Şimdi Ara

GOLF-ASTRA HB-C4-AURİS ten hangisi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, GOLF-ASTRA HB-C4-AURİS ten hangisi daha mantıklı? Bana tabii ki golf gibi geliyor ama Dizel almayı düşünüyorum ve fiyatları da aşağı yukarı aynı gibi? ama Golf ve Auris pek donanım sunmuyor yalnız...Acaba Ağustos'u beklesem de 2013 ler çıktığında daha uyguna 2012 Golf mü tercih etsem?



  • aynı kararsızlıkta ben de kalıyorum.herşeye rağmen yeni 2013 golfü beklemek lazım yine de diyorum.

    yeni astra hb dizel önerilmiyor.
    c4 donanım olarak da bagaj hacmi ve motor yakıt olarak da çok iyi duruyor.olabilir aslında.
    ama vw olunca 2.ci el satış rahat olur.

    dikkat edin bence golf hepsinden pahalıdır.nedense vw araçları hep pahalı oluyor.hele ki yeni golf çıksa şimdikinin fiyatlarıyla gelmez biline.

    yeni focus sedan ve octavia da bakılabilir.
  • Bundan 1 ay önce aynı ikilemde kalarak en sonunda Toyota Auris 1.4 Dizelde karar kıldım.Ve çok doğru bi seçim yapmışım.Kesinlikle tavsiye ederim.
  • 1- Golf
    2- C4
    3- Astra
    4- Auris
  • Aynı donanım seviyesindeki Auris ve Golf arasında 10 bin lira fiyat farkı vardır (ki bence değer). Bence biraz daha araştırın fiyat konusunu. Astra zayıf motoru ve 5 ileri şanzımanı yüzünden geride. Auris de bence rakiplerinden aşağıda pek çok açıdan. Ama Golf'ü ayrı bir yere koyuyorum, yeni I30 da dahil bu sınıfta bir sürü güzel araba var. Dizel olduktan sonra hepsi alınası araçlar, ama fiyatlar çok uçtu tabi maalesef, insanın C segmenti arabaya 60 bin lira veresi gelmez kolay kolay. Hepsini gezin görün kullanın dilediğinizi alın. Tavsiyem Golf, o olmazsa I30 - Focus'tur. C4 de güzeldir ama sürüş dinamiği açısından zayıf.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRaNZ FeRDiNaND

    Aynı donanım seviyesindeki Auris ve Golf arasında 10 bin lira fiyat farkı vardır (ki bence değer). Bence biraz daha araştırın fiyat konusunu. Astra zayıf motoru ve 5 ileri şanzımanı yüzünden geride. Auris de bence rakiplerinden aşağıda pek çok açıdan. Ama Golf'ü ayrı bir yere koyuyorum, yeni I30 da dahil bu sınıfta bir sürü güzel araba var. Dizel olduktan sonra hepsi alınası araçlar, ama fiyatlar çok uçtu tabi maalesef, insanın C segmenti arabaya 60 bin lira veresi gelmez kolay kolay. Hepsini gezin görün kullanın dilediğinizi alın. Tavsiyem Golf, o olmazsa I30 - Focus'tur. C4 de güzeldir ama sürüş dinamiği açısından zayıf.

    Ben bu "VW pahalıdır" söylemlerini gerçekten hiç anlamıyorum.
    Az önce çabucak bir baktım, adı geçen markaların baz donanımlı dizellenin fiyatları sırasıyla;

    1) Opel Astra Edition 1.3 CDTI 95 HP 47.476
    2) Auris Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra 47.900
    3) VW Golf Trendline 1.6 TDI 90 HP 48.400
    4) Hyundai i30 1.6 CRDi STYLE 51.000

    Tabi donanımları bire bir karşılaştırmadım, daha doğru yorum yapmak için ayrıntısına girip bakmak lazım ama mesela benim için önce güvenlik diyorsanız benim gibi, ESP sadece Astra'da standart.
    Toyota'nın (BENCE!!!) gereğinden hafif direksiyonu, kalitesi göreceli olarak düşük kabin malzemesi, yüksek hızlarda çok da güven vermemesi sebebiyle çok da tercih edeceğim bir araba değil. Tamamen kişisel görüşümdür, katılmayabilirsiniz ama ben gerçekten mecbur kalmadıkça Hyundai almam. Toyota'nın yol tutuşunu mumla aratır adama. Hani büyük konuşmamak lazım ama arabaya 5 metre kala kapıları kendisi otomatik açsa, hava durumuna göre araba içinin sıcaklığını kendi ayarlasa, her yeri dijital olsa, yakıt tüketimi diğerlerinin yarısı olsa gene almam.

