Şimdi Ara

Google Tensor’dan kötü haber: Apple A12’yi geçemedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google Tensor’dan kötü haber: Apple A12’yi geçemedi



    Google Pixel 6 serisi ile birlikte tanıtılan Google Tensor yonga seti oldukça iddialı özelliklerle donatılmıştı. Özellikle yapay zekâ tarafında yüksek performans sunsa da genel performans iç açıcı değil. 



    Google Tensor ne kadar iyi?



    2 adet Cortex-X1 çekirdeği ile Android tarafının en güçlü yonga seti ünvanını alan Google Tensor özellikle kullanıcıyı tanıyacak algoritmalar açısından çok başarılı. Potansiyelini de burada kullanıyor. 



    Ayrıca Bkz.Google Tensor yonga seti tanıtıldı



    Yapılan testlerde Google Tensor çok iddialı donanımına rağmen iPhone XS Max modelinde yer alan Apple A12 yonga setinden düşük puanlar almış. Bu da 3 yıllık bir işlemci ile yarışamadığını gösteriyor. 



    Google’ın böyle bir performans çizgisinden haberi var mı bilinmiyor ancak Google Pixel 6 serisinde kullanıcıyı tanıyan genel algoritmalar ve kamera algoritmaları öne çıkıyordu. Bu bakımdan genel performans çok da ileri gitmeyebilir. 






     




    Kaynak:https://wccftech.com/google-tensor-chip-slower-than-a12-bionic/







  • 2021 yılında amiral gemisi sınıfına çıkan işlemci 2018 apple işlemcisinin altında kalınca hala benchmark ile kıyaslama mı yapıyorsunuz olur. tersi olsaydı apple'ı yerin dibine gömmüştünüz.

    diğer yorum da her iki firmayı niye tebrik ediyoruz anlamadım. iyi performans gösterebilir ama günümüz amiral gemisi klasmanında işlemciler değiller. apple a12 2018de çıktığı için bu durumdan muaf fakat google tensor 2021 yılında amiral gemisi sınıfına çıktığını beyan edip 2018de çıkan işlemciden geri kalmış neyini tebrik edelim.

    2021 yılında çıkmış bir telefonda hangi işlemciyle hangi işlemi yapamıyorsunuz? Millet bunları yemiyor artık. Ben Tensor chipsetin Google elinde özelleştirilerek kullanıcıya en iyi deneyimi sunmayı hedeflediğini düşünüyorum. Görüyoruz çoğu markanın en güçlü chipsetler ile ne kadar kötü performanslar ortaya koyduğunu. Önemli olan donanım ve yazılımın en optimize şekilde olması. Apple da zaten kendi özelleştirdiği arm işlemcilerine kendi yazılımlarını en iyi şekilde entegre etmeye çalıştığı için bu kadar ön plana çıktığını dünya alem biliyor.

  • Hala benchmark ile telefon mu kıyaslıyosunuz yaa kafaya gel

  • Çok yakın sonuçlar. Her iki firmayı da tebrik etmek lazım. Günlük kullanımda ikisi de kendi yazılımlarının sahibi olduğundan dolayı çok iyi performans gösterecektir.

    Düzenleme: XS Max işlemcisi olduğunu görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clusive -- 25 Ekim 2021; 19:49:7 >
  • Clusive kullanıcısına yanıt
    karşılaştırmada Apple'ın işlemcisi üç yıllık

  • 2021 yılında amiral gemisi sınıfına çıkan işlemci 2018 apple işlemcisinin altında kalınca hala benchmark ile kıyaslama mı yapıyorsunuz olur. tersi olsaydı apple'ı yerin dibine gömmüştünüz.

    diğer yorum da her iki firmayı niye tebrik ediyoruz anlamadım. iyi performans gösterebilir ama günümüz amiral gemisi klasmanında işlemciler değiller. apple a12 2018de çıktığı için bu durumdan muaf fakat google tensor 2021 yılında amiral gemisi sınıfına çıktığını beyan edip 2018de çıkan işlemciden geri kalmış neyini tebrik edelim.

