Şimdi Ara

Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
30
Favori
43.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar . Ürünü buradaki yorumlara bakarak 4 gün önce media marktan 3390 a aldım .öncelikle alma amacınız çok önemli . Eğer bt üzerinden film yada müzik dinlemekse performansı çok iyi. Ancak tv ye bağlayıp oradan hoparlör vazifesi görmesini istiyorsanız bir kere arc yada optik farketmiyor açılışı çok yavaş . Tv açıldıktan yaklaşık 12-13 saniye sonra ses geliyorki insanı yoruyor . Daha önce lg las 355 kullanan biri olarak burada lg daha görüntü gelmeden sesi vermeye başlıyordu . Ayrıca tv performansı da lg las 355 kadar değil maalesef. Tv de sanki soundlar değilde kendi hoparlörü varmış gibi bir hissiyat oluşturuyor. Ancak lg bu konuda hem ses hem de bas olarak tv izlerken daha iyiydi . Grundig’de tv de sesi yükseltmek zorunda kalıyorsunuz Bu da açıkçası sürekli yüksek sesle tv izlemek anlamında insanı yorar . Şimdilik benim izlenimlerim bunlar umarım almak isteyen kişilere fikir verebilmişimdir .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bu ürünün woofer'ından hiç bas duyamıyorum. hayır pair olmus durumda calısıyor ama bar'dan daha fazla bas alıyorum..

    bir ayarı felan mı var?

    kumanda üzerinden bas +5 oldugu halde..

  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt

    Sizin bass bozuk o zaman. Oyle bişey olması mümkün değil.

  • LOGITECH Z407 80W Bluetooth Hoparlör Siyah Fiyatı & Özellikleri (mediamarkt.com.tr)

    Merhaba arkadaşlar, bu ürünü tavsiye eder misiniz?

    Benim için konsolda oyun oynarken ufak bir farklılık yaratması yeterli.


    Başlıktaki ürün fiyatına baktım 4k'ya çıkmış

    GRUNDIG GSB 950 280W Bluetooth Soundbar Fiyatı & Özellikleri (mediamarkt.com.tr)





  • selam. 15. sayfaya kadar okudum. kendimi özetleyeyim.


    philips 55pus8807 tv kullanıyorum. dolby atmos desteği de var. televizyonun kendi sesinden memnun değilim.20w ve dahili sub yok zaten. güçlü ve net ses seviyorum. full bas ve yüksek ses değil. kaldı ki apartman dairesinde yaşıyorum zaten. gsb 950'yi araştırıyordum 15. sayfada yorum atma isteği duydum. bu arada en azından ses güçlü olsun diye logitech z333 2+1 imi bağladım.


    bir şekilde gsb 950'in kullanıcı deneyimlerini okudum. ne yazık ki youtube de test falan yok. alırsam neyle karşılaşırım bilmiyorum. başka soundbarlar için de geçerli. kullanıcı profili olarak; karasal yayınlar, netflix ve ps5 kullanıyorum. salon tv si için yani.


    arc ile bağlanıldığında tek kumanda ile kullanabildiğini biliyorum. ancak yorumların birinde tv açılıyor görüntü geliyor ses yaklaşık 20 sn sonra geliyor yorumu okudum. öyle mi? öyle ise sadece bunun dezavantajı mı yoksa soundbarlar mı öyle. ikinci takıldığım yorum ise bir süre sonra uyku moduna geçiyor sanırım. öyle mi? bir şeylerin ortasında ses kesilmesini istemem.


    2.1 de atmos ne olur ne olmaz tabi göreceli ama. şunu sormak istiyorum bu model sub+bar ve atmos desteği var. mesela sony ht s40r sub+5.1 ve atmos desteği yok. ille de atmos mu yoksa atmos olmadan +2 hoparlör olan bir model mi deneyimleyen var mı?





  • wollfy31 kullanıcısına yanıt

    mrb. bende arc ile bağlı . tvyi açınca soundbar açılıncaya kadar ses tvden geliyor. sounbar açılınca da ilk 10-15 sn ses gelmiyor. sonra sounbardan gelmeye başlıyor. herhangi bişey izlerken uyku moduna girdiği olmuyor. anca tv açık fakat ses yoksa nesela netflix menüsündeyse veya ps5 de sesi kulaklıkla alırken vs. uyku moduna geçiyor. 3 sorununa yanıtım yokat 5+1 kullanmadım

  • wollfy31 kullanıcısına yanıt

    Aynı tv nin 50" modeli ile aynı soundbarı kullanıyorum. Tv acılınca ses gec geliyor ancak ben hiç problem etmedim bunu. Bir süre soundbara hiç ses gelmezse kendi kendine kapanıyor. Sony veya diğerleri için hatta bu soundbar için de mağazaya gidip deneme imkanınız varsa çok iyi olur.

