Şimdi Ara

Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar elimde Phx-20 elektro gitar ve Hightone HT-10 amfim var ben gitarın sesini bilgisayara verip kayıt almak istiyorum pek fazla bütçem yok.


    Elimde ekstra olarak dahili ses kartı ve aux kablosu var.


    Mikrafonum Bm800


    Mikrafon ve gitarı aynı anda nasıl bilgisayara bağlıyabilirim? mikrafon ve amfiyi direkt dahili ses kartına takıp bilgisayara bağlarsam sorun yaşar mıyım?

    Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum
    Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorumtrendyol.com
    TURKUAZ Aux Kablo 1.5 Mt. Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/turkuaz/aux-kablo-1-5-mt-p-34146781?boutiqueId=61&merchantId=642439


    Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum
    Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorumtrendyol.com
    Derwell Harici Usb 3d Ses Kartı Ses Çift Sanal 7.1 Usb 2.0 Adaptör Dizüstü Bilgisayar Için Tak Ve Çalıştır Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/pd/derwell/harici-usb-3d-ses-karti-ses-cift-sanal-7-1-usb-2-0-adaptor-dizustu-bilgisayar-icin-tak-ve-calistir-p-463069812?boutiqueId=61&merchantId=192378







  • Bilgisayar'dan kayıt alacaksan mikrofonu niye kullanacaksın? Stüdyo yazılımlarıyla kayıt alacaksan o zaten elektro gitarın sinyallerini alarak MIDI şeklinde kayıt yapıyor. Dışarıdan ekstra bir mikrofona gerek yok.


    Ben MIDI olarak değil de amfiden çıkan sesin bilgisayarda kaydedilmesini istiyorum diyorsan da ozaman elektro gitarı bilgisayara bağlamana gerek yok. Normal amfiye bağlarsın. Mikrofonu sadece bilgisayara bağlayıp o şekilde kayıt alırsın.


    Bence sen şuan tam olarak nasıl bir kayıt alacağını tam bilemiyorsun. Youtube'tan yararlanıp bilgisayarda elektro gitar kaydı tarzı aramalar yaparak ilgili videoları izleyip biraz fikir edinebilirsin.


    Dip Not: Bir de elindeki BM800 mikrofon kondenser mikrofondur. Hani yukarıda attığın usb li ses kartlarıyla çalıştıramazsın onu. Ekstra 48V enerji gerekir onun için. Bunun için de 48V power özelliği olan, aşağıda bir örneğini göndereceğim ses kartlarından lazım.



    www.n11.com
    Umc22 2X2 Ev Stüdyosu için Midas Mikrofon Preamfi Ses Kartı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/umc22-2x2-ev-studyosu-icin-midas-mikrofon-preamfi-ses-karti-4996364?magaza=kaansesss


    Aslında elindeki ses kartı çok bir işe yaramaz. Kayıt vs işleriyle uğraşacaksan yukarıda gönderdiğim gibi stüdyo ses kartları şart.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesikparmak -- 3 Mart 2023; 1:0:0 >




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Ekstra bir de zaten gitarı da attığınız ses kartına bağlayarak direkt olarak pcde kayıt alabilir ama midi olarak değil normal audio olarak. Gitarla pcde midi kaydını ilk defa duydum. Stüdyo kayıt programları gitardan midi bilgisi alamaz, direkt çıkardığı titreşimin yarattığı sesi verir aynı amfi gibi.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Ben anlatamadım galiba kusura bakmayın.

    Amfimin üzerinde phone çıkışı var buna kulaklık taktigimda amfiden cikan ses kulakligima geliyo. Phone çıkışına aux kablosunu taksam bilgisayarla amfi arasinda bağlantı kurabilir miyim?
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Aslında yukarıda bahsettiğim konu MIDI bağlantı sistemi değildi. Ağız alışkanlığı biz tüm dijital ses işlemelerine MIDI diyoruz.   Yukarıda MIDI'den kastım, senin bahsetmiş olduğun dijital titreşim sinyallerinin kayda alınması. Elektronik gitarların kendi doğal sesi olmadığı için, amfi,ses kartı vb. programlarla işlenmek suretiyle dijital ses elde edildiğinden dolayı biz genelde bu tarz dijital seslerin tamamına MIDI kaydı diyip geçiyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: atokka

    Ben anlatamadım galiba kusura bakmayın.