    Özellikle virajlarda verdiği güven duygusu, yüksek hızlarda hissedilen oturaklılık, iç kabinin tasarımı ve göreceli olarak daha kaliteli malzemeleri ile VW ve Opel son derece alınası arabalardır ve piyasadaki rakipleriyle kıyaslanınca gerçekten pahalı demek haksızlıktır.

    Yeni C4 hem şık, hem dizeli diğerlerinden çok daha performanslı, birçok yönden üstün, kabul.
    Ama Citroen'in de sicili belli. Arabaları çok daha çabuk yıpranı, sorun çıkarma yüzdesi diğer markalara göre daha fazladır.
    E ikinci el piyasası dediğiniz şey birkaç kişinin kendi kafasına göre uydurduğu fiyatlarla oluşmuyor ki, millet bu saydıklarımı biliyor da 5 yaşındaki Golfe 5 yaşındaki C4'e göre daha çok rağbet ediyor, daha yüksek fiyat ödemeyi kabul ediyor.

    Ha Opel artık 1.6 bir dizel motor ile Astra yapsa Golf mü Astra mı gerçekten düşünülür, ama sıfır araç alınacaksa bu fiyat seviyeleri içinde diğerlerine bakılmaz bence.

    Tekrar ediyorum, tamamen kişisel görüşlerimdir, kimseyle tartışmak için değil, konuyu açan arkadaşa sorduğu için fikirlerimi belirtmek amacıyla yazdım.

    Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.




  • i30 style tam doludur. Motor gücü 128 HP'dir.
    Akınıza gelecek her türlü donanım vardır:
    DONANIMDA OLMAYANLAR: özetle, Anatarsız çalışıtma, yaroı deri koltuk, geri görüş kamerası, açılır cam tavan, ön park sensörü

    Öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 14 Mayıs 2012; 23:38:35 >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim bilgiler için öncelikle...
    Bu arada bende kararımı Auris'ten yana verdim Araç 22-23 mayıs gibi gelecekmiş.
    Kararımda etken olan şeyler ise,
    Golf 48bin lira ama donanım olarak çok boştu. Aslında 1.tercihimdi ama cimriliğinden kaybetti.
    Astra ise kullandım ve ilk kalkışta çok AŞIRI HANTALdı diğerlerine göre.
    C4 ün işçiliği ve süspansiyon şikayetleri beni geri adım attırdı ama en donanımlısıydı aslında arabalar içinde.
    Gelelim Auris'e yeterli ve tatmin edici donanımı 2.eldede toyota piyasası, 9 hava yastığı benim ve çocuklarım için önemliydi. İşçilik ise bence golften sonra auriste iyiydi. Elbette birde fiyatı
    Çünkü 3 bayiyi kızıştırdık ve 46,000tl ye tüm trafik masrafları+orjinal toyota ledli park sensörü+boya koruma+orjinal kapı bandları+kauçuk paspas+trafik seti hediyeleri ile birlikte aldım. Umarım hayırlısı olur..




