Şimdi Ara

Gözlerimin numarası hızlı ilerliyor. Lazer çözüm olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gözlerimin numarası hızlı ilerliyor. 4 yıldan beri miyopum. 0.75 le başladı 3 ay öncesinde 1.75 ti. .3 ay önce aldığım gözlükle bugun fark ettim ki uzaktaki yazıları ne okuyamıyorum. Televizyonda maç seyrederken topu seçemiyorum. Bu hızla giderse 2-3 seneye kalmaz daha ilerliyecek. Acaba lazer kökten çözüm olabilir mi? Araştırıyorım herkes memnun. Ama yan etkileride varmış. Nedir bu konuda görüşleriniz.

    Not: Doktorla ameliyat hakkında konuşmuşluğum yok.



  • Lazerli miyop ameliyatını yaparken dikkat ettikleri en önemli şey, miyopun ilerlemesinin durduğu zamanı seçmektir.Belli bir yaştan sonra yapılıyor bu ameliyat.Yani lazer ameliyatı yaptıktan sonra ilerlemeyecek diye bir şey yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cardiacus

    Lazerli miyop ameliyatını yaparken dikkat ettikleri en önemli şey, miyopun ilerlemesinin durduğu zamanı seçmektir.Belli bir yaştan sonra yapılıyor bu ameliyat.Yani lazer ameliyatı yaptıktan sonra ilerlemeyecek diye bir şey yok.

    Yani bir nevi garantisi yok diyorsunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sir Night


    quote:

    Orjinalden alıntı: cardiacus

    Lazerli miyop ameliyatını yaparken dikkat ettikleri en önemli şey, miyopun ilerlemesinin durduğu zamanı seçmektir.Belli bir yaştan sonra yapılıyor bu ameliyat.Yani lazer ameliyatı yaptıktan sonra ilerlemeyecek diye bir şey yok.

    Yani bir nevi garantisi yok diyorsunuz.



    Yani şöyle.Ameliyat olduktan sonra artabilir tekrardan miyop.Lazer mevcut miyop derecenizden kurtulmanızı sağlar.Doktorunuz aydınlatır bu konuda.İyi bir uzmana yaptırırsanız ameliyatınızı güzel bir sonuç alırsınız.Sonraki ufak artışlar da (ki olursa) çok da rahatsız etmez.Ama tavsiyem çok iyi araştırın bu lazer konusunu.




  • Ben de benzer bi durumla karşılaştım, 0,75 , sonra 1,75en son da 3,75 ama yıllardır ilerlemiyor. Gelişme çağında göz numarası da ilerliyor; ama seninki biraz az zamanda ilerlemiş. Benim daha uzun zamanda ani fırlamalar şeklindeydi. En iyisi uzman bir doktora görünmek yine de.
  • 1) Gözlüğünüzü aldığınız optik dükkanına dikkat edin. Ellerinde kalan artık camları takabiliyorlar. Bu da göze zarar veriyor. Bir optikciye yada bir doktora gözlük camlarınızı kontrol ettiriniz. Elinizde bulunan reçetede ki numara ile gözlükte takılı numaralar aynı mı değil mi baktırınız.
    2) Bilgisayar, tv. vb. makinaların karşısında gözünüzü yıpratmayınız.
    3) Doktorun verdiği gözlüğü ne olursa olsun gözünüzden çıkarmayınız. Düzensiz kullanım yüzünden şuan benim gözlük numaram 5.00 ı geçmiş durumda.
    4) Lazer ameliyatı, göz bozukluğunun ilerlemesi yavaşladığında olması daha makbuldür. Lazer ameliyatı olduktan sonra, tekrar göz ilerlerse; bunun geri dönüşü yoktur. Yani ikinci bir ameliyat çok zordur. Lazerle incelen mercek, ikinci bir lazeri kaldıramayabilir.
    5) Kitap okurken; kitabın içine girmeyiniz ve aydınlatmaya dikkat ediniz.




  • bırısı lazer yaptırmıs..sonra pc başında duramaz olmuş.
    nedeni ise pc ye bakarken,gözdeki kılcalların hemen kuruması sonucu gözde yanma olmasıdır..göz damlası kullanırdı vede işlerini bana yaptırırdı..pc ye bakamazdı..benim yanımda oturan kurs arkadaşı basında bu sorun vardır..arastır sor vede yaptırma derım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.