Şimdi Ara

Güvenlik Soruşturması Olumsuz Gelen Arkadaşlar Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
23.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirtmek isteriz ki; aşağıda belirtilen hususlar İdare Mahkemeleri ve kurumlar nezdinde yapılan değerlendirmelerdir. Güvenlik soruşturmanızı gerçekleştiren idareler farklı şekilde değerlendirerek güvenlik soruşturmanıza olumsuz karar verebilir. Hukuka uygun bir idari işlem olmasa da, idare hukuku temel özellikleri gereği idari işlemler tesis edildikten itibaren icrai nitelik taşır. Bu sebeple idari işlem hukuka aykırı olsa da hakkınızda hüküm ve sonuç doğuracaktır.

    İdare mahkemesine 60 gün içerisinde Yürütme Durdurma (YD) talepli iptal davası açmalısınız. İlgili süre içerisinde dava açmadığınız takdir de artık dava açma hakkınız düşecek, memur olma hayalleriniz son bulacaktır. Güvenlik soruşturmanızın olumsuz gelmesinin sebebini asla size söylenmez. Dava açıldığı takdir de mahkemelere gizli ibareleri belge olarak gönderilir.

    1- Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkınızda soruşturma başlatılmış ise yürütülen soruşturmanın içeriğine göre güvenlik soruşturmanızın olumsuz gelebilir. Bazı durumlarda soruşturma süresince güvenlik soruşturmanız bekletilebilir.

    2- Hakkınızda yürütülen kovuşturma neticesinde ceza mahkemesinden beraat kararı alırsanız güvenlik soruşturmanızı olumsuz hiçbir etkisi olmamalıdır.Zira beraat kararı artık size isnaat edilen suçu işlemediğinizin mahkeme tarafından hükme bağlanmasını ifade eder.

    3- Cumhuriyet Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilgili makam tarafından soruşturmaya yer olmadığı yani takipsizlik kararı verir ise 2. madde de belirttiğimiz sonuçları doğurur, güvenlik soruşturmanıza hiçbir olumsuz etkisi olmamalıdır.

    4- Asliye Ceza Mahkemeleri veya Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından hakkınızda verilen hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ( HAGB) kararı mevzuat uyarınca hakkınızda hiçbir hukuki sonuç doğurmaması gereklidir. Fakat bazı idareler hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ( HAGB) sebebiyle güvenlik soruşturmalarını olumsuz olarak değerlendirmekte, adayları elemektedir. Bu konuda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ( HAGB) kararında hükmedilen cezanın nevi ve süresi dikkate alınmaktadır. Bu değerlendirmeye göre güvenlik soruşturmanızın olumlu veya olumsuz olacağına karar verilmektedir.

    5- Bankasya, Fetö soruşturmaları kapsamında örgüte üyelik kriteri olarak değerlendirilmekte ve adayların güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanmaktadır. Sadece bankasya da hesabın bulunması güvenlik soruşturmasına engel olmaması gerektiğini üzerinde mahkemeler ve idareler hemfikir olsa da bu kritere farklı durumlar eklendiğinde ve 17-25 Aralık sonrası hesaba aktif para harekatı gerçekleşmişse güvenlik soruşturmanızın olumsuz gelmesi hukuka uygun bir idari işlemdir.

    6- Otel kayıtları, emniyet sistemi ile otellerin entegre sistemiyle kayıt altında tutulmaktadır. Bu sebeple kişinin ahlaki zaafiyeti, karşı cinse zaafı gibi konularda idarenin önem verdiği konulardan biridir. Otel kayıtları noktasında idareler; kalınan gün sayısı, kalınan kişi, otelin bilgisi gibi kriterleri değerlendirmektedir.

    7- Hakkınızda açılan icra takibi ( Bankaya borç, kişi borç vs) veya hukuk davası (Boşanma, tazminat, iş davası vs) hiçbir şekilde güvenlik soruşturmasına olumsuz etkisi yoktur.

    KAYNAKÇA:http://kadimhukuk.com.tr/makale/guvenlik-sorusturmasi-ve-arsiv-arastirmasi-nedir-nelere-bakilir-ne-yapmaliyim/17







  • bilgilendirme
  • Güvenlik soruşturmasından geçebilmek için

    1) Yukarıda 5 aşamada bahsedilen araştırılan yönlerden yaşam tarzınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.

    2) Fazla tanımadığınız, sakıncalı kişi ve kurumlardan uzak durmalı, bedava verilen konaklama, eğitim, yeme-içme gibi hizmetlerden uzak durmalısınız.

    3) Sabıka kaydınızın olmaması için kavga ve kaos ortamlarından kaçmalısınız.

    4) Mümkün olduğunca devlet kurumlarında veya kökleşmiş, temiz geçmişe sahip eğitim vakıflarında eğitim hayatınızı sürdürmeye çalışın.

    5) Tarikatlardan, cemaatlerden, radikal düşünceleri savunan örgütlerden, eskimiş ideolojilerle insanların beynini yıkayan sivil toplum oluşumlarından, din ve ideoloji istismarı yapan gruplardan uzak durmanız gerekmektedir.

    6) Sizlerin lehine torpil, iltizam, kayırmacılık yapacağını iddia eden oluşumlardan arkanıza bakmadan kaçmanız gerekmektedir.

    7) Devletin, iktidarın faaliyetlerini eleştiren yasaya uygun eylem ve etkinlikle (grev, yürüyüş, gösteri) ille de katılacaksanız bir örgütün bünyesinde değil de bağımsızca katılmanız sizi bu güvenlik tahkikatı yönünden riske girmekten alıkoyacaktır. Yasaya aykırı ve devletin/iktidarın faaliyetlerini eleştiren eylem ve etkinliklere zaten katılacaksanız veya katılmışsanız unutun bu memurluk işini… “İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak” gelecekteki olası güvenlik tahkikatınız yönünden ağır risk içermekle kalmaz aynı zamanda bir suçtur.

    8) Türkiye’de güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananların ezici çoğunluğu din veya sol ideolojilerin genç beyinler üzerinde istismarından kaynaklanmaktadır (mavi linkten böylesi durumunda izlemeniz gereken adımlar anlatılmaktadır). Size ücretsizce yardım edeceğini iddia eden bu gruplardan, örgütlerden, oluşumlardan mümkün mertebe kaçınız.

    9) Ayrıca askerde disiplin cezası almamaya, itaatkar bir asker olmaya özen gösterin. Askeriyede itaatsizlik millete itaatsizlik anlamına gelir bizim toplumumuzda.

    10) Aile fertlerinizin özellikle de abi, kardeş, anne, baba gibi 1. Ve 2. derece yakınların da yukarıdaki sayılan kurallara uyması gerekmektedir. Yani her ne kadar “suç ve cezaların şahsiliği” diye bir ilke de olsa idare hukuku ceza hukuku ile ayrılmaktadır ve devletin bu konuda bir takdir yetkisi vardır. Sonradan dava açarak bu noktadaki idari hizmet kusurunu düzeltmeniz mümkündür ama sizi epey yorabileceğini belirtmek isterim. “Her koyun kendi bacağından asılır” sözü bu noktada tam olarak geçerli olmayacaktır.

    Kaynak:https://parlakfikirler.org/guvenlik-sorusturmasindan-gecebilmek-icin/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mrb hocam bir şeey sorabilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.