  • Hayırlı olsun.
    120 ve üzeri hızlarda yan rüzgarlara çok dikkat edin. Hem yan rüzgarlara hemde o hızlarda yanınızdan geçecek kamyon, kamyonet tipi arada hava akımı oluşturacak büyük hacimli araçlara çok ama çok dikkat. Mümkün olduğunca lastiklerinizi bridgestone turanza er 300 kullanın, virajlarda arkasını bırakmaya meyillidir. Orijinal diye verilen park sensörü, geri görüş kamerası v.s. şeylere kesinlikle para vermeyin hiç birisi orijinal değil. İlk aldığınızda, 1000 km bakımında ve sonrası 6 aylık yağ değiştirme periyotlarından sonra sizi merkezden arayarak memnuniyetinizi soracaklar, içinizi rahatlamasın yapacağınız şikayetler ciddiye alınmaz. Beni hiçbirinde ciddiye almadılar!
    6 ayda bir yağ değiştirmeniz gerekecek, elbette servise gidip orjinal toyota yağ koymanızı aksi takdirde motorda çıkabilecek sıkıntılarda sorumluluğu sizin alabileceğinizi ima edecekler. Sinir olacaksınız ama 6 ayda bir yağ değiştireceksiniz( evet yeni araba ama her 6 ayda bir yağ değişiyor) dışarıdan castrol, mobil 1 gibi çok kaliteli yağları almak varken (sözde) toyota orjinal bidon yağ alıp mobil 1 ya da castrol'ün 4 katı ücret ödeyeceksiniz. Üstelik kitapçıkta 5w-30 önerilirken 10w-40 ya da benzeri ellerinde olan başka ölçüde yağlar. Üzgünüm ama tecrübeyle sabit bu durum aynen böyle.
    Özellikle vites çevresindeki, vites topuzundaki ve kapı içindeki plastiklerin kaplaması olan gümüş renkli boya sırayla vites topuzu-vites çevresi-kapı içi bir yıl içinde ya çizik çizik olacak ya da tamamen çıkacaktır.
    Çok kısa bir süre içinde aracınızın kaporta boyasında çok sayıda yolda gelen küçük taşlar sebepli çizikleri göreceksiniz. Üzülmeyin çevrecisiniz demektir. Toyota çevreye zarar vermemek için araç boyalarının dayanıklı olmasını sağlayan ve tüm ünlü markaların kullandığı çeşitli solventleri kullanmıyor ve çevreye zarar vermiyor ama boyada en küçük taşta boya yerini kaportanın metaline bırakıyor, o kadar da olacak tabi :)
    İnanın amacım moralinizi bozmak değil. Sadece bir yıllık bir toyota kullanıcısı olarak bana başta anlatılmayanları ama aynen yaşadıklarımı ben size en baştan özetledim. Yani bir çeşit "damdan düşenin halini damdan düşen anlar" gibi.
    Tekrar hayırlı uğurlu olsun.




  • Bu arada elbette başarılı olduğu noktalar da var:
    Alt takımı çok sağlamdır, eş değer araçların 10 yılda bozulan alt takımları aracınız da 20 yıl da bozulur, ama zaten şehirde kullanıyorsanız bu durum alt takımı en çabuk bozulan peugeot ile aracınız arasında çok bir şey değiştirmez ancak köy yollarında iseniz işe yarayacaktır.
    Partiküllü mazota karşı dirençlidir bu yüzden orta doğuda ırak gibi iyi rafine edilmemiş mazot kullanılan bölgelerde toyota özellikle tercih edilir. Gerçi zaten bildiğiniz güvenilir bayilerden yakıt alıyorsanız bu özellikde sizin için fazladan bir artı oluşturmayacaktır.
    Toyota nın ciddi bir imajı vardır.
    Auris ve corolla da kasa motor için biraz ağır kalır ilk kalkışlar da sizi kızdırsada sonrası ara hızlanmaları kendini affettirir.
    İkinci eli sizi üzmez ben 12500 kilometredeki corollad-4d mi internet üzerinden verdiğim ilan sonrası bir hafta da sattım(çok şükür). Aracımın sattığım günkü değeri 59.800 tl idi, 2000 tl orjinal diye satılan ama flyaudio diye bir marka olduğunu aldıktan sonra öğrendiğim geri görüş kamerası + çelik jant ve çeşitli aksesuarlarla 2000 tl de daha ödeyerek toplamda 59800 TL + 2000 TL + 2000 TL = yaklaşık 64000 TL lik aracımı, 50000 TL ye verdim. yaklaşık bir yılda 14000 TL zarar ettim ama elbette daha fazla da olabilirdi. Bunada şükür. :)




  • hepsini bırakıp otomatik yeni i30 veya hb civic bakın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanerkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: FRaNZ FeRDiNaND