    Amfimin üzerinde phone çıkışı var buna kulaklık taktigimda amfiden cikan ses kulakligima geliyo. Phone çıkışına aux kablosunu taksam bilgisayarla amfi arasinda bağlantı kurabilir miyim?

    Dostum biraz daha konuyu açabilir misin? Şuan tam olarak ne yapmak istediğini anlamadık açıkcası. Sen bilgisayarı ne için kulanacaksın? Kayıt almak için mi? Yoksa bilgisayardan açacağın bir müziği amfide duymak için mi? Hani kafandaki projeyi tam olarak söylersen ona göre yönlendirelim. Yapmak istediğin sistemin sonucunda tam olarak ne elde etmek istiyorsun?

  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum 

  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Ben amatörce şarkı besteliyorum gitarın amfisinden cikan sesi bilgisayara iletmek istiyorum. Bilgisayarı kayıt için kullanacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atokka -- 3 Mart 2023; 15:43:41 >
  • Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum

    Aux kablosunun bi ucunu buraya bi ucunu kasanin mikrafon girişine taksam amfiye veyahut bilgisayara herhangi bi hasar verir miyim?
  • atokka A kullanıcısına yanıt

    Tamam, en üstte aslında doğru anlamışım. Biraz daha açıklayıcı anlatayım.


    Senin elindeki gitar zaten elektronik gitar. Yani bilgisayara dijital sesi aktarma imkanın olan bir gitar. Aradaki amfinin hiçbir gereği yok. Aynı zamanda mikrofonun da hiçbir gereği yok. Kaydını mikrofon aracılığıyla değil de ses sinyalleri aracılığıyla göndermen çok daha kaliteli bir kayıt almanı sağlar. (Mikrofonlar, dijital sinyal gönderemeyen akustik enstrümanların kaydı için gerekli oluyor)


    Yani optimum kayıtlar alabilmen için yapman gereken bağlantı şu şekilde olmalı.


    İhtiyaç listesi:


    Bir adet stüdyo ses kartı

    Bir adet 2 ucu 6,35 mm jack kablosu (Elektro gitarını amfiye bağladığın kablo)


    Bağlantın da aşağıdaki resimdeki gibi olmalı



    Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim aslında mikrafonu gitar için değilde kendi sesim için söylemiştim. Ses kartı almadan yapabilir miyim diye merak ediyodum yapamıyomusum sanırsam uyguna bildiğin bir ses kartı var midir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atokka -- 3 Mart 2023; 16:12:19 >
  • atokka A kullanıcısına yanıt

    Aslında teorik olarak şöyle bir yöntem var. Pc'nin masaüstü olduğunu varsayarak söylüyorum. Kasaların arkasında 3 tane jak girişi oluyor pempe, mavi, yeşil. Mavi olan line girişi ve bu girişe amfinizi bağlayabilirsiniz. Teorik olarak diyorum çünkü pratikte bu şekilde kullanan yoktur muhtemelen. Kasalardaki ses kartları çok vasat oluyor bu tür işler için. Ayrıca amfideki çıkış da phone çıkışı yani kulaklık için. Phone çıkışının sinyal seviyesi mikrofon ve line seviyelerinden farklı. Bu yüzden kasaların arkasındaki yeşil çıkış line çıkışı iken, ön taraflarındaki çıkış phone çıkışı oluyor. Yani arkaya hoparlör bağlıyorsunuz, ön tarafa kulaklık. Ama laptapta sadece kulaklık çıkışı var ve buna hoparlör de bağlayabiliyorsunuz. Yani amfinizdeki kulaklık çıkışından aux kablosu ile pcnizin mavi renkli line girişine bağlantı yaparsanız her iki tarafa da zararı dokunmaz. Ama çok yüksek ihtimalle pcdeki ses kartı kayıt için yeterli gelmez.