  • İlk iki sorumun cevaplarına üzüldüm... şimdi diğer soundbarlarda da öyle mi onu keşfetmeliyim. Eğer değilse mecburen bütçe arttıracağım. Mağazalarda ki çok bilmiş, anlamayan satış görevlileri ile tam test yapamıyor ki insan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wollfy31 kullanıcısına yanıt

    hocam arc ile bağladığınızda tv yi açınca soundbar açılıyor, açılma süresi 5-10 saniye kadar sürüyor, haliyle tv açıldıktan sonra soundbardan ses almanız 5-10 saniyeyi bulabiliyor. benim önemsemediğim birşey. 10 saniye nedir ki sonuçta :) diğer soundbarlarda da durum böyledir diye tahmin ediyorum, her cihazın bir açılma süresi var sonuçta. yine de net olarak diğerlerinde de böyledir diyemiyorum.


    "ikinci takıldığım yorum ise bir süre sonra uyku moduna geçiyor sanırım. öyle mi? bir şeylerin ortasında ses kesilmesini istemem."


    bu sorunuza cevap olarak, tv de birşey izliyorsunuz diyelim, durdurdunuz izlediğiniz şeyi, 15 dakika soundbara ses gitmeyince otomatik kapanıyor. birşey izlerken otomatik olarak uyku moduna geçme gibi bir durum söz konusu değil. 15 dakika boyunca kaynaktan soundbara hiçbir ses gitmezse kapanıyor ancak.


    atmos konusuna gelince, tv nizde atmos özelliği varken bunu değerlendirmek lazım. atmos filmlerde ses olayı bambaşka gerçekten. benim tv'nin atmos özelliği yok ancak bazen sırf atmoslu film izliyim diye laptop-soundbar-tv arasında passthrough yapıyorum, sırf laptop'un atmos özelliğinden faydalanabilmek için. dolby digital kötü değil elbette ama atmos ayrı bir boyut.


    birkaç yıl önce grundig'i alırken sony soundbarları da araştırmıştım. genel olarak sony soundbarların ses kalitesi konusunda olumsuz yorum çok fazlaydı o sıralar. özellikle bahsettiğiniz model özelinde yorumları hatırlamıyorum ama sony soundbarların genel olarak çok beğenilmediğini hatırlıyorum. lg ve samsung soundbarlar, sony'lere göre genel olarak daha iyi. tabi modelden modele değişebilir, benim yorumum genel izlenim anlamında :) yazdığınız model yeni sanırım. belki iyi bir modeldir, bilemedim yani araştırmak lazım :)


    sonuç olarak bana sorarsanız, 5000 liraya atmoslu grundig almayı, 8000 lira bandındaki atmossuz 5.1 sony'e tercih ederim. şahsen grundig'den inanılmaz memnunum.





  • Arkadaşlar merhaba ürünü yeni aldım subwoofer bağlantı sorunu yaşıyorum. Subwoofer turuncu ışık sürekli yanıyor ama bağlanmıyor. Bu problemi nasıl giderebilirim acaba.

    Konuda daha önce başına gelenler olmuş fakat çözüm yazmamış kimse.

    Cihaz alt veya ust komsunun cihazı ile mi çakıştı bundan şüpheleniyorum en son.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultraslan_34 kullanıcısına yanıt

    Buün bugün servis geldi sorun çözüldü. Subwoofer i kaldırdı iyice yanına getirdi soundbarı bağlamayı denedi tekrar fişi çekti taktı düğmeye bastı falan bağlantı kuruldu.Normalde sub soundbar'a çok uzak değildi ama arada nesne var diye olmamıştır dedi. Problem yaşayanlar denesin ya da servis çağırabilirler.

  • Herkese merhabalar,

    Grundig GSB 950 Sound Bar aldım. Cihaz ses kalitesi olarak güzel, tasarım olarak şık duruyor.

    Ancak aşağıda belirteceğim şekilde yaptığım bağlantı ile Dolby Atmos ses almam mümkün olmadı.

    Bağlantı şu şekilde:

    Dolby Atmos destekli Xiaomi Stick 4k’yı, soundbar’ın ya 1, ya da 2 numaralı HDMI girişlerine bağlayıp, soundbar’ın HDMI çıkışını da eski ve Dolby Atmos ses biçimini desteklemeyen televizyonuma bağlayınca, Atmos filmler için soundbar ekranında “Dolby Audio” ibaresi çıkıyor. Bu durumda da Surround ses gayet güzel. Ancak mantıken soundbar’a HDMI ile direkt olarak bağlanan Xiaomi Stick 4k ile de Dolby Atmos sesin çözülmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

    Bu şekilde bir bağlantıda yanlış olan bir şey var mıdır, yoksa neden Dolby Atmos ses çözülmüyor?

