Şimdi Ara

Google Chrome, bellek tasarrufu için olasılıkları hesaplayacak: İşte yeni özellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome, bellek tasarrufu için olasılıkları hesaplayacak: İşte yeni özellik
    Google, Chrome bellek tasarrufu özelliğini ilk olarak Aralık 2022’te tanıttı. Bu mod, belli bir süre kullanılmayan sekmeleri beklemeye alarak belleği boşaltıyor, öncelik açık sekmeye verildiğinden daha akıcı gezinme deneyimi sağlanıyor. Yeni bellek tasarruf modu (probabilistic memory saver mode) mevcut teknolojiyi temel alıyor. Web tarayıcı, sekmenin durumuyla ilgili gözlemlere dayanarak kullanıcının sekmeleri yeniden açma olasılığını tahmin ediyor.



    Ayrıca Bkz.Google Chrome, yeni özelliğiyle RAM tüketimi takibini kolaylaştırıyor



    Yeni, gelişmiş bellek tasarruf modu geliyor



    Yeni mod, Chrome’un yeniden ziyaret edilme olasılığı yüksek olan sekmeleri tutup, açılma olasılığı düşük sekmeleri atarak sistem belleğinden tasarruf edilmesini sağlayacak. Yeni olasılık modu Chrome Canary sürüm 121’de mevcut ve adres satırına "chrome://flags/probabilistic-memory-saver" yazılarak etkinleştirilebiliyor.



    Google verilerine göre kullanıcılar, bellek tasarrufu için beklemeye alınan sekmeleri 24 saat içinde %60 oranında tekrar ziyaret ediyor. Şirket, bu bilgiyle Chrome’un bellekten tasarruf etmek için hangi açık sekmelerin kapatılmasının güvenli olduğunu tahmin etmesine yardımcı olabilecek olasılık modunu geliştirdi.




    Kaynak:https://windowsreport.com/chromes-memory-saver-mode-gets-smarter-at-discarding-tabs/







  • Çok akıllıca. Zaten ellerinde tonla dataset var milyarca insan kullandığı için. Oradan karar almayı daha doğru tahmin edilebilirler. Bu aralar deli gibi olasılık çalışıyorum. CPU da bile kullanıldığı görünce ilgim daha da arttı. Ders çalışayım bari. Google Chrome, bellek tasarrufu için olasılıkları hesaplayacak: İşte yeni özellik 

  • Brave kullanmaya devam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha çok ram yemesin bu özellikle 🤣

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende donmalara sebep oluyor. sistem 13700k 16gb ram ssd m2.. devre dışı bıraktım maalesef

  • Chrome'a bellek tasarrufu özelliği geldiğinden beri PC'de ram, internet hızı ve disk tipi ne olursa olsun Google Sokak Görünümlerinde gezinirken yavaşlama ve Youtube'da video izlerken sanki hız yetersizmiş gibi donmalar oluyor. Görev yöneticisinden Chrome'un en çok ram harcayan chrome.exe'lerini yüksek öncelikli yapınca düzeliyor ama belirttiğin bu sayfalar arka planda iken yeni sekmede sayfa açınca tekrar düşük öncelikli oluyorlar.


    Google'ın kendi hizmetlerine garezi var herhalde.

  • Ürünlerde olması gereken sağlam bir entegrasyon. Yavaş yavaş bu gibi değerli iyileştirmeleri başta işletim sistemleri sonrasında da uygulamalar katmanında sık sık göreceğiz.

  • Uzantıları da azaltsan, sekme de kapatsan en fazla bellek işgal eden chrome.

    Edge daha hızlı ve daha az bellek sömürüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.