Şimdi Ara

Google ve Rekabet Kurumu ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mesut Çevik'in vidyosu neden yok açıklamalarda acaba? Adam gayet mantıklı ve yerinde açıklamalar yapmış.
    Google'ın servisleri öyle apk yükleyeyim, cihazı rootlayayım mantığıyla olmuyor maalesef ama yakın zamanda yeni nesil cihazlar piyasaya çıkınca pasaport kayıtlı yurtdışı cihazlar gibi google servisleriyle uyumlu telefon piyasası oluşur, hatta 2019 model dandik takoz telefonu sırf 'google servisleriyle uyumlu' diye ederinin 3 katına satmaya başlayanları da her an görmemiz mümkün.

    Şu vidyoyu bence başından sonuna kadar bir seyredin ve en azından dikkatilice bir dinleyin.
    Aslında durum bundan da vahim ve süreci anlatmak en az 2 saat sürer ancak Mesut Çevik genel olarak Türk halkını ilgilendiren kısımlarına değinerek olayı kendi yorumuna göre özetlemiş.



    Çok fazla detaya girmeden sadece normal bir kullanıcının şu an google services'ı kullanamaması sonucu başına neler gelebileceğini özetlemiş.
    Ancak böyle bir şey gerçekleşirse ve google servisleri ülkemizde hizmet vermezse, durum görünenden daha da vahim olur maalesef !




  • Servisleri bir kapasınlar mal gibi kalır bu ülkenin vatandaşı hele buna destek olanlar görmek baya komik.
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    lisansın içine girdiğini biliyorum. benim dediğim normal şartlarda o şekilde gelsin. isteyen istediğini yüklesin. ana ekrana 10 tane uygulama doldurmasınlar
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    bence güzel bir video olmuş, dediklerinize katılıyorum. şu noktalarda açıklama yapmak istiyorum. google servislerinin global cihazlarda sadece kapatılması telefondan silinmemesi evet bir tekel anlayışıdır. google şurdada haklı benim sistemimi kullanıyorsan bana itaat edeceksin. o zaman sözde diğer markalar google android kullanacağına kendi işletim sistemlerini yapsın. kaç yıl önce bunu söyledim bir gün google fişi çekerse ne yapcaksınız dedim. nitekim oldu fişi çekti. telefon içi boş bir kutu haline geldi. google aslında bunu istitordu. kıymeti anlaşıldı.bence bu kadar marka habire telefon çıkaracağına birazda yazılım tarafına yatırım yapması gerekiyor. apple ın şuçu ne ?? adam hem yazılıma hem de donanıma yatırım yapıyor. devamlı şirket satın alıyor. ondan sonra apple pahalı. pahalı olur tabi. çünkü alıştık. 1000 TL ye android li telefon almaya alıştık. ülkemde parayla virüs programı alıyosun. enayi diyolar. office alıyosun enayi diyolar. bu zihniyetler değişmedikçe yatırım donanım marka model sana hep pahalı olur...





  • sanki google yıllık 3 milyar kazanıyor. külahıma anlatın onu. google ads şuan reklam piyasasının tek hakimi. facebook/instagram çatır çatır kdv öderken adamlar vergi bile vermiyorlar. her şeyimiz google ama bu kadarı da pes.

  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Benim de demek istediğim androidde bir uygulama silmek 5 sn nizi alıyor. Bu kadar büyütmeye gerek yok bence. Google istese bunu androidin içine de isleyebilir. Lakin saf Android kullandı iseniz bilirsiniz yüklü uygulamalar bellidir. Gmail youtube chrome Vs. Samsung alıp samsung un bilmem kaç tane uygulaması oluyor ya hani onun bu lisans alakası yok. Eğer konu haksız rekabet ise o zaman çıkıp diyeceksin telefonlarda işletim sistemi yüklü gelmesin biz istediğimiz i yükleyeyim. Onu anlarım. Ama sen adamın işletim sistemini alacaksın içindeki program için rekabete aykırı diyorsun. Neden diyorsun çünkü kazanç elde ediyormuş. E bu mantıksız çünkü zaten yerine kullanacagin başka uygulama da google reklamları veriyor yüzde doksan i. Dünyanın her yerinde de bu sistem bu şekilde işliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    o ön yüklü uygulamaları silemiyoruz zaten asıl mesela o. ben youtube silemiyorum gmail silemiyorum hatta çoğu zaman devre dışı bile bırakılmıyorlar. işte rekabete aykırı olan bu. bakın ben 7 8 senedir android kullanırım ilk işim rootlamak istemediğim şeyler silmek her aldığım telde. mesela google harita kullanmıyorum yandex navigsayon tercih ediyorum. bu işlemi yapmasam bi uygulamada konuma tıklarsam hop google harita açılıyor. seçim şansı kalmıyor böyle olunca. Ben garantimi çöpe atıyorum bu işlemleri yapıyorum. ama anlamayan bu şekilde kullanıyor zamanla gmail google harita kullanmaya başlıyor.

    ekleme: android kullanıyorsanız deneyin bakalım kaç google uygulaması siliniyor kaçı devre dışı kalıyor
    ekleme 2: samsung general mobile vs üretici uygulamarıda ön yüklü gelmemeli. isteyen yüklemeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 17 Aralık 2019; 12:9:25 >
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen bunun google ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Demek istediğim de bu. Ben Huawei kullanıyorum Huawei nin kendi uygulamaları silinmiyor evet ama Chrome sildim google duo sildim. Haritada ikisini de kullandığım için her seferinde Sor u seçtim konuma tikladigimda hangisi ile açayım diyor. Şimdi çok telefon kullanmadım belki ama google il alakalı olmak için her google telefonda dediğinin olması gerkmez miydi? Ben mi yalnis anlıyorum yoksa. Ben Onyuklu gelmemesi taraftarıyım bu arada tabikide. Ama davalik olup googlesiz kalinamayacak kadar önemsiz bu konu. Değinmek istediğim budur. Yoksa aynı şeyleri savunuyoruz eminim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selocanq -- 17 Aralık 2019; 15:58:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yükünü azaltalım Google.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.