Şimdi Ara

Görünüşe göre Google, ChatGPT ile rekabet etmeye hazırlanıyor: Tarih verildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görünüşe göre Google, ChatGPT ile rekabet etmeye hazırlanıyor: Tarih verildi!
    Google, biraz yavaş ancak emin bir şekilde yapay zeka konusu üzerinde çalışıyor. Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, şirketin son çeyrek verilerinin konuşulduğu bir toplantıda gelecek hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Görünüşe göre Google, ChatGPT ile rekabete hazırlanırken araçlarına daha fazla yapay zeka yeteneği eklemeyi düşünüyor.



    Google, ChatGPT’ye rakip hazırlıyor



    CEO Sundar Pichai'ye göre Google, insanların aramaya eşlik eden en yeni, en güçlü dil modelleriyle doğrudan etkileşime girmesine izin vererek OpenAI'ın ChatGPT'siyle rekabet etmeye hazırlanıyor olabilir. Pichai, teknolojinin bir dönüm noktasına ulaştığını söyleyerek şirketin, yapay zekanın sağladığı fırsatlardan nasıl yararlanacağından bahsetti. Pichai ayrıca bugünkü üretken yapay zeka uygulamalarının ortaya çıkmasını ise Google’ı önceki yapay zeka araştırmaları sayesinde olduğunu söylüyor.



    Görünüşe göre Google, ChatGPT ile rekabet etmeye hazırlanıyor: Tarih verildi!
    Bununla birlikte Pichai, önümüzdeki birkaç ay içerisinde çok fazla şey yapmayı planladıklarını ve bunun geçen yılın başından beri hazırlandığını aktardı. Google, insanların doğrudan etkileşime geçebilecekleri ilk modelin, şirketin konuşmalı yapay zeka modeli olan LaMDA olacağını söylüyor. Fakat LaMDA’yı nasıl kullanacağımız veya hangi servislere entegre olacağı konusu belirsiz. Hatırlarsanız, bir Google çalışanı geçtiğimiz yıl LaMDA’nın canlandığını iddia etmiş ve ardından kovulmuştu. Ortaya çıkan konuşma kayıtları LaMDA’nın son derece doğal bir konuşma yeteneğinin olduğunu göstermişti.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT tarihin en hızlı büyüyen hizmeti oldu: İki ayda 100 milyon aktif kullanıcı



    Öte yandan Google, yapay zekayı arama motoruna veya diğer hizmetlerine ekleme konusunda çekingen. Zira bu sistemlerin çıktılarının doğruluk problemi var. Örneğin ChatGPT, yanlış bir bilgiyi gerçekmiş gibi aktarıyor. Dolayısıyla bir Google aramasının yanlış bilgileri karşınıza getirmesi şirketin göze alamayacağı büyüklükte bir risk.



    8 Şubat’ta etkinlik düzenlenecek



    Görünüşe göre Google, ChatGPT ile rekabet etmeye hazırlanıyor: Tarih verildi!
    Gelecek hafta Google, insanların nasıl arama yaptığını, keşfettiğini ve bilgi ile nasıl etkileşime girdiğini yeniden tasarlamak için yapay zekanın kullanımı hakkında bir etkinlik düzenleyecek. Google, ihtiyacınız olanı bulmayı her zamankinden daha doğal ve sezgisel hale getirmek istiyor.



    Sunumda ayrıca Google Lens, Çeviri ve Haritalar ile ilgili gelişmelerden de bahsedileceği açıklandı. 8 Şubat tarihinde Paris’te canlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik yaklaşık 40 dakika sürecek. Bu etkinlik YouTube üzerinden Türkiye saati ile 16:30’da başlayacak.






    Kaynak:
    https://www.theverge.com/2023/2/2/23583701/google-search-ai-event-february-maps
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/2/2/23583608/google-chatgpt-competition-language-model-interaction-search-companion







  • Rekabet iyidir, Google zaten bu konularda uzman. Çok iyi bir yapay zeka üretecektir.

  • Bu zamana kadar neden çıkarmamış. Baktı ki adamlar güçlenecek hemen aksiyon alma peşine düşmüş Google.

  • OpenAI chat GPT yi kullanıcıya sunmasa vizyonsuz hintli yıllardır yaptığı gibi eskinin ekmeğini yiyip sinekten yağ çıkarmaya ve yan yatmaya devam edecekti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rekabet her zaman iyidir ve google yaparsa çok hesaplı olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChatGPT, Google'ın fişini çekti. O iş çoktan bitti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne gereksiz bir aksiyon, bırak yürüsün yok illa ben de yapacam.
    Herkes kot pantolon yapabiliyor mu oradan hesap edin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Drift D kullanıcısına yanıt

    Rekabet tüketici tarafında her zaman iyidir, size yarayan bir durum yani. Kaldı ki Google arama motoru tarafında (en güçlü oldukları alan) zarar etmeyi göze alır mı sizce? Zaten Google'ın yapay zeka konusunda altyapısı oldukça güçlü, birçok alanda halihazırda kullanıyolar. (Örnek: Google Kamera, Google Lens, Google Asistan vs.) Bir de bunlara sahip oldukları inanılmaz veri tabanını eklersek çok güçlü birşey çıkaracakları bariz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 3 Şubat 2023; 23:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık google aramalarında siteleri ziyaret etmek istemiyoruz. yapay zeka bize doğrudan sonuç versin. resim ve videolar sunsun. okuyacağımız 2 satır için girip sitelerde 50 bin tane reklamı kapatarak uğraşmayalım.

  • Google'ın bu alanda ciddi çalışmaları vardı zaten. Fakat bu teknolojiyi mevcut gelir modeline zarar vermeden sunmanın bir yolunu bulmakta zorlanıyor olabilirler. Örneğin yapay zeka sizin yerinize sitelerdeki içerikleri okuyup derleyip size özet olarak sunarsa ilgili sitelerin sahipleri nasıl ödeme alacak? Reklam gösterimi nerede yapılacak ve hangi formatta olacak?
    Eğer reklam olmazsa kullanım ücretli olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • chat geyik robotu istemiyoruz.

  • Chat gpt nin yorumu"Ben bir yapay zeka modeliyim ve kazanımım yok. Ancak OpenAI olarak, Google gibi diğer teknolojik uygulamalarla rekabet etmeyi amaçlamak yerine, fikirlerimizi ve teknolojilerimizi bir arada kullanarak daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz. Amaçlarımız insanların hayatını azaltmak ve dünya çapındaki bilgileri ve davranışlarını teşvik etmek."

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz siz olun Google'a hiçbir sırrınızı vermeyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.