  • S888 li Xiaomi S865 li OnePlus Sony gibi telefonlardan daha kötü deneyim sunduğu için benchmarklara bakmıyorum. İstediğin kadar iyi işlemci koy yazılım çöp olduktan sonra bi kıymeti olmuyo. O yüzden ne geekbench e bakarım ne de antutu ya.

  • Apple 2006 yılından bu yana kendi işlemcilerini tasarlıyor, dile kolay 16 seneye yakın bir tecrübeden bahsediyoruz, elbette rakiplerinden üstün olacaktır ama Google'ı bu konuda atılım yaptığı için tebrik etmek lazım, ileri nesillerde aradaki performans farkı kapanacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    apple arm'un kurucu ortağı ve ilk büyük müşterisi. öte yandan google tensor denilen çip temelde samsung exynos. bu denklemin içine yakında amd de girince belki yetişme şansları olabilir.

  • 2021 yılında çıkmış bir telefonda hangi işlemciyle hangi işlemi yapamıyorsunuz? Millet bunları yemiyor artık. Ben Tensor chipsetin Google elinde özelleştirilerek kullanıcıya en iyi deneyimi sunmayı hedeflediğini düşünüyorum. Görüyoruz çoğu markanın en güçlü chipsetler ile ne kadar kötü performanslar ortaya koyduğunu. Önemli olan donanım ve yazılımın en optimize şekilde olması. Apple da zaten kendi özelleştirdiği arm işlemcilerine kendi yazılımlarını en iyi şekilde entegre etmeye çalıştığı için bu kadar ön plana çıktığını dünya alem biliyor.

  • A12 den geri kalmış olabilir ama apple bunu belki 9 10 senedir geliştiriyor ama google'ın ilk denemesi

  • ERIKCI kullanıcısına yanıt

    Evet fark etmedim. Rezalet durum :)

  • Google'ın bunu taktığını pek sanmıyorum.

  • ilk işlemci deneyimi için güzel bir başarım.

  • tplon T kullanıcısına yanıt

    Fanboyların anlayamayacağı bi dilden konuşmuşsun hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıyaslamak için apple'ın işlemcisini android cihaza koymak gerek ..

  • Bu testler neyi gösterir hiç anlamam.

    Hep söylenen bişey vardır. Apple 3gb ram ile Android'in 8gb yaptığından daha iyisini yapıyor.

    Baktığın zaman 3gb 8gb dan daha az ve daha kötü. Ama performans olarak geride kalmıyor. Apple Samsung'un 6 sene önce kullandığı RAM'i kullanıyor demek de mantıksız geliyor.

    Yani gel gelelim Tensor da bu telefon içerisinde nasıl çalışıyor onu deneyimlemek lazım. Telefonun bütün özelliklerini tam performans kullanmaya yetiyorsa isterse %90 daha iyi olsun isterse %70 daha kötü olsun.

    İki tane rakama bakıp sonuca varmanın bir manası yok.

  • Benchmark kısmı de olsa bi öçü birimi.

    en azından 2018 apple işlemcisine yakın android fan boylar bu şekilde kendini avutabilir.

  • Yapay zeka odaklı işlemci ile normal işlemciler bir değil bunu en iyi Google'ın bilmesi lazımdı. Bence güçlü bir işlemcinin yanına entegre edilecek bir modül üzerinde çalışmalıydı. Tek başına kapsamlı bir iş şu an herkes için aşırı derece zor.

  • FyKy kullanıcısına yanıt

    Kanka haklı olduğun yer var ama 3 gb ile 8 gb'ı kıyaslamak bildiğin cahilce bir davranış. Farklı mimariler, farklı bellek yönetim teknlojileri. Bu konuda biri diğerinden daha iyi değil. Apple'ın 3 gb ile aynı işi yapması hele hiç iyi bir iş değil. Gidin aynı cihazları daha yüksek bellek ile kullanın da o zaman farkı anlayın. Bildiğin Apple'ın pintiliği bu durum yoksa Android tarafında da 3 gb ile her şeyi yapabiliyorsun.

  • damn2u kullanıcısına yanıt

    O zaman fiyatı da düşük tutacak.

    Aynı fiyatlarda iphone 13 pro, Google pixel 6 pro neden pixel alsın ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.