Şimdi Ara

görsel iletişim tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben bu bölümü istiyorum ancak fazla bilgim yok. iş olanakları, dersleri, puanı falan nasıl? duyduğuma göre ygs'ye girmek yeterliymiş sonra çizim ve genel kültürden yetenek sınavlarına giriliyormuş doğru mu?



  • Görsel iletişim tasarımı son sınıf öğrencisiyim diyerek sözlerime başlıyorum ;

    Mutlaka isteyerek okunması gereken bir bölüm, çoğu bölüm gibi okuyim sonra bir baltaya sap olurum mantığıyla asla girilmemesi gereken bir bölümdür . Bu çok önemli . Neden mi ?

    Çünkü bu bölümde ağırlıklı program görüceksin , işin pc başında ve proje yapmakla geçicek. Tasarım açısından pek çok işler yapıcaksın . Eğer bu bölümü isteyerek okumazsan bunların hiç birini ne öğrenebilirsin ne de yapabilirsin, boşuna okumuş olursun .

    Seçiceğin okul çok önemli , her okulda verilen dersler farklılık gösteriyor. Kimi okulda iletişim fakültesinde ,kimi okulda güzel sanatlar fakültesinde yer alır bu bölüm . Ben tercih yaparken iletişim fakültesinde olan okullardan birini tercih etmiştim gene olsa gene aynı tercihi yaparım . Çunku fakulteler farklı olunca ders programı ona göre şekilleniyor. Güzel sanatlarda ağırlıklı sanat dersleri oluyor okulların sitelerinden ders programlarına ve içeriklerine ulaşabilirsin.

    Dersler hakkında bahsediyim biraz ; 1. sınıfta fakültenin ortak derslerini görürsün bunlar teorik derslerdir. Yavaş yavaş programlarla haşır neşir olmaya başlarsın . 2. sınıfta ise derslerinin yarısı uygulama (program bilgisi , bol bol proje ve tasarıma yönelik çalışmalar ) diğer derslerin ise gene teorik olur. 3. ve 4. sınıfta ise artık tamamen proje yapmaya başlarsın .

    Bu bölümde okursan kendini asla okul ile sınırlamaman gerekir . Arta kalan zamanlarında kendini bolca geliştirmen gerekir. Programları kavraman için devamli tasarımlar yapman kendni geliştirmen şart... Yaz aylarında mutlaka staj yapmalısın.

    Bu bölüm sana pek çok iş imkanı sunar aslında sen hangi dalda ilerlemek istersen ona yönelirsin.Reklam ve medya sektöründe çalışma imkanı bulursun diyerek özetliyebilirim işi .

    Bazı okullar puana göre alıyor yani tercih yapman gerekiyor, bazı okullarda özel yetenek sınavı ile.Özel yetenek sınavı ile alan okullar taban puanlarını kendileri belirliyor sen okula gidip sınava giriyorsun . Kimi okul çizim sınavı yapar kimi görsel algıya yönelik test ve genel kültür yapar. Aslında esas olan şey mülakat, mülakatta sana bir takım sorularla kendini tanıtmanı ve bu bölüme neden girmek istediğini anlamaya çalışırlar. Ayrıca mülakata portfolyo götürürsün yaptığın işler varsa vs...

    Çok iyi araştır ,okulların sitelerine gir bölüm hakkında detaylı bilgiler oku , kafanda belirlediğin okullar varsa ders programlarını karşılaşıtr .

    Son olarak ; bu bölüm son derece zevklidir ancak gerçekten uğraşmak gerek, çünkü sen birilerine kendi yaptığın işi beğendirmekle sorumlu olucaksın o yüzden sabır gerektiren bir iş ,o yuzden severek okuman gerek.

    Soruların varsa pm'den ulaşabilirsin şimdiden kolay gelsin




  • gerçekten çok teşekkür ediyorum çok açıklayıcı olmuş :)) size de başarılar
  • peki bir soru ben anadolu meslek lisesine gidiyorum bilgisayar bölümü. seneye dal seçimi olacak web tasarım okuyacağım. notlarım orta halli 55-65 gibi genellikle. çizim yeteneğim olduğuna inanıyorum sizce bu bölüme girme şansım nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: middnight

    peki bir soru ben anadolu meslek lisesine gidiyorum bilgisayar bölümü. seneye dal seçimi olacak web tasarım okuyacağım. notlarım orta halli 55-65 gibi genellikle. çizim yeteneğim olduğuna inanıyorum sizce bu bölüme girme şansım nedir


    Çizim yeteneğiyle bu bölümün çok fazla ilgisi yok . Evet işine yarar ama çizim yeteneğin var diye herşeyi yaparsın anlamına gelmiyor kesinlikle. Önemli olan fikir bulman ve program bilginle birleştirebilmen. Şuan notların 55 65 olması pek iyiye işaret değil ama, dediğim gibi program bilgin önemli ve onla bilikle fikir bulma ile işin geçicek. Web tasarımı okuman çok guzel olur, kesinlikle fikir değiştirme.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi middnight -- 19 Haziran 2011; 14:14:59 >
  • İpek üniversitesi Görsel iletişim. bir göz atın arkadaşlar: www.youtube.com/watch?v=24q3aBhpR8g
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.