    Piyasada bu iş için bulabileceğiniz en ucuz ses kartı da arkadaşın attığı Behringer kartı. Hem mikrofonu hem de gitarı aynı anda bağlayıp kaliteli bir kayıt alabilirsiniz. İki tane modeli var en ucuz olan umc22 ve um2. Linkteki umc22 daha mantıklı.





  • atokka A kullanıcısına yanıt

    Ses kartı olmadan yapamazsın. Yani yaparsın da yapamazsın. Bilgisayar üzerindeki dahili ses kartı bu tarz müzik kayıtlarını işlemek için son derece yetersiz. Örneğin Guitar Link tarzı ürünler var. Linkini yine aşağıya koyuyorum. Bu tarz ürünler hiçbir şekilde seni memnun etmezler. Kaliteli kayıt istiyorsan ses kartı şart.




    Ses kartlarına gelirsek, o işte biraz paraya bakıyor. Ne kadar kaliteli bir ses kartı alırsan o kadar iyi bir yazılıma ve ses kartına sahip oluyorsun. En düşük fiyatlı Behringer Um2 var. 1000 lira civarlarına bulursun. İkinci elde muhtemelen daha uygundur. Ancak bunun yazılım desteği yok. Asio4all tarzı yazılımlarla kullanıyorsun. Başlangıç seviyesi için de iş görür aslında. Biraz daha bütçe yükselterek daha kaliteli ses kartları da alabilirsin. Tamamen bütçe meselesi işte.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarım masaüstü bi bilgisayar.
    Bilgisayarımın ses kartının yetmiyecegini düşündüğüm için Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum Gitarımı Bilgisayara Bağlamak İstiyorum

    Bunu almıştım peki ya bunun bi faydası olur mu bana?




  • Herhangi bi uygulama kullanmak istemiyorum pek, amfiden çıkan ses beni memnun ediyor sadece amfiden cikan sesi bilgisayarda audacity veya fl studio ile kaydetmek istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atokka -- 3 Mart 2023; 16:50:33 >
  • atokka A kullanıcısına yanıt

    Yok bu tür kartlar kasadaki ses kartlarından bile kötü olabiliyor. Bunlar daha çok anakartın ses yongası yanarsa pcden ses alabileyim diye kullanılan kartlar. Arkadaş da demiş zaten elinizdeki kondenser mikrofonu bu kartların voltajı ile çalıştıramazsınız ayrıca, 48V'a ihtiyacınız var. Kaldı ki voltajı ayarlasanız bile bunların mikrofon bağlantı tipi unbalanced ama sizdeki mikrofon balanced bağlantıya sahip. Kısacası bu kart ile olmaz hocam. Olabilecek en uygun kart Behringer Umc22 ya da Um2. Bir de Apple ortamında iRig diye bir kart var ama dediğim gibi Apple için sadece.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim ikinize de yarın siparişini verelim madem yapicak pek birşey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atokka -- 3 Mart 2023; 16:53:9 >
  • atokka A kullanıcısına yanıt

    Ne demek. Yalnız sipariş vermek için acele etmeyin, ucuz ürünler değil sonuçta. İyice araştırın. Behringer'ın içinden DAW programı çıkmıyor mesela. DAW dediğim Ableton, FL Studio, Qbase gibi kayıt programlarına verilen genel isim. Ayrıca bir program arayışına girmek zorunda olduğunuzu öğrenip sonradan üzülmeyin. O yüzden beraberinde DAW ile gelen ses kartları da var. Hatta bir tek Behringer vermiyor diye biliyorum. Dediğim gibi acele etmeden iyice araştırın her yönüyle, öyle sipariş verin.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Anladım müzik ve ses tercümelerine pek hakim değilim bi araştırmaya girelim o zaman
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Ya bide bir şey sorucam mikrafon aux çıkışlı yani bilgisayarın mikrafon kısmına takılıyor ama onu bilgisayarda mikrafon girişinde kullanmam sıkıntı çıkartır mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.