Şimdi Ara

Google Sıralaması Etkilenmeden Alan Adı Taşıma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hosting, barındırma şirketlerinin servis düzeylerinin uzun vadede kötüleşmesi nedeniyle ya da başka sebeplerden daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir hosting fimasına geçmek isteyebilirsiniz. Bir web sitesini başka bir sunucuya aktarmak, Google SEO durumunuzun etkilenmemesi için dikkatlice yapılması gereken bazı görevler içerir. Daha önce denediyseniz tecrübe edinmişsinizdir, ancak ilk kez yapıyorsanız da paniğe gerek yok.


    Web siteleri neden taşınır?

    • Mevcut alan adının web siteniz için doğru alan adı olmadığını farkedebilirsiniz.
    • Markanızla ilgili bazı sorunlar yaşıyor olabilirsiniz.
    • Daha profesyonel bir alan adı uzantısı (com, net, dev) kullanmak isteyebilirsiniz.
    • Bazı sosyal medya siteleri, içerik paylaşımı için alan adınızı engelleyebilir.
    • Alan adınız geçmişte SEO başarınızı etkileyebilecek bazı kötü uygulamalara maruz kalmış olabilir.
    • Yeni bir başlangıç ​​yapmak isteyebilirsiniz.


    Bu gibi durumlarda, çoğu kişi web sitelerini yeni bir alan adı altında taşıma kararı vermekte zorlanır. Tabii ki, bir siteyi SEO durumu etkilenmeden yeni bir alan alanına taşımak biraz karmaşık bir iştir. Ayrıca, taşıma işlemi sırasında yapacapınız küçük bir hata web siteniz için harcadığınız emekleri yok edebilir.

    Günümüzde web yöneticilerinin veya işletmelerinin çoğu WordPress kullanıyor. WordPress verimli bir CMS’dir, kullanımı kolay ve güçlüdür. Bu makalede, SEO’ya zarar vermeden alan adınızı nasıl kolayca taşıyabileceğiniz konusunda yardımcı olacağım. Amacımız, taşıma işlemi sırasında ve sonrasında web sitesinin ilgili anahtar kelimelerdeki sıralamasının ve trafiğinin etkilenmemesi olacak.


    Alan adı taşıma

    Alan adını taşımak gayet kolay bir işlemdir. Alan adınının kayıt edildiği şirketin sağladığı kontrol paneline girerek İsim sunucularını (Name Server) değiştirilmesi gerekir. Eski isim sunucu adreslerini yeni hosting firmanızın sağladığı isim sunucuları ile değiştimeniz yeterlidir. Alan adınızı değiştirmiyor, sadece hosting hizmetini değiştiriyorsanız bu kısmı dert etmenize gerek yok.


    Site URL Yapısı

    Site URL yapısını yani kalıcı bağlantıları olarak çok sık değiştirmek sakıncalı olabilir. Site URL yapısının değiştirilmesi SEO için olumsuz bir etkiye sahip olacaktır. Adres değiştirildiğinde, Google indeksi hemen değişmeyeceğinden kullanıcılar 404 sayfasına yönlendirileceğinden, kullanıcı deneyimi, sayfada kalma, hemen çıkma oranı gibi metrikler kötü etkileneceğinden sıralamalarda düşüş yaşanabilir.

    Geçişten sonraki ilk birkaç gün veya belki bir hafta boyunca mevcut trafiğinizde ani bir düşüş olabilir. Bunun nedeni, tüm yeni yayınlarınızın ve sayfalarınızın, başlangıçta düşük alan adı yetkisine sahip olacak farklı bir alan adı altında taranmasıdır.


    Taşıma İşlemi

    Yedekleme ve Geri Yükleme

    Taşıma işleminden önce site içeriğinizi yedeklemek çok önemli bir noktadır. Web sitesini yeni bir alana taşırken herşeyi güvenlik altına almış olursunuz. Bir şeyler ters giderse, yedek dosyalarla değiştirerek hemen düzeltebilirsiniz. Sitenizi yedeklemenin çeşitli yolları vardır.

    WordPress’in yerleşik dışa aktarma özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özelliğin iyi çalışması için her iki sitenin de aktif olması gerekir. Aksi halde görselleri taşıyamazsınız. Ek olarak bu yöntem eklentileri ve özel tema ayarlarını manuel yapmayı zorunlu kılar.


    Daha kolay bir yöntem, sitenin tam bir kopyasını almaya yarayan eklentiler kullanmaktır, Bir çok WordPress eklentisi mevcut ancak ben All in One Wp eklentisinden bahsedeceğim.


    All in One Wp yedeklerken sorun çıkarmaz ancak geri yükleme esnasında bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu sorunların nedeni eklentinin ücretsiz olarak sadece WordPress yönetim paneli yoluyla transfere izin vermesidir.

    Php ayarlarınız belirli bir boyutun üzerindeki dosyaları yüklemenize izin vermez. Ayrıca yükleme sınırı da bu ayarlarda belirtilmiştir. Yeni sitenize geri yüklemeyi başlatmadan önce php.ini dosyanızda aşağıda gördüğünü değişiklikleri yapmanız gerekir.


    Aşağıdaki ayar iki ayar dosyanızın sunucuya yüklenme süresini kısıtlayacağından internet upload hızınıza ve geri yükleme dosyanızın büyüklüğüne göre bir değer seçmelisiniz.

    Kod

    Yığını:
    ;Bu süreyi dosya boyutunuza ve internet hızınıza göre artırın max_execution_time = 600 ; https://php.net/max-input-time max_input_time = 600

    Aşağıdaki değerlerin geri yükleme dosyanızdan daha büyük olması gerekir.

    Kod

    Yığını:
    ; https://php.net/post-max-size post_max_size = 160M ; Maximum allowed size for uploaded files. ; https://php.net/upload-max-filesize upload_max_filesize = 160M

    Yedekleme işlemine başlamadan önce, eklenti ayarlarında eski alan adı ile yeni alan adını tüm tablolarda değiştirecek şekilde ayarlamayı unutmayın.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.