    Aynı donanım seviyesindeki Auris ve Golf arasında 10 bin lira fiyat farkı vardır (ki bence değer). Bence biraz daha araştırın fiyat konusunu. Astra zayıf motoru ve 5 ileri şanzımanı yüzünden geride. Auris de bence rakiplerinden aşağıda pek çok açıdan. Ama Golf'ü ayrı bir yere koyuyorum, yeni I30 da dahil bu sınıfta bir sürü güzel araba var. Dizel olduktan sonra hepsi alınası araçlar, ama fiyatlar çok uçtu tabi maalesef, insanın C segmenti arabaya 60 bin lira veresi gelmez kolay kolay. Hepsini gezin görün kullanın dilediğinizi alın. Tavsiyem Golf, o olmazsa I30 - Focus'tur. C4 de güzeldir ama sürüş dinamiği açısından zayıf.

    Ben bu "VW pahalıdır" söylemlerini gerçekten hiç anlamıyorum.
    Az önce çabucak bir baktım, adı geçen markaların baz donanımlı dizellenin fiyatları sırasıyla;

    1) Opel Astra Edition 1.3 CDTI 95 HP 47.476
    2) Auris Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra 47.900
    3) VW Golf Trendline 1.6 TDI 90 HP 48.400
    4) Hyundai i30 1.6 CRDi STYLE 51.000

    Tabi donanımları bire bir karşılaştırmadım, daha doğru yorum yapmak için ayrıntısına girip bakmak lazım ama mesela benim için önce güvenlik diyorsanız benim gibi, ESP sadece Astra'da standart.
    Toyota'nın (BENCE!!!) gereğinden hafif direksiyonu, kalitesi göreceli olarak düşük kabin malzemesi, yüksek hızlarda çok da güven vermemesi sebebiyle çok da tercih edeceğim bir araba değil. Tamamen kişisel görüşümdür, katılmayabilirsiniz ama ben gerçekten mecbur kalmadıkça Hyundai almam. Toyota'nın yol tutuşunu mumla aratır adama. Hani büyük konuşmamak lazım ama arabaya 5 metre kala kapıları kendisi otomatik açsa, hava durumuna göre araba içinin sıcaklığını kendi ayarlasa, her yeri dijital olsa, yakıt tüketimi diğerlerinin yarısı olsa gene almam.

    Özellikle virajlarda verdiği güven duygusu, yüksek hızlarda hissedilen oturaklılık, iç kabinin tasarımı ve göreceli olarak daha kaliteli malzemeleri ile VW ve Opel son derece alınası arabalardır ve piyasadaki rakipleriyle kıyaslanınca gerçekten pahalı demek haksızlıktır.

    Yeni C4 hem şık, hem dizeli diğerlerinden çok daha performanslı, birçok yönden üstün, kabul.
    Ama Citroen'in de sicili belli. Arabaları çok daha çabuk yıpranı, sorun çıkarma yüzdesi diğer markalara göre daha fazladır.
    E ikinci el piyasası dediğiniz şey birkaç kişinin kendi kafasına göre uydurduğu fiyatlarla oluşmuyor ki, millet bu saydıklarımı biliyor da 5 yaşındaki Golfe 5 yaşındaki C4'e göre daha çok rağbet ediyor, daha yüksek fiyat ödemeyi kabul ediyor.

    Ha Opel artık 1.6 bir dizel motor ile Astra yapsa Golf mü Astra mı gerçekten düşünülür, ama sıfır araç alınacaksa bu fiyat seviyeleri içinde diğerlerine bakılmaz bence.

    Tekrar ediyorum, tamamen kişisel görüşlerimdir, kimseyle tartışmak için değil, konuyu açan arkadaşa sorduğu için fikirlerimi belirtmek amacıyla yazdım.

    Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.


    Ben de sıfır VW Golf Trendline 1.6 TDI 90 BG olanından alacam ama özellikler konusunda kafamda soru işaretleri vardı..bu yazıyı okuduktan sonra içim rahatladı (ağzına sağlık) çünkü ben de hep "önce kalite, konfor ve güvenlik" diyorum... fonksiyonel direksiyonu, sis farı ve çelik jantı olmamasına rağmen 45.700'e golf alacam.. objektif bir şekilde görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ederim... Allah pişmancalık vermesin, hayırlı ramazanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silmaz40 -- 12 Ağustos 2012; 23:29:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.