Şimdi Ara

Grafiker PC Tavsiyesi | 3500TL -Kasa- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
5.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda linkini verdiğim 1333 MHz CL7 bellekler vardı. Onunla veya muadiliyle revize et belleklerini. 1600 MHz'den sonrasının hiçbir etkisini göremezsiniz nasıl olsa. Saat hızı cinsinden hızlı belleklere ihtiyacınız yok çünkü. 1600 MHz CL9 yerine 1333 MHz CL7 daha iyidir. Yukarıda LEON-X'te bunu onaylamıştı zaten.

    Şu an çıkmam lazım. O sebeple diğerlerine bakamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Yukarıda linkini verdiğim 1333 MHz CL7 bellekler vardı. Onunla veya muadiliyle revize et belleklerini. 1600 MHz'den sonrasının hiçbir etkisini göremezsiniz nasıl olsa. Saat hızı cinsinden hızlı belleklere ihtiyacınız yok çünkü. 1600 MHz CL9 yerine 1333 MHz CL7 daha iyidir. Yukarıda LEON-X'te bunu onaylamıştı zaten.

    Şu an çıkmam lazım. O sebeple diğerlerine bakamadım.

    Abi işin kötü yanı hiç bir yerde 1600 CL7 bulamadım. Ben de o kadar para vermişken yüksek frekans olsun dedim en azından 1866 CL9

    Şimdi 1333 CL7'nin bu tarz programlar için 2133 CL11'den daha hızlı ve daha iyi olacağını mı söylüyorsun? Artık gelince yazarsın tekrardan.




  • quote:

    Şimdi 1333 CL7'nin bu tarz programlar için 2133 CL11'den daha hızlı ve daha iyi olacağını mı söylüyorsun? Artık gelince yazarsın tekrardan

    O kadar da değil. Ancak, yüksek bellek hızına ihtiyaç olmadığını söylüyorum. İlk mesajımda tarif etmiştim ya hani sistemi; dur-kalk şeklinde çalışır diye. 5.5 saniyede yapacağı iş 5.4 saniyede bitse ne olur yani? Render gibi uzun süreli işlemler yapılacak olsaydı, o zaman yüksek saat hızlı bellek gerekirdi ama burdar öyle bir durum yok. Anlık tepki süresi hızlı olsun yeter ve o sebeple 1333 MHz CL7 gayet yeterlidir.


    quote:

    işin kötü yanı hiç bir yerde 1600 CL7 bulamadım

    Yukarıda İnventus'tan 1333 MHz CL7 önerdim. Burda LEON-X'e soruyorum o belleği. O da onaylıyor.
    Madem sonradan parça alma imkânınız olmayabilir. O zaman, hazır bellekler de ucuzken bundan iki kit alırsınız ve toplam 16 GB olur belleğiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bellek olarak şundan iki kit alınması daha iyi olmaz mı: GSKILL F3-10666CL7D-8GBXH



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Temmuz 2012; 20:48:45 >




  • Hiç sormadım da bak. Sizin şirkette ne tür işler yapılacak bununla?
  • Cianni,

    Tam olarak neler yapacağınızı, ne tip projelerde kullanacağınız bilemiyorum. Ancak size tavsiyem işlemci için biraz daha bütçe ayırmanız olacaktır. Aynı zamanda ram miktarınızıda 32gb da tutmaya gayret edin. SSD ise işlemler için olmassa olmaz, SSD de kendi tecrübelerim dahilinde kesinlikle raid 0 önermiyorum, bu benim şahsi kanaatim, tartışılır, Tek 240 gayet yeterli olur, 120 de iş görebilir ama tercihiniz 240 olmalı.

    Biraz bütçenizi aşacaktır ancak tavsiye edeceğim sistem sizi hiç bir suret ile üzmez hız aşırtmayada ihtiyaç duymaz, ilerde render aşamasına geçtiğinizde ( görsel render!! ) pro bir ekran kartı ilavesi ile eksikısiz bir makina olur. Ayrıca bu kadar bütçeniz varsa, X79 varken diğer sistemlere pek gerek yok.

