Şimdi Ara

GİTAR ÇEŞİTLERİNDEN KLASİK GİTAR TANIMI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Batı müzik tarzında kullanılan enstrümanlardan biri olan gitar kendi arasında göstermiş olduğu yapısal farklılıklar nedeniyle çeşitlere ayrılmaktadır. Klasik gitar türü bu çeşitlerden biridir.

    Kısaca klasik gitarın tarihçesinden bahsedersek ;
    Günümüzde var olan tüm gitar çeşitlerinin atası sayılan bu gitar çeşidi 19. yüzyılda İspanyol müzik tarzında kullanılan esas bir enstrüman olarak ortaya çıkmıştır.

    Telli çalgılardan olan gitarın bir çeşidi olan klasik gitar 19. yüzyılda ilk defa ortaya çıkmasından başlayarak günümüze gelene değin birçok yapısal değişiklikler göstermiştir. Yapılan yapısal değişikliklerin tamamına yakını klasik gitarın daha iyi ve daha güçlü bir ses çıkarmasına yönelik olarak yapılmıştır.

    Sesin daha gür çıkması için öncelikle gövdede bazı değişiklikler yapılmıştır. Örneğin gövde yapısı genişletilerek sesin daha güçlü çıkması sağlanmıştır.

    Gitar çeşitlerinden klasik gitar tanımı hakkında bilgiler ve klasik gitar eğitimi veren İstanbul müzik akademisi kursiyerlerinin yaşlarına, gösterdikleri eğitim alma başarılarına göre derecelendirilmiş sınıflarda eğitim hizmeti sunmaktadır

    http://www.gitardersi.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberrx -- 25 Eylül 2012; 7:30:44 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.