Şimdi Ara

Gözümde lens var ama bulanık görüyorum !! ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler, 2 yıldır lens kullanıyorum. son zamanlarda sağ gözümde kanlanma olmaya başladı ve 2 3 gündür sağ gözümde lens olmasına rağmen gözümde lens yok gibi bulanık görüyorum. elimle sol gözümü kapatıp sadece sağ ile bakmaya çalıştığımda sanki sağ gözümden gözlüksüz, lenssiz şekilde etrafa bakıyorum. Lensi değiştirmeyi denedim ancak diğer lensle de aynı problemi yaşıyorum. Böyle bir durumla karşılaşan ya da duyan oldu mu? Bu durum bazen düzeliyor normal şekilde görüyorum ancak bazen uzun süreler boyunca sanki lenssizmişim gibi görüyorum. Yardımcı olabileceklere şimdiden çook teşekkür ediyorum!



  • Numara artmış ya da artıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arada bendede oluyo sadece sol gozumde bugulanıyo gıbı oynatıyıyorum duzelıyo aynı seymıdır bılemem
  • dostum lens tam olarak oturmuyor sağa sola kaçıyordur, lens gözündeyken gözünle oynama kaşıma. ayrıca gözün kanlanmaya başladıysa o lensleri çıkarıp doktora gitmeni öneririm, takmaya devam edersen hiç göremiyorum diye hayıflanabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle:

    - Lens dediğin her gün solüsyona konulur, solüsyon her gün tazelenmeli, takarken çıkarırken elin temiz olmalı. Bunların hepsine uyacaksın, temel kuraldır, lens kullanırken pasaklı olmak yok.

    - Gözlerin kanlanıyorsa çıkart, takma bir süre, göz doktoruna git. Konjonktivit (yanlış yazmış olabilirim) olmuş olabilirsin. Gözüne kalıcı zarar verme ihtimali var.

    - Lensle uyuma, lens gözünün hava almasını engeller. Günlük çıkarılmalı, göz dinlendirilmeli. Aylık haftalık lens alma, sağlıksız. Günlük lens al, her gün çıkar, dinlendir gözünü.

    - Gözünde lens varken elinle ovuşturma.

    - Lensleri takarken tümsek kısmı tam parmağının ucunda dikken tak, tam oturduğundan emin ol. Takarken kenarlarında katlanma olmasın, buna çok dikkat et. Bir de lensin doğru şekli vardır, yandan baltığında kenarları hafif dışarı kıvrıksa o lens terstir, düzelt öyle tak.

    Bunları biliyorduysan bile belki başkasına yardımcı olur.




  • önerim bir mühdet gözünü dinlettirmen gözlük varsa gözlük kullan 1-2 gün,

    arkadaş büyük ihtimalle gece de takılabilen lens kullanıyor o yüzden bir sakıncası yok gece çıkmamanın tabi ki de hafta bir çıkarıp gözlerini dinletirmesi lazım ama çoğu kişi bunu yapmıyor.
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar,en yakın zamanda doktora gidip sonucu yazacağım. Gözlük kullanmak zor iş ama lens kullanmakta bir o kadar zor. heralde çözüm çizdirmek olacak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.