    INTEL CORE I7 3930K SOKET 2011 3.2GHZ 12MB
    GIGABYTE X79-UD3 INTEL X79 SOKET 2011 DDR3 2133MHZ SATA 3.0 USB 3.0
    GSKILL 32GB(4X8GB) ARES ORANGE LOW PROFILE DDR3 1600MHZ CL10 DUAL
    OCZ FATAL1TY SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)
    WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK (depolama)
    OCZ 240GB AGILITY 3 SERISI SATA 3.0 SSD (525MB OKUMA/ 500MB YAZMA)

    Yukarıda yazdığım ürünlerin toplam fiyatı kdv dahil peşin : 3829tl yapıyor, Vatan Bilgisayar bu günkü %8 indirimli, Eğer hafta sonu %25 indirimine denk getirirseniz çok hesaplı olabilir. Ekran kartı ve soğutucu yazmadım arkadaşların çeşitli uygun tavsiyeleri var zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 19 Temmuz 2012; 23:00:08 >




  • Mürsel Abi yukarıda yazmıştım kullanılacak programları şimdilik;

    Adobe Photoshop Extended - Adobe Illustrator - Adobe Indesign - Vector Magic - Font Lab Studio.

    Bu arada dediğim gibi 1600 CL7 bulsam direk onu yazacaktım ama yok malesef. Asıl soru şb noktada başlıyor;

    Senin de dediğin şekilde dur kalk şeklinde çalışan bu programlarda 1333 CL7'mi daha iyi performans verir 1866 CL9 mu yoksa 2133 CL11 mi? Anladığım kadarı ile sen halen CL 7 olan 1333MHz'yi savunuyorsun. Ben ise pek bir şey bilmiyorum. Ama makinenin ileride Render da alabilme ihtimaline karşılık 1866 CL9 daha uygun gibi geldi bana. (O durum da ileride ekran kartı da eklenir fazladan)

    @CESAJANS

    Hocam öncelikle teşekkürler, yazdığınız sistemi ben de düşünmüştüm önceden fakat o fiyata daha ne Monitör ne de klavye fare ne de kasa ekli. Onlar da eklendiğinde fiyat iyice kabaracak. Şu an en iyisi yukarıda yazdıklarım gibi duruyor. Bir de dediğim gibi ürünler şirkete sunulacak. Yine onlar uygun gördükleri yerden uygun gördükleri şekilde alacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 19 Temmuz 2012; 23:07:41 >




  • @CESAJANS:

    Bütçeyi zaten 2500 TL'den zorlamayla 3500'e kadar çıkardı. Hem, 32 Gb belleği nerde kullanacak Allah aşkına? Ben işyerinde diskteki boyutu 2.5-3 GB olan PSD dosyalarında işlem yaparken bile 12 GB bellek nadiren yetmiyor. Onun dışında çoğunlukla yarısı bile dolmuyor. Bu bilgisayar, prodüksiyon şirketine alınmayacak; bir matbaa ya da ajansa da alınmayacak. Bir şirketin içinde kendi işlerinin yapılmasında kullanılacak. Renderla falan işleri olmayacak yani. Yukarıda, hangi programları kullanacaklarını yazmışlar ama konunun tamamını okumadan yazdın sanırım.
  • Sanırım Render kelimesinin anlamında bir kargaşa söz konusu. Masaüstü yayıncılıkla renderın uzaktan-yakından alakası yoktur. Render, 3B modelleme, ses, görüntü ve video işlemenin adıdır.

    quote:

    Render kelimesi 3D alanında en çok kullanılan terimlerden birisidir. Türkçe karşılığı “sunmak”, “derlemek” manasına gelen render, çizdiğimiz sahnedeki objelerin bütün hesaplamalarının yapılarak en son ki sunuş aşamasına gelmesi demektir. Çizim esnasında sahnedeki objeler, ışıklar kaplamalar ve efektler uygulanmış olsalar dahi belirgin bir biçimde gerçek görüntüyü yansıtmazlar. Çünkü çizim esnasında hem bu hesaplamaların yapılması hem çizimin yapılması normal bilgisayarların gücünün üstünde bir işlemdir. Bazı sahnelerin render süresi saatleri bulabilir ve saatler süren bir sahnenin gerçek zamanlı olarak hem çizilmesi hem hesaplanması oldukça maliyet gerektirir.

    Render sahnedeki objelerin, ışıkların ve yansımalarının birbirinden etkilenerek ortama yayılan ışık kümelerinin hesaplanmasıdır.R ender motoru başta sahnedeki objeleri ve ışık kaynaklarını varsa efektleri tespit eder ve hesaplamaya başlar.Örnek olarak sağ taraftan vuran bir ışık kaynağının nereye ışığını göndereceğini ve sonunda nerelerde gölge ve bu ışığın parlaklık oluşturacağını hesaplar ve çizimi sunuş haline getirir… Alıntıdır.


