Şimdi Ara

Google Haritalar, Android Auto için yeni renklerle güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Haritalar, yakın zamanda yeni renk paletiyle güncellendi. Yeni görünüm, Google Haritalar’ın tasarımında önemli rol oynayan eski Google çalışanı tarafından daha soğuk ve gerçeği yansıtmayan renklerin kullanılmasıyla beğenilmedi. Hatta, yapay zekanın bir ürünü olabileceği yönünde eleştiri geldi. Google, eleştirilen tasarımı Android Auto için de sunmaya başladı.



    Ayrıca Bkz.Google Haritalar'ın arayüzü yeni renklerle güncellendi



    Daha soğuk renkler, yapay zeka desteği



    Google Haritalar'ın güncellenmiş görünümü, alışılmış sıcak renklerin yerine yeni, daha soğuk bir renk paletiyle geliyor. Eskiden parkları ve ormanları temsil eden yeşiller artık nane rengine dönerken, yollar griye büründü. Kullanılabilirliği iyileştirmeye yönelik yapılan bu tasarım değişikliğine alışacağız gibi görünüyor çünkü aynı tasarım telefonlardan sonra otomobillere de geldi. Android ve iOS cihazlar şimdi de Android Auto için yeni tasarım kullanıma sunulmaya başlandı. İşte eski ve yeni tasarım:



    Google Haritalar (eski tasarım)



    Google Haritalar, Android Auto için yeni renklerle güncellendi



    Google Haritalar (yeni tasarım)



    Google Haritalar, Android Auto için yeni renklerle güncellendi






    Android uygulamasındaki değişikliklere paralel olarak uygulama artık haritanın tamamında ve kullanıcı arayüzünün büyük bir bölümünde daha soğuk renk paletini gösteriyor. Aşağıda görüldüğü gibi tüm yazılar, mavi navigasyon çizgisi ve kullanıcı arayüzünün üst kısmındaki yön kartının renkleri değişti.




    Kaynak:https://9to5google.com/2023/11/25/android-auto-google-maps-new-colors/







  • 153426 ışık yılı sonra ios için de gelir umarız…🙈

  • Apple CarPlay için de geldi, biraz önce kullandım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben anlamadım bu yeni renkler belki 3 aydır bende mevcut ama herkese yeni gelmiş gibi haberler tweetler var. Yabancılar dahi twitter'da bu yeni renk düzenine şaşırıyor bu hafta. Nasıl bir güncelleme dağıtma yol haritaları mevcutsa artık.

  • yeni harita renk paleti çok kötü bence. mesela artık alternatif yollar çok zor ayırt ediliyor. ana yol ve sokak ayrımı daha keskindi. bakınca 3 sokak ötesi ana caddeymiş oraya geçeyim falan diyordum şimdi gitti o.

  • 10-15 gün önce bende vardı zaten. Ama keşke her yol farklı renkte gösterilse. Bazen üst üste binen yollarda girişi kaçırabiliyoruz. Otoyol yeşil, karayolu mavi, yan yollar gri ya da sarı olsa. Şu caddeye girin demek yerine sarı yol ya da yeşil yol boyunca ilerleyin dese.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni denilen renk paleti zaten yıllardır arazi görünümü olarak vardı. Arazinin topografi olmayan hali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 26 Kasım 2023; 2:12:24 >
  • Mstt.2010 kullanıcısına yanıt
    153426 ışık yılını 2saatte giden var hocam. Sizden 2 saat sonra gelmiş yorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence çok gereksiz olmuş, arabada sürüş yaparken kullandığım uygulama , ne kadar az degistirilir ise o kadar az dikkat dağıtır. Neyin ne olduğunu seçmek için bir çaba sarf etmek gerekiyor artık , araba sürdüğüm için neyin değiştiğini çok fark edemiyorum ama dönülecek yer artık daha zor seçilir olmuş.

    Renk paleti iPhone a benzemiş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.