Şimdi Ara

Google Chrome'un yeni tasarımı tanıtıldı: İşte gelecek yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome'un yeni tasarımı tanıtıldı: İşte gelecek yenilikler
    Google, Chrome’un 15. yılını yeni tasarımla kutluyor. Web tarayıcının yeni görünümü, Google’ın Material You tasarımını benimseyecek. Koyu açık tema seçeneğiyle yeni modern tasarımın yanı sıra güncellenmiş Chrome Web Mağazası, Google arama yan panelinde yeni arama araçları ile gelecek. Ancak yenilikler bunlarla sınırlı değil.



    Ayrıca Bkz.Google Chrome, yeni özelliğiyle videodan ekran görüntüsü almayı kolaylaştırıyor



    Material You tasarım





    Önümüzdeki haftadan itibaren Chrome, masaüstünde yeni bir görünüme kavuşacak. Google, Material You tasarım dilinin temel alınarak Chrome’da simgelerin okunabilirliğine odaklanarak yenilediklerini ve sekmeler ile araç çubuğunu daha iyi tamamlayan yeni renk paletlerinin oluşturulduğunu söylüyor. Karanlık ve aydınlık mod gibi Chrome tercihleri işletim sistemiyle daha uyumlu çalışacak. Chrome eklentileri, Google çeviri, Google şifre yöneticisi ve fazlasına hızlı erişim için daha kapsamlı menü gibi tarayıcı kullanımını kolaylaştıran başka iyileştirmeler de söz konusu.



    Chrome Web Mağazası yenileniyor





    Chrome Web Mağazası da Material You tasarım diliyle güncelleniyor. Google, bu tasarımla kullanıcıların faydalı uzantıları daha kolay keşfedeceklerini belirtiyor. Mağaza, yeni ve modern arayüze sahip olmanın yanı sıra yapay zeka destekli uzantılar ve editörler tarafından öne çıkarılanlar gibi yeni kategoriler ile birlikte daha kişiselleştirilmiş öneriler sunacak.



    Güvenlik açısından da geliştirmeler söz konusu. Güvenlik Denetimi artık uzantıları da kapsıyor. Chrome, mağazada yakın zamanda yayından kaldırılan, politikaları ihlal eden veya potansiyel olarak kötü amaçlı olan uzantıların belirlenmesine yardımcı olacak.



    Google Arama yan paneli





    Chrome'da arama yapma daha kolay hale geliyor. Bir web sayfasındayken üç noktalı menüden “Bu sayfayı Google ile ara” seçeneği seçilerek Google Arama yan paneline ulaşılacak. Araç çubuğuna sabitlenebilecek bu panel üzerinden sayfanın kaynağı hakkında daha fazla bilgi edinebilecek veya tamamen başka bir arama başlatılabilecek.





    Yapay zeka özellikleri



    Google, geçtiğimiz ay duyurduğu aramada üretken yapay zeka (SGE) özelliğinden bahsediyor. Chrome, kullanıcıyı doğrudan sayfada aradığı bilgiye yönlendirecek bağlantılarla birlikte yapay zeka tarafından oluşturulan önemli noktaların bir listesini gösterecek. “Sayfada keşfedin” özelliği, sorular içeren makalelerde kullanıcının doğrudan yanıtları görmesini sağlayacak.



    Gerçek zamanlı güvenli tarama



    Google Chrome'un yeni tasarımı tanıtıldı: İşte gelecek yenilikler
    Tehlikeli siteleri ve dosyaları işaretleyerek kullanıcıyı koruyan Google Güvenli Tarama özelliği artık gerçek zamanlı olarak çalışacak. Daha önce girilen her site yerel olarak depolanan bilinen kötü siteler listesiyle karşılaştırılıyordu. Bu liste her 30 - 60 dakikada bir güncelleniyordu. Ancak dolandırıcı ve zararlı siteler daha hızlı türediğinden Google’ın kontrolünden kaçan siteler oluyordu. Google, tehditlerin tanımlanıp engellenmesi arasındaki süreyi kısaltarak kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı tehditlerine karşı %25 oranında daha iyi koruma sağlamayı amaçlıyor.



    Chrome, liderliğini sürdürüyor



    Statcounter verilerine göre, Google Chrome %63.52’lik pazar payı ile masaüstünde en çok kullanılan web tarayıcı olmaya devam ediyor. Chrome’u %13.02 ile Safari, %11.15 ile Microsoft Edge, %6.18 ile Mozilla Firefox takip ediyor.