    Şimdi bu tanıma göre, o bilgisayarda render yapılıp-yapılmayacağını tekrar soruyorum...

    Bütün yazdıklarını okuduğumdan emin olabilirsin. Bellek konusunda istersen 3000 MHz bellek tak, 1333 Mhz'le arasındaki farkı ancak test programlarıyla anlarsın. Bahsettiğin programları kullanırken anlamanız imkânsız. O sebeple de gereksiz. Zaten bütçeniz kısıtlı. Asıl yüklenmeniz gereken parça işlemci olması gerek. Buna bağlı olarak, 16 GB 1333 MHz CL7 bellek rahatlıkla yeterli olacaktır. Ancak işin içine render da girecekse, işte o zaman "Bütçen nisbetinde anakartın bütün bellek slotlarını 2000-2300 MHz bellekle doldurman gerekir." derdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Temmuz 2012; 23:27:52 >




  • Abi ben de son kez cevaplıyorum :) Render'ı kuzenimin abisi iç mimarlık firmasında kullanıyor ve şu an bu kuzenimin render ile işi yok zaten. Ama 3DMax öğren kullan derler mi bilmem. Seni de şu an tam olarak anladım değişen bir şey olmayacak iki bellek arasında. İşlemci olarak da bir üst seviye olarak 3930K önerirdik ki biraz zor o seviyeli bir bütçe kurulması. İşin kötü yanı şirketten bir bütçe de belirtmemişler ama sen kendi PC'n ayarında biraz daha iyisini işini görecek şekilde ayarla demişler. Evde zaten 2600K var. Bu da ya 2700K olacaktı yada 3770K. Seçim 3770K oldu fakat dediğim gibi sonu nereye varır bilmem gelişmeleri önümüzdeki günler gösterecek, şu an iş yerine evdeki PC'yi götüdü ve onu kullanıyor iş yerinde
  • Benim işyerinde kullandığım makinanın işlemcisi i5 2400 gibi bişey olması lazım. 12 GB 1333 MHz bellek ve 1TB 7200 RPM HDD var. Emin ol ki bütün yavaşlık HDD'den kaynaklanıyor. Bellekten yana sıkıntım yok. İşlemci de 2400 yerine 2600 olmuş olsaydı, sadece biraz daha hızlı olmuş olurdu, hepsi o. Evdeki Core2duo işlemcili aleti ise biliyorsun.

    Burdan kıyasla, sizin kuracağınız alet bundan kat kat üstün olacaktır ki, o arkadaşın benim yaptığım kadar ağır işler yapacağını da hiç sanmıyorum. "İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır" hesabı, gözünüzde çok büyütüyorsunuz bu işi. İyi bir oyun PC'si bile, masaüstü yayıncılıkta kullanılan PC'den emin ol ki çok daha güçlüdür (ekran kartını saymasan bile)...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    @CESAJANS:

    Bütçeyi zaten 2500 TL'den zorlamayla 3500'e kadar çıkardı. Hem, 32 Gb belleği nerde kullanacak Allah aşkına? Ben işyerinde diskteki boyutu 2.5-3 GB olan PSD dosyalarında işlem yaparken bile 12 GB bellek nadiren yetmiyor. Onun dışında çoğunlukla yarısı bile dolmuyor. Bu bilgisayar, prodüksiyon şirketine alınmayacak; bir matbaa ya da ajansa da alınmayacak. Bir şirketin içinde kendi işlerinin yapılmasında kullanılacak. Renderla falan işleri olmayacak yani. Yukarıda, hangi programları kullanacaklarını yazmışlar ama konunun tamamını okumadan yazdın sanırım.

    Şahsi tartışmaya girmek istemem, ne iş yaparsınız hangi tür dosyalarla kaç layerla ne gibi efektlerle çalıştığınız bir işten bahsettiğinizide bilmiyorum. Ancak bahsettiğin gibi diskte 2,5-3gb yer tutan benzer bir yüklü işi photoshop yanında birde corel vb programda açtığın anda neden 32gb tavsiye ettiğim konusunu bir daha düşünürsün

    Bütçenin 2500 den 3500 seviyesine çıktığının farkındayım, konuyuda baştan sona okudum Ben ileriye dönük bir setup olsun diye o sistemi tavsiye ettim, dediğim gibi sadece tavsiyedir.




