Şimdi Ara

Grande Punto Multijet Çalışmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün Ankara'dan dönerken Sunpet'ten 70 Liralık Eurodizel aldım (Bir de daha düşük fiyatlı mazot vardı) . Oradan Tokat'a kadar geldim. 1-2 gün kullandım aracı. Ancak bugün akşam vakti, çarşıya çıktım ve aracı bir süre park ettim. Döndüğümde aracı çalıştırmak istedim ama kontak alıyor ama araç çalışmıyordu. Biraz denemelerim sonucu aracı çalıştırdım ve bir müddet yüksek devirde gaz verdim. Oradan vitesi taktım ve bir 50-100 metre sonra araç stop etti.

    Akabinde, dizel ustası çağırdım. Yakıttandır dedi, enjektör valfleri tıkanmıştır dedi. Motor hava kanalına balata spreyi benzeri birşey sıkarsak çalışır merak etme dedi. Ben de peki dedim ve sprey olayını denedik, sprey sıkılırken bir an çalışacak gibi oluyor sonra tekrar stop ediyor araç. Daha sonra başka bir araçla, aracı sanayiye dükkanın içine çektik ve yarın sabah araç cihaza bağlanacak.

    Şimdi benim de aklıma yakıttan kaynaklanan bir sorun varmış gibi geliyor. Çünkü aracı alalı 1 yıl oldu ve sürekli aynı yerden dizel aldım ve bir sıkıntı yaşamadım. İlk uzun yol denememi yaptım ve dönüşte de Kırıkkale'den Samsun'a giderkenki Sunpet (Opet'in yan kuruluşu diye) bayisinden aldım ki almaz olaydım.

    Aklıma mazot pompası, akü, sigorta, enjektör arızaları geliyor. Bakalım hayırlısı.

    Olası arızalar neler olabilir ve bana maliyeti nedir arkadaşlar? Enjektör değişimi maliyetleri ne kadardır.

    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Umarım çok fazla masraf çıkarmaz başıma.


    İyi forumlar.







  • hocam sunpet nedir allah aşkına neden aldın ki opet petrol ofisi shell falan yokmuydu oralarda
  • Benim de suphelerim vardı aslında ama gelirken babam rahatsızdı, mola icin oraya saptım. Hazır gelmisken biraz mazot alayım dedim. Maalesef durum boyle.

    Simdi sanayiye gidiyorum, cihaza baglanacak, bakalım ne olacak.

    Gelismeleri burdan yazarım yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an sorun mazot pompası gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbolu araçlar kullanırken motorin aldığınız yer konusunda daha dikkatli olalım, yoksa böyle problemler yaşanır..
  • Enjektörlerden olma olasılığı büyük çünkü mazot'da pislik varsa veya dinlenmemiş mazotsa ondan olabilir.Eğer enjektörler'de tıkanıklık varsa büyük ihtimal temizleme ile giderilir problem ancak oda biraz masraf çıkartır temizlenmesi,ayarları vs. biraz tutar.Bilmediğiniz yerden ve bilinmeyen markalardan yakıt almayın kaçak olma ihtimali bile var.
  • Yakıt konusunda, kesinlikle markadan şaşmamak lazım; özellikle söz konusu yakıt dizelse. Bu arada, mazot pompasındaymış sorun. Sipariş verdik. Toplam maliyeti yarın söylerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci541

    Yakıt konusunda, kesinlikle markadan şaşmamak lazım; özellikle söz konusu yakıt dizelse. Bu arada, mazot pompasındaymış sorun. Sipariş verdik. Toplam maliyeti yarın söylerim.

    çok faydalı olur , böylece arkadaşlar kaçak , ucuz mazot alırken böyle bir şeyle karşılaşırlarsa yüklenecekleri maliyeti bilebilirler..
  • enjektörler tek depoluk mazot ile takınabilir mu ?

    mazot pompasından olmasın
  • Önce rail basıncı ölçülür. Eğer rail basıncı düşükse rail basınç sensörü kontrol edilir, sensör sağlamsa pompaya yoğunlaşılır.. oda sağlamsa ve rail basıncı normalse enjektörler kontrol edilmelidir.

    Kırıkkale nin girişince shell var ben 2 yıldır oradan alıyorum hiç bir sıkıntı çıkartmadı. keza merkeze sapınca 6 - 7 km içerde opet var. keşke oradan alsaydınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: liebermann

    quote:

    Orijinalden alıntı: erci541

    Yakıt konusunda, kesinlikle markadan şaşmamak lazım; özellikle söz konusu yakıt dizelse. Bu arada, mazot pompasındaymış sorun. Sipariş verdik. Toplam maliyeti yarın söylerim.

    çok faydalı olur , böylece arkadaşlar kaçak , ucuz mazot alırken böyle bir şeyle karşılaşırlarsa yüklenecekleri maliyeti bilebilirler..

    Hocam tekrarlayayım;

    Mazotun ucuzuna kaçmadım, o Sunpet denen zıkkımda, 2 çeşit mazot vardı. Biri 3,50 civarı diğeri Eurodizel 3,75 idi. Ben Eurodizel alacağım diye belirttim ve Eurodizel pompasından doldurttum. Burada olay "ucuz mazot" değil, "Kalitesiz Mazot" ve "Güvenilir olmayan benzinlikler" olmalı. Aslında plakama yazılmış yakıt fişi aldım ama şuan ne yazık ki bulamıyorum.

    Neyse artık, bu konuyu okuyan 10-15 kişiyi bu tür bir sıkıntıdan kurtarsak, kendime kar sayacağım.




  • "sunpet" nerde gördün nerde duydun marka olduğunu?

    o eurodizel - a dizel - b dizel.. o tüm pompaların aynı depodan mazot çekip basma ihtimali çok de ayrıca çok yüksek.. kaliteli olmak öyle kolay değil, pahalı olan her şey "kaliteli"dir anlamına maalesef gelmiyor TR'de..
  • 650 çıkma mazot pompası + 100 TL işçilikle toplamda 750 TL verdim arkadaşlar. Sıfırını 1500-2000 TL arası fiyat çekiyorlardı. Lanet olsun böyle adilere, milletin 3 kuruş emeğine göz dikenlere. Haram olsun hakkım. Fişi bulamadım yoksa, yasal işlemlere başlayacaktım. Aksi gibi bir de peşin aldım mazotu, yoksa bir şekilde kredi kartından çıkardı kayıtlar.

    Neyse bu da bana akıl parası olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 19 Temmuz 2012; 14:23:24 >
  • Geçmiş olsun, daha büyük bir sorun çıkmamış neyse ki hocam.
  • Tesekkürler kardeşim. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.