Şimdi Ara

Google ve Rekabet Kurumu ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Android işletim sistemi içerisinde yüklü gelen uygulamalar, Google’ın Avrupa’da büyük bir ceza almasına sebebiyet vermişti. Yine aynı sebepten dolayı Rekabet Kurulu da ülkemizde Google’ı mercek altına aldı. Sonuç olarak Google’ın Android içerisinde yüklü gelen uygulamalarının haksız rekabete yol açtığı ve bu durumunun düzeltilmesi gerektiğine karar verildi. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen Google, lisans konusunda çıkmaza girmiş oldu.



    Günde 1.5 milyon lira ceza



    Rekabet Kurulu, 7 Aralık tarihinde aldığı yaptırım kararıyla Google’ın önüne büyük bir engel koydu. Bu karar neticesinde Google, 2018 yılı Türkiye cirosunun on binde 5’i oranında günlük süreli idari para cezası ödeyecek. Yaklaşık 1.5 milyon liraya denk gelen miktar, 7 Aralık tarihi başlangıç alınarak her gün firmanın hanesine yansıyor.



    Google’ın, Türkiye’deki iş ortaklarına, akıllı telefon üreticilerine ve akıllı telefon satışı yapan GSM operatörlerine yazı göndererek kendi kararını duyurduğu belirtiliyor. 12 Aralık tarihi itibariyle Türkiye’de satışı yapılan Android işletim sistemli telefonlardaki kendisine ait uygulamaların lisansının iptal edildiği ve bu tarihten sonra piyasaya girecek Android telefonlara Google uygulamaları için lisans verilmeyeceği, uygulamaların yeni sürümlerinin kullanılamayacağını bildirdi.



    Ayrıca Bkz.Huawei pazarda Samsung’u devirmeye kararlı



    Yine aynı yazıya Google’ın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’nin iletişim bilgilerini de eklediği ve kararın geri alınması ya da düzeltilmesi için kurumların baskı yapmasını istediği söyleniyor.





    Kısacası Google’ın ön yüklü uygulamaları lisans konusunda ciddi bir çıkmaza girilmesine sebebiyet verdi. Başta arama olmak üzere, Google Play, Gmail ve YouTube gibi temel uygulamaların Android işletim sistemi içerisindeki yeri, rakiplerin önünü kesiyor. Google uygulamaları olmadan çıkış yapmanın, lisans ücretleri konusunda üreticileri zorladığı bilinen bir gerçek. Rekabet Kurumu da bunu engellemek amacıyla Google’a yaptırım uyguluyor.




  • Gayet normal parasını verip aldığım telefona istediğimi kurar istediğimi kaldırırım seçme hakkımı elimden alamaz google . Youtube reklam dayatmasından biktığım için videoları Youtube sitesinden seyrediyorum telefonumdaki Google search ve gereksiz diğer servisleri root etmeden bir program ile kaldırdım .Ben ürünün kullanıcısiyım birilerinin bilgilerimi satıp pazarladığı bir ürün olmak istemiyorum .
    Microsoft ve apple donanım ve yazılım satarak para kazanıyorlar. Klasik anlayış kimseye zararı yok.

    Fakat google vahşi bir şirket. Ahtapot gibi yeni kollar eklenerek her konuda tekel olmaya çalışıyor. Sattığı herhangi bir ürün yok.
    İnsanların kişisel mahremiyetine saygı duymuyor. Yeri geliyor telefon dinlemeside yapıyorlar. Konumunuzu arka planda senden izinsiz takip eder. Bu şirketin önüne taş koymanın vakti geçiyor bile.


    En basiti yoube üzerinden milyonlarca çocuk dejenere oluyor. Aileler çoçuğun eline veriyor tableti çoçuk örf geleneğinden ve ailesinden habersiz büyüyor. orada izlediği milyonlarca takipçisi olan şaklabanların oyuncağı haline geliyor.
    Rekabet Kurumu haklı, geçmişte Microsoft'un Internet Explorer konusunda yaptıklarını eleştirirken iyiydi. Kendisi yapınca hem suçlu hem güçlü. Bir halt edemez, Adwords'ü de kapatsın o zaman yiyorsa. Para tatlı ama yemez.

