Şimdi Ara

Giresun'da trafik kazası... Yolcu otobüsünde 10 kişi yanarak can verdi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GranTurismo26

    Şoförün uyuduğu söyleniyordu. Eğer doğruysa böyle sorumsuzluk olmaz. Uykusuzsan o otobüsün direksiyonuna geçmeyeceksin. Eminim ki o otobüsteki insanlar yanarak can vermek yerine gideceği yere daha uzun sürede gitmeyi tercih ederlerdi. Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin...

    O değilde benim anlamadığım, bu kadar pahalı otobüslere neden güncel güvenlik donanımları koyulmuyor?

    Mesela Lexus'ta sürücüyü sürekli uyanık tutabilen bir sistem var. ( Göz kırpma sayısını ölçüyor sensör, ona göre koltuğu sallıyor yada soğuk hava üflüyor suratına ). Sonra radarlı takip sistemi ve şerit yardımcı asistanıda yok.

    Yani şu Travego'nun sıfırları epey pahalı. Yani diğer firmaları anlarımda, Mercedes gibi bir marka neden koymuyor, onu anlamıyorum.

    Ölenlerede Allah rahmet eylesin...
  •  Giresun'da trafik kazası... Yolcu otobüsünde 10 kişi yanarak can verdi


    bazı arkadaşlar 403 felan demiş

    aracın fotograftan anlaşılacağı gibi 403 yada 403den olma çakma travegoyla alakası yok


    ayrıca kolay kolayda devrilecek bir araç değil travegolar










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 10 Haziran 2011; 12:30:12 >
  • Sanırım Metro nun otobüsler şahsa ait oluyor. Vede şirket kardan belli bir yüzde alıyor. Yoksa bu kadar arası olan bir şirket olmaz . Eğer öyleyse peki şöförleri kim alıyor. şirket mi yoksa araç sahipleri kendileri mi alıyor ?

    Bende senede en az 15 20 defa seyahat ediyorum genelde metro ve arada ulusoyla. Ne kadar metro nun şirket sistemini beğenmesemde, yinede hız konusunda diğer firmalara göre daha itinalı gidiyorlar. Acaba bu otobuslerde hız konusunu denetleyen ne gibi mekanizmalar var ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nfsworld

    Sanırım Metro nun otobüsler şahsa ait oluyor. Vede şirket kardan belli bir yüzde alıyor. Yoksa bu kadar arası olan bir şirket olmaz . Eğer öyleyse peki şöförleri kim alıyor. şirket mi yoksa araç sahipleri kendileri mi alıyor ?

    Bende senede en az 15 20 defa seyahat ediyorum genelde metro ve arada ulusoyla. Ne kadar metro nun şirket sistemini beğenmesemde, yinede hız konusunda diğer firmalara göre daha itinalı gidiyorlar. Acaba bu otobuslerde hız konusunu denetleyen ne gibi mekanizmalar var ?


    Hocam şahıs arabalarının şoförleri sahıslara bağlı olur, şahıslardan maaaşlarını alırlar. Araç her haraket edişinde şahıs arabasının gelirinden belli bir pay alınır. Bu her otogardaki yazıhaneye göre değişir.
    en aşa %20 tabi bu oran, araba 1000 lira hasılat yaptıysa 200tlsi metro alır gibi. bu pay metronun hakkıdır, yazıhaneler - hostlar - servisler ve isim hakkı için.

    Hızı denetleyen mekanizma var hocam, her araçta takometre var, otogar çıkışlarında bu takometre kağıtlarıyla polise gidilip çıkış alınır. Her şoförün kendine ait takokağıtları vardır. Kağıt üstünde adı, soy adı, ehliyete ait bilgiler yazar diye hatırlıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 10 Haziran 2011; 22:32:10 >
  • hemen tüm araçlarda göstergeler hız limiti olan 88'in üzerine pek çıkmayacak şekilde ayarlanmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergungur

    hemen tüm araçlarda göstergeler hız limiti olan 88'in üzerine pek çıkmayacak şekilde ayarlanmıştır.


    hocam ben pamukkaledeyken böyle birşey görmedim!
  • kazanın sanırım uykusuzlukla bi alakası yok,otobüste meydana gelen patlama ve direksiyon hakimiyetini yitirmiş bir şoför,sonuç katliam.