  • Amacım tartışmak değil zaten. 32 Gb gibi uç bir öneriye kızdım sadece.

    Corel, sistemi gereksiz yere kasan bir program. Hem Corel'i ben, vektör bazlı programa örnek olarak telaffuz ettim (berabeinde QuarkXpress'i de); cianni değil. Onun yukarıda yazdığı programlar arasında zaten Corel yok. Belli ki bütün işlerini Adobe programlarıyla halledecekler ki, konu sayfa mizampajı ise, bunu da Indesign'da yaparlar ve Idesign da Corel gibi resimleri çalışma dökümanına kaydedip bilgisayarı kasmak yerine link mantığıyla çalıştığı için, bellek yetersizliği sorunu olmayacaktır.



    Çalıştığım büyük dökümanlar ise, her biri ortalama 50-100 sayfalık Indesign dökümanları, 72 ppi olarak kimi zaman eni 10 metreyi bulan PSD dökümanları.
    Indesign, o büyük dökümanlara rağmen, belleğin yarısını bile bazen dolduruyor; o da programı uzun süre açık tutarsam. Bellek yetersizliğini ise, demin örneğini verdiğim devasa PSD dökümanlarıyla çalışırken çekiyorum; o da zaten binde bir geliyor. Onun dışında, demin de dediğim gibi belleğin yarısı bile dolmuyor; ki aynı anda 10 taneden fazla program açık olmasına rağmen (tabi photosop'la büyük ebatlı döküman çalışmıyorsam).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Benim mesajı neden alıntıladınız ? 4x4Gb 16GB ediyorda 2x8GB etmiyor mu ?

    4 x4 8x2 ye gore azda olsa daha performanslidir modul sayisinin fazlaligindan bekleme yapmaz ve daha hizli seviyesine sahiptir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cianni

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Yukarıda linkini verdiğim 1333 MHz CL7 bellekler vardı. Onunla veya muadiliyle revize et belleklerini. 1600 MHz'den sonrasının hiçbir etkisini göremezsiniz nasıl olsa. Saat hızı cinsinden hızlı belleklere ihtiyacınız yok çünkü. 1600 MHz CL9 yerine 1333 MHz CL7 daha iyidir. Yukarıda LEON-X'te bunu onaylamıştı zaten.

    Şu an çıkmam lazım. O sebeple diğerlerine bakamadım.

    Abi işin kötü yanı hiç bir yerde 1600 CL7 bulamadım. Ben de o kadar para vermişken yüksek frekans olsun dedim en azından 1866 CL9

    Şimdi 1333 CL7'nin bu tarz programlar için 2133 CL11'den daha hızlı ve daha iyi olacağını mı söylüyorsun? Artık gelince yazarsın tekrardan.

    Hocam acikladim ben nasil isledigini 1600 cl7 hem cok pahali hemde bulunmasi zir yuksek frekans geremiyor rogramlarda clsi yuksek olunca cycling turnu hizli yapmadi onemli olan oyun gibi dusunmeyin birde bellekleri 4x4 alin.Quadro vs gerekmez o kadar degil 670de abarti pyun pcsi degil giris seviyesi bir kart yetecektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadasin 32 gbye ihtiyac duymayacagindan eminim.Raid 0 oner,iyorum bende tek ssd alman daha iyi olacaktir.Pcye gecince bir sistem kurarim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CESAJANS

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    @CESAJANS:

    Bütçeyi zaten 2500 TL'den zorlamayla 3500'e kadar çıkardı. Hem, 32 Gb belleği nerde kullanacak Allah aşkına? Ben işyerinde diskteki boyutu 2.5-3 GB olan PSD dosyalarında işlem yaparken bile 12 GB bellek nadiren yetmiyor. Onun dışında çoğunlukla yarısı bile dolmuyor. Bu bilgisayar, prodüksiyon şirketine alınmayacak; bir matbaa ya da ajansa da alınmayacak. Bir şirketin içinde kendi işlerinin yapılmasında kullanılacak. Renderla falan işleri olmayacak yani. Yukarıda, hangi programları kullanacaklarını yazmışlar ama konunun tamamını okumadan yazdın sanırım.

