Şimdi Ara

Google Drive ve Dropbox'a erişim engeli getirildi: Güncelleme: OneDrive'a da engel (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mağdur olmaktan sıkıldılar anlaşılan birazda mağdur edecekler."Devletin bilgileri sızdırılmış siz neyden bahsediyorsunuz" tarzı yorumlar gördüm,şaka gibisiniz sayın DH üyeleri gerçekten şaka gibi,arkadaş devlet yol geçen hanı mı her giren istediğini alıp çıkacak,bu devlet kendi gizli bilgilerini koruyamıyorsa halkın suçu ne?Yok efendim Rusya ile görüşme yapılacak 10 Ekim de çok önemli o yüzden bilgilerimizi çalıyorlar.Arkadaş adamlar gmail kullanıyor,gmail Google'a bağlı,Google da bir Amerikan şirketi,bahsettiğiniz "dış mihrakların" Türk devlet adamlarının maillerini çalmasına ihtiyacı yok tek telefonla o mailleri alır adamlar,çalma zahmetine girmezler.Dropbox'u,Google Drive'ı kapatmakla maillerin başkasının eline geçmesini engelleyemezsin,uçak koltuğu yapmak yerine,yerli özel bir mail sistemi kurarak engellersin.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Dalga geçmiyorsun di mi?

    Bu tür durumlarda HERKESİ İLGİLENDİREN servislere erişimi kapatmak size doğru geliyor yani.

    Ciddisiniz yani.

    Yeri gelir komple interneti kapatmak da devlet'i aliyye için önemlidir diyorsunuz yani.

    Milli arama motoru diyorsunuz, sosyal ağ diyorsunuz, işletim sistemi diyorsunuz. Sonuncusu haricinde diğer ikisine gülüyorum. Ama bu ülkenin Cumhurbaşkanının 2008 yılında resmi yazı ile microsoft lisanslarını satın alın diye genelgesi var hocam. Ben biliyorum bunu. Neyse.

    Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum ama bü ülkenin vatandaşları devleti şeffaflaştıramadıkça bu sıkıntılar çekilecek!
  • 10 GB'lık Rar dosyasını indirdim. Winrar ile çıkartınca dosya boyutu 17 GB oldu. Maillere baktım önemli bir şey yok
  • O.R.A.C.L.E O kullanıcısına yanıt
    Wikileaks belge açıkladığında da aynı şeyi umuyordu bu güruh fakat belgelerden ve maillerden sadece irmik tatlısı tarifi çıkınca üzüldüler. Kendini aydın sanan bu yarım akıllı insanlara acıyorum. Ya adam top secret belgeleri gmail ile atacak yav he he hatta Beratın gmail adresinin şifresi 1234 müş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten olayı pek anlamamışlardı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 9 Ekim 2016; 23:29:03 >
  • Bilmem farkında mısınız. tam 1,5 senedir google haritalar servisinin yakınlaştırma özelliği de engelli Türkiye'ye. com.tr ile girilirse servise harita yakınlaşmıyor ama com üzerinden girilirse cam gibi net ve yeni harita mevcut.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Ulusal çıkarımız varsa evet erişim engellenmeli, engelleme yapılmaya mecbur bırakılıyoruz çünkü.

    Atatürk'e hakaret içeren videolar bile çıkarılmadı Youtube'dan zamanında, bunu herkes yapıyor zaten sadece biz değil.

    Biz yapınca kıyamet kopuyor, kişi hakkı özgürlükleri vs.

    Gülmene gerek yok ben ciddiyim. Sosyal ağ, arama motorları, kullandığımız işletim sistemleri, antivirüs-firewall yazılımları (hele ki şimdi bunlar mobil olarakta kullanılıyor) hepsi istihbarat amaçlı kullanılıyor mutlaka.

    Şirket politikası herkes herşey ananonim vs falan hiçbirine inanmıyorum. Kullanılmaması imkansız.

    E herşey ellerinde olunca da istedikleri gibi borularını öttürüyorlar.

    Rusya'nın Çin'in var hepsi bizimde geliştirmemiz lazım mutlaka.

    O zamanki veya bu zaman ki cumhurbaşkanı anlamıyor olabilir veya tek seçenekte MS olabilir, ama yanındakilerin bilgilendirmesi bakanlığın davranması lazım zaten.

    Devlet şeffaflaşmaz şeffaflaşırsa devlet diye birşey kalmaz, öyle birşey yok. Şeffaf olduklarını iddia eden devletler en karanlıkları zaten.




  • darkpower2000 kullanıcısına yanıt
    Aman hocam pcde yakalamasınlar sonra fetöcü vs diye atarlar içeri,ohalde var zaten hazır.

    Baktıysan sil gitsin.

    Adamlar okuduğum kadarıyla bazı sitelerden, işid ile petrol ticareti yapıp,sadece ülkeye değil işidin canını yaktığı her ülkeye ihanet etmişler,herkesin dediği bu ve buna devlet sırrı diyenler var,hadi tamam trde suçsuz bulunucaklar belli ondan bu çabalarıda,işide karşı olan ülkelere karşı aynı yöntem işe yaramayacaktır,çok başımız ağrıyacak bu yüzden denilenler doğruysa(ki doğru olmasa bu panik niye,tıpkı daha önceki olaylardaki gibi).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lily Evans

    Bu engelleme olmasa o mail sızıntısından haberim bile olmayacaktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu neyin kafası çözemedim gitti. Sen engellesen ne olur engellemesen ne olur. Erişmek isteyen her türlü erişir. Bu çağda bilgi paylaşımının engellenemeyeceğini DAHA HALA kavrayamadılar!
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Ulusal çıkarı bir kişi gmail ile yönetiyorsa vay halimize diyorum.

    Neden kendi e-posta sisteminden değil de (ki bedava bir sürü sistem var) bunu gmail ile halletmiş bana açıklayabilirsen sevineceğim.

    Ben gülüyorum çünkü bunlar ile gelişim olmaz.

    evet kendi sistemlerimiz yaratalım. Sonuna kadar varım. Ama herkes hep beraber yürüyecek, herkesin refahı artacak. Öyle bir zümre ilerlerken ötekilere tu kaka denirse o zaman farklı şeyler olur

    Gelelim devletlerin şeffaflaşmasına. Şaffaflaşmayan devlet karanlıktır. Devlet hesap verebilmelidir. Veremiyorsa maalesef o devlet kirlidir.

    Devlet konusunda zaten ne olduğumuzu ben anlamıyorum ama gittikçe oligarşik bir yapıya geçtik. Ha bu olacaksa eğer sıkıntı büyük.
  • Dns vpn olmasa halimiz kotu.Onedrive'da bir ton yedegim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Gmail mı değil mi bilmiyorum, böyle zamanlarda her kafadan ses çıkıyor, bilgi kirliliği oluyor. Her söylenene inanmamak lazım.

    Devlet yazışmalarının aracı kurumlarla yapılması tabii ki yanlış. Siber dünya için ayrı birim kurulması ve A'dan Z'ye sorumluluğu almaları lazım.

    Şeffaf devlet şu yüzden olmaz, senin ülken için yaptıkların mutlaka bazı ülkelerin mefaatine ters düşer. O yüzden şeffaf devlet masaldan öte birşey değildir.

    Bu masalı ortaya atanda bil ki en karanlıklarıdır :)

    Bu mailların çalınması olayının zamanlaması ilginç zaten bugün Putin geliyor, enerji konferansına. Tam onun öncesi enerji bakanının mailları servis ediliyor, herhangi bir bakanın değil.

    Bu tarz olaylarda ben milli düşünmeye çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gizli ne varsa umarım çıkar ortaya.Halkta halk değilki anlasın.Kendi karısını kızını birilerine feda edenler mi anlayacak durumu.Nasıl bir zamanda doğdum ki...sinir hastası oldum.

  • Şu an Google Analytics servisinde de bir sıkıntı var. Forumun normal halinde de inanılmaz bir yavaşlama var bu sebeple tablet sürümü kullanmak zorunda kaldım. Diğer Google servislerini de sanırım engelleme yoluna gitmeye başladılar. Bu kadar önemli ve gizli ne olabilir ki acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet sürümde gitti şu anda. Mini sürüme kaldık bakalım, şu Google işi düzelene kadar forumdaki Google Analytics kodlarını kaldırsanız veya askıya alsanız çok iyi olacak.



    Google bütün servisleri tek çatı altına topladı artık siteler subdomain yerine google sayfalarına yönleniyor. Şu durumda bir Google servisini engelleyince hepsi etkileniyor.



    http://www.google.com.tr/intl/tr/analytics/

    https://www.google.com/intl/tr_tr/drive/

    https://www.google.com/gmail

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LNB

    Tablet sürümde gitti şu anda. Mini sürüme kaldık bakalım, şu Google işi düzelene kadar forumdaki Google Analytics kodlarını kaldırsanız veya askıya alsanız çok iyi olacak.



    Google bütün servisleri tek çatı altına topladı artık siteler subdomain yerine google sayfalarına yönleniyor. Şu durumda bir Google servisini engelleyince hepsi etkileniyor.



    http://www.google.com.tr/intl/tr/analytics/

    https://www.google.com/intl/tr_tr/drive/

    https://www.google.com/gmail

    Attığın her siteye giriyorum şuan bakım felandı heralde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Gmail olduğunu sağır sultan bile biliyor. Ekran görüntüleri dahil.

    Yanlış olanı daha da sert bir şekilde SİZLER eleştirmedikçe biz "ordinary citizen"lar ne yapsın?

    Şeffaf devlet pekala olur. Şeffaf demek her şeyini paylaşmak değildir. DENETLENEBİLİR olmak demektir. Ama nedense DENETLENMEK kimsenin işine gelmiyor. Bu FETÖ zamanı da böyleydi. O zamanın mağdurlarından biriyim ben. Başıma neler geldiğini anlatsam utanırsın.

    Zamanlaması ilginç olabilir, ama sırf bu yüzden Türk Enerji Milli Komitesine 2014 yılında enteresan bir operasyon yapıldığını da biliyorsundur.

    Ben zaten şu STK'ların VATANDAŞ yerine saçma sapan ideolojilerde olmasını anlamıyorum. Biraz da vatandaşın iyiliklerini düşünseler. Farklı düşünenlere destek olsalar. İlla taraf olmaya itelenmesek!


    Gayri milli düşünen yok zaten. Bugün gemimiz Türkiye. Bu gemi batarsa sen de ben de boğulacağız.

    Ama; mahallede bir evde sorun var diye tüm mahalleyi yakmak gibi bir şey bu. Düşünsene...

    Evinde böcek çıktı ve sen mahalleyi yakıyorsun. Doğru mu bu?

    "Ama engellenmesi lazım bla bla" deme sakın. 1 kere de vicdanında düşün. Ben mesela büyük bir firma olup o sistemlerden iş yapıyor olabilirim. Benim iş kaybımı devlet mi karşılayacak?

    Efendim?




  • Neden kirli çamaşırları ortaya çıkıyor diye yasaklıyorlar ki? Zaten ortaya dökülse bile yüce halkımız hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok komik ya, yedeklemek için kullandığımız bulut sürücülerimizdeki yedek verilerimizi de bir yerlere yedeklememiz gerekiyor demek ki, tekerleme gibi.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.