    Kaynak:https://blog.google/products/chrome/google-chrome-new-features-redesign-2023/







  • Biraz daha geliştirirlerse iyi olur. Ara ara dayanamayıp çöküyor. Tamam yaklaşık 200 sekme + photoshop ta 8-10 sekme + Illustrator'de 10-15 sekme + After effects ve yardımcı bir iki program daha aynı anda açık ama ona göre de 64 ram var.
  • %60 pazar payı. Niye edge, opera, firefox varken chrome bu kadar kullanılıyor ki? Ben Opera One kullanıyorum gayet güzel. Bir ara edge kullandım arayüzü sıkınca bırakmıştım. Firefox da denedim o da gayet iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarForFears -- 8 Eylül 2023; 16:16:33 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Google mühendisleri o kadar sekme açmıyordur :)
  • Brave browser hepsinden daha iyi.
  • WarForFears W kullanıcısına yanıt

    @WarForFears Çoğunluk sizin gibi sıkılınca bırakmak yerine sorun çıkartmıyorsa devam ederim diye düşünüyor çünkü. Senkronizasyon için kullananlar var. Tabii bir de insanlar alışmışlar kolay kolay bırakamıyorlar veya bahsettiğim gibi gerek duymuyorlar. Ben Windows'ta Edge kullanmaya alıştım mesela. İlk indirmeye sunduklarından beri kullanıyorum. Sorun çıkartmadığı sürece böyle devam. Mobil'de de Chrome kullanıyorum.


    Firefox ve Opera'ya hiç geçmem herhalde. Çoğunluğu çekecek hiçbir özellikleri yok, bu sadece benim görüşüm değil ortada olan bir gerçek. Opera'nın VPN adı altında Proxy özelliğine ihtiyaç duymuyorum. Reklam engelleyici ihtiyacımı daha gelişmiş seçenekler sunan uBlock Origin karşılıyor. Bir de tasarımını abartılı hatta çocukça buluyorum.

  • Chrome neden kaş göz yapınca yeni sekme istediğimi algılamıyor yaaa berbat bir sürüm neyse gideyim 6 yıldır kullanıyor olduğum internet explorer'a devam edeyim.
  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Edge uzun süre kullandım. Önyargılı yaklaşan varsa denemeli. Fakat bir sürü ekstra içerik getirip tarayıcıyı şişirdiler. Daha sade daha basit bir arayüz güzel olurdu. Mesela bir şeye sağ tıkladığımda ekranı kocaman kaplayan seçenekler çıkıyor. Ayrıca edgeden e posta hesaplarımı silememek de kötü bir dayatma. Profil 1-2 var. Sil diyorum masaüstüne profil 1 edge falan kısayolu oluşturuyor :) Pc de tarayıcıların hepsi güzel çalışıyor zaten. Bu yüzden %63 chrome kullanımına şaşırdım. Ben şuan opera one kullanıyorum gayet hoş olmuş. Kullanmasam da meraktan firefox yükledim o da çok güzel geldi gözüme.


    Mobilde ise Samsung tarayıcı ve edge kullanıyorum. Edge çok hızlı çalışıyor mobilde. Samsung tarayıcı ise daha fonksiyonel. Sekmeleri 3 farklı şekilde görmekten her sitede çalışan karanlık moda kadar tarayıcıya özel özellikleri hoş. Chrome a zaten eklenti kurulmadığı için direkt eleniyor benim gözümde. Opera mobilde vpn var. Firefox mobilde çok hoş tasarımı var ama bir kaç takılma yaşayınca silmiştim.





  • WarForFears W kullanıcısına yanıt

    Alışkanlıklar

  • Chrome kullanmıyorum diye hava atıp, Chrome tabanlı tarayıcı kullananlar
  • sürüm güncel olmasına rağmen yeni görünüm olmadı garip.
  • Ben hiç beğenmedim. Özellikle yer işaretlerindeki yazı stili inanılmaz kötü. Yer işaretlerindeki klasör simgesi değişmiş, eski versiyonda simge daha iyidi. Şimdiki ne olduğu belirsiz birşey gibi. Karanlık mod ile kullanmak tam bir işkence. Göz yoruyor. Brave kullanmaya başladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.