Şimdi Ara

Google, 2023'e hızlı giriyor: 8 Gbps internet fiyatı 150 dolar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adamlarda vizyon var zamanı satıyorlar bizimkilerde vizyon yok zamanımızı çalıyorlar

  • Bu hiçbir şey. İsviçre'de uygun fiyata 25 Gbps simetrik veriyorlar. Hemde aktif internet. PON değil. Metro ethernet muhtemelen.

    www.init7.net
    Fiber7 - Glasfaserinternet zum unschlagbaren Preis.
    https://www.init7.net/de/internet/fiber7/
  • ne yapcan 1gigabiti, 8gigabiti, otur 10 mbit in ile pubg ni valorantını oyna şükret, 8gigabiti kullanmak zeka gerektirir.

  • emrekaradag kullanıcısına yanıt

    50 mpbs hızım olsa oturup göbek atarım herhalde    35 mpbs kullandığım hızım durup durmadan 24 mpbs e düştü ve sebebini de kimse bilmiyor.  

  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Bu yapılan hesaplar birim ücret üzerinden ama gelişmiş ülkelerde çalışma hayatında alınan en düşük ücret baz alınıyor ve hiç kimse en düşük ücret e hayatını devam ettirmiyor ücretler taban sır yani kimsenin eline 1500 dolar geçmiyor daha fazla kazanıyorlar konu uzun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birim ücret üzerinden hesap artık yapılamaz onu diyorum. Alım gücüne göre hesap yapınca zaten Türkiye dünyanın en fakir ülkelerinden birisi, ilk 10'a gireceğiz diye uydurdukları SAGP endeksinde yani satın alma gücü endeksinde bile kişi başına hesap yapınca neredeyse ilk 50'ye giremeyen bir ülkeyiz rezalet durumdayız.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    alıverirler bir 10g router. 10g pcix kart tamamdır.

  • Evde 20mbit uploadlu superonline var. Turkcell'in serverlarına bu hızı veriyor ama başka yere kesinlikle vermiyor. Genellikle çok yavaş, leş bir deneyim sunuyor.

  • Emre ellerine saglik

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ve ben bu haberi 14 mbit internet ile okuyorum.

    Yatacak yeriniz yok

  • bizde hala 1mbps upload
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt

    Yazınızın ilk kısmında haklısınız. Birim hesabı, şu anda karşılaştırma yapmak için kullanılır değil. Aslında hiç bi zaman da olmadı. Fakat, eğer Almanya'da insanların 1200 Euro aylıkla yaşadığını filan sanıyorsanız orada çok yanılıyorsunuz. Bu bahsettiğiniz rakamlar google'a girip "Almanya'da asgari ücret ne kadar" gibi sorular sorduğunuzda karşınıza çıkan saatlik taban ödemelerin aylık karşılığına tekabül eden rakamlar (en son zamla saatlik ücret 12 Euro oldu). Bu rakamlara Almanya'da part time öğrenciler çalışırlar sadece. Ayda 1200 Euro'ya ev kiranızı bile ödeyemezsiniz. Almanya Türkiye'deki gibi herkese asgari ücret ödemeye kalksaydı, ülkede çok büyük isyan çıkardı. En az 5 bin euro kazanıyordur Almanya'da haftanın 5 günü tam zamanlı çalışan "en vasıfsız" insan.


    İnternetin şu anda zamlı halinin bile ucuz olduğu iddiası ise doğru. Türkiye özelinde yani. Eğer internet fiyatları son üç sene içinde enflasyonu takip etmiş olsaydı şu anda 24mbit internet için 400 lira filan ödüyor olurduk.





  • Dostum ben bu forumda yıllar önce(Koronadan önce) Berlinden canlı hayat kıyaslaması yaptım :)))


    Haftanın 5 günü çalışıyorsa en az 5 bin euro kazanıyordur.....


    Dostum sen bu bilgileri nereden aldın?