    benim görüşüm bu kazanın hiçbir ihmalle alakası yok,mercedesin bluetech teknolojisi bu faciaya sebep oldu diye düşünüyorum.yakıt tüketimini azaltmak için tüketilen bu madde bilinmeyen bir nedenle patlamış olabilir,yetkililer 10 numara yağ veya mazotun tek başına parlayamayacağını,bu maddenin etkili olduğunu söylüyorlar.

    ne diyim,Allah rahmet eylesin ölenlere...
  • işin acı kısmı da, 10 can kaldığıyla kalıyor,
    bilirkişi raporu noldu, hangi tedbirler alınacak gibi konularda duyurular bizim kulağımıza ulaşmıyor,
    önümüz yaz, arabalar canavar gibi basıyor, firmalar şoförleri sıkıştırıyor,
    bulursanız arka koltuklarda da emniyet kemerini takmanızı tavsiye ederim, çoğu kazada yana yatan aracın altında kalınması sonucu can kaybı oluşuyor.
    Allah bize akıl fikir versin de trafikte adam gibi durmayı-kullanmayı öğrenelim..
  • AdBlue kesinlikle patlayaci bir madde icermiyor.
    Sadece Türkiyede degil, bir cok ülkede ad blue ile calisan kamyonlar/otobüsler ve hatte VW nin bluemotion
    modelleri var. Günde en az 100-2000-10bin patlama meydana gelmesi lazim.
    Acaba otobüsün icinde patlayici bir yük varmiydi? bunlari sormak lazim

    http://imageshack.us/photo/my-images/94/sevj.jpg/

    http://imageshack.us/photo/my-images/834/bild011ot.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muavinkonsolos -- 13 Haziran 2011; 22:14:55 >
  • bu arada aşağıdaki videoda otobüsün kısa bi görüntüsü var,kazadan 8 saniye önceki görüntüsü;

  • Sektörün içinde olan biri olarak cevap vereyim..


    Bilen arkadaşlar beni host konularından tanıyor zaten..En son çalıştığım firma Metro'dur..

    Bikere arkadaşlar Metro firması şahıs araçlarından oluşan ağırlığı şahıstan oluşan bir firmadır..Ancak son yapılanma dönemınde şahıs araçlarını filosundan çıkararak yavaş yavaş özmal araçlarıyla kalitesini arttırma çabası içerisinde..Metronun kesinlikle şirket araçlarındaki kalite ile şahıs arasındaki kalite bariz farklıdır..

    Örneğin metro suit araçlarının hepsi ve class yazılı araçlarının büyük kısmı Metro şirketine ait kaptanları şirket tarafından seçilen araçlardır..

    son yıllarda Metronun yaptıgı kazaların hemen hepsi şahıs araçlarından kaynaklanmaktadır..Bende hep sahış araçlarında çalışan biri olarak gerçekten bu kazaların az bile oldugunu düşünüyorum çok sebebi var;

    1-şahıs araçlarında malsahipleri araç daha fazla kazansın dıye özellikle yaz sezonunda dur durak bilmeden kontak kaptmadan arabayı çalıştırıyorlar vede şöförleri 20 gun yeri geliyor 30 gun arabadan inmiyor..Çünkü harcırahlı çalışıyorlar yada yerine geçicek adam bulamıyorlar ''ya işte canım 1 servis daha git gel vallahı adam bulucaz'' hesabı eger şöförde araç sorumlusuysa malsahıbı araç sorumlugunu ona verdıyse onun verdıgı gazla malsahıbı bak bana guvenmiş arabayı emanet etmıs benımde arabam sayılır mantıgıyla 1 2 derken ınmez arabadan ki izne gıttıgınde zaten iflahı kurur 3 gun ona yetmez..

    2-her arsa satan her otobüs işini bilmeyen her araba alan en kolay metroya araba sokar çünkü heryere seferi oldugundan metro' nun adam dandık bır 403 bile alsa abi yozgat-bursa çalış der atıyorum yani..mutlaka o arabaya bi sefer güzergahı bulunur..