    Madem tehdit ediyorsun, o zaman Türkiye üstünden tek kuruş kazanmayacaksın. Her şeyini kapat defol git.
  • Google bunu yaparsa memlekette infiale neden olur. Yutubirlar ac kalir, devlet memurlari mesai saatinde ne yapacagini bilemezler, tas devrinden kalma solitere, mayin tarlasina o karanlik devirlere donmek zorunda kalirlar.
  • Amerikan yaptirimlaridir ama sanki Turkiye tarafindan rekabete aykiri diye kamuoyuna resmi bir kilif sunulmustur.

    Sonucta Amerika Turkiye'ye karsi yaptirimlari baslamistir... Vatandasa bunu nasil resmi olarak baska turlu izah ederiz aciklamasi olmus! ...

  • Google olsam Türkiye'de Android telefon sattırmam.

    Satılacaksa da Huawei gibi Google olmadan satılsın. Google tüm hizmetleri kısıtlasın.

    Tam da istedikleri gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'ın yıllık Türkiye cirosunun 3 Milyar TL olması daha ilginç.

  • herkes siyasi olarak bakmış olaya ben kendi tarafımca bakıcam. evet ben istemiyorum telefonumda 48 tane işe yaramaz google uygulaması istemiyorum. tek kullandığım google play gerisi ile işim yok .isteyen yüklesin istemeyen yüklemesin

  • Google yeterince sömürüyor zaten. Uygulamalarını kullananlar marketten kendileri yüklesin. Bu konuda milleti kasmaya gerek yok. Çok kazanmak istiyorsa marketten alternatif uygulamaları kaldırsın. Zaten üreticilerin lisans bedellerini yansıtmalarının sebebi de bu .

  • Yandex bunu beğendi. :-P

  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Bence de 48 tane uygulama yerine en fazla 5 yada 6 tane olması lazım çünkü çoğu kişi google uygulamalarından google arama(belki chrome),gmail,youtube ve haritalar,çeviri uygulaması ve belki google drive uygulaması da olabilir onun dışında çok gereksiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhanci20 M kullanıcısına yanıt
    o yazdıklarınızın hiçbirini kullanmıyorum ben mesela. yandex harita yandex mail kullanıyorum tarayıcım opera çok ekstrem bişi lazımsa tarayıcından hallediyoruz. drive olarak ta yandex kullanıyorum gene. bıraksınlar isteyen istediğini yüklesin mağaza yerinde indir diyecekler o kadar
  • Saçmalığa bakar mısınız? Google'ın kendi işletim sistemi olan Android bir telefon alırsanız 12 Aralık itibariyle servislerden yararlanamazken sözde rakibi iPhone alırsanız yararlanıyorsunuz. Hayatımda bundan daha saçma bir durum görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 15 Aralık 2019; 13:5:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Alakası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Inkar politikalari diyorsun... KILIFA uygun...
  • Apple da durum nedir.?
    O neden, kisitlanmiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet normal parasını verip aldığım telefona istediğimi kurar istediğimi kaldırırım seçme hakkımı elimden alamaz google . Youtube reklam dayatmasından biktığım için videoları Youtube sitesinden seyrediyorum telefonumdaki Google search ve gereksiz diğer servisleri root etmeden bir program ile kaldırdım .Ben ürünün kullanıcısiyım birilerinin bilgilerimi satıp pazarladığı bir ürün olmak istemiyorum .

  • Rekabet yasaları olmasa bu firmalar zaten tekelleşirdi ve böyle bir gayretleri de var. Neden, daha çok ve kolay para kazanmak için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yıllarca Microsoft'a İnternet Explorer'ın Windows'a yüklü olarak geldiği için haksız rekabete yol açtığını ileri süren firma, şimdi aynı duruma düşmüş de kararın düzeltilmesi için kurumlarımızın baskı yapmasını ister hale gelmiş. Etme bulma dünyası.
  • m_carleone82 M kullanıcısına yanıt
    Apple’da silebiliyorsun bildiğim kadarı ile bütün uygulamalarını artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diktatörlüğün alemi yok sayın şirketler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 15 Aralık 2019; 14:51:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.