Şimdi Ara

görüntü sorunu imdat!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merabalar..
    2-3 aydır bilgisayar başka yerdeydi.şimdi gelince bilgisayarda problem olduğunu gördüm ekran aldığım resimdeki gibi.nası çözeceğimi bilmiyorum.
    olası sorular için
    driver lar tekrardan kaldırılıp yüklendi
    format atıldı.
    ekran kartı kasadan cıkarılıp silinip takıldı.
    yardımlarınızı bekliyorum.

     görüntü sorunu imdat!!!!



  • Resimler görünmüyor yahut ben göremiyorum..Kontrol edebilir misiniz?
  • fotolarin neden gorunmedigini bi turlu cozemedim
    sozlerle anlatmaya calisayim.bilgisayara baslattigim zaman ilk yazan geforce 5500 256 mb ram yazilari falan matrix screensaver gibi oluyor.nedir sorun cozemedim makine acilirken windowsun yukleme bari vardir o goruntude ise her yerin siyah olmasi gerekirken ekranda renkli renkli yana dogru tek cizgiler olusuyor ne yaptiysam cozemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junga -- 4 Eylül 2007; 16:48:38 >
  • Ekran kartını slottan çıkarın..Ekran kartını ve slotu temizleyin..Tekrar takın..Display driverını kaldırıp tekrar yükleyin..Çok ısınıyor da olabilir..Sıcaklık değerlerini Everest programını yükleyip kritik seviyelerde olup olmadığını denetleyin..
  • ısınma kaynaklı bir soruna benziyor
  • dediğiniz gibi everest programını indirip sıcaklık değerlerine baktım.yalnız beceremediğimden olsa gerek ekran kartının sıcaklıklarını bulamadım.
    hdd:44
    işlemci:40
    anakart:38
    olarak gözüküyor.bu değerler normal diye biliyorum.birde konuyla ilgili şu bilgiyide vermek isterim.driverları tamamen kaldırdığımda ekran yine bu şekilde.ve diğer driverları normal yükleyebilirken en son vga nın driverını yüklemeye calısırken yüklemenin sonuna dogru ekran kararıp duruyor.ve görüntü tekrar gelmiyor.görüntü hep böyle.yardımlarınız için teşekkür ederim
    i
  • Ekran kartının markasını yazmamışsınız ama ATI Tools programı yükleyip sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz..Eğer slotta veya kartta bir sorun veya anakartla uyumsuzluk yok ise sebep büyük olasılıkla sıcaklıktır..Tabi son ihtimal kart bozuk olabilir..Umarım değildir..
  • sizin sölediğiniz ve olabilicek aklıma gelicek herşeyi denedim.son olarak şöle bi karar kıldım.kartın driveni yükleyemiorum.olmuyor.yükleme sona yaklastığında monitör kapanmamak üzere kapanıyor.bilgisayar calısıyor falkat ekrana görüntü gelmiyor.bu arada kaçıncı msg sistem özelliklerini yazmamışım pardon.
    amd athlon 3000+
    512 mb ram
    geforce fx5500
    asus k8n anakart
    kendi yazılım cd si ve 5 tane driver denedim
    91.31_winxp2kmce_english_whql
    94.24_forceware_winxp_english_whql
    163.44_forceware_winxp_32bit_english_beta
    162.18_forceware_winxp_32bit_english_whql
    nForce_5.11_winxp2k_international_whql

    saygılar...

    edit:herhangi bir driver yükleyemediğim için maalesef atitool everest ve riva turner programları tanımamaktadır ekran kartını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junga -- 4 Eylül 2007; 22:12:04 >
  • bana ekran kartinin ramlerinde sorun varmis gibi geliyor eger sokup tekrar takdiysan ve devam ediyorsan muhtemelen sorun odur. Kesin anlayabilmek icin cok alternatif yok baska bir ekran karti denemek ve ekran kartini baska bir makinada denemek.
  • ne daha önce duydum nede daha önce yaşadım bi ekran kartına driver yükleyememek gibi bişi olabilirmi ki?
  • Ne zaman isletim sistemi yuklenir sistem acilir o zaman driver devreye girer. Surucu problemin olsa cihazin bilgilerinin gosterildigi ekranda ya da diger ekranlarda bahsettigin cizgilerle ilgili sorununun olmamasi gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.