    Yazdığın her şey yanlış. (Almanya hakkında)


    Bütün Almanya'da ortalama BRÜT ÜCRET 4,000 € civarı. Yani en yüksek ücretli de dahil, asgari ücretli de......


    Almanyada maaşlar arasında uçurumlar yok.


    Evet devletin asgari saatlik ücretinin üstünde kazanırsın. Koronadan önce 15-16 €'ya iş bulabiliyordun vasıfsız pozisyonlarda ki asgari 9 € civarı. (o zaman 9 € idi.)


    Ama net maaşa gelince ödediğin vergi de arttığı için aradaki fark kadar daha çok kazanmıyorsun, 600 € fazla yatıyor maaşın ama nette 400 € fazla alıyorsun gibi....


    Alman iş arama sitelerinde alt kademe kadrolarda teklif edilen maaşlara bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. 5 bin € brütte bile hayal dünyasıdır vasıfsız için.


    Ayrıca 1,200 € kira oldukça yüksek bir kira. Kiralar çok arttı ama halen yüksek bir miktar. Almanyada kiralama olayı Türkiye'den farklı sosyal gruplara göre bile ayrı kiralama seçenekleri olabiliyor.


    Şuan güncelden biraz baktığımda Berlin özelinde 300 €-750 € civarına birçok ev bulmak mümkün görünüyor immobilienden bakınca tabi benim en son bildiğim Korona öncesi 750 € 3 oda berlin merkezi sayılacak bir yerde kira ödeniyordu standart bir ev için. Hatta erasmus için baktığımızda 250 €'ya 1 oda kiralık ev bulmuştuk baya heveslenmiştik ama gidemedik :( 1000 € üstü Almanlar için de yüksek.(Münih hariç 2016 yılında 1000 € normal görülüyordu Munihte orası değişik bir yer)


    Tabi evler Türkiye gibi 3+1 2+1 değil ki 3+1 karşılığı Almanyada 4 oda diye geçer ve çok pahalıdır zaten 100 yıl önce yapılan evlerde bile 4 oda seçeneği oldukça az adamlar evleri az kişiye göre olabildiğince küçük yapmış, bizim ülke şartlarındaki evlere göre kıyaslarsan tabi 1200 € kirana yetmez :))


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 17 Ekim 2022; 3:1:2 >




  • yusobreak Y kullanıcısına yanıt

    Doğru...


    Fakat bu durumda da, verdiğin paradan maksimal verim alabilmek için en az 8 adet cihazın aktif olarak bağlı olması gerekir. Tabii ki 7/24 download falan yapmayacaklar fakat burada anlatmak istediğim şu:


    8 Gbps hıza sahip bağlantı ücreti veriyorsam, bir noktada bu 8 Gbps hızı satüre edebilmeliyim, anlık da olsa. Eğer hiç edemeyeceksem, parayı havaya vermiş oluyorum demektir. (satıcı için mükemmel pazarlama budur)

  • Vöh... Fakat evler için çok mantıklı değil, evde yaşayan aşiret değilseniz :D

  • Bir vatandaş türkiyedeki 15 yaşındaki aracı satıp abd ye gidiyor aynı araçtan burdaki bir araç parasına 8 adet ettiğini görüyor ikna oluyor evet almanya ve abd batıyor ama birilerinin beyninde batıyor

  • 20GBPS mi vay be 20GB dosya 41sn de mi inecek gerçekten buna göbek atılır

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    20gbps ile 8sn'de iner

  • sdelta S kullanıcısına yanıt
    Vodafone fiber kullanıyorum 200/20

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    2023 de denilmiş zaten adamlar yarın vermiyor vermeden önce teknik altyapı çalışmalarını yapmışlardır ki bu fiyatlar tarifeler ortaya çıkmıştır

    Adamlar 5-8 gbps hızları konuşuyor bizimkiler daha yeni yeni
    200
    500
    1 gbps paketlere gecebildi millet aya çıkar bize dünya kalır 40 yıl sonra zaten biz kalacaz dünyada herkes uzayda olacak 😡🤬

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.