Şimdi Ara

Google, 5 milyon Cardboard gözlüğü sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, 5 milyon Cardboard gözlüğü sattı





    Sanal gerçeklik konusunun yeni yeni gündeme gelmeye başladığı bir dönemde, Google'ın Cardboard hamlesi trendin yükselmesine de büyük katkı sağladı. 2014 yılında piyasaya çıkan Google Cardboard sanal gerçeklik gözlüğü, 5$-10$ gibi düşük fiyat etiketine sahipti ve büyük ilgi gördü. Ayrıca gerekli malzemeleri alarak, herkes kendi evinde bile oturup bu gözlüğü yapabiliyordu. 




    Google, gözlüğü için özel uygulama ve oyunlar geliştirmekle kalmadı, ayrıca YouTube üzerinde VR içerikleri izlenmesini mümkün kıldı, Cardboard Camera uygulaması ile VR tabanlı fotoğraflar çekmenize de olanak sağladı. Büyük yatırımlar ile birlikte, sanal gerçekliğe olan ilgi de sürekli arttı. 




    Google tarafından verilen bilgilere göre, Google Store üzerinden bugüne kadar 5 milyon Cardboard ürünü satıldı. Google'ın üçüncü taraf üretici desteği sayesinde, sadece karton değil, plastik tabanlı da olan pek çok farklı Cardboard versiyonu mağazada kendisine yer buldu. Böylece, tüketicilere çeşitli seçenekler sunuldu.








    Google Play üzerinden indirilen Google Cardboard uygulamalarının sayısı ise 25 milyon oldu. En popüler VR uygulaması, Oculus ile birlikte geliştirilen A Chair In A Room adındaki oyun durumunda. Cardboard, iOS cihazları ile de uyumlu ancak o taraftaki uygulama rakamlarından bahsedilmemiş. 




    Google Cardboard ile 6 inçe kadar akıllı telefonlarda sanal gerçeklik deneyimi yaşanabiliyor ancak bazı uygulamalar daha iyi donanım gerektirdiği için her telefonda çalışmayabiliyor. Yine de, sanal gerçeklik alemine adım atmak isteyenler için Google Cardboard çok iyi bir alternatif sunuyor. 

     









  • maliyet fiyatına satdıklarını düşünüyorum kar amacı gütmeyen bişey yaptı google

  • Şu google Store bizim ülkeyede açılsa da bizde birşeyler alsak...
    Mümkünse Xaomide gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
  • Ödülü hakeden bir üründü, sırf denemek için gereksiz harcamanın önüne geçti.

  • maliyetli fiyatına satıyorlar muhtemelen bende almayı düşünüyorum....

  • Gerekli malzemeleri alarak kendisi yapabilen var mı acaba? Yapılışını anlatan klavuzu bakınca makine mühendisi olmak gerektiğini sanıyorum

  • maliyet fiyatına sattıklarını düşünüyorum.
  • Arkadaşlar firmalar için promosyon olarak Google Cardboard üretimi yapan bir firma olarak öncelikle şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. google cardboard projesini oluşturdu fakat kendisi hiçbir zaman üretim yapmadı veya direkt ürün satışında bulunmadı. bunun yerine farklı ülkelerde bizler gibi üreticilere üretim süreçlerini açık kaynak olarak ileterek bizlerin üretim yapmasını ve bu sayede sanal gerçekliğin herkes tarafından ucuz maliyet ile sanal gerçekliğin deneyimlenmesi sağlanmış oldu. yani google gözlük satma veya üretme peşinde hiç olmadı. Ülkemizde karton sanal gerçeklik gözlüğü çok ucuz fiyatlara üretiliyor ve satılıyor hatta çin fiyatlarına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.