    3-şahıstaki şöförlerin kalitesi personelin kalitesi özmal araçlardaki şöför kalıtesi ve tecrübesıne göre daha azdır..Genelde yolcuların yok kaptanla tartıstım yok muavınle host demıyorum bakın muavın(bagaj gorevlısı) bunlar şahıs arabalarının personellerı oldugundan ceza yeme korkusu olmadıgından ki ceza yazılsa bıle host tarafından yada yolcu şikayetınden sonra nasıl olsa malsahibi müdürü arar cezayı kaldırır hatta tehdıt bıle sokar arabanın yazılarını sildiririm mantıgıyla o ceza yok olur..fakat özmalda personellerinin şirket personeli oldugu araçlarda kimsenın gücü buna yetmez

    4-ikram kalitesi şahıslarda ikramdan kar yapayım dıye hosta servs yaptırmaz host yapmak ıstese bile işini düzgün yapan bırı olarak standartlara uymak bıle ıstese(ki sabahın körunde uykulu uykulu kalkıp sevıs açan çok nadirdir) hosta yapma der yaptırmaz yok şunu eksiik yap der yaptırmaz 14 saatlik yolda su bıle dagıtılmaz halbukı yolcu kaçırıyor farkında değil kar yapıyorum derken haberı yok..

    5-şahıs araçlarının sadece Metro değil büyük bir kısmı yüzde 90 ı araçlara on numara yağ diye tbir ettiğimiz yag koyar kı bu yakıt deposu arka taraflardadır kı uzerınde yakıt ısaretı vardır deponun oldugu yerde sembolu kagıt olarak yapıştırılmıştır otogarda dıkkat edın bıdakıne..şirket araçlarında mazot kullanılır çunku sırketın kar gutme olayı yoktur hele hele metro gıbı turkıyenın önde gelen şirketlerine mazot parası çerez parası gibidir..


    Metronun 61 S ile başlayan trabzon bölgesıne aıt sahıs araçlarının personellerinin tümü kendini birşey sanar..Kendilerine çok guvenir bu kazada onunda payı olurmu varmıdır hiç bilmiyorum ama hiç bir host arkadaş bu artislerin işine karışan adamların araçlarına binmek istemez..

    şimdi bu kazaya gelirsek benım takip ettiğim kadarıyla durum şu şekilde;

    araç sürücüsü kazada vefat eden arkadaş 26 yaşındaki rahmetli malsahibi arkadaş arabası sıfır daha 1.5 aymı ne olmuş trabzon bölgesine bağlı olarak çalıştırıyor aracını.26 yasında olmasına ragmen src sini psikoteknik belgelerinide yenı almıs..yaş sınırı var cunku..Babasıyla aynı arabada baba-ogul çalışıyorlar yanı otobus babaogulun..bu rahmetlı sofor arkadas buyuk ıhtımal daha önce babasının yanında muavınlik yapmıştır..babasına ait arabada yanı yıne malsahibi olarak..


    ee tabı babasıda şöförluk adına bırsey ogretecek kı bu işin olayı usta-çırak ilişkisine dayanır..bu sekilde bu iş öğrenilir

    ee tabı yaşta gelince 26 ya arabayı sıfırlarlar yeni araba alırlar..ve ilginç olan şudur;baba daha önceleri arabayı oğluna verdiğinde her zaman hostes koltugunda oturur izlermiş bunu.. O gün yapmamış bu birinci dikkat çekici unsur..

    İkincisi eger rahmetli arkadas 1.5 ay olmus arabayı alalı,bu arabaların 2 yıl garantisi var yanı sen nasıl arabayı hantallaştırıcak 2 lıra kar edıcem dıye sıfır arabaya yağ koyarsın..sıfır araban var bırak 1 seneyı 2 seneyı 2 ay geçmemiş üzerinden garantisini yiyorsun arabanın..Mercedes 2 sene garanti veriyor mazot dışında oluşacak sorumluluklardan biz sorumlu değiliz garanti kapsamı dışındadır diyor bunu ben bildiğime göre rahmetli arkadaş daha iyi biliyordu..büyük ihtimal yağ konulmuş kullanılıyormuş bu ikinci hata..

    Üçüncüsü babası yatak yerınden çıkmış felan denılıyor kapıyı açıp;yatak yerının kapısını felan o sırada o sekıl acamaz kı zaten arka koltukta uyuyormuş ''oglum sen al kullan arka koltukta kestireyim ''demiş kaza esnasındada arka koltukta camı kırıp kaçmış..

    Dördüncüsü ben genç kaptanların uykuya daha dirençli oldugunu dusunuyorum bünye gereği uyudugu ihtimali pek aklımdan geçmiyor..Bence ki ilk tahminler o şekilde araç patladı kontrol kaybedildi trafik levhasına çarptı dahada alev aldı vs vs...