    İlgilenip cevap vereceklere şimdiden teşekkürler...

  • sitcel S kullanıcısına yanıt

    Hocam soundbar konusuna bi yazın isterseniz. ordaki arkadaşlar daha bilgili. ben direk tv den oynattığım için bir sorun yaşamadım. belki xiami stick te HDMi passthrough için bir ayar vardır.


    https://forum.donanimhaber.com/soundbar-ana-konu--83289199-1305#155328014

  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim, dediğiniz gibi şansımı bir de orada deneyeyim...

  • Deneyimli arkadaşlardan öğrenmek istediğim bir konu var.

    TV imde Atmos desteği yok, ancak Apple TV 4k var. Ve atmos ve Dolby Vision desteği Apple TV de var. Grundig GSB 950 sound barı alsam Dolby Atmos ve Dolby Vision kullanabilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 18 Mart 2023; 21:24:4 >
  • taytaylan kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Apple TV 4K HDMI çıkışını Grundig soundbar HDMI 1 veya 2 girişine bağlayıp, soundbar'ın HDMI çıkışını da televizyonun HDMI girişine bağlarsanız "Dolby Atmos" ses alabilirsiniz diye düşünüyorum.

    "Dolby Vision" çalışır mı onu bilemiyorum.

    Kolay gelsin...

  • Elimde 1 tane fazladan aynı modelin subwooferı var. 2 subwoofer'ı bağlayabilir miyiz acaba soundbara? Bağlansa da 2+2 şeklinde çok sağlıklı bir ses vermeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta 2+1 olarak tasarlanmış bir ürün.


    Edit: Bir subwoofer bağlandıktan sonra ikinciye izin vermiyor soundbar. Anakart üzerinde işlem yapmak gerekiyormuş. Garantiyi yakmayalım. Yalnız bu tür işlemler yapanlar var, güzel sonuçlar gördüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 10 Ağustos 2023; 15:46:42 >
  • Arkadaşlar merhaba, hifi cihazlara yöneldiğim için 4 aylık cihazımı satıyorum. Mart ayında Amazon Türkiye'den aldım. Türkiye'den gelme cihazdır garantisi resmi ve burada geçerlidir. Kendi orijinal kutusu mevcuttur. Herhangi bir çizik veya kusuru yoktur. İlgilenen arkadaşlar özel mesaj ile ulaşabilir.


    Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W


    Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W


    Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W


    Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan_34 -- 12 Ağustos 2023; 15:30:37 >




  • merhaba fiyat nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir ses sistemi aldım.(gsb 950) Tv 2012 model arc çıkışı mevcut(samsung ue40d600) forumda okuduklarım üzerinde bütün bağlantıları sökerek aynet üzerinden bağlantıyı sağladım.Tv ye soundbara kumanda edebiliyorum.Yalnız mi box s 4k cihazımı tvden hdmi ile bağlantı yaptığımda tv kumandandasından da diğer hdmi seçtiğimde ses alınıyor taki tekrar tv ye geçip uydu alıcısından tv izleyemeye başlayana kadar(uydu alıcısı d smart hdmi ile tvye bağlı pace marka)

    Sistem arc den bağlı oldugundan tv kumanda ile ses açağım zaman ekrana bir aynet yazısı gelip ardından soundarın ismi yazarak sesi seviyesini gösteriyor.Normal şartlarda bu şekilde çalışması gerekirken tv ye kapattım mi boxu kapattım geri açtığımda tv arc bağlı olarak gözüküyor ancak ses gelmiyor arc den bağlı olan sistemin kafası karışırıyor.Aynet yazısı çıkıyor ama sounbarın ismi çıkmıyor.


    Arc mi bozuk anlayamadım mi box hiç bağlı değilken herşey normal.


    Deneme için bu sefer mi boxu hdmi ile soundbara bağladım.Burdada aynı şekilde eğer mi boxu kapatırsam sistem yine kafası karışıyor.


    Ayrıca bir farklı sorum daha var.Soundbara bağladığım hdmi kablosunun arc destekli olması şartmı bunu şundan soruyorum. Mi box netflix uygulmasında dolby digital verirken prime da aynı kablo pcm audio veriyor.Kabloyu arc destekli olanı takınca dolby digital yazısını primeda alabiliyoruma neden böyle?


    ÖZetle mi boxla arc sistemini birlikte adapte edemedim.Mi box açık kalacak şekilde bırakırsam sorun yok gibi gözüküyor.Bakmam gereken bir kısım var ise yardımınızı bekliyorum.





  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.