    Şahsi tartışmaya girmek istemem, ne iş yaparsınız hangi tür dosyalarla kaç layerla ne gibi efektlerle çalıştığınız bir işten bahsettiğinizide bilmiyorum. Ancak bahsettiğin gibi diskte 2,5-3gb yer tutan benzer bir yüklü işi photoshop yanında birde corel vb programda açtığın anda neden 32gb tavsiye ettiğim konusunu bir daha düşünürsün

    Bütçenin 2500 den 3500 seviyesine çıktığının farkındayım, konuyuda baştan sona okudum Ben ileriye dönük bir setup olsun diye o sistemi tavsiye ettim, dediğim gibi sadece tavsiyedir.

    Alıntıları Göster
    @CESAJANS:

    İmzanızdaki ilana baktım ve beğendim. Güzel çalışmalarınız var. Sanatınıza saygı duyuyorum.




  • Kasa
    1 x SilverStone Redline Serisi RL01B 2xUSB 3.0 Portlu Mid Tower Kasa 120,79 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x Seasonic X 760W 80+ Plus Gold Tek 12V Kanalı 62A Modüler Güç Kaynağı 343,20 TL+KDV
    İşlemci
    1 x INTEL Core i7-2700K LGA 1155 8MB 3.5GHz Dört Çekirdekli İşlemci 715,10 TL+KDV
    İşlemci Soğutucu
    1 x Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1156 / 1155) 84,36 TL+KDV
    Anakart
    1 x Asrock Z77 Extreme9 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Ivy Bridge) 785,18 TL+KDV
    Bellek
    1 x Corsair Vengeance 16GB(4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Quad Kit PC Belleği (CMZ16GX3M4X1600C9) 322,02 TL+KDV
    HDD
    1 x WD Caviar Black 2 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD2002FAEX) 485,46 TL+KDV
    SSD
    2 x Corsair Force GT Serisi 120GB 2.5" Sata3 555-515MB/s SSD 680,37 TL+KDV
    TOPLAM 3516,81TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4915
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4479
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4503
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5028
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl7d-8gbxh-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl7-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl7d-8gbxh-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl7-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4245
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4304
    Yanlisim yoksa cunku mobildeyim toplam fiyat 3134.96 psu fazla bile artik sogutucu mu eklersin kart mi eklersin kalan parayla sana kalmis.Eger hdd yetmez diyorsan 1 tb yapabilirsin yine hayli para kalir ama yapacagin islerin boyutunu bilemedigimden 500 gb koydum.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4992
    500 cikarip is pcsi olacagindan normalde onemli olmayan mb hizi 32 vs 64 gibi onem arz eder o yuzden bunu sectim toplamda 3205.09 oluyor oc yapmaya gerek yok bence basit bir kartlw bu sistemi tamamlarsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 20 Temmuz 2012; 0:37:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marfoglu

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4915
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4479
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4503
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5028
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl7d-8gbxh-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl7-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl7d-8gbxh-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl7-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54888
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4245
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4304
    Yanlisim yoksa cunku mobildeyim toplam fiyat 3134.96 psu fazla bile artik sogutucu mu eklersin kart mi eklersin kalan parayla sana kalmis.


    Şu sisteme monitör, klavye fare seti, ve ekran kartı (çünkü zaruri, dahili grafik yongası yok) eklendiğinde - soğutucu eklemiyorum- 4150TL yapıyor ki stok fan işlemci stok halde iken çok ses yapmıyor ise en iyi sistem olarak duruyor. Keşke dün yapmış olsaydık bunu çünkü iş işten geçmiş olabilir şu an

    Diğer sistemlerden tek eksiği 120GB'lik SSD alanı az, ve kasa kalitesi düşük ki şu sisteme kasa kalitesine de gerek yok. Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 20 Temmuz 2012; 0:37:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marfoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Benim mesajı neden alıntıladınız ? 4x4Gb 16GB ediyorda 2x8GB etmiyor mu ?

    4 x4 8x2 ye gore azda olsa daha performanslidir modul sayisinin fazlaligindan bekleme yapmaz ve daha hizli seviyesine sahiptir.

    Bana burada yorum yapmanız gereksiz. 4x4GB ın 2x8GB a göre hangi uygulamalarda ne kadar daha performaslı olduğunu söyleyin , yada zaten elinde olan 4 slotu neden direk doldurması gerektiğinin mantığını açıklayın. Zamanında ram timing, mhz artışlarını ve dual-single performansını deneyenlerden biri de benim.

    Not : Yok 16gb ram ile ne yapacak vs. vs. diyen birisi, bir grafik tasarımcı ile konuşsun. Kendi zaten bilmiyordur çünkü. Profesyonel bir kullancının deneyimlerine başvurabilir.

    iyi forumlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.