Şimdi Ara

GİGAFİBER'DE VAAT EDİLEN HIZI KABLOSUZ OLARAK ALAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Dün Gigafiber kurulumu için geldiler ve ZYXEL VMG3625-T50B modemi ile kurulumu tamamladılar. Modemin özelliklerine baktığımda 867Mbps kablosuz hız sağlayabildiği belirtiliyor. Ben şu anda bu hızın yarısını bile alamıyorum, en fazla 300Mbps alabiliyorum.


    Yetkiliyle yaptığımız telefon görüşmesinde bu değerin kablosuzda normal olduğunu, hemen hemen herkesin bu kadarını görebildiğini iletti. Ben de modemin daha yüksek hızı sağlayabildiğini ilettim. Bu sefer de kullandığım telefon ve bilgisayarın ethernet kartının önemli olduğunu söyledi. Bunu ben de bildiğim için teşekkür edip kapattım. Muhtemelen detaylı bir bilgiye sahip olmadığını düşündüm.


    Kullandığım bilgisayarda 802.11ac desteği var, telefonda da 802.11ax desteği var. Her ikisinde de daha yüksek hızlar elde edebilmem lazım. Buradaki sınırlayıcı faktör modemin iletebildiği hız. Fakat ben bu hızın yarısını bile alamamış oluyorum. Modem panelinde değiştirmem gereken bir ayar mı var acaba diye düşünüyorum, bütün ayarları kurcaladım. 802.11ac'yi elle seçtim, 2.4Ghz kablosuz ayarını kapattım, modemin dibinden test yaptım, vs. Fakat bir türlü 300Mbps üzerini gözlemleyemedim. Bu modem ile alınabilecek en yüksek kablosuz hızı bu mudur, daha yüksek değerleri gören varsa nasıl bir ayar yaptığını söyleyebilir mi?


    Teşekkürler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.