermiyor defalarca deneyimledim. Direk atmos efektleri veriyor. Ha doğru mudur bilmiyorum ama Pcm ile kıyas edince kat kat iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca tek bir negatif yanı var, tizler bir tık baslara göre sönük. Onun haricinde harika.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.