    Bence gözden kaçan bilinmeyen bir ihtimalde şu olabilir..araçta hostes var..Rahmetlı şöför hostese dikkatını verip dikkatını dagıtmıs konsantrasyonunu yoldan çekip bayan arkadaşa yönelmiş olabilir bu host-hostes çalıştıran firmalarda sık görulen bırseydır..Ki hosteslerın zaten nıyetini az çok biliyoruz anlatmaya gerek yok..Hostes dıkkatını dağıtmış olabilir konuşmaları veya bakışlarıyla..buda bı anlık direksiyon hakimiyetini kaybedip levhaya çarpmasını araçta bulunan elektronik aksam(koltuk arkası tv) gibi aksamların alev almasını kabloların tutuşurak bunun gerçekleşmesını sağlayabılır..


    Sonuç olarak;Ölenlere başsağlığı dilemeten başka bir şey yapamayız..Ama bu kazalar kaçınılmaz..istiharat olmadıkça,kendine çok fazla güven oldukça,3 lira kar etmek için çok şey feda edildikçe olacaktır diyorum ve bir video paylaşıcam olayla ilgili takdir sizinn..

    03.00den sonra dikkatli izleyin..

    http://www.youtube.com/watch?v=3sKmx5_Apbw&feature=related
  • videoyu kaldırırlar yakında...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zerzavatçı



    Sayın zerzavatçı,
    paylaşımlarınız-bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.. ben şu 88 hız sınırı olayını merak ediyorum. benim bildiğim takometre cihazları hız limiti aşımlarını kaydeder ve polis kontrolde bunlara bakar.. otobüslerde bu konuda nasıl bir kaçış yapılıyor ki korkmadan birçoğu 120-130lara kadar şehirlerarası yollarda basabiliyor.
  • hocam şehiriçerisinde 88 şehirlerarası 108 hız limiti vardır ama bu 90 olur 110 olur polis genelde birşey demez..tüm trafik çıkışlarında bu takograflar kontrol edilir ki zaten mercedes travegonun yada setranın yada neoplanın 120 hızı geçmesi pek mümkün değildir.

    zaten şehirlerarası otobüslerde gaz pedalı biyere kadar basar oda 120 ye kadar genelde sınır konulmuştur..

    yani yok 120 gidiyor felan yok 130 bastı felan imkansız o olay..peki o araba takografa işleniyor bu hız limiti..vardığı güzergahtan geri dönmeyecekmi başka biryere?


    eee nasıl çıkış alacak polis bi bakıcak 110 u geçmiş hadi ceza artı ehliyete puan..:)
  • video acayipmiş

    bu tür işlerde çalışanlar yollarda ister istemez bu tür olaylarla karşılaşırlar ama

    şükürler olsun ki yanmış bi insan bedeni hiç görmemiştim
  • Metro Turizim VARAN'ı da almış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Metro Turizim VARAN'ı da almış

    evet varan turizmi satınalmış

    metro yetkilisinin bahsettiğine göre firmada 43 özmal araç var

    ama bence varan metro gibi yönetilmeyecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tautou


    quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Metro Turizim VARAN'ı da almış

    evet varan turizmi satınalmış

    metro yetkilisinin bahsettiğine göre firmada 43 özmal araç var

    ama bence varan metro gibi yönetilmeyecek



    yönetilmemeside lazım zaten hacı kalite düşmemeli
  • Videoyu izledim. Çok kötü oldum.

    Yazık ki ne yazık.
    Metro firması bitmiştir , bu saatten sonra kimse kurtaramaz firmayı.

    Canımızı kimlere emanet ediyoruz böyle ?

    Allahı'm sen koru...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Transporter67

    Videoyu izledim. Çok kötü oldum.

    Yazık ki ne yazık.
    Metro firması bitmiştir , bu saatten sonra kimse kurtaramaz firmayı.

    Canımızı kimlere emanet ediyoruz böyle ?

    Allahı'm sen koru...


    Bu sadece Metro Turizm için geçerli değil.Şehirlerarası otobüs sektöründe ter döken bütün firmaların çalışma şekli aşağı yukarı aynıdır.Meslea sana örnek vereyim,herkesin beğendiği Nilüfer Turizmde araçtan 3 ay inmeyen kaptan gördüm,buna ne demeli?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.