Şimdi Ara

Google Chrome, yeni özelliğiyle RAM tüketimini artıran siteleri görmenizi kolaylaştıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome, yeni özelliğiyle RAM tüketimini artıran siteleri görmenizi kolaylaştıracak
    Google, Chrome’un aşırı RAM kullanımını azaltmak amacıyla bellek tasarrufu özelliğini sunmuştu. Şimdi bu özellik daha da geliştirildi. Chrome, yeni özelliğiyle hangi sekmelerin bellek tüketimini artırdığını net bir şekilde gösterecek.



    Ayrıca Bkz.Google Asistan’a yapay zekalı Bard eklendi: Artık çok daha zeki



    Açık sekmelerde RAM kullanımı görülebilecek



    Son yayınlanan Chrome Canary sürümünde açık sekmelerin üzerine gelindiğinde bellek tüketimi görülebiliyor. Aynı bilgilere Chrome’un yerleşik görev yöneticisinden de erişmek mümkün ancak bu bilginin sekmelere eklenmesi bellek kullanımını kontrol etmeyi kolaylaştıracak. Bellek tasarrufu modu gibi otomatik özelliklerin yanı sıra kullanıcılar hangi sekmelerin ve sitelerin aşırı bellek tüketimine neden olduğunu anlamalarına yardımcı olacak.



    Chrome’un geliştirici deneyimi ekibinden Addy Osmani’nin açıklamasına göre, Chrome, arka plan işlemleriyle birlikte sayfanın kendisinin tüketttiği belleği gösterecek.



    Google Chrome 117 sürümde bu özellik mevcut. Adres satırına Chrome://flags yazıp “Show memory usage in hovercards” aramasıyla ilgili özellik açılabiliyor.




    Kaynak:https://medium.com/@addyosmani/chrome-now-shows-each-active-tabs-memory-usage-4f74876538e6







  • Chrome'un kendisi RAM'e doymuş mu :D

  • çok ram tüketiyor diye kapatacak mıyım kullandığım sayfayı ? belki gereksiz bir sayfa açıksa kapatırım yoksa film izlerken çok ram tüketse ne olur. zaten 16-32gb ram standart gibi oldu, ben de 48gb kullanıyorum, 64 gb ram sattım kalanlar bunlar.

  • Chrome un kullandığı ram i de sağ üst te çubukta göstersin, o zaman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi daha az tüketse de, fazla ram tüketen sayfaları kapatmak zorunda kalmasak.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Benim gibi yaklaşık 150-200 sekmesi açık olanlar için muhtemelen faydalı olacaktır. Aynı anda 6-7 müşterinin işini falan yaparken konu ile ilgili sekmeler açık duruyor. Yetişmeyen işler için sekmeler günlerce açık kalabiliyor. O esnada tabi kişisel işler, sonra okurum haberleri, izlerim videoları derken doldukça doluyor. Ben de de 2 seneye yakın süredir 64gb var ama tabi yetmediği durumlar oluyor. 32 den yükselttiğimde epey rahatlamıştım.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam ne iş yapıyorsunuz inanın merak ettim söylerseniz çok sevinirim 1 kişiyi bile idare edebilmek zor iken 😅 bu devirde 6-7 kişi valla helal olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yapay zeka ya bu sorunu çözümlemesi için öneride bulunacağım

  • DK32 D kullanıcısına yanıt

    Dijital reklam/ tasarım. Google Chrome, yeni özelliğiyle RAM tüketimini artıran siteleri görmenizi kolaylaştıracak 


    Evet bayağı zor oluyor zaten. Biri vektörel matbaa tasarımları istiyor. O yüzden illustrator de açık duruyor 10-15 sekme ile beraber. Çünkü 3-4 tasarım sunmak gerekiyor. Hadi 3-4 tasarımı sunuyorsun sonra onları 7-8 revizeye kadar çıkartabiliyorlar. Misal, şu logoyu da ekleyelim diyorlar, gönderdiğimiz yazıya şu cümleyi de yazalım. Fiyat değişti şunu yazalım. Hani bir de bir nokta bile değiştirsen, ki gerçekten bir keresinde sadece nokta bile değiştirttiklerini hazırlıyorum. Hazırladığın tüm dosyalara tekrar girip, tekrar kaydedip, tekrar çıktılarını alıp, tekrar rar yapıp, tekrar wetransfer ile göndermen gerekiyor. Yani kendi gönderdikleri yazıda. 5 kere zaten revize yaptırmışlarken, en son olarak da şurada 3 nokta olmasın tek nokta olacakmış deniyor. Ve tak diye 20 dk daha kaybettiriyor. O sırada onca açık sekme, kayıt dosyaları da cabası. Benim dosya isimlerini görseniz, tasarım 4-c-rev-8 falan gibi. O esnada bir başka müşteri telefonla arayıp, normalde whatsapptan 2 dk da gönderebileceği bilgi için yarım saat telefonda tutabiliyor. Diğeri o sırada reels animasyonu hazırlansın istiyor. Arkaplan müziğini beğenmeyebiliyor. 7-8 kere farklı müzik ile tekrar render alıp göndermek gerekiyor bir yandan ona da. Hadi beğendi, bu sefer paylaşıyorsunuz, hikayeye de atıyorsunuz. Diğeri web sitesine makale eklensin istiyor. Diğeri web sitesine form oluşturulsun istiyor. Çorba yani Google Chrome, yeni özelliğiyle RAM tüketimini artıran siteleri görmenizi kolaylaştıracak 





  • Slimjet var biraz daha az tüketiyor chormium tabanlı buda chorme her zaman fazla RAM tuketmistir. Ama alışkanlık var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ramden ziyade şu donanım hızlandırmayı açıp kapatınca oluşan kasma sorunlarını düzeltsinler. Kaç gündür tarayıcım videolar tam ekran iken niye kasıyor diye düşünürken donanım hızlandırıcıyı kapatınca kasma sorunu düzeldi. Fakat bu sefer google haritalar falan yavaşladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başa sistemin kendisini koysun :D chrome sadece siteleri test için kullanıyorum. safari opera candır